FBTO logo

FBTO ervaringen, reviews, beoordelingen en klachten

14 beoordelingen • 5,4
Bezoek de website
FBTO logo
FBTO ervaringen, reviews, beoordelingen en klachten
14 beoordelingen • 5,4
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
Beoordeling
14 beoordelingen
5,4
5 sterren
21%
4 sterren
29%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
50%
5,4
5,4
5,4
5,4

Gerelateerde bedrijven

Pricewise logo Pricewise
0 beoordelingen
10
InShared logo InShared
0 beoordelingen
10
IndependerAuto logo IndependerAuto
0 beoordelingen
10

FBTO ervaringen

Op deze site kun je reacties lezen van mensen die hun FBTO ervaringen graag delen. Heb je zelf gebruik gemaakt van de producten en diensten van FBTO, dan kan je jouw FBTO ervaringen delen door een review te plaatsen. Bekijk de beoordelingen en maak een verstandige keuze wanneer je een aankoop gaat doen.

Over FBTO

FBTO is een verzekeraar met een breed aanbod van verzekeringen en verzekeringsproducten. FBTO bestaat al ruim 50 jaar en is opgericht als de "Friese Boeren en Tuinders Onderlinge". Met bijna 600.000 klanten is FBTO een grote speler op de verzekeringsmarkt.

FBTO verzekeringen: Verzeker alleen wat jij nodig hebt

FBTO geeft je de mogelijkheid om zelf je verzekering samen te stellen. Verzeker dus alleen wat jij nodig hebt. Gedurende het jaar kun je je verzekering aanpassen afhankelijk van je behoeftes. Door verzekeringmodules aan en uit te zetten kan je zelf bepalen wat je wel en niet wil verzekeren. FBTO geeft je daarom veel vrijheid en flexibiliteit.

FBTO verzekeringen aanbod

FBTO heeft een groot aanbod van verzekeringen. Dit zijn de verzekeringen waaruit je kan kiezen:

  • FBTO zorgverzekering
  • FBTO ziektekostenverzekering
  • FBTO inboedelverzekering
  • FBTO woonhuisverzekering
  • FBTO autoverzekering
  • FBTO motorverzekering
  • FBTO doorlopende reisverzekering
  • FBTO tijdelijke reisverzekering
  • FBTO pleziervaartuigverzekering
  • FBTO caravanverzekering
  • FBTO rechtsbijstandverzekering
  • FBTO aansprakelijkheidverzekering
  • FBTO ongevallenverzekering
  • FBTO uitvaartverzekering
  • FBTO overlijdensrisicoverzekering

FBTO klachten en webcare

Klachten over FBTO kun je simpel weg melden via de FBTO webcare en klachten afhandelingsafdeling. Op de website kun je vinden hoe je klachten over producten en of diensten van FBTO kan melden. Ben je goed geholpen of heb je een klacht over FBTO die niet wordt opgelost? Plaats dan een review en deel je ervaring. Zo kun je advies geven aan anderen of deze verzekeraar een goede keuze is of dat ze misschien naar een andere verzekeraar opzoek moeten gaan.  

Bekijk bedrijfswebsite
Start met beoordelen

Lees beoordelingen over FBTO

profielfoto van John
John
15-11-2014
10 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Erg tevreden

Ik ben erg tevreden over FBTO.

In veel zaken zijn ze veel goedkoper dan andere aanbieders. Er zijn er zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer kan zien maar ik heb ze vergeleken en FBTO komt er telkens als goedkoopste uit. Online kun je je declaraties inleveren en dat is wel heel makkelijk. Zo nu en dan heb ik wel met de klantenservice aan de lijn gehangen maar altijd goed geholpen.

De website is soms wat verwarrend maar uiteindelijk kom je er wel uit.

Ik ben tevreden, en ik hoop velen met mij!

profielfoto van Fam W.
Fam W.
15-11-2014
10 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Geweldige zorgverzekering

Met de hele familie zijn we verzekerd bij FBTO. Dit geeft vele voordelen en krijgen we speciale kortingen. Ook andere verzekeringen hebben we lopen bij FBTO en ben altijd goed geholpen als ik vragen had of als er iets gedeclareerd moest worden.

profielfoto van Anoniem
Anoniem
01-07-2014
10 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
autoverzekering

Gratis zomercheck laten doen bij Profile Tyrecenter Hardenberg IK heb bijzonder goede ervaring met dit bedrijf

Afspraak prima online te regelen

Het voordeel van de FBTO is dat je modules kunt aan en uitzetten wanneer je naar het buitenland reist.

profielfoto van Danielle
Danielle
24-11-2015
8 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Handige modules

Ik heb voor FBTO gekozen voor de handige modules. Ik kan nu zelf verzekeringen aanzetten als ik die nodig heb. Dus voor een verre reis heb ik werelddekking aangezet en bij terugkomst weer uit gezet. En zo zijn er nog veel handige modules. Zo betaal je echt alleen voor wat je nodig hebt. Voor mij dus een goeie keuze geweest om over te stappen. Zit met bijna alle verzekeringen bij FBTO.

profielfoto van Anoniem
Anoniem
19-10-2014
8 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Service is goed

Na een ongeluk met mijn auto heb ik direct FBTO gebeld. De schade was aanzienlijk en je wilt gewoon snel alles afgehandeld hebben. Ik heb mijn auto nodig voor het werk en kon niet lang zonder auto zitten.

Bij FBTO hebben ze me direct geholpen en wisten ze het met 1 week helemaal in orde te krijgen. Ben erg blij met de wijze waarop ze me hebben behandeld en dat zie je niet vaak meer tegenwoordig.

profielfoto van Ralph Z.
Ralph Z.
07-02-2014
8 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Inboedelverzekering

Heb een inboedelverzekering bij FBTO. Vorige week waterschade gehad en mijn houten tafel vol met kringen. Direct telefoon gepakt en een melding van gemaakt. Was binnen enkele uren al geregeld en heb uiteindelijk alles netjes in orde weten te maken.

Voor de service dikke pluim

profielfoto van Wouter
Wouter
14-01-2014
8 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Fantastische Verzekeraar

Een super ervaring met deze FBTO. Helaas is het wel wat duurder, maar wel goed!

profielfoto van Marjolijn
Marjolijn
23-11-2020
2 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
oor aangenaaid

van het kastje naar de muur gestuurd met mijn lekkage. Uiteindelijk niks vergoed gekregen omdat het scheurtje in de muur zat en niet in het dak. Ben heel slecht geholpen en ze lieten me eerst alles aanleveren terwijl ze al wisten dat dit blijkbaar niet onder de premie viel. Heb uiteindelijk niks vergoed gekregen terwijl ik al
jaren hier een verzekering heb en nooit eerder iets heb geclaimd.

profielfoto van Jeff
Jeff
24-03-2020
2 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
Vergoeden niet uit wat ze beloven

Slechtste service ooit.. een hele sneaky beleid.. ik krijg een dienstbevel met dat ik niet op vakantie kan gaan wegens nationale veiligheid anders volgt er een boete en tevens ontslag.. oplossing van fbto bij een reisverzekering.

Algemene voorwaarden U wordt ontslagen
U wordt ontslagen zonder dat u dat wilt. Dit is niet uw schuld. Dit geldt niet als uw
arbeidscontract op het afgesproken tijdstip afloopt.

Hierbij word gezegd "jij maakt de keus om te reizen, je kan ook kiezen om niet gaan en die 2500 te laten.. Dus al ik een dienstbevel krijg om dit land te beschermen is dat een keus of ik ontslagen wil worden met sancties

Tip: nooit verzekeren hier je kan beter je reis om boeken bij je vliegmaatschappij -€75 nog goedkoper ook..

profielfoto van Anne
Anne
27-01-2017
2 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
Bezin voor u begin

FBTO is firma list en bedrog om extra geld binnen te halen. De bedragen die vermeld worden op mijnfbto, de site waarop je jou verzekering kan inzien en wijzigen geeft een andere premie aan dan dat ze van je rekening afhalen. Als je er over belt hoe dat komt komen ze met allemaal smoesjes. Het zou eenmalig zijn (nou niet want er wordt elke maand teveel afgehaald) De bedragen zouden per dag veranderen (raar hoor dat elke maand het zelfde bedrag van mijn rekening wordt gehaald) Daarnaast zijn de medewerkers van FBTO zeer onklantvriendelijk.

profielfoto van Arashy
Arashy
12-01-2017
2 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
Doe geen zaken met FBTO!

In 2015 hebben we onze eigen risico van 2 keer een bedrag van 14.53 en 14.66 aan FBTO betaald eentje op 29-12-2015 en de andere op 25-11-2015 vervolgens een brief van Syncasso(deurwaarder) dat die bedragen nog open staan, Fbto gebeld en bewijzen getoond en het zou verder afgehandeld worden door hun dus nergens zorgen over maken, paar maanden later weer een brief deurwaarder voor een rechtbank zitting over het zelfde kwestie, weer heen en weer gebeld en bij fbto klacht ingediend en weer zou het geregeld worden want er was inderdaad op tijd betaald,8 maanden later dus nu kreeg ik van mijn werkgever te horen dat er loonbeslag is van deurwaarder voor ja hoor dezelfde kwestie, nu na 100 mails en 100 belletjes verder, wordt er gezegd dat het wel terecht is want ik had maar op de zitting aanwezig moeten zijn, want ik heb wel betaald maar de deurwaarder kosten( 547 euro) moeten nog wel betaald worden, er wordt gezegd dat een bedrag niet op tijd is betaald namelijk 14,66 is bij hun als betaald genoteerd op 1 April 2016 terwijl ik met bewijs(bank afschrift) laat zien dat het 25-11-2015 is betaald. ze willen maar niet luisteren en terwijl ze wel excuses aanbieden dat ze onze eerste klacht niet goed hebben afgehandeld dus zo krom dubbelzinnig, je voelt je machteloos terwijl je helemaal gelijk hebt, dit zijn gewoon criminele praktijken in mijn ogen, over de rug van hardwerkende mensen op deze manier geld verdienen, door mijn loonbeslag staat mijn baan op het spel omdat mijn baan gevoelig is en eist een gezonde financiële situatie, ik ga hier werk van maken , zal een advocaat in dienst nemen en via sociaal media en alle andere kanalen mijn stem laten horen en Nederland waarschuwen voor een amateuristische en onprofessionele bedrijf dat FBTO heet. ik zal ook geen genoegen nemen met een excuus.

profielfoto van John
John
03-12-2016
2 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
Fbto is onpersoonlijk en vergoed operaties niet!

Ik ben al 2 jaar verzekert bij FBTO.
Mijn ervaring is niet positief, omdat niet alles vergoed wordt bij hun.

Pas geleden had ik een behandeling nodig, die door de chirurg uitgevoerd moest worden. FBTO wil dit niet vergoeden. Ook al had ik een verwijsbrief van de huisarts willen zij dit niet vergoeden. Ik heb bezwaar gemaakt tegen de beslissing maar FBTO wil de behandeling niet vergoeden!

Als klant ben ik zeer teleurgesteld met FBTO en vindt dat ze heel onvriendelijk en onpersoonlijk zijn tegen de klant. Het enige wat ze wel vergoeden zijn mijn tandarts kosten met aanvulde tand verzekering, maar dit vind ik niet genoeg.

In 2017, vervalt mijn collectiviteitskorting en moet ik €117 euro gaan betaling voor mijn premie. Dit vind ik te duur voor een zorgverzekering, die niet alles wil dekken en dus stap ik over!

profielfoto van Anoniem
Anoniem
22-12-2015
2 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
Zorgverzekering zou ik niet aanbevelen

Best een fijne zorgverzekering als je niets moet.
Heb al 3 x een afwijzing gehad voor een operatie, mijn internist vond de operatie noodzakelijk, kon anders alleen maar zieker worden.
FBTO gaf aan, "als een arts iets medisch noodzakelijk vind, wil het niet zeggen dat de FBTO het ook medisch noodzakelijk vind"
Heb de operatie op eigen kosten moeten laten uitvoeren. Dat deed zeer, vooral als je op forums leest dat lotgenoten wel de operatie vergoed hebben gekregen, uiteraard waren die elders verzekerd.

profielfoto van Anoniem
Anoniem
22-11-2015
2 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
FBTO vergoed geen spontaan onstane schade

FBTO woonverzekering

Op een donderdag in oktober werd ik wakker en ging naar de badkamer om mij aan te kleden en te douchen. Ik vond aldaar mijn badkamer vol met stukjes glas. Mijn glazendouche deur (veiligheidsglas, 450 euro zonder installatie) gebroken. Totaal versplintert, een groot gedeelte zat nog in de deur, de rest zoals geschreven lag in de badkamer en de douche bak. Geen idee van de oorzaak.
Nou zou je denken, ik ben verzekerd bij FBTO tegen dit soort schades. De dame aan de telefoon vond van niet, want de oorzaak stond niet in het rijtje oorzaken waarvan schade wordt vergoed. Daarop heb k de voorwaarden eens bekeken. Er staat toch dat “onvoorziene gebeurtenissen zijn verzekerd”
Daarop een mail naar FBTO geschreven. En wat schetst mijn verbazing? Ik krijg het volgende antwoord van FBTO:
“Het gaat om schade aan uw douchedeur door spontane breuk. U bent niet verzekerd voor deze schade. De voorwaarden die u noemt in uw melding hoort bij de algemene voorwaarden. De bijzondere voorwaarden zoals genoemd in de woonhuisverzekering beschrijven echter de verzekerde gebeurtenissen. De oorzaak van uw schade staat daar niet bij”
Waterschade door plotselinge breuk van een aquarium (meestal glas) wordt hierbij wel vergoed. Het omvallen van bomen of brand en ontploffing zonder verdere oorzaak worden ook vergoed.
Merkwaardig allemaal en ik begrijp dit soort zaken niet. Waar heb je nou een woonverzekering voor? “Zo van ja meneer u heeft wel een verzekering tegen brand, maar die verzekering hebben we allen zo genoemd omdat het zo lekker bekt.” Er staat wel in dat u voor brand bent verzekerd maar dat geldt niet voor brand waar vlammen bij komen kijken”
Volgens mij is een verzekering bedoeld om dit soort schades te verzekeren en kan je nooit het aantal oorzaken limiteren want er is geen oorzaak exact hetzelfde.
FBTO zet zich zelf behoorlijk te kijk door de schade niet te vergoeden en te verwijzen naar de kleine lettertjes en daar een interpretatie aan te geven in hun eigen voordeel. Daar ga ik dus niet al te lang meer mee door om voor een dergelijke verzekering te betalen.

Gelukkig vergoeden ze wel schade aan mijn huis bij aanvaring. Er is alleen in geen velden of wege bevaarbaar water in de buurt van mijn huis :)

Schrijf een review over FBTO

Bestelproces *
10
/ 10
Service *
10
/ 10
Prijs *
10
/ 10
Levering *
10
/ 10

Gerelateerde bedrijven

Pricewise logo Pricewise
0 beoordelingen
10
InShared logo InShared
0 beoordelingen
10
IndependerAuto logo IndependerAuto
0 beoordelingen
10

Alle subcategorieën uit deze categorie