Handige tips en trucs voor het afsluiten van een inboedelverzekering

Handige tips en trucs voor het afsluiten van een inboedelverzekering

Wil je jouw persoonlijke eigendommen beschermen? Dan heb je een goede inboedelverzekering nodig. Met een inboedelverzekering kun je namelijk je eigendommen beschermen tegen brand, waterschade en diefstal. De verzekering is niet verplicht, maar wel ontzettend handig om te hebben. Evenals andere verzekeringen die wij in ons artikel hebben uitgelicht. Maar waar moet je op letten bij het afsluiten van een inboedelverzekering? In onze blog geven we handige tips en trucs.

Voor hoeveel moet je jezelf verzekeren?

De ene inboedel is de andere niet. Sommige mensen hebben nauwelijks kostbare bezittingen en dan is de premie van een inboedelverzekering ook zeer laag. Maar als je meer waardevolle bezittingen hebt, is de premie hoger. Dat alles heeft te maken met het te verzekeren bedrag. Of beter uitgelegd: de waarde van je inboedel. Heb je een bijzondere collectie die veel geld waard is, kunstwerken of sieraden? Dan is het ook slim om je goed te verzekeren. Wanneer je namelijk voor een te laag of een te hoog bedrag bent verzekerd, loop je het risico dat de verzekeringsmaatschappij niet uitkeert op het moment dat er brand is geweest of als je persoonlijke bezittingen zijn gestolen.

Het eigen risico

Een inboedelverzekering heeft ook een eigen risico en dat is het bedrag dat je zelf moet betalen als bijvoorbeeld je spullen vervangen moeten worden. KIjk goed naar de bedragen en bepaal of het eigen risico realistisch is of kies juist voor een lager eigen risico. Houd er dan wel rekening mee dat de premie van een inboedelverzekering omhoog gaat. Ook weer afhankelijk van de totale waarde van je bezittingen die je laat verzekeren.

Polis doornemen

Voordat je een verzekering afsluit is het slim om de polis en de voorwaarden goed door te nemen. Op die manier weet je precies waar je wel en niet voor gedekt bent. Je wilt niet voor onaangename verrassingen komen te staan als je de verzekering nodig hebt en het kan je ook helpen om te doen besluiten om toch voor een inboedelverzekering van een andere maatschappij te kiezen. Als bijvoorbeeld de premie wel iets hoger is, maar dat je ook een veel betere dekking hebt.

Vergelijken

Het is daarin ook slim om de polissen en voorwaarden van verschillende maatschappijen te vergelijken en staar je dus niet blind op de maand-, kwartaal- of jaarpremies. Kijk vooral naar de voorwaarden, waarvoor je gedekt bent en zet deze variabelen af tegen de premie die je moet betalen. Op die manier kun je de beste verzekering afsluiten en kun je met een gerust hart slapen. Want mocht er onverhoeds toch iets gebeuren, ben je in ieder geval goed verzekerd.

Controleer je inboedelverzekering

Controleer ook regelmatig je inboedelverzekering. Dat is de laatste tip die we je willen geven. Door het jaar heen koop je meer spullen of de collectie waar we eerder over spraken kan ook groeien. Daarom is het belangrijk om ieder jaar je inboedellijst te checken en om je polis te controleren. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent of dat je juist actie moet ondernemen om je verzekering te verlagen of juist te verhogen.

Recente blogartikelen
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau 01-12-2023
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen 21-11-2023
Lees meer blogs