Waarom een huisdier verzekeren?

Waarom een huisdier verzekeren?

Het is nooit leuk als je hond, kat of konijn ziek is en soms moet je ook naar de dierenarts als de klachten te heftig zijn. Sowieso moet je een hond of kat ieder jaar laten inenten, terwijl je ook te maken kunt krijgen met een huisdier met chronische klachten. Het is logisch en ook verplicht dat we zelf een zorgverzekering afsluiten, maar waarom zouden we onze huisdieren dan niet verzekeren? In onze blog geven we een aantal goede redenen om een huisdierenverzekering af te sluiten.

Jaarlijkse check-up kost minder

Een hond of kat moet jaarlijks naar de dierenarts voor de nodige inentingen en om nagekeken te worden. Je betaalt dan niet alleen consult, maar ook voor de medicatie die wordt toegediend. De gemiddelde prijs van de jaarlijkse check-up kost al snel € 70,- tot € 100,- en met een huisdierenverzekering kun je die kosten beperken. Veel verzekeringen vergoeden ongeveer 70% van het bedrag, wat wel afhankelijk is van de soort verzekering die je afsluit en de dekking die je hebt.

Operaties worden grotendeels gedekt

Moet je huisdier geholpen worden? Bijvoorbeeld als er sprake is van een vernauwde luchtweg, een object dat ergens klem zit of als je huisdier iets gebroken heeft? In veel gevallen zijn de kosten voor het onderzoek en de daaropvolgende operatie gedekt tot ongeveer 70%. Je betaalt altijd een eigen risico, maar het staat vast dat je veel minder geld kwijt bent met een goede huisdierenverzekering. Je kunt ook aanvullende verzekeringen nemen, zodat bijvoorbeeld ook gebitsreiniging, wat voor onder narcose plaatsvindt, is gedekt.

Medicijnen zijn gedekt

Met een huisdierenverzekering zijn ook medicijnen gedekt. Stel dat je hond of kat een hartkwaal heeft en daar medicatie voor nodig heeft. Dan kan dat aardig in de papieren lopen, maar met een verzekering zijn deze kosten aanzienlijk lager. Ook andere medicatie, zoals antibiotica, zijn gedekt. Bestrijdingsmiddelen voor vlooien en teken zijn vaak niet gedekt en moet je zelf bekostigen.

Castratie en sterilisatie

Veel huisdiereigenaren laten hun hond of kat castreren of steriliseren en bij de meeste verzekeringen zijn de kosten hiervoor gedekt. Het castreren of steriliseren van je huisdier is feitelijk een operatie en kost dus ook een hoop geld. Het kost minder als je een verzekering hebt.

Verzekerd bij overlijden

Je wilt er niet aan denken, maar als je huisdier komt te overlijden wil je natuurlijk dat je vriendje of vriendinnetje een mooi afscheid krijgt en veel huisdiereigenaren kiezen er ook voor om de overblijfselen te bewaren in een sieraad of een urn. De kosten voor het cremeren van een huisdier en het sieraad of de urn die je kiest, zijn aanzienlijk. Met een verzekering zijn de kosten voor de crematie volledig gedekt en hoef je je geen zorgen te maken over de financiën. En je kunt je kameraadje ook het afscheid geven dat je graag wilt.

Wanneer sluit je een huisdierenverzekering af?

Zoals we hebben aangegeven in ons artikel “Welke verzekeringen zijn niet verplicht, maar heb je wel nodig?”, is het slim om op jonge leeftijd al een huisdierenverzekering af te sluiten. De premies voor oudere dieren zijn een stuk hoger en veel maatschappijen keuren de aanvraag af als het huisdier al een aantal behandelingen heeft gehad.

Recente blogartikelen
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau 01-12-2023
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen 21-11-2023
Lees meer blogs