OHRA logo

OHRA ervaringen, reviews, beoordelingen en klachten

7 beoordelingen • 8,0
OHRA logo
OHRA ervaringen, reviews, beoordelingen en klachten
7 beoordelingen • 8,0
Beoordeling
7 beoordelingen
8
5 sterren
71%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
14%
1 ster
14%
Bestelproces
8
Service
8
Prijs
8
Levering
8

Gerelateerde bedrijven

UnitedConsumers logo UnitedConsumers
4 beoordelingen
8
Interrail logo Interrail
0 beoordelingen
10
PartnerPete logo PartnerPete
0 beoordelingen
10

OHRA ervaringen

Op deze site kun je reacties lezen van mensen die hun OHRA ervaringen graag delen. Heb je zelf gebruik gemaakt van de producten en diensten van OHRA, dan kan je jouw OHRA ervaringen delen door een review te plaatsen. Bekijk de beoordelingen en maak een verstandige keuze wanneer je een aankoop gaat doen.

Over OHRA

OHRA is een verzekeringsmaatschappij die al meer dan 80 jaar bestaat een is een bekende naam op de Nederlandse markt. De naam OHRA staat voor de Onderlinge ziekteverzekering der Hoogere Rijks-Ambtenaren. Met meer dan 800.000 klanten is OHRA een grote speler op de verzekeringsmarkt. OHRA is een totaalverzekeraar en levert diverse verzekeringen aan particulieren en aan bedrijven.

Waarom OHRA

OHRA wil zich onderscheiden door goede service te bieden aan hun klanten. Door begrijpbare taal te gebruiken, duidelijke verzekeringsproducten en super snelle service. Als consument wil je duidelijkheid en OHRA doet zijn uiterste best om die duidelijkheid over verzekeringen te geven. Klanten kunnen zowel een OHRA verzekering afsluiten via de telefoon, het internet of via de post. Voor hulp en begeleiding in het proces is OHRA altijd beschikbaar om te helpen. Dagelijjks is OHRA tot 21:00 uur bereikbaar op werkdagen en in de weekenden tot 15:00 uur. Via het OHRA website kan je als consument 24 uur per dag terecht om je verzekeringszaken te regelen.

OHRA verzekeringen

OHRA heeft de volgende soorten verzekeringen:

 • OHRA aansprakelijkheidsverzekering
 • OHRA autoverzekering
 • OHRA caravanverzekering
 • OHRA Direct Ingaand Pensioen
 • OHRA huisdierenverzekering
 • OHRA inboedelverzekering
 • OHRA kostbaarhedenverzekering
 • OHRA motorverzekering
 • OHRA ongevallenverzekering
 • OHRA opstalverzekering
 • OHRA overlijdensrisicoverzekering
 • OHRA rechtsbijstandverzekering
 • OHRA reisverzekering
 • OHRA woonverzekeringen
 • OHRA zorg Compact
 • OHRA zorgverzekering

 

OHRA klachten en klachtenafhandeling

OHRA streeft er naar om de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mochten er toch zaken voorkomen waar de klant niet tevreden mee is dan zet OHRA zich in om dit zo snel mogelijk op te lossen. OHRA neemt klachten altijd serieus en elke klacht over OHRA is een aanleiding om zaken te verbeteren. Via de website en via de klantenservice kun je klachten of ongenoegen melden. Heb je zelf een klacht of een slechte ervaring met OHRA? Plaats dan jouw review en deel je OHRA ervaringen met anderen.

Start met beoordelen

Lees beoordelingen over OHRA

profielfoto van Anoniem
Anoniem
10-10-2018
10 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Huisdierenverzekering

Helaas heb ik al enkele maanden na het afsluiten van een Plus dierenverzekering een beroep moeten doen op de verzekering. Mijn kat kreeg plotseling nierfalen (na een gebitsbehandeling) en moest worden opgenomen. Telefonisch contact opgenomen met OHRA omdat de kosten naar verwachting snel op zouden lopen. Zeer meelevende reactie van OHRA medewerker in deze voor ons moeilijke periode. Super snelle afhandeling van de declaraties. Ook heel handig om declaraties via de app in te dienen. Zo blij dat wij voor OHRA hebben gekozen, echt een top verzekering!!

profielfoto van Mr Z.
Mr Z.
16-03-2017
10 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Buitenland verzekerd

Ik ga binnenkort op vakantie en vroeg mij af of ik hier ook was verzekerd voor mijn zorgkosten. Daarom had ik even contact opgezocht met OHRA, want je kan het beter van te voren weten. Dit aangezien mijn vrouw een beetje kwakkelt met haar suiker en dit toch eens voor problemen zorgt. Wij kregen alles netjes uitgelegd en wat advies voor als we toch wat meer zekerheid wouden. Helemaal super OHRA!

profielfoto van Simone
Simone
08-11-2016
10 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
De beste met vrije zorgkeuze

Vorig jaar waren we al bij Ohra en ik gok dat het dit jaar niet anders is. Bij Ohra hebben ze als een van de wenige echt vrij zorgkeuze wat ik toch erg belangrijk vind. Zou er niet aan moeten denken dat als ik ziek ben ik ergens heen MOET en niet zelf mag kiezen waar ik mij prettig voel.

profielfoto van Sylvia
Sylvia
20-10-2015
10 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Zeer tevreden

Ben echt zeer tevreden over manier waarop ik de declaraties kan inleveren bij Ohra. Het zijn echt een klein aantal stappen maar en is echt super eenvoudig. Kind kan de was doen. Het enigste wat ik wel een beetje vervelend vind is dat je moet inloggen met digi-d.

profielfoto van Kim
Kim
06-10-2015
10 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Dierenverzekering is prima

Helaas is onze hond de afgelopen tijd erg ziek waardoor we veel tijd doorbrengen bij de dierenarts. Alle rekeningen vliegen om de oren en betalen we dan ook meteen. Een goede verzekeraar welke dan snel betaald is dan wel erg fijn en dat is Ohra. Eigenlijk ehbben we altijd binnen een week ons geld al terug wat in zo een situatie erg prettig is.

Helemaal super Ohra!

profielfoto van W. H.
W. H.
12-10-2015
4 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
Tandarts niet betaald?

Ik ben bij Ohra verzekerd en heb hier ook een aanvullende tandarts verzekering. Nu moest ik bij de tandarts wat ingrepen ondergaan en was dit natuurlijk al vervelend genoeg. Na de ingreep kreeg ik te horen dat Ohra niet vergoed vanwege er een bepaalde codes neit vergoed worden?? Verder geen uitleg?? Beetje raar want ik weet niet wat zij bedoelen met bepaalde codes??? NU mag ik dus zelf de kosten betalen ondanks mijn aanvullende tandartsverzekering

profielfoto van MiRoJo
MiRoJo
05-06-2018
2 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
Extreme prijsverhoging en lagere vergoeding

Al jaren hebben wij voor onze Doodle een huisdierenverzekering bij Ohra. Eerst waren wij verzekerd voor een bedrag van 2500 euro per jaar. Doordat de kosten bij een dierenarts steeds hoger worden hebben wij 2 jaar geleden besloten de verzekering te verhogen naar 5000 euro per jaar.

Onlangs ontvingen wij een email van Ohra met een aankondiging van een premieverhoging. De reden hiervan was dat de behandelingen steeds moderner worden en de kosten hierdoor stijgen. Op zich een vreemde reden, want alle klanten van Ohra worden hier namelijk al de dupe van en nu dus dubbel. Wij zijn namelijk voor 5000 euro verzekert en wanneer de kosten hoger worden kunnen wij minder naar de dierenarts voor hetzelfde bedrag.

Verder staat er ook nog even in dit bericht dat de consultkosten beperkt worden. Bij een topverzekering (welke wij hebben) wordt er maximaal 200 euro per jaar aan consultkosten vergoedt terwijl de goedkopere verzekeringen beperkt worden tot 100 euro per jaar. Deze wijziging is echt onacceptabel en werkt heel drempelverhogend. Even ter informatie consultkosten liggen gemiddeld op 40 euro.

Wanneer je Ohra belt krijg je simpel te horen: “Dan beeindigd u de verzekering toch!” Wanneer je ruim 7 jaar verzekerd bent en je een hond hebt die wat mankementen vertoont dan is dat niet zo eenvoudig. Elke andere verzekering zal namelijk de mankementen van de hond in een nieuwe verzekering uitsluiten. Je zit dus met handen en voeten gebonden.

Ohra verwachtte denk ik een hoop tegenspraak, want ze hebben heel goed nagedacht over het tijdstip van de aankondiging. Dit hebben ze namelijk precies op het tijdstip gedaan dat heel Nederland hun mailbox volstond met mailtjes van bedrijven die de wijziging in de privacy policy aankondigde i.v.m. de nieuwe privacywet welke 25 mei j.l. is ingegaan. Hierdoor wist Ohra zeker dat 80% of meer de mail niet goed zou lezen en deze bij de meeste mensen direct de weg naar de prullenbak wist te vinden.

Schrijf een review over OHRA

Bestelproces *
10
/ 10
Service *
10
/ 10
Prijs *
10
/ 10
Levering *
10
/ 10

Gerelateerde bedrijven

UnitedConsumers logo UnitedConsumers
4 beoordelingen
8
Interrail logo Interrail
0 beoordelingen
10
PartnerPete logo PartnerPete
0 beoordelingen
10