Vavato logo

Vavato reviews, ervaringen en beoordelingen

Vavato reviews, ervaringen en beoordelingen
3946
Vavato logo
Website
Vavato
Categorie
Webshops

Reviews en Ervaringen Vavato

Bij Vavato scoor je voor een zeer klein prijsje faillissementsgoederen, industriële goederen en overstock. Het online veilinghuis maakt het jou wel heel eenvoudig om van de allerbeste deals te profiteren. Vavato heeft een duidelijk doel: bieden eenvoudig, plezierig en toegankelijk maken voor iedereen. Door mee te doen aan online veilingen hoef je nergens naartoe te reizen en kom je er achter dat bieden helemaal niet complex hoeft te zijn. Wil jij voordat jij meedoet aan een veiling eerst meer weten over Vavato? Dan raden wij je aan om de ervaringen met Vavato te lezen. Wij hebben echte klanten gevraagd om hun mening te delen op deze pagina, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Over Vavato

Vavato is opgericht in 2015 als een high-end, online veilinghuis dat gespecialiseerd is in industriële goederen, overstock en faillissementsgoederen. Je kunt meedoen aan veilingen in allerlei verschillende categorieën. Zo koop jij voor een klein prijsje antiek, keukenapparatuur, gereedschap en nog veel meer. Vavato bewijst dat het niet moeilijk is om mee te doen aan een veiling. Alle klanten profiteren van een buitengewone online belevenis. Ook voor ondernemingen is het aantrekkelijk om overstock te verkopen via Vavato. Als ondernemer kom je snel van je overstock af en zet je dit om in cash, waardoor je sneller nieuwe investeringen kunt maken. Het hoofdkantoor van Vavato is gevestigd in Sint-Niklaas, België. Het bedrijf organiseert hier regelmatig opendeurdagen waardoor je de veilingen van dichtbij kan bezichtigen.

Waarom kiezen voor Vavato

Het innovatieve platform van Vavato is niet alleen te gebruiken via jouw laptop of computer, maar is ook compatibel met mobiele toestellen. Hierdoor kun je waar en wanneer jij maar wilt jouw biedingen plaatsen en volgen. Het platform is zeer overzichtelijk, waardoor je gemakkelijk zoekt in verschillende categorieën. Biedt bijvoorbeeld op een partij horloges, elektra en witgoed of koop gebruikte auto's op. Als ondernemer profiteer je ook van dit praktische platform als jij af wilt van afgeschreven goederen, overstock of machines waar je geen gebruik meer van maakt. Je verkoopt deze snel en tegen een goede prijs. De gerealiseerde omzet ontvang je al 14 dagen na de veiling en er zijn geen verborgen kosten.

Is Vavato betrouwbaar?

Vavato is zeer actief op social media en is onder andere te vinden op Facebook en Instagram. Het veilinghuis heeft honderdduizenden volgers. De allerbeste manier om er achter te komen of Vavato een betrouwbare partij is, is door ervaringen met Vavato te lezen op deze pagina. Er zijn meer dan 350.000 bieders actief op het online platform. Daarnaast is er een hoofdkantoor in Sint-Niklaas, België en is er in 2020 een filiaal in Nederland opgericht. Vavato heeft daarnaast grote plannen om de komende jaren nog verder internationaal door te breken. In 2020 eindigde Vavato op de 17e plek op de Deloitte Fast50 Award. Deze prijs wordt gegeven aan de 50 snelst groeiende tech bedrijven in België.

Klantenservice en klachten

De antwoorden op veelgestelde vragen vind je op de website van Vavato. Heb je na het lezen toch nog vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact met Vavato op te nemen. Dit kan zowel per e-mail als telefonisch. Ook is het mogelijk om via social media in contact te komen met een medewerker van Vavato.

Wil jij ook beoordelen?

Heb jij al eens deelgenomen aan een online veiling via Vavato? Dan horen we graag wat jouw ervaring met Vavato is. Vind je het platform eenvoudig in gebruik? Wat vind je van de veilingen waar je uit kunt kiezen? En hoe verloopt het als je een veiling hebt gewonnen? Zou je anderen aanraden om een account aan te maken bij Vavato? Of maak jij als ondernemer gebruik van het platform om jouw overstock te verkopen? Door jouw review achter te laten help je anderen bij het maken van hun keuze.

Reviews over Vavato
Gerelateerde bedrijven
Shoppartners logo
Shoppartners
4 beoordelingen
3,6
Tommy teleshopping logo
Tommy teleshopping
16 beoordelingen
6,2
Reizendeals logo
Reizendeals
17 beoordelingen
5,8
Gerelateerde blogartikelen
3,4
7% zou hier weer kopen
15 beoordelingen
Ontgoocheld in het product

We hebben goeie service gekregen van Vavato, er is zelfs een aanpassing gebeurd, weliswaar met een oplage maar daar gingen we mee akkoord. Ophaling ook heel correct verlopen.
Maar bij het uitpakken van het product zijn we toch wel ferm ontgoocheld, onderstel boxspring is een vaste bak volgens de omschrijving maar is gewoon helemaal een plank, niets van ventilatie mogelijk, zijn geen latten of veren in het onderstel. Is eigenlijk echt niet geschikt als bed.
Als je boxspring Toscane Deluxe Googelt dan krijg je toch een gans andere beschrijving van het product. Dus beperkte beschrijving klopt dus helmaal niet met de benaming, vinden wij dus bedrog.

Geplaatst op: 19-11-2023
Laatst bewerkt op: 19-11-2023
Geschreven door: Anoniem

7 / 10
4/5 3/5 3/5 4/5
Nogmaals kopen? Nee
Kavel is opeens niet meer beschikbaar

Ik had een kavel gewonnen voor een toonzaalmodel, betaling onmiddelijk overgemaakt. Op de dag van ophaling wordt één uur op voorhand contact opgenomen door Vavato om te melden dat het kavel niet geleverd is en ik een nieuwe ophaaldag toegewezen krijg. Omdat dit een groot stuk meubilair betreft had ik natuurlijk reeds een bestelwagen gehuurd.

Een week later krijg ik doodleuk de melding dat de verkoop niet doorgaat en ik mijn inleg terugkrijg. De gemaakte kosten worden niet vergoed, de bindende overeenkomst is duidelijk niet bindend. Schandalig, blijf weg van dit bedrijf, de regulator zou hier moeten ingrijpen! Gebeurt blijkbaar vaak.

Geplaatst op: 02-10-2023
Laatst bewerkt op: 02-10-2023
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
3/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Slecht

Geen communicatie, tientallen mails gestuurd 0 reactie, bellen -nemen nooit op.
Heb 3 aankopen gedaan
1)ring van 357 euro ,geen ring gekregen ,volgens hun dat is al opgehaald, niet waar dus.
2)Kinderbed - 2 stukken ontbreekt
3) 2 gebruikte computers ,die starten niet
Ik wil gewoon een oplossing, maar ik kan hun niet bereiken . Ben daar gewest ,gereden meer dan 100 km geen en terug om die rotzooi op te halen, kosten voor niks,dus bijna 700 euro naar lucht gegooid. Maar ik ben doorzetter en zal via politie alles terug krijgen, want ik kan bewijzen dat ik waarheid spreek

Geplaatst op: 05-10-2023
Laatst bewerkt op: 05-10-2023
Geschreven door: Umar B.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Slechtste service ooit meegemaakt

Door ziekte ging het ophaalmoment niet door.
Dat werd al bijzonder laat gemeld.

Er werd beloofd om een nieuwe afspraak te maken voor levering aan huis.
Echter vandaag zonder enige vorm van verwittiging
kreeg ik bericht dat mijn pakket geleverd is, zonder dat er iemand thuis is.

Totaal gebrek aan communicatie.
M.i. zijn de kosten die jullie voor dienstverlening aanrekenen veel te hoog t.o.v. de service die jullie leveren.

Geplaatst op: 05-09-2023
Laatst bewerkt op: 05-09-2023
Geschreven door: Adam B B.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Verschrikkelijk alles om je geld te pakken!!!

Heb een groene diamant gekocht in de advertentie stond 9.5 karaat was uiteindelijk maar 3.5 karaat een 12000 euro verschil ik bewijs opgestuurd een week bezig geweest ondanks het bewijs moest helemaal een aangetekende brief sturen om mijn geld terug te krijgen ze rekende alsnog 468 service kosten terwijl het hun fout is voel me zwaar opgelicht ze zijn hartstikke moeilijk te bereiken houden zich niet aan afspraken en doen er alles aan om je niet terug te betalen pas als je dreigt met een advocaat en het ACM Consuwijzer dan gebeurd er wat en komt er beweging in snap niet dat dit soort bedrijven niet worden aangepakt door de overheid mensen moeten beschermd worden tegen dit soort bedrijven er zijn Europese regels en wetgeving maar hun doen er alles aan om op het randje daarvan te zitten is echt schandalig ik heb nog steeds geen geld terwijl bij elk ander bedrijf zou het binnen een paar dagen geregeld zijn zit nu al in de tweede week van strijden en mijn gelijk bewijzen
Het is echt belachelijk dat als een klant niet tevreden is jullie de klant zoveel moeite laten doen voor wat bij andere bedrijven het simpel cancelen is van een order jullie maken dit extreem moeilijk en pijnlijk dit en als nog heel veel geld rekenen voor jullie service veels te veel voor een persoon als mij heeft het veel pijn en moeite gekost en nog heb ik geen geld op mijn rekening iemand die zwakker is van verstand of zakelijk niet onderbouwd naar kunnen jullie als bedrijf heel veel misbruik van maken dit is misselijkmakend dat jullie zo een misbruik van klanten kunnen maken en schijt hebben aan de klanten ervaring maar alleen maar.puur met geld bezig zijn wat ik zeg er zijn mensen die niet goed voor hun zelf kunnen opkomen en niet.weten hoe ze heel veel van jullie procedures moeten uitvoeren en dan ook regelrecht bestolen worden ik kijken welke instanties hier iets mee kunnen maar dit is geen zuivere koffie en snap niet dat de mensen achter het bedrijf die dit dagelijks moeten uitvoeren nog rustig kunnen slapen je kan van alles doen voor het geld maar ooit moeten jullie verantwoording afleggen als het nu voor een rechtbank is of voor wat er na de dood is sterkte daarmee ik wil me geld zien en klaar zijn met deze spelletjes fijne dag

Geplaatst op: 18-02-2023
Laatst bewerkt op: 18-02-2023
Geschreven door: Bruce M.

4 / 10
3/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Volksverlakkerij

de foto zie je tevens drie accu’s. Inzoomen op de foto is bewust niet mogelijk. Want dan zou je kunnen zien dat het accu’s zijn van MAKITA. Mijn inziens is dit volksverlakkerij, bewuste handelingen stellen om de mensen/klanten om de tuin te leiden. Dit laat een bittere nasmaak achter.

Geplaatst op: 06-03-2023
Laatst bewerkt op: 06-03-2023
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
4/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
BLIJF VER WEG VAN DIT BEDRIJF!

Bij controle van enkele goederen voor dat betaling was gebeurd opgemerkt dat enkele van de verkochte artikelen worden aangeboden door “ Dutch Gems BV” een postorder bedrijf zonder werkende website, zonder werkend telefoonnummer in nederland gevestigd bedrijf:
Dutch Gems
Fokkerstraat 505
3125 BD Schiedam
Zuid-Holland - Netherlands

Na controle van bepaalde goederen was duidelijk te merken dat ze zich bezighouden met het opkopen van valse/namaakproducten die bij wet verboden zijn om te verkopen, ook Vavato heeft hier baat bij! Opletten dus, ze verkopen producten die nooit op de markt zijn gekomen via officiele kanalen, en daarbij verkopen ze allerlei kunstwerken die onmogelijk te bevestigen zijn of ze nep of origineel zijn door ze te gaan bezichtingen of via hun eigen foto’s. Blijf hier weg of beter als je iets ziet neem dan contact op met de ombudsdienst of douaneformaliteiten om dit aan te geven!

Nadat je dit hebt gedaan zullen ze er alles aan doen om je kosten aan te rekenen die onwettig zijn omdat iedere persoon in belgie recht heeft op een herroepingsrecht van 14 dagen zonder enige kost!

VERMIJD DEZE WEBSITE KOST WAT KOST!

Geplaatst op: 28-02-2023
Laatst bewerkt op: 28-02-2023
Geschreven door: Ilan D.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Ik voel me bedrogen door vavato

amazon paletten zijn puur bedrog en bestaan uit schroot
alle, maar dan ook alle artikelen die ik gekocht heb, zijn grotendeels echt kapot.
Een wasbak was gewoon in twee, die heb ik daar trouwens achtergelaten, ventilator was gebroken, haagschaar gebroken, een bosch thermostaat totaal onbruikbaar door afgebroken contacten,
printplaten die kapot zijn. artikelen die in dozen zitten van kwaliteitsmmerken (gedaan om te misleiden),
meerdere stofzuigers...geen één die werkt, meerdere bladblazers...geen één die werkt. betonzaag...werkt niet, slijpschijf...werkt niet.
lader boormachine, laadt niet. Tot nu toe heb ik nog geen één apparaat die echt normaal werkt.
Alle accumachines zaten zonder batterij of lader, dus die kan ik zelfs niet testen, laders of accu's die er wel bij zaten waren defect en onbruikbaar.
Ik kan niet anders concluderen dat alle materiaal die ik heb aangekocht voor de schroothoop bestemd was...
Bij het inladen in de auto had ik al een aantal keer gemerkt dat er veel kapotte dingen inzaten, maar ik dacht dat het nog ging meevallen.
Ik voel mij echt bedrogen door vavato.....en ik zal dan ook niet nalaten om mensen hiervoor te waarschuwen.
Ik heb in het verleden al een aantal dingen gewonnen bij jullie en meestal was ik tevreden, buiten een aantal keer waar ik dan een kleine tegemoetkoming heb gekregen.
Maar dit is echt niet goed te praten....
Ik vind het erg dat vavato zich verlaagt tot het verkopen van schroot....
Je verwacht dat er toch een aantal dingen, mits toevoeging of herstelling te gebruiken zijn.
Ik zie aan de vele reviews op verschillende sites over vavato dat ik niet de enige ben die zich bedrogen voelt.
Iets zegt me dat dit niet zal blijven duren...
Het was een dure les voor mij die ik niet zal vergeten.
ik hoop alsnog op een tegemoetkoming van vavato....al was het maar principieel.
ik hoop dan ook dat ik dit soort kavels niet meer zal tegenkomen op de vavatosite.
Dat maakt mensen zeer ongelukkig en bedrogen. wees gerust.

Geplaatst op: 12-12-2022
Laatst bewerkt op: 12-12-2022
Geschreven door: Anoniem

5 / 10
4/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Poging tot koppelverkoop

materiaal niet volledig en beschadigd, geen bon gekregen bij afhaling of iets moeten tekenen.
maar 1u de tijd om te kunnen afhalen kortom ze maken het u moeiljk om u materiaal af te halen.

bieden zelf op hun eigen lots om de prijs op te drijven. (ip adres ).

enz...

te mijden!!!!

Geplaatst op: 10-11-2022
Laatst bewerkt op: 10-11-2022
Geschreven door: Karim

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Bedrog en manipulatie

Voor alle mensen die voor de eerste keer willen bieden bij VAVATO, stel ik voor eerst even mijn review te lezen.

1. Vavato heeft volgens mij contracten met andere bedrijven die het platform gebruiken voor normale verkoop van producten. Ik zie namelijk elke week dezelfde soort veilingen opnieuw. Parket en houtverkoop te Lier staat er elke week opnieuw op.

2. Artikels die te koop staan zijn 90% van de tijd goedkoper te vinden, zelfs online. Merknamen worden bewust regelmatig weggelaten zodat je niet kan bekijken hoeveel het elders kost.

3. Er is nagenoeg nooit een garantie dat de spullen onbeschadigd en volledig zijn. Zelf ervaring mee gehad + enorm veel reviews van mensen die hun aankoop niet volledig krijgen (bv lade die ontbreekt, spiegel ontbreekt bij badkamermeubel, etc etc etc).

3. Ze bieden ZELF op hun producten om de prijs te doen stijgen. Er wordt tegelijk op alle producten geboden, duidelijk dat ze het zelf doen.

Kort samengevat: producten zijn allesbehalve een koopje, meestal duurder dan in de winkels. Altijd dezelfde verkopen, bekijk elke week maar de verkoop van parket te Lier. Ze gebruiken het platform van de veiling om het zogezegd als een koopje te doen lijken. Eén en al manipulatie. Ik zou hier nooit iets kopen.

Geplaatst op: 31-10-2022
Laatst bewerkt op: 31-10-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Nooit kopen via/bij Vavato

Vavato verkoopt goederen die kapot zijn. Als je hierover reclameert komen ze met smoesjes die kloppen van geen kant. Ze bieden geen terugbetaling en zijn zeer slecht telefonisch bereikbaar.
Nooit kopen bij Vavato!!

Geplaatst op: 17-10-2022
Laatst bewerkt op: 17-10-2022
Geschreven door: Jeroen Q.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Ik ben voor 100 percent opgelicht door Vavato. Gouden ring 700 euro betaald, is zelfs geen goud, diamanten zijn glas...echt pure diefstal

Pure diefstal, goud is geen goud, diamanten zijn glas...pure oplichting. 700 euro betaald aan jullie, ik heb bewijs van expert in mijn bezit. Ring is zelfs geen verkoop waardig...echt pure diefstal en oplichting van vavato in samenwerking met....

Geplaatst op: 07-10-2022
Laatst bewerkt op: 07-10-2022
Geschreven door: Martelle H.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Oplichters

Zelfs hun beoordeling kan je niet op 0 plaatsen, zelfs dit nemen ze van je af.....oplichters

Geplaatst op: 07-10-2022
Laatst bewerkt op: 07-10-2022
Geschreven door: Martelle H.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Verwerpelijk

als u een bod hebt gewonnen is het op goed geluk voor de afloop .
Als u uw product niet ontvangt moet u zelf het initiatief nemen om er schot in de zaak te brengen... en dan nog duurt het weken er beweging in komt .
Hun communicatie loopt enkel via mail die niet alle dagen opgevolgd wordt bij problemen . Ze verstoppen zich achter hun mails
Een telefoontje van hun moet u niet verwachten.

- GEEN MAILS ALS ANTWOORD AUB enkel TELEFONISCH komen we tot een oplossing

Dag 2 : geen reactie via telefoon
Dag 3 : geen reactie via telefoon . klacht via politie ingediend
Dag 4 : geen reactie via telefoon , kunt u ook de interne mail die ik naar u heb gestuurd ook posten . De mail op antwoord waar u nu droog weg verteld dat ik er niet op geantwoord hebt .
- Ik had software gekocht . Dit is altijd met licenties en een drager ( cd of dvd ) zoals op uw voorstel . Toen ik een paar keer een klachten mail had gestuurd , stuurt u dat ik met de verkoper moet contact opnemen.
IK DACHT DAT U DE VERKOPER WAS !!!! en codes zonder licentie via mail betaal ik niet. Ik kan ook keygens vinden om codes te genereren .
Dag 5 : geen reactie via telefoon
Dag 6 : geen reactie via telefoon
Dag 7 : geen reactie via telefoon
Dag 8 : geen reactie via telefoon
Dag 9 : geen reactie via telefoon

2 maand later. Nog steeds niets . Na een valse belofte en een hoop leugens dat ze het zouden terug storten
3 maand later. Nog steeds geen antwoord. Fraudeurs met hun platform blijven hier actief .

Let op wat je besteld. Voor je het weet koopt u iets dat 0 euro waard is.

Geplaatst op: 01-10-2022
Laatst bewerkt op: 01-10-2022
Geschreven door: Patrick S.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
1 win een lot van 5 stuks maar krijg maar 1 stuk geleverd. "foutje" ?

IK win een lot van 5 radiatoren. Nadien krijg ik een mail dat het in feite maar 1 radiator betreft.
"Dit is vervelend en ik begrijp uw frustratie" luidt de mail van vavato. Het was correcter geweest indien ze hun fout hadden rechtgezet.

Geplaatst op: 24-06-2022
Laatst bewerkt op: 24-06-2022
Geschreven door: Philip S.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over Vavato
Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven
Shoppartners logo
Shoppartners
4 beoordelingen
3,6
Tommy teleshopping logo
Tommy teleshopping
16 beoordelingen
6,2
Reizendeals logo
Reizendeals
17 beoordelingen
5,8
Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Vavato een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 15 beoordelingen geplaatst over Vavato. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 3,4 gekregen, waarbij 7% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Vavato actief?

Vavato is vooral actief in de categorie webshops en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) veiling en actiesites en koopjes.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Vavato reviews? Dan kun je naar de website van Vavato gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie