Wat is de Vereende verzekering?

Wat is de Vereende verzekering?

Een autoverzekering is verplicht als je de eigenaar bent van een auto, maar het is niet altijd mogelijk om je auto te verzekeren. Verzekeringsmaatschappijen kijken heel kritisch naar de aanvragen en ze bepalen op basis van de verstrekte gegevens en door je gegevens te controleren of een verzekering verantwoord is. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een autoverzekering geweigerd wordt en je hebt als automobilist ook opties om toch nog een autoverzekering af te sluiten. In onze blog vertellen we meer over de zogenaamde de Vereende verzekering.

Waarom een autoverzekering geweigerd wordt?

Er zijn verschillende redenen te verzinnen waarom een verzekeringsmaatschappij je aanvraag voor een verzekering afkeurt. Een van de redenen is dat je in de afgelopen jaren te veel schades hebt geclaimd waardoor je dus een groot risico bent. Het maakt ook niet uit in welke periodes je schades hebt gereden en bij welke verzekeringsmaatschappijen je een claim hebt ingediend. Alle claims worden namelijk in een centrale databank opgeslagen en verzekeraars raadplegen die databank om te bepalen of het verzekeren verantwoord is of niet.

Een andere reden heeft te maken met de financiële verplichtingen. Je betaalt maandelijks, per kwartaal of per jaar de premie voor een autoverzekering. Wanneer je de premies niet betaalt krijg je aanmaningen en uiteindelijk het incassobureau op je dak. Wanneer een incassobureau wordt ingeschakeld, heeft de verzekeringsmaatschappij ook een gegronde reden om je verzekering te beëindigen. Het nadeel is dat hier ook een melding van wordt gemaakt en dat je in de centrale database als wanbetaler wordt gekenmerkt. Wat voor een nieuwe verzekeringsmaatschappij een reden kan zijn om je aanvraag af te keuren.

Ook als je een gevaarlijke weggebruiker bent, kun je worden geweigerd. Denk dan bijvoorbeeld aan ernstige tot zeer ernstige overtredingen waarbij je ook een rijontzegging hebt gehad. Dit is ook een reden om een nieuwe verzekering te weigeren.

Nul op rekest bij verschillende verzekeringsmaatschappijen

Nu laat je je niet uit het veld slaan als je aanvraag wordt afgekeurd en je kunt natuurlijk bij meerdere maatschappijen een verzekering afsluiten. In een sporadisch geval accepteert een maatschappij de aanvraag wel en heb je weer een autoverzekering. Maar in de regel wordt je bij elke verzekeraar geweigerd als een van de bovenstaande situaties op jou van toepassing is. Het nadeel voor jou is ook dat iedere verzekeraar toegang heeft tot de database waarin je schades staan, of je wel of niet je premies betaalt en of je in het verleden een rijontzegging hebt gehad.

Wat moet je doen als je geen verzekering kunt afsluiten?

Als het echt niet meer mogelijk is om een normale autoverzekering af te sluiten, heb je nog een laatste optie: de Vereende verzekering. Een de Vereende verzekering is feitelijk een verzekering die je bij bepaalde verzekeraars kunt afsluiten en hierbij wordt minder gekeken naar je persoonlijke situatie. Ook al ben je een wanbetaler geweest, rijd je veel schades of heb je een rijontzegging gehad, dan wordt je alsnog verzekerd. De keerzijde van de medaille is dan wel dat je ten eerste meer premie betaalt en ten tweede dat de verzekeringsmaatschappij kan eisen dat je meerdere termijnen aan premie vooruitbetaalt.

Wil je meer weten over verzekeringen? Lees dan ook ons artikel.

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs