Turkish Airlines logo

Turkish Airlines reviews, ervaringen en beoordelingen

Turkish Airlines reviews, ervaringen en beoordelingen
4225
Turkish Airlines logo
Website
Turkish Airlines
Categorie
Vakantie & reizen

Reviews en Ervaringen Turkish Airlines

Over Turkish Airlines

Turkish Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Turks luchtvervoer. De 70 vliegtuigen vormen een van de jongste vloten in Europa. Meer dan tien miljoen passagiers per jaar vliegen over een netwerk van 100 bestemmingen, waarvan driekwart internationaal.

Turkish Airlines werd in 1933 opgericht als een binnenlandse luchtvaartmaatschappij. Het bouwde een internationaal netwerk op na de Tweede Wereldoorlog, maar werd uiteindelijk gehinderd door ongelukken en slechte klantrelaties. Halverwege de jaren tachtig begon de luchtvaartmaatschappij met een ommekeer. Het begon langzaam aan een privatiseringsproces in 1990, toen 2 procent van de aandelen werd verhandeld. Dit werd eind 2004 versneld door het aanbieden van nog eens 20 procent van de aandelen.

Vanaf dat moment ging het bedrijf in opmars. Het voegde zich bij Star Alliance, een alliantie van luchtvaartmaatschappijen en won verschillende awards doorheen de laatste jaren.

Waarom kiezen voor Turkish Airlines

Turkish Airlines vliegt naar 50 binnenlandse en 254 internationale bestemmingen in 124 landen, met uitzondering van die welke alleen worden bediend door Turkish Airlines Cargo. Hiermee hebben ze een uitgebreid netwerk van bestemmingen.

De services aan boord zijn afhankelijk van de vluchtduur, de vliegtuigfaciliteiten en de cabineklasse. Internationale vluchten omvatten het digitale Planet-systeem van de luchtvaartmaatschappij, dat een tv-scherm op de rugleuning omvat dat een aanraakscherm kan zijn of kan worden bediend met een afstandsbediening die aan hun stoel is bevestigd. Passagiers kunnen kiezen uit films, korte programma's, muziek, interactieve games en luisterboeken. Dankzij de connectiviteit tijdens de vlucht kunnen passagiers tekstberichten en e-mails verzenden en ontvangen terwijl ze in de lucht zijn. Nieuws, weers- en bestemmingsinformatie is ook tijdens de vlucht toegankelijk en alle passagiers kunnen het opstijgen en landen bekijken met camera's op het vliegtuig.

Passagiers die ervoor kiezen om First Class te vliegen met Turkish Airlines zullen een luxe ontvangst ervaren. Elke First Class Suite heeft een eigen oppervlakte van 26 vierkante meter en privacy wordt gegarandeerd door een sluitende deur. Een 83 inch flatbed, een 23 inch flat screen monitor en een kledingkast zorgen ervoor dat elke passagier comfortabel en ontspannen is. Aan de VIP-tafel kunnen de passagier en een gast samen zitten, terwijl LED-verlichting ervoor zorgt dat de suite zo helder of ontspannend kan zijn als nodig is. De speciale eersteklas stoelen hebben ook 8 massagepunten voor een echt comfortabele reis.

Is Turkish Airlines betrouwbaar?

Dankzij hun ongeëvenaarde vliegnetwerk, jonge en moderne vloot, comfortabele stoelen en heerlijke verwennerijen hebben ze de titel van beste luchtvaartmaatschappij van Europa verdiend. Met veel passie en ambitie vliegen ze naar bijna alle landen over de hele wereld.

Turkish Airlines wordt de laatste jaren beschouwd als een van de beste vliegtuigmaatschappijen. Ze winnen dan ook veel awards in deze periode. Zo wonnen ze in 2021 nog de award van 'Five Star Global Airline', uitgereikt door APEX.

Klantenservice en klachten

Turkish Airlines biedt een 24/7 klantenservice waardoor ze altijd bereikbaar zijn voor problemen of klachten. Zo helpen ze hun passagiers met het omboeken van hun tickets, het oplossen van vertragingen of geannuleerde vluchten. In verschillende luchthavens is er een balie van Turkish Airlines waar je terecht kan met problemen en vragen. Daarnaast zijn ze ook telefonisch bereikbaar.

Wil jij ook beoordelen?

Heb je in het verleden al gevlogen met Turkish Airlines? Wat vond je van hun service? Had je last van vertragingen of verliep alles vlekkeloos? We horen graag je ervaringen en nodigen je uit tot het schrijven van een beoordeling. Hiermee help je toekomstige klanten op weg.

Gerelateerde bedrijven
TUI logo
TUI
132 beoordelingen
5,4
Cheaptickets logo
Cheaptickets
38 beoordelingen
4
BaliTravel logo
BaliTravel
2 beoordelingen
9
Gerelateerde blogartikelen
6,5
0% zou hier weer kopen
2 beoordelingen
Lees onze review over Turkish Airlines

Het bedrijf Turkish Airlines is geverifieerd door ons. De webshop Turkish Airlines is al jaren een betrouwbare partij om te bestellen. Turkish Airlines is lid bij de KvK (kamer van koophandel) en hun website beschikt over een SSL certificaat (het groene slotje). Dit slotje geeft aan dat het veilig is om te bestellen via de online betaalmethodes die ze aanbieden. Turkish Airlines maakt gebruik van de meest voorkomende betaalmogelijkheden in Nederland.

De reputatie van Turkish Airlines is positief te noemen. Het Nederlandse bedrijf is namelijk ook al een lange tijd actief op het internet. Je kunt zelf ook meehelpen andere gebruikers een goede keus te maken bij hun aankopen. Dit kun je doen door een review achter te laten op deze pagina.

Bekijk zeker even de website van Turkish Airlines. Dit geeft je een beter beeld van de webshop. Daarnaast staat daar hun uitgebreide assortiment en natuurlijk de openingstijden van Turkish Airlines.

Geplaatst op: 01-03-2022
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
They do not care about customers and their rights

My flight from Stansted to Istanbul was delayed for no good reason and with no explanation from the crew at the airport and inside the plane. The crew inside reassured me I would not miss my connection to Tbilisi. However, we arrived about 20-30 minutes late and upon arrival, airport staff told me to go pick up my luggage(which took 1 hour to turn up) and head to Turkish Airlines' hotel desk. They put me up in a hotel and told me they'd rebooked on the same flight. 24 hours later! I arrived at my destination 24 hours late and Turkish Airlines are now denying me compensation on the basis that the delay was beyond their control - they are unsurprisingly doing everything they can to avoid providing me with evidence of that.

It's worth noting the exact same thing happened on my way back though that time, I ended up spending 12 hours in the airport as they didn't offer me a hotel room. Once again, they denied me compensation on the basis that the delay was beyond their control and continue ignoring my requests for evidence.

Their customer service team is helpless and doing everything they can to avoid providing me with the information I requested.

They are the most chaotic and unhelpful airline I've ever had to deal with and I do not recommend flying with them.

I went to Tbilisi to attend a conference and several people who flew with Turkish Airlines faced similar issues.

Geplaatst op: 30-10-2023
Laatst bewerkt op: 30-10-2023
Geschreven door: Anoniem

3 / 10
3/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over Turkish Airlines
Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven
TUI logo
TUI
132 beoordelingen
5,4
Cheaptickets logo
Cheaptickets
38 beoordelingen
4
BaliTravel logo
BaliTravel
2 beoordelingen
9
Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Turkish Airlines een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 2 beoordelingen geplaatst over Turkish Airlines. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6,5 gekregen, waarbij 0% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Turkish Airlines actief?

Turkish Airlines is vooral actief in de categorie vakantie & reizen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) vliegticket aanbieders.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Turkish Airlines reviews? Dan kun je naar de website van Turkish Airlines gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie