Ryanair logo

Ryanair reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Ryanair reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
4222
Ryanair logo
Website
Ryanair
Categorie
Vakantie & reizen

Reviews en Ervaringen Ryanair

Ryanair is één van Europa's grootste budget airlines. Je kunt met Ryanair bijna heel Europa door vliegen tegen de scherpste prijzen. Maar wat staat hier precies tegenover? Wat mag je verwachten? Waar blinkt Ryanair in uit en wat kan wellicht beter? Dit zijn allemaal vragen die elke toekomstige reiziger zich af zal vragen. Wij zullen daarom deze vragen voor je beantwoorden. Ook kan je hier ervaringen en recensies van reizigers lezen die al eens met Ryanair hebben gevlogen.

Over Ryanair

Ryanair is opgericht in 1984 door de Ierse zakenman Tony Ryan. Hij wilde een luchtvaartmaatschappij creëren die zich vooral richtte op betaalbare vluchten binnen Europa en dit is hem ook gelukt. Tot op de dag van vandaag is Ryanair één van de meest betaalbare luchtvaartmaatschappij van het gehele continent Europa die tegelijkertijd ook nog eens zeer winstgevend is. Zakenman Tony Ryan heeft Ryanair zo succesvol kunnen maken omdat hij het 'no-frills' concept heeft overgenomen dat al door de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines succesvol werd ingezet. Dit concept houdt in dat je je enkel richt op de 'must haves' en alles wat daarbuiten valt weglaat. Bij Ryanair werkt dit als volgt. Wanneer je een vlucht boekt is dit ook echt het enige wat je boekt. Je zekerheid om mee te mogen op de vlucht. Alle andere opties zijn 'add ons' en hier betaal je extra voor. Je krijgt een 'gratis' plekje op de vlucht gealloceerd. Dit zijn meestal de niet gunstige plaatsen, denk hierbij aan achterin het vliegtuig en dan de middelste stoel. Wil je een gunstigere plek? Dan betaal je hier per vlucht extra voor. Extra beenruimte? Dit kost je geld. Een maaltijd op de vlucht? Ook hier betaal je voor. En natuurlijk ook nog je baggage. Je mag op de meeste items één persoonlijke item meenemen die ook nog moet voldoen aan een bepaalde afmeting. Meer dan een handtas of kleine rugzak zit er niet in. Alle extra baggage's dien je extra voor te betalen. Dit zijn allemaal trucjes waarmee de luchtvaartmaatschappij geld kan verdienen.

Waarom kiezen voor Ryanair

Wanneer je budget vriendelijk wilt reizen, is het reizen met Ryanair een goed idee. Je kunt in Nederland vanaf Amsterdam, Eindhoven en Maastricht vliegen. Je kunt op deze manier op een goedkope manier verschillende Europese bestemmingen ontdekken. Reis je licht, dat wilt zeggen met geen of weinig baggage en maakt het je niet uit waar je in het vliegtuig komt te zitten is dit echt dé aangewezen manier om te reizen. Je kunt vaak voor een paar tientjes al heen en weer naar de tofste Europese bestemmingen.

Is Ryanair betrouwbaar?

Om de vraag te beantwoorden of Ryanair betrouwbaar is moeten we de vraag in verschillende onderdelen opbreken want het antwoord is zowel ja als nee. Het is betrouwbaar op het vlak van de vluchten. De geboekte vluchten worden uitgevoerd, het personeel aan boord is vriendelijk en professioneel en je komt veilig aan op je bestemming. Waar het minder goed scoort zijn de kleine lettertjes waar je goed op moet letten om niet voor onvoorziene kosten te komen staan. Eén van de grootste problemen zijn de tickets. Je moet vóór je naar de luchthaven gaat al digitaal ingecheckt zijn en je moet je tickets meenemen. Deze moet je zelf uitprinten en meenemen. Je moet deze dus niet alleen digitaal bij je hebben, maar ook uitgeprint. Doe je dit niet, dan kan je op het vliegveld inchecken en je tickets laten uitprinten bij de Ryanair balie. Maar dit kost je al gauw een extra €35,- per reis. En zo zijn er meer kleine lettertjes waar je tijdens je boeking goed op moet letten.

Klantenservice en klachten

Je kunt de klantenservice van Ryanair digitaal en telefonisch bereiken. Digitaal kan dit via de chatbox op de website, je chat dan met de Chat Bot Molli en deze is 24/7 te bereiken. Ook kun je ervoor kiezen om telefonisch contact op te nemen. Over het algemeen zijn de recensies en reviews over de klantenservice niet heel erg positief. De grootste ontevredenheid zit hem in hoe de klachten worden behandeld. De reactie van de klantenservice is traag ondanks dat er wordt geadverteerd met een bereikbaarheid van 24/7 en ook de oplossingen die worden aangeboden zijn niet naar tevredenheid van de reizigers. Dit is een risico dat je moet willen nemen wanneer je met Ryanair boekt. Je betaald weinig geld voor je vlucht en moet vooral geen extra verwachtingen hebben. Dit betekend niet dat het altijd misgaat. Er zijn ook tevreden reizigers die ervaringen hebben gehad met het klantenservice, maar dit is wel zeker iets om rekening mee te houden.

Wil jij ook beoordelen?

Heb jij zelf ook al eens met Ryanair gereisd, laat dat een waardevolle en uitgebreide recensie achter. Jouw recensie kan toekomstige reizigers helpen de juiste beslissing te maken. Wel of niet vliegen met Ryanair? Dat is de vraag en jij kunt helpen bij het voorzien van het juiste antwoord voor de toekomstige reizigers, dus deel nu ook jouw ervaring.

Gerelateerde bedrijven

Vueling logo
Vueling
3 beoordelingen
7,3
eDreams logo
eDreams
5 beoordelingen
6,6
Etihad Airways logo
Etihad Airways
1 beoordeling
10

Gerelateerde blogartikelen

6,3
50% zou hier weer kopen
3 beoordelingen
Lees onze review over Ryanair

Ons team van experts heeft Ryanair geverifieerd op een aantal punten. De webshop van Ryanair bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare speler in de markt. Ryanair is al vanaf hun oprichting ingeschreven bij de kamer van koophandel en hun website is beveiligd door middel van een SSL certificaat (groene slotje). Alle grote betaalmethodes van Nederland zijn beschikbaar op deze webshop.

Ryanair is een Nederlands bedrijf en is al een lange tijd actief op het internet. Dit heeft ze een goede reputatie opgeleverd. Binnen ons platform kan ook jij een review achterlaten om zo andere consumenten te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen op het internet.

Bekijk zeker even de website van Ryanair. Dit geeft je een beter beeld van de webshop. Daarnaast staat daar hun uitgebreide assortiment en natuurlijk de openingstijden van Ryanair.

Geplaatst op: 01-03-2022
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Waardeloze maatschappij! Maffia-praktijken

Vrijdag 9 maart zijn wij naar Dublin gevlogen. Allebei met een klein koffertje, zoals aangegeven bij Ryanair. De heenvlucht geen enkel probleem met boarden. We hebben tenslotte de juiste tas bij ons met de juiste afmetingen én minder dan 10 kilo. 
Terugreis Dublin naar Amsterdam: onbeschoft personeel aan de balie! Geen enkele klantvriendelijkheid! We dienden per direct
€ 91.98 af te rekenen. Geen enkele uitleg! De enige uitleg die we kregen was dat we dan maar gezellig in Dublin moesten blijven en nieuwe tickets dienden aan te schaffen. Het betreft hier heel duidelijk aangeschafte tickets in één koop. Dus twee retourtickets! Waarom zijn de regels in Dublin anders dan in Amsterdam? Valt Dublin niet ook onder de EU? Wat is de policy van Ryanair? Mensen over de zeik helpen aan de balie bij inchecken? Of van low-cost-ferries high-cost-ferries maken? 
Zeer slechte reclame voor Ryanair! Wederom! Als ik kijk naar de reviews lijkt het me als organisatie verstandig om eens te kijken naar klantvriendelijkheid! En dat geldt zeker voor de baliemedewerkers in Dublin!

Geplaatst op: 14-03-2023
Laatst bewerkt op: 14-03-2023
Geschreven door: Hans D.

3 / 10
2/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Ontzettende slechte service. Onmogelijk te pakken te krijgen en vragen beantwoord te krijgen. Daarnaast proberen ze op slinkse wijzen constant extra geld afhandig te maken.

Een maatschappij dat per week achteruit gaat. Slechte service en onlogische beslissingen ten nadele van de klant. De enige reden waarom ik nog met deze maatschappij zou vliegen is de prijst.

Geplaatst op: 26-04-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

6 / 10
3/5 2/5 4/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over Ryanair


Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven

Vueling logo
Vueling
3 beoordelingen
7,3
eDreams logo
eDreams
5 beoordelingen
6,6
Etihad Airways logo
Etihad Airways
1 beoordeling
10

Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Ryanair een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 3 beoordelingen geplaatst over Ryanair. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6,3 gekregen, waarbij 50% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Ryanair actief?

Ryanair is vooral actief in de categorie vakantie & reizen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) vliegticket aanbieders.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Ryanair reviews? Dan kun je naar de website van Ryanair gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie