Webshops logo dating

De top 10 datingsites

https://ervaringensite.nl/storage/img/knowledge-base-articles/de-top-10-datingsites-2022/1.png

Hoe vind je de ideale partner? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt. In het verleden hoopte je op een willekeurige ontmoeting. Op straat, in het café of in de discotheek, maar tegenwoordig ontmoeten mensen elkaar steeds vaker via het internet. Twintig jaar geleden was dit nog een taboe, maar tegenwoordig is het heel normaal dat je mensen leert kennen via een beeldscherm. Daar spelen bedrijven handig op in door bijvoorbeeld websites en apps te lanceren die gebruikers kunnen gebruiken om hun ideale partner te vinden. Door een wildgroei aan deze websites en apps is het lastig om te bepalen welke betrouwbaar en het succesvolst zijn. In ons artikel zetten we dan ook de beste datingsites voor je op een rijtje.

Inhoud

Waar ben je naar opzoek?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen als je besluit om via het internet op zoek te gaan naar een partner is waar je precies naar op zoek bent. Wil je jouw zielsmaatje ontmoeten en ben je op zoek naar een vaste relatie? Of wil je gewoon daten en ben je op zoek naar een kortstondige ontmoeting? Logischerwijs is de ene website of app meer geschikt voor langdurige relaties dan de andere. En dat geldt ook voor als je op zoek bent naar kortstondige relaties. Daarnaast spelen ook andere zaken een belangrijke rol in voor welke datingwebsite of -app je kiest.

Opleidingsniveau en leeftijd spelen belangrijke rollen

Het is niet zo vreemd dat het opleidingsniveau en de leeftijd belangrijke rollen spelen in de zoektocht naar een geschikte partner. datingsites spelen hier handig op in door op deze zaken te kunnen selecteren, maar er zijn ook websites en apps die zich focussen op een bepaalde doelgroep. Bijvoorbeeld een datingwebsite die alleen hoogopgeleiden toelaat of een app die speciaal voor 50 plussers is ontwikkeld. Door deze websites en apps te gebruiken kun je al vrij snel de zoektocht naar een geschikte partner beginnen. Daarnaast zijn er ook websites en apps die bijvoorbeeld veel meer focus hebben op het uiterlijk van de leden.

Hoe werkt een datingwebsite of -app?

Een datingwebsite of -app werkt vrij eenvoudig en het is nu eenmaal een feit dat ieder platform zowel zijn voor- als nadelen heeft. In de basis doen ze allemaal hetzelfde. Mensen proberen te matchen op basis van de profielen die worden ingevuld. Een datingwebsite of -app werkt dan ook het beste als mensen hun profiel volledig invullen en open en eerlijk zijn in waar ze naar op zoek zijn. Zo kunnen gebruikers aangeven aan welke uiterlijke karakteristieken iemand moet voldoen en welke interessegebieden ze interessant vinden. Hoe meer je invult des te makkelijker het voor het systeem wordt om potentiële partners te matchen.

Welke datingsites zijn het beste?

Anno nu is het nog belangrijker dat mensen die op zoek zijn naar een partner of een relatie goed gefaciliteerd worden. Enerzijds heeft dat natuurlijk te maken met de corona pandemie die nog maar net voorbij is en veel roet in het eten gooide voor mensen die graag in het uitgaansleven mensen ontmoeten. Anderzijds kun je met een datingwebsite of -app veel gerichter zoeken naar een geschikte partner. In een bar kan iemand zijn uiterlijk en uitstraling aantrekkelijk zijn, maar het kan zijn dat je helemaal niets met hem of haar gemeen hebt. Met een datingsite hoef je jezelf niet alleen te laten leiden door het uiterlijk, maar kun je ook op een dieper niveau beoordelen of je dezelfde interesses deelt. Welke sites en apps je het beste kunt gebruiken zetten wij voor je op een rijtje.

Parship

Parship is zonder twijfel niet alleen het grootste, maar ook het meest betrouwbare platform dat in Nederland gebruikt wordt. Parship is voor de mensen die op zoek zijn naar serieuze relaties en de cijfers liegen er niet om. Eén op de drie leden slagen in het vinden van een serieuze relatie via Parship. Dat is fors! Zeker als je meetelt dat er ruim 550.000 leden actief zijn. Dagelijks komen er steeds meer leden bij en het matchen van personen wordt op basis van een uitgebreide persoonlijkheidstest gedaan. Dat is ook de kracht van het platform dat al sinds 2003 actief is. Uit de cijfers blijkt ook dat er een goede balans is tussen het aantal mannen en vrouwen en dat het platform voor een groot deel door 30 plussers wordt gebruikt.

Parship logo
Parship
3,9  / 10

Lexa

Lexa is ook een betrouwbaar platform en zij doen er alles aan om mensen aan elkaar te koppelen door middel van geverifieerde profielen. Die naar waarheid zijn ingevuld en dus ook kloppen. Het gevaar van het internet is dat iedereen zich als iemand anders kan voordoen, maar daar steekt Lexa dus een stokje voor. De kans op een succesvolle date is dan ook groot als je het platform gebruikt. Andere pluspunten van de wereldwijd opererende datingwebsite is dat er events bij je in de buurt worden georganiseerd om mensen in levende lijve te ontmoeten en dat er ruim 350.000 leden actief zijn. Uit onderzoek blijkt dat mensen tussen de 25 en 45 jaar het platform het vaakst gebruiken.

Lexa logo
Lexa
6  / 10

Ourtime

Ourtime is een datingwebsite die zich grotendeels focust op de doelgroep 50 plussers. Het platform heeft dan ook meer dan 300.000 leden en de profielen worden met de grootste zorg gecontroleerd. Een groot pluspunt van Ourtime is dat 50 plussers potentiële partners persoonlijk kunnen ontmoeten tijdens de verschillende activiteiten die zij organiseren. Een sterke eigenschap van het platform is dat er een goede klantenservice aanwezig is die ouderen kunnen assisteren bij het aanmaken en het beheren van een profiel.

Ourtime.nl logo
Ourtime.nl
5,5  / 10

Elitedating

Elitedating is een datingwebsite die zich vooral focust op leden met niveau en op leden die op zoek zijn naar serieuze relaties. Voor kortstondige ontmoetingen is het platform allerminst geschikt terwijl het matchen van leden wordt gedaan op basis van wetenschappelijke matchmaking. Uiteraard is het dan van belang dat je jouw profiel naar waarheid invult en de persoonlijkheidstest doet. Het platform heeft meer dan half miljoen leden en uit onderzoek is gebleken dat vooral 35 plussers Elitedating gebruiken.

EliteDating logo
EliteDating
8  / 10

50Plusmatch

50Plusmatch is de beste datingwebsite voor senioren. Althans, dat bewijst de Thuiswinkel Award die de website in ontvangst heeft mogen nemen. Met meer dan 30.000 singles is het platform niet de grootste, maar wel eentje die niet alleen 100% betrouwbaar is, maar ook een goede balans tussen mannen en vrouwen heeft gevonden. Het ledenbestand bestaat uit ongeveer 51% mannen en 49% vrouwen met een leeftijd ouder dan 50 jaar.

50Plusmatch logo
50Plusmatch
7,1  / 10

50liefde

50liefde is ook een datingwebsite die zich concentreert op het matchen van 50 plussers. Of je nu op zoek bent naar een heteroseksuele of homoseksuele relatie. De balans tussen het aantal mannen en vrouwen is op orde en de leeftijdsgrens van 50+ is niet heel strikt. Ook mensen met een jongere leeftijd zijn meer dan welkom op het platform dat uitsluitend in Nederland opereert. Het aantal leden is onduidelijk, maar naar eigen zeggen heeft 50liefde duizenden profielen en zij ontvangen dagelijks tientallen nieuwe aanmeldingen van 50 plussers die op zoek zijn naar de liefde.

50Liefde logo
50Liefde
8,0  / 10

Second Love

Second Love is een bijzonder platform waar vooral mensen in een relatie of die getrouwd zijn welkom zijn. Nu vraag je jezelf af hoe een platform die getrouwde mensen of mensen in een relatie aan een potentiële partner koppelen bestaansrecht heeft, maar het koppelen van mensen is niet de insteek van de datingwebsite. Second Love is voor mensen die op zoek zijn spanning en avontuur. In de basis volstaat een leuke date of flirterige berichtjes al om iemand in zijn behoeftes te kunnen voldoen en om een relatie een nieuwe impuls te geven. Ook voor (getrouwde) stellen in een open relatie is Second Love een perfect platform om nieuwe mensen te ontmoeten.

Second Love logo
Second Love
6,6  / 10

Victoria Milan

Victoria Milan is als datingwebsite de directe concurrent van Second Love en faciliteert eveneens getrouwde mensen en mensen in een relatie die op zoek naar spanning en avontuur. Daarnaast stimuleert het platform ook singles die het spannend vinden om met getrouwde mannen of vrouwen te daten. Bij het platform staat anonimiteit hoog in het vaandel, omdat het platform toch het houden van affaires stimuleert.

Victoria Milan logo
Victoria Milan
6,6  / 10

eMatching

eMatching is een serieus platform voor hoogopgeleiden. Mensen met een hoge opleiding kunnen elkaar via het platform ontmoeten en de aanbieder doet er alles om mensen correct te koppelen. Op basis van opleidingsniveau, interesses en persoonlijke voorkeuren. Er zijn duizenden leden actief en dit platform wordt door vrijwel iedere leeftijdscategorie gebruikt. Je hebt wel een lidmaatschap nodig om het platform te kunnen gebruiken en om gematcht te worden. Registreren is wel gratis.

eMatching logo
eMatching
6,4  / 10

Pepper

De laatste en zeker niet de minste datingwebsite die wij bespreken is Pepper. Pepper is een bekende naam in de datingwereld en op dit platform kun je als single terecht om je toekomstige partner te ontmoeten. Pepper is vooral visueel ingesteld en dat houdt in dat je met een collage van foto’s andere gebruikers probeert te interesseren. Uiteraard worden er matches gemaakt op basis van persoonlijke voorkeuren. Terwijl de profielen handmatig worden gecontroleerd op authenticiteit. Pepper focust zich vooral op het realiseren van serieuze relaties in de leeftijdscategorie van 25 tot en met 50 jaar.

Pepper logo
Pepper
7,2  / 10

Waarom staat Tinder niet in het lijstje?

Tinder is misschien wel de bekendste naam als het aankomt op dating apps, maar wij zijn niet enorm gecharmeerd van de app die wel vreselijk goed werkt. Bij Tinder is er namelijk veel minder focus op persoonlijkheden en interessegebieden. Je swiped namelijk naar links als een foto van een profiel je niet aanstaat of naar rechts als je interesse hebt. Heeft die persoon ook bij jouw foto naar rechts geswiped? Dan is er een match en kun je de chat openen en elkaar leren kennen. Echter wordt het platform veelvuldig gebruikt voor kortstondige ontmoetingen en one night stands, omdat het puur visueel is ingesteld. Voor homoseksuelen is er ook een app genaamd Grinder die precies hetzelfde doet als Tinder.

De laatste tips

Voordat je jezelf aanmeld bij één van de datingsites die wij hebben gesproken hebben wij nog wel aantal tips voor je als je gaat daten. Een aanmelding op het platform is natuurlijk de eerste stap, maar dan ben je er nog niet. Je moet nog daten en dat neemt gezonde spanning met zich mee. Het is belangrijk dat je open en eerlijk bent en vooral jezelf bent. Het heeft weinig zin om je anders voor te doen dan wie je daadwerkelijk bent. Vooral in de zoektocht naar een langdurige relatie duurt eerlijkheid het langst. En je scoort natuurlijk wel punten als je op je eerste date jezelf leuk aankleedt en een lekker luchtje gebruikt. Maar dat spreekt redelijk voor zich.