Bonprix logo

Bonprix reviews, ervaringen en beoordelingen

Bezoek de website
Bonprix reviews, ervaringen en beoordelingen
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
2100
Bonprix logo
Website
Bonprix
Categorie
Webshops
Bezoek de website

Reviews en ervaringen Bonprix

Wil jij de ervaringen en beoordelingen lezen die klanten hebben geschreven over Bonprix? Alle geschreven reviews over Bonprix hebben wij voor je verzameld. Eerlijke reviews die je een goed beeld geven over het bedrijf. Lees wat de ervaringen van klanten zijn die eerder iets gekocht hebben bij Bonprix, zodat jij daarna kan beslissen of je ook iets bij Bonprix wilt kopen.

Over Bonprix

Bonprix, een internationaal modebedrijf, is in 1986 in Hamburg opgericht door Hans-Joachim en Michael Newe. In 1988 voegde Josef Teeken zich hier nog bij als derde persoon. Direct in het begin bracht het bedrijf een catalogus uit. In het begin was deze 32 pagina’s, maar door de jaren heen werd deze dikker en dikker. In 2015 hadden de catalogi meer dan 200 pagina’s. Al na 3 jaar werd er een omzet van maar liefst 1 miljoen bereikt. Sinds 1997 werd er, naast de catalogi, gestart met de verkoop via internet. De groei van online omzet is door de jaren heen gegroeid en in 2011 zorgden de online bestellingen voor 50% van de omzet. Vandaag de dag zorgt de online webshop bij Bonprix voor het grootste deel van de omzet. In 1999 werd ook de eerste fysieke winkel geopend in Hamburg. Later volgden meer vestigingen met in totaal 10 winkels in Duitsland. De slogan ’Bon Prix, it’s me’ zal voor veel mensen bekend in de oren klinken.

Waarom kiezen voor Bonprix

Bonprix heeft een ruim assortiment aan onder andere kleding, accessoires voor je huis en kleinmeubilair. Niet alleen voor je interieur kun je de leukste items shoppen, ook het hele gezin kan in het nieuw gestoken worden. Ongeacht wat je stijl, leeftijd of maat is. Bonprix wil klanten inspireren op het gebied van interieur en fashion. Inspiratie en diversiteit, daar staat Bonprix voor. Ze vinden het belangrijk om zo dicht mogelijk bij de klant te staan. Zo luisteren ze naar de wensen en suggesties van de klant. Om klanten dat beetje extra te geven, vind je in de webshop meerdere wijzers en adviezen over de maten en de pasvorm. Alles om jou er op je best uit te laten zien. De kans is groot dat je bij Bonprix vindt wat je zoekt. In het assortiment vind je onder andere lingerie, sportkleding, schoenen, cocktailjurken, vloerkleden, wandecoratie en nog veel meer.

Is Bonprix betrouwbaar?

Bonprix staat in Duitsland in de top 10 postorderbedrijven. Als je denkt dat het alleen in Duitsland populair is, dan heb je het mis. Het heeft meer dan 30 miljoen klanten die verspreid zijn over maar liefst 30 verschillende landen. Landen zoals Rusland, Noorwegen en Spanje. Bonprix heeft ongeveer 4.000 medewerkers en maakt onderdeel uit van Otto Group. Andere bedrijven die onder Otto Group vallen zijn onder andere About You en Otto. Duurzaamheid, verantwoord ondernemen en kwaliteit vindt Bonprix heel belangrijk. Zo heeft het een kwaliteitstestprocedure, genaamd de Ecotex-Standard, en is het actief op het gebied van duurzaamheidskwesties. Op Trustpilot scoort Bonprix een mooie 4,3. Tot slot is Bonprix aangesloten bij de Thuiswinkel Waarborg organisatie.

Klantenservice en klachten

De klantenservice van Bonprix is de hele week te bereiken. Op werkdagen kun je ze bellen tussen 08.30 uur en 21.00 uur. Mocht je ze in het weekend willen bellen, dan is de klantenservice bereikbaar van 10.00 uur tot 18.00 uur. Wil je een klacht melden? Op de website heb je de mogelijkheid om op ‘Klacht melden?’ te klikken, waarna je doorverwezen wordt naar een contactformulier.

Wil jij ook beoordelen?

Help andere mensen om een goed beeld te krijgen van Bonprix en schrijf een review. Hoe was jouw ervaring toen je iets kocht? Werd je vriendelijk geholpen? Hoe werd jouw klacht afgehandeld? En hoe was de kwaliteit van het gekochte product? Laat jouw mening horen en beoordeel Bonprix.

Gerelateerde bedrijven
tenCate1952 logo
tenCate1952
2 beoordelingen
9
Bamigo logo
Bamigo
3 beoordelingen
7,3
Justunderwear logo
Justunderwear
1 beoordeling
10
Gerelateerde blogartikelen
5,7
49% zou hier weer kopen
31 beoordelingen
Bespottelijke aanmaningskosten

Ik ben al jaren klant bij Bonprix en betaal mijn bestellingen altijd direct zodat ik dat niet kan vergeten. De laatste bestelling ging om een bedrag van 30.78 euro en op een of andere manier ben ik dit vergeten direct te betalen. Gisteren kreeg ik een aanmaning per post waarin stond dat dit de tweede herinnering is en dat er nu 10 euro aan kosten bijkomen. De eerste herinnering heb ik nooit ontvangen en 10 euro vind ik een belachelijk bedrag op een bedrag ad. 30,00 euro. Bonprix kan mij als klant schrappen!!!!!

Geplaatst op: 09-10-2023
Laatst bewerkt op: 09-10-2023
Geschreven door: Anoniem

6 / 10
3/5 1/5 5/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Achteraf verzendkosten berekend.

In de bestelbevestiging die ik via mijn email ontving na mijn bestelling stond duidelijk dat ik €0,00 verzendkosten hoefde te betalen. In de factuur waren echter wel verzendkosten berekend. Toen ik hierover reclameerde kreeg ik te horen dat nu eenmaal in de voorwaarden staat dat de klant de verzendkosten betaalt, tenzij er gebruik is gemaakt van een kortingcode. Maar achteraf alsnog verzendkosten in rekening brengen is niet netjes en mag zelfs niet. Ik heb contact gehad met een consumentenorganisatie en die bevestigde mijn vermoeden: het mag niet! De klant betaalt wat er tijdens de bestelling afgesproken wordt! Ook op deze mededeling kreeg ik wederom de voorwaarden toegestuurd. Ik ben jarenlang een goede klant geweest, maar dit schoot mij in het verkeerde keelgat. Oké, het gaat maar om € 4,95, maar het gaat mij ook om het principe...Mij zijn ze kwijt als klant. En hoewel ik twee weken geleden al verzocht heb om mijn account en al mijn gegevens te verwijderen, bestaat mijn account nog steeds. Om moedeloos van te worden...

Geplaatst op: 10-08-2023
Laatst bewerkt op: 10-08-2023
Geschreven door: Johanna H.

5 / 10
4/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Zeer traag met alles.

Zeer traag met leveren en zeer traag in het verwerken van hun retours. De beloofd 4 tot 5 werkdagen levertijd mag je verdubbelen of verdrievoudigen. Het verwerken van retours duurt 3 tot 4 weken. Er zijn concurrenten waar ze veel van kunnen leren!

Geplaatst op: 09-06-2023
Laatst bewerkt op: 09-06-2023
Geschreven door: Annick S.

6 / 10
4/5 2/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Niet van toepassing

Voorheen leuke kleding. Maar in de nieuwe gids heb ik totaal niks leuks kunnen vinden Zelfs afschuwelijke kleding

Geplaatst op: 09-05-2023
Laatst bewerkt op: 09-05-2023
Geschreven door: Margo K.

4 / 10
2/5 2/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Ja
Na maanden komen ze met incasso voor verzendkosten van 4,95 euro en tellen zelf 10 euro erbij Mag dit eigenlijk wel door een winkel gedaan worden?

Ik heb na 9 maanden weer eens wat besteld. Maar dit ging in zijn geheel retour. Ik heb geen bevestiging bestelling en geen factuur ontvangen wel van de vorige keren. Na 3 1/2 maanden krijg ik plotseling een brief met dat verzendkosten 4.95 nog open stond van de retour zending en van de vorige keer 9 maanden geleden. En dat er 10 euro kosten bij kwamen. Ik heb 2x gebeld maar geen mail/bewijs terug ontvangen. Meteen erna na een week weer brief met nu 20 euro op de rekening erbij gezet. Mag een winkel zelf zo maar 10/20 euro op de rekening erbij zetten?. Weer gebeld en aangegeven dat ik eerst bewijs wil zien voordat ik iets betaal want iedereen kan dan zeggen dat ik iets moet betalen. In de wet staat ook dat wie er iets beweerd moet dit ook kunnen bewijzen. Heb aangegeven eerst een factuur te willen maar omdat het gehele pakket retour ging wordt dit niet gegeven Ook wilde ik bewijs van openstaande verzendkosten en 2x 0,90 cent administratie kosten zien maar nu weer 4 maanden verder heb ik no steeds niets ontvangen. Bon Prix klantenservice luistert ook niet echt en wil alleen maar geld zien en begrijpt zogenaamd niet wat je bedoelt te zeggen. Vraag de zelfde vraag maar eens op een ander moment in het gesprek op een andere manier en je krijgt antwoord als je het nog eens doet krijg je weer een ander antwoord op de zelfde vraag. Of ze negeren vragen gewoon en beginnen te dreigen met incasso's en extra kosten. En dit allemaal voor 2x 4,95 verzendkosten en 2x 0.90 eurocent administratie. Gewoon 1x een druk op de knop voor een uitdraai en een mail. Kennelijk toch wel erg veel werk voor een klantservice. De personen in de klantenservice klinken ook wel erg jong en onervaren

Geplaatst op: 31-03-2023
Laatst bewerkt op: 31-03-2023
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
2/5 1/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Terug betaling retourartikelen

3 weken geleden Twee artikelen retour gestuurd.
Nog geen terug betaling ontvangen. Over 1 artikel mail gehad dat het een van deze dagen op onze rekening staat…
Klantenservice gebeld dit heeft niets geholpen.

Geplaatst op: 16-01-2023
Laatst bewerkt op: 16-01-2023
Geschreven door: M C.

5 / 10
3/5 1/5 3/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Catastrophe

Never again. Never. Incredible . I do not recommend that site, business ..or what think they are... catastrophe

Geplaatst op: 19-01-2023
Laatst bewerkt op: 19-01-2023
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Ondermaats

Ik heb 10 jaar besteld bij deze firma, ik ben vroeger goed geholpen , maar tegenwoordig is het rampzalig! Mijn retour is na 4 weken nog niet verwerkt. Een firma die zich uit geeft als postorderbedrijf moet sneller handelen, anders moet je er mee stoppen. Een zalando dat 100 keer groter is heeft meestal! minder dan een week nodig om je retour te registreren, maar deze firma antwoord niet op de vragen, geef een aanmaningskost van 10 euro op je retour die al 4 weken geleden terug gestuurd is, op 28 /10/22 ( +-1 week ) krijg ik een mail dat de order ontvangen is maar ze is nog niet verwerkt tot op vandaag 15/11 2022 is deze niet verwerkt ! Ik zie en hoor alleen maar slecht, dus ik heb besloten van deze firma niets mee te willen ontvangen. Genoeg is genoeg!

Geplaatst op: 15-11-2022
Laatst bewerkt op: 15-11-2022
Geschreven door: Rebecca

4 / 10
1/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Korting

Als je vandaag iets besteld zetten ze de dag nadien een korting op de site , en je moet niet bellen om de korting te krijgen . wat je wel mag doen is het terug sturen als je opnieuw besteld maar dan mag je weer eens 10 dagen wachten voor levering en je betaald dan ook nog een verzendingskosten . Schande .

Geplaatst op: 04-11-2022
Laatst bewerkt op: 04-11-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Levering

Ja moet 10 dagen wachten op een levering en ze zijn niet vriendelijk aan telefoon .

Geplaatst op: 04-11-2022
Laatst bewerkt op: 04-11-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Fijn shoppen bij bonprix

Al verschillende malen besteld bij Bonprix en altijd tevreden geweest over de geleverde kleding en over de levertijd 1 keer niet de juiste maat zonder probleem kunnen retourneren en mijn geld werd netjes terug op de rekening gestort, dus ik ben een heel tevreden klant.

Geplaatst op: 01-11-2022
Laatst bewerkt op: 01-11-2022
Geschreven door: Monique C.

9 / 10
4/5 5/5 4/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Pakket is niet volledig, bikinie enkel de broek nog steeds geen bovenstuk, straks is het winter

Zijn niet te vertrouwen , betaal steeds achteraf als het compleet is en nooit op voorhand, want dan laten ze je stikken . Geen aanrader

Geplaatst op: 06-08-2022
Laatst bewerkt op: 06-08-2022
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
2/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Snelle levering

Snelle levering jurkjes passen perfect

Geplaatst op: 13-08-2022
Laatst bewerkt op: 13-08-2022
Geschreven door: Sabrina

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Slechte service, geldwolven die het rekken om de retours niet te betalen

Ik zal een gerechtelijke procedure opstarten

Geplaatst op: 06-08-2022
Laatst bewerkt op: 06-08-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Koop nooit bij bonprix

Kleding besteld en gedeelte van teruggestuurd. Betaling was net voorbij de betaaldatum waardoor er 10€ bijgekomen was maar we hadden de betaling al gedaan. Maar omdat de extra 10€ niet voldaan was storten ongebruikelijk het geld doodleuk terug, echter op een oud rekeningnummer. Ze hadden namelijk hiervoor informatie gebruikt van een account dat al 8 jaar oud was ipv op hetzelfde rekeningnummer terug te storten dan waarmee we betaald hadden. Het geld is dus verkeerd teruggestort naar iemand en we moesten daarbij de rekening nog eens opnieuw betalen met deze keer nog eens 20€ herringeringskosten. Bel je iedere keer opnieuw met de klantendienst die daarbij nog eens onbekwaam zijn want moeten telkens hulp inroepen na iedere keer opnieuw het verhaal te doen!!!!

Geplaatst op: 24-06-2022
Laatst bewerkt op: 24-06-2022
Geschreven door: Kris D.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Totaal geen klantservice

Je plaatst een bestelling alles lijkt in orde. Wanneer je mail ontvangt vlak voorlevering lijken de bestelde producten niet leverbaar. Is er een nalevering van 3 WEKEN. Als je dan telefonisch contact opneemt met de klantendienst krijg je enkel te horen dat dit er SNEU is en dat de bestelling kan geannuleerd worden. NOOIT ZAL IK HIER NOG IETS BESTELLEN

Geplaatst op: 06-07-2022
Laatst bewerkt op: 06-07-2022
Geschreven door: Anoniem

5 / 10
2/5 1/5 5/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Misleidende levertijd

ach toevallig is er iets mis gegaan,en daar zit jouw pakketje ook bij, als het goed is gaat het vanavond de deur uit. Ook toevallig dat je dit vaker leest.

Geplaatst op: 25-04-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Goede en betrouwbare site.

Nog nooit niks moeten terug sturen.
Alles is traceerbaar en op tijd geleverd.
Betaalbare mode, prijs / kwaliteit zeer goed.
Op je account kan je alle bestellingen nakijken .
Ik ken andere sites die schandalig werken .

Geplaatst op: 14-03-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Nathalie C.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Ik koop nooit meer bij Bonprix

Een week voor kerst 2021 een cadeau besteld een week na de kerst gekregen…. Beetje jammer….
Op de dag dat de betalingstermijn zou verstrijken heb ik betaald en ik moest al gelijk 10 euro extra betalen….beetje jammer….nu na 6 dagen krijg ik een herinnering….beetje jammer….
Het gaat dus lekker bij Bonprix. Dit was de eerste keer dat ik hier kocht en ook gelijk de laatste…..beetje jammer.

Geplaatst op: 01-03-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: M G.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Witte joging broeken bleken creme en verkeerde maat maar moest wel verzendkosten en administratie kosten betalen!!!!

In deze tijd van veel pakketjes, moest er toch verzendkosten en administratie kosten betaald worden.. terwijl maat en kleur verkeerd geleverd was door Bonprix. Beetje jammer

Geplaatst op: 16-03-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Caroline

5 / 10
3/5 2/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Het gaat met de verwerking van betalingen niet goed.

ik vind het aanbod leuk en voor een redelijke prijs, helaas loopt de verwerking van betalingen niet goed. Krijg aanmaningen die niet kloppen. Bleek een bedrag van een andere klant op mijn account terecht gekomen. Maar ze blijven maar aanmaningen sturen. Reden om hier niet meer te kopen.

Geplaatst op: 11-01-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Marga

7 / 10
4/5 3/5 4/5 3/5
Nogmaals kopen? Nee
Dommig

probeer maar eens van de mailing aftekomen, niet mogelijk, ondanks drie mails , vier!!! telefoontjes, en allerlei onzintesten , gewoon afmelden is taboe, schandelijk

Geplaatst op: 31-12-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Richard P.

6 / 10
3/5 1/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Nee
Leuke kleding, maar doordat ik niet (meer) kan inloggen kan ik niks bestellen

Ik kon niet meer inloggen. Na een aantal mails over en weer dacht ik dat ik weer kon bestellen, maar nu blijkt dat ik mijn klantnummer nodig heb. Kan dus wèèr niks bestellen. Ik baal flink en ben er wel klaar mee. Jammer want ik zag een hoop leuke dingen

Geplaatst op: 23-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

7 / 10
3/5 4/5 4/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Slechte service en vervelende betaalwijze

Iedere keer staat er bij je bestelling dat het binnen 48 uur geleverd wordt. Puntje bij paaltje krijg je iedere keer een mail met: het spijt ons, uw bestelling is vertraagd. Ook betalen is verschrikkelijk. Ik kies altijd voor achteraf betalen. Maar als je dan kiest voor je bank, stuurt hij je niet door. Ik moet met de telefoon van mijn man de qr-code scannen om te kunnen betalen. Heel omslachtig allemaal, verschrikkelijk om hier te bestellen

Geplaatst op: 13-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

3 / 10
1/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Goed bedrijf mar je komt er niet meer vanaf .Honderd keer afmelden nieuwsbrief en het blijft stalken .

Goed bedrijf maar je komt er niet meer vanaf op de computer .Heb 100 keer de nieuwsbrief af gemeld ; verder gebeld met afdeling service, Maar nieuwsbrief blijft door gaan .Lijkt bijna op stalking

Geplaatst op: 04-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Hans T.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Misleiding in levertijd

De levering van een kastje gebeurt volgens de website binnen 48 uur. Na twee keer bellen naar de klantenservice, gehoord dat de levertijd voor dit soort producten zo’n 14 dagen kan zijn. Hoezo misleidend”¦”¦

Geplaatst op: 20-10-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Imke D.

4 / 10
3/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Fijne werknemer.

Gewoon even zeggen dat jullie werknemer MARCEL een zeer correcte, behulpzame, en begripvolle man is.
Een chapeau op zijn plaats, naar zijn kant toe.
Gr Rozé ter Voert

Geplaatst op: 11-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Roze T.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Snel, betrouwbaar, klantvriendelijk, goede kwaliteit.

Zeer tevreden tot op heden. Mijn bestellingen had ik twee dagen later al binnen. Het valt mij op dat het leuke vlotte kleding betreft van een goede kwaliteit voor een lage prijs. Heel blij mee.

Geplaatst op: 23-09-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Ellis V.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Geen restitutie bij zoekraken

Heb ruim 2 maanden geleden een mat geretourneerd. Bij verzending schijnbaar zoekgeraakt in magazijn Zwolle. Kosten mat €79 . Zeer trage afwikkeling. Tot op heden geen cent ontvangen. Zeer teleurstellende werkwijze van Bonprix

Geplaatst op: 04-08-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Rian B.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Abominabele service

wat een slecht bedrijf is dit. Slechte klantenservice, bieden dingen aan die ze later weer terugtrekken, brengen kosten in rekening voor hun eigen fouten, leveren kleding die er totaal anders uit ziet dan op hun pagina en verwijzen je voor een klacht weer terug naar hun contactformulier waar ze vervolgens dagenlang niet op reageren. Wat een slecht slecht slecht bedrijf. Zo wil ik als klant niet behandeld worden, ik voel me een stuk vuil in plaats van een klant. Helemaal klaar met dit bedrijf, nooit meer Bonprix voor mij.

Geplaatst op: 04-08-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Samantha B.

4 / 10
3/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over Bonprix
Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven
tenCate1952 logo
tenCate1952
2 beoordelingen
9
Bamigo logo
Bamigo
3 beoordelingen
7,3
Justunderwear logo
Justunderwear
1 beoordeling
10
Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Bonprix een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 31 beoordelingen geplaatst over Bonprix. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5,7 gekregen, waarbij 49% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Bonprix actief?

Bonprix is vooral actief in de categorie webshops en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) lingerie & ondergoed en mode.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Bonprix reviews? Dan kun je naar de website van Bonprix gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie