Helan logo

Helan reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Helan reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
Helan logo
Website
Helan
Categorie
Verzekeringen

Reviews en Ervaringen Helan

Partena en OZ zijn per 1 januari 2022 samen Helan. Niet alleen profiteer jij van een goed draaiend ziekenfonds en betaalbare verzekeringen, maar ook thuiszorg, kinderopvang, huishoudhulp, een gezondheidsshop en vakantiekampen zijn te vinden via Helan. Het kost geld om zorg te dragen voor je gezondheid. Helan snapt dit en zorgt ervoor dat de kosten betaalbaar blijven dankzij hun terugbetalingen en voordelen. Zo regelen ze onder andere je vervangingsinkomen als je door ziekte of een ongeluk niet kunt werken. De administratie blijft zo eenvoudig mogelijk en waar mogelijk werkt Helan snel en digitaal. Meer weten over Helan? Lees de beoordelingen op deze pagina om een duidelijk beeld te vormen van dit ziekenfonds.

Over Helan

Helan is er voor jouw welzijn en staat open voor iedereen die bewust wil leven. Dit Belgische bedrijf is jouw ziekenfonds, maar ook zoveel meer. Zo schakel je Helan in als coach voor je gezondheid, kun je hier een hospitalisatie- en tandverzekering afsluiten, vind je een huishoudhulp en zorg aan huis via Helan, kun je gebruikmaken van kinderopvang en vakantiekampen en is er een uitgebreide gezondheidsshop met alles dat jij nodig hebt om gezond te blijven. Helan is ontstaan uit een fusie van Partena en OZ.

Waarom kiezen voor Helan

Bij Helan vind je allerlei diensten op het gebied van jouw gezondheid onder één dak. Daarnaast zet Helan in op preventie door vergoedingen te bieden voor preventieve onderzoeken, vaccins en medische apps. Je regelt alles gemakkelijk zelf in jouw persoonlijke online omgeving. In welke levensfase jij ook zit, Helan biedt een passend pakket. Zo staat het ziekenfonds voor je klaar als je een kindje krijgt en zijn er vergoedingen van kraamzorg tot kinderopvang. Ook als je ouder wordt en ziek bent of tijdelijk zorg nodig hebt, kun je op dit ziekenfonds rekenen.

Is Helan betrouwbaar?

Helan is ontstaan uit het samensmelten van Partena en OZ. Klanten van Partena of OZ worden per 1 januari 2022 automatisch klant bij Helan. Verder staat er een vriendelijke klantenservice klaar voor iedereen met vragen. Als je van ziekenfonds verandert geldt er altijd een wettelijke datum van overdracht. Dit is de eerste dag van het nieuwe kwartaal. Je wordt dus klant per 1 januari, april, juli of oktober. Sluit je bijvoorbeeld bij ons aan op 1 februari? Dan neemt Helan je dossier officieel over vanaf 1 april. Dit geeft je vorige ziekenfonds de gelegenheid om alles af te ronden en Helan een compleet dossier te bezorgen. Jij hoeft hier zelf niets voor te doen.

Klantenservice en klachten

Ben jij al overtuigd van de match tussen jou en Helan of juist nog niet helemaal? Bij Helan horen ze graag wat jouw vragen of opmerkingen zijn. Vul het formulier op de website in en het ziekenfonds neemt binnen 2 werkdagen contact met je op. Jij krijgt meer uitleg, antwoord op je vragen en een persoonlijk advies. Daarna beslis je zelf in alle rust of je gebruik wilt maken van de diensten van Helan.

Wil jij ook beoordelen?

Ben jij klant bij Helan of heb je ervaring met Partena of OZ? Laat dan jouw beoordeling over dit ziekenfonds achter op deze pagina, zodat je anderen helpt bij het maken van hun keuze. Vertel bijvoorbeeld of het makkelijk is om declaraties in te dienen, wat je vindt van de snelheid waarmee jij geholpen wordt bij vragen en of de online omgeving duidelijk is ingericht.

Reviews over Helan

Gerelateerde bedrijven

Studentmobiel logo
Studentmobiel
10 beoordelingen
9,6
50Plusmatch logo
50Plusmatch
13 beoordelingen
7,1
Sixt logo
Sixt
26 beoordelingen
4,5
5,3
15% zou hier weer kopen
8 beoordelingen
Onze beoordeling over Helan

Helan is geverifieerd door ons expert team. De webshop Helan bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Daarnaast is Helan lid van de kamer van koophandel en is hun website beveiligd met een SSL certificaat (groen slotje). Dit SSL certificaat geeft aan dat het via de online betaalmethodes veilig is om te bestellen via Helan. Ze bieden de grootste betaalmethodes van Nederland aan op hun webshop.

Helan is van origine een Nederlands bedrijf en is daarnaast al een lange tijd actief op het internet. Hun reputatie is daarom ook erg goed. Op onze website kan jij ook een review plaatsen om andere gebruikers te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen.

Het is verstandig de website van Helan te bekijken voor actuele openingstijden. Daar vind je uiteraard ook het uitgebreide assortiment van Helan.

Geplaatst op: 17-12-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Rampzalige service

Altijd heel tevreden geweest over Securex en later over Partena. Helan is echter een ramp. Terugbetalingen laten weken tot zelfs maanden op zich wachten. Echt onaanvaardbaar. Ze gaan veel klanten verliezen. Als de service niet meteen beter wordt zal ik daar 1 van zijn...

Geplaatst op: 25-01-2022
Laatst bewerkt op: 25-01-2022
Geschreven door: Katrien D.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Nee
Erbarmelijk

Service zijn ze duidelijk vergeten overnemen van OZ.

Geplaatst op: 25-01-2022
Laatst bewerkt op: 25-01-2022
Geschreven door: Sonja P.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Nee
Onbereikbaar

Ik ben klant sinds 2010 bij OZ. Alles werd steeds snel en efficient opgevolgd. Na de fusie met Partena is het een ramp: als men het centraal nummer in Brussel belt krijgt men muziek. Ik heb de voorbije weken al meermaals gebeld en bleef steeds meer dan 15 minuten aan de lijn. Eén keer kreeg ik iemand aan de lijn maar die kon me niet helpen. De lokale nummers in Oostende, Brussel worden doorgeschakeld naar het nummer in Brussel. Een afspraak maken in een kantoor: geen afspraken mogelijk in Oostende, vroegste afspraak in Brugge op 10/2. Van de Helan ombudsman kreeg ik een standaardantwoord (via Testaankoop) met het advies te ....bellen (cynisme?). Conclusie: de fusie is een ramp.

Geplaatst op: 24-01-2022
Laatst bewerkt op: 24-01-2022
Geschreven door: Peter P.

4 / 10
1/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Erbarmelijk

Service zijn ze duidelijk vergeten overnemen van OZ.

Geplaatst op: 25-01-2022
Laatst bewerkt op: 25-01-2022
Geschreven door: Sonja P.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Respectloos

Al meer dan 30jaar tevreden bij OZ maar sedert de fusie naar Helan gebrekkig en rampzalig. Website oogt mooi maar onmogelijk te bereiken wanneer je vraag of onderwerp niet in het standaard lijstje staat. Het opgegeven telefoonnummer wordt niet beantwoord en wordt na lang wachten gewoonweg verbroken. De chatbox draait steeds opnieuw rondjes. Op mail wordt gewoonweg niet gereageerd of geantwoord. Schandelijk!

Geplaatst op: 25-01-2022
Laatst bewerkt op: 25-01-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Klantenservice rampzalig

Zeer snel mail gekregen voor een onvolledig dokterbriefje. met als commentaar een code waar je maar aan uit moet kunnen. meer dan 40 minuten aan de lijn zonder succes.

Geplaatst op: 25-01-2022
Laatst bewerkt op: 25-01-2022
Geschreven door: Dylan V.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Rampzalig!!!

- 700 formulieren moeten doorsturen maar nog maar 1 uitkering gekregen... (nu 3 uitkeringsperiodes intussen)
- Werd ook info aangevraagd die ze achteraf al bleken te hebben en/of niet nodig hadden
- Infolijn meer dan een halfuur gewacht maar niemand te pakken gekregen (geen gratis lijn)
- ...

Ik ga eens bekijken naar wie ik ga overstappen maar hier zal ik zeer waarschijnlijk niet blijven. Spijtig resultaat van het samensmelten van OZ en Partena...?

Geplaatst op: 24-01-2022
Laatst bewerkt op: 24-01-2022
Geschreven door: Davy D.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over Helan


Bestelproces *
10
/ 10
Service *
10
/ 10
Prijs *
10
/ 10
Levering *
10
/ 10


Gerelateerde bedrijven

Studentmobiel logo
Studentmobiel
10 beoordelingen
9,6
50Plusmatch logo
50Plusmatch
13 beoordelingen
7,1
Sixt logo
Sixt
26 beoordelingen
4,5

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Helan een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 8 beoordelingen geplaatst over Helan. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5,3 gekregen, waarbij 15% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Helan actief?

Helan is vooral actief in de categorie verzekeringen.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Helan reviews? Dan kun je naar de website van Helan gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie