Vueling logo

Vueling reviews, ervaringen en beoordelingen

Bezoek de website
Vueling reviews, ervaringen en beoordelingen
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
1026
Vueling logo
Website
vueling.com
Categorie
Vakantie & reizen
Bezoek de website

Reviews en Ervaringen Vueling

Vueling is een in ons land wat minder bekende lagekostenluchtvaartmaatschappij, maar ook al is de naam Vueling in ons land wat minder bekend, dat betekent niet dat Vueling een kleine luchtvaartmaatschappijk is. Inmiddels vliegt deze Spaanse low-cost carrier op meer dan 100 bestemmingen met meer dan 410 vliegroutes en doet daarmee alle bekende hoofdsteden en steden aan in Spanje, Europa en het Nabije Oosten. Dus ondanks de relatieve onbekendheid is Vueling zeker geen kleine speler op de markt voor goedkopere vliegtickets.

Op deze pagina vind je een samenvatting van recente reviews en beoordelingen van échte klanten van Vueling. Met deze informatie in het achterhoofd kun je op weloverwogen wijze een beslissing nemen om al dan niet gebruik te maken van de diensten van deze budgetluchtvaartmaatschappij.

Over Vueling

Vueling is opgericht in 2004. Het bedrijf heeft als thuisbasis de luchthaven El Prat bij Barcelona en een tweede hub op vliegveld Fiumicino bij Rome. Verder zijn vliegtuigen gestationeerd op de luchthavens van Alicante, Madrid en Valencia.

Vueling is vanaf het begin opgericht als budgetluchtvaartmaatschappij met als kernwoorden:

  • efficiëntie
  • toeganklijkheid
  • non-conformise
  • realistisch met de voeten op de vloer

De basisgedachte die ten grondslag ligt aan wijze waarop Vueling opereert, is dat traditionele luchtvaartmaatschappijen onvoldoende gebruik maken van alle beschikbare, moderne methoden om kosten te drukken door middel van automatisering, standaardisering en rationalisering. Door dit wel te doen, wil Vueling de kosten van tickets verlagen en daardoor vliegen bereikbaar maken voor iedereen.

Sinds 2012 maakt Vueling deel uit van de International Airlines Group (IAG), het fusiebedrijf van de bekende luchtvaarmaatschappijen British Airlines en Iberia.

Voor Nederlandse reizigers biedt Vueling vluchten aan vanuit Schiphol, Rotterdam en Brussel.

Waarom kiezen voor Vueling?

De dienstverlening van Vueling is te vergelijken met die van andere, bekendere budgetmaatschappijen, zoals RyanAir of easyJet. Kenmerkend voor deze low-cost carriers zijn laag geprijsde vliegtickets, waarbij voor elk aanvullend stukje extra dienstverlening aanvullend moet worden betaald.

Op het internet zijn veel negatieve beoordelingen te vinden van klanten die bij Vueling dezelfde servicegraad verwachten als bij de duurdere carriers. Veel klachten zijn te vinden over nors cabinepersoneel en over de inflexibele wijze waarop het grondpersoneel omgaat met kleine overschrijdingen van gewicht of afmetingen van bagage. Ook zijn er klachten over beenruimte aan boord.

Verder zijn er op het internet behoorlijk wat slechte reviews te vinden die verband houden met de afhandeling van geannuleerde vluchten. Bij annulering hebben klanten recht op terugbetaling, maar de procedure die Vueling hanteert voor terugstorting van het betaalde bedrag vereist een specifiek formulier dat compleet en secuur moet worden ingevuld. Als een klant afwijkt van deze procedure dan leidt dat tot grote vertragingen in de klachtafhandeling.

De beoordelingen geven aan dat de tickets van Vueling in beginsel laag geprijsd zijn, omdat standaard het basic-tarief wordt getoond. Maar als je wat meer dienstverlening wil, zoals extra beenruimte of meer bagage dan kom je al gauw terecht bij het optima-tarief of zelfs het excellence-tarief. De prijzen lopen dan snel op.

Een pluspunt van vliegen met Vueling, dat ook wordt onderkend door de reviewers, is dat deze budgetluchtvaartmaatschappij gebruik maakt van gerenommeerde luchthavens. Dit is afwijkend van het gedrag van een aantal andere low-cost carriers die graag gebruik maken van afgelegen luchthavens met lagere luchthaventarieven. Met als gevolg dat je na een vlucht naar een buitenlandse stad arriveert op een armzalige luchthaven op grote afstand van de stad van je bestemming met slechte verbindingen.

Natuurlijk zijn er ook veel positieve beoordelingen van Vueling. Daarbij valt op dat men tevreden is met de ervaren dienstverlening, vooral in relatie met het betaalde bedrag.

Is Vueling betrouwbaar?

Internationaal wordt Vueling gezien als een betrouwbare carrier. Zo omschrijft Skytrax, een in Groot-Brittannië gevestigde internationale waarderingsorganisatie voor luchtvaartmaatschappijen, Vueling als een van de betere Europese lagekostenluchtvaartmaatschappijen qua dienstverlening, met een vloot moderne Airbus 320-vliegtuigen.

Skytrax geeft aan dat Vueling strikt is als het gaat om het handhaven van bagagegewichten, zoals verwacht mag worden van een lagekostenluchtbaarmaatschappij. Het stoelcomfort in de cabine is redelijk en het aanbod versnaperingen aan boord is redelijk gesorteerd en geprijsd. Het cabinepersoneel is efficiënt, al varieert de ervaren gastvrijheid aan boord. Van de vijf beschikbare sterren honoreert Skytrax er vier aan Vueling, net zoveel als de KLM. Ter vergelijking, RyanAir en Transavia scoren drie sterren.

Klantenservice en klachten

Zoals van een luchtvaartmaatschappij mag worden verwacht, vermeldt Vueling het speciale klantenservice telefoonnummer prominent op de homepage van de website. Het telefoonnummer wordt van 10:00 tot 18:00 dagelijks bemand. Klachten kun je het beste doorgeven via de optie 'Neem contact op' onderin de website. Hier zijn standaard invulformulieren voor een aantal types klachten te vinden:

  • Annulering op de luchthaven
  • Vertraging op de luchthaven
  • Gemiste overstap
  • Instapweigering
  • Wijziging van programma
  • Bagage-incidenten

Door gebruik te maken van een standaardformulier versnel je de afhandeling van je klacht.

Wil jij ook beoordelen?

De meeste ondernemingen waarderen het als ze opbouwende kritiek ontvangen van hun klanten. Het kan tenslotte altijd beter. Vueling vormt hierop geen uitzondering. Daarnaast vormen klantbeoordelingen een belangrijke informatiebron voor je medereizigers die overwegen om een vliegticket te kopen bij Vueling. Dus, als je recente ervaringen hebt met Vueling, positief of negatief, schrijf een recensie! Zo help je je medereizigers en Vueling!

Reviews over Vueling
Gerelateerde bedrijven
eDreams logo
eDreams
6 beoordelingen
5,8
BaliTravel logo
BaliTravel
2 beoordelingen
9
Overtocht.nl logo
Overtocht.nl
2 beoordelingen
10
Gerelateerde blogartikelen
7,3
50% zou hier weer kopen
3 beoordelingen
Ervaringen met Vueling

Vueling is geverifieerd door ons expert team. De webshop Vueling bestaat al sinds 2003 en staat bekend als een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Daarnaast is Vueling lid van de kamer van koophandel en is hun website beveiligd met een SSL certificaat (groen slotje). Dit SSL certificaat geeft aan dat het via de online betaalmethodes veilig is om te bestellen via Vueling. Ze bieden de grootste betaalmethodes van Nederland aan op hun webshop.

Vueling is van origine een Nederlands bedrijf en is daarnaast al een lange tijd actief op het internet. Hun reputatie is daarom ook erg goed. Op onze website kan jij ook een review plaatsen om andere gebruikers te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen.

Wij raden het aan om eerst even op de website van vueling.com te kijken voor actuele openingstijden. Hier kun je ook hun uitgebreide assortiment bekijken.

Geplaatst op: 08-03-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Vreselijk

ze hebben letterlijk 733€ van me afgepakt met het zeggen dat mij voucher vas verlopen.

Geplaatst op: 27-06-2022
Laatst bewerkt op: 27-06-2022
Geschreven door: Vito D.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Goede oplossing

Mijn vlucht was in maart helaas geannuleerd wegens omstandigheden. We mochten daarna meteen kiezen of we een refund of een voucher wilde hebben. Wij hebben voor de voucher gekozen en zijn een paar maanden later nog heerlijk op vakantie geweerst met zn alle. Super service dus!

Geplaatst op: 20-04-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Steven D.

10 / 10
5/5 5/5 4/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over Vueling
Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven
eDreams logo
eDreams
6 beoordelingen
5,8
BaliTravel logo
BaliTravel
2 beoordelingen
9
Overtocht.nl logo
Overtocht.nl
2 beoordelingen
10
Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Vueling een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 3 beoordelingen geplaatst over Vueling. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 7,3 gekregen, waarbij 50% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Vueling actief?

Vueling is vooral actief in de categorie vakantie & reizen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) vliegticket aanbieders.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Vueling reviews? Dan kun je naar de website van Vueling gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie