AliExpress logo

AliExpress ervaringen, reviews, beoordelingen en klachten

1 beoordelingen • 7,0
Bezoek de website
AliExpress logo
AliExpress ervaringen, reviews, beoordelingen en klachten
1 beoordelingen • 7,0
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
Beoordeling
1 beoordelingen
7
5 sterren
0%
4 sterren
100%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
10
6
6
6

Gerelateerde bedrijven

Batterijenhuis logo Batterijenhuis
0 beoordelingen
10
Caiway logo Caiway
1 beoordelingen
8
GoBytes logo GoBytes
0 beoordelingen
10

Reviews en Ervaringen AliExpress

Ben je geïnteresseerd in verschillende beoordelingen over AliExpress? Hier vindt je verschillende reviews over AliExpress op een rijtje. Bekijk de ervaringen van andere gebruikers en bepaal zelf of je AliExpress gaat gebruiken voor toekomstige aankopen.

Over AliExpress

AliExpress is onderdeel van de in 1999 in het Chinese Hangzhou opgerichte Alibaba Group. Alibaba verkoopt zelf geen producten, maar functioneert als een online marktplek. Het doel van AliExpress is het via internet aanbieden van in China geproduceerde producten voor het buitenland. In eerste instantie verkochten ze bulkproducten met een minimale afname van 20 tot 50 stuks. Omdat de producenten in een later stadium hun producten ook per stuk gingen verkopen ontstond er een nieuw platform voor de particuliere markt. De producten worden vaak goedkoop aangeboden. Dit is mogelijk door een korte lijn met de consument, het ontbreken van fysieke winkels en productie in grote aantallen. Levering in Europa vindt plaats tussen 3 en 60 dagen en kiest een consument om het product per schip te laten verschepen dan zijn er vaak geen verzendkosten aan verbonden.

Waarom kiezen voor AliExpress

Via AliExpress heeft de Europese consument keuze uit een haast onuitputtelijk bron van verschillende producten. Of het nu gaat om een voorwerp met de waarde van € 2, een luxe horloge of een compleet kostuum, via AliExpress zijn de goederen door middel van enkele muisklikken besteld. Omdat verzendkosten ontbreken of erg laag zijn gehouden betaal je niet meer voor een verzending uit China dan een verzending uit eigen land. Bepaalde producten worden regelmatig door verschillende verkopers aangeboden. Hier is ook sprake van concurrentie waardoor het de moeite waard is om op zoek te gaan naar de beste aanbieding. In China maken ze veel gebruik van coupons; speciale kortingsbonnen voor speciale gelegenheden, specifieke verkopers of juist gericht op je eigen account. Door gebruik te maken van coupons betaal je nog minder voor de al laag geprijsde artikelen.

Is AliExpress betrouwbaar

AliExpress is als marktplaats van aanbieders niet aangesloten bij een keurmerk of geschillencommissie. Wel staan ze er om bekend dat ze slechte bedrijven stevig aanpakken en van hun platform verwijderen. Gaan de transactie niet zoals beloofd dan krijgt de klant gelijk en zal zijn geld terugontvangen. Als koper is het belangrijk om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de verschillende aanbieders te kunnen beoordelen. Hiervoor zijn verschillende manieren ontwikkeld. AliExpress beoordeeld de reputatie van de aanbieders. Deze staat boven het product aangegeven zoals een medaille voor een goede reputatie en een kroontje voor een excellente reputatie. Daarnaast zijn er beoordelingen door klanten van zowel de verkoper als de losse producten. Door een automatische vertaling naar het Nederlands zijn de beoordelingen niet altijd duidelijk te begrijpen of ronduit grappig. Tenslotte is het mogelijk om contact op te nemen met de verkoper. Omdat verkopers hun reputatie hoog willen houden is de service over het algemeen zeer goed.

Klantenservice en klachten

Als online marktplek is AliExpress voor klantenservice en klachten vanuit Nederland bijna niet telefonisch te bereiken. Wel is het mogelijk om via de website gebruik te maken met een geautomatiseerd chat en antwoordsysteem voor veel voorkomende vragen. Is er een probleem met de aankoop zoals een defect of geen levering dan kan je een zogenaamde dispute openen. Hier kan de klacht in het Engels worden geformuleerd waarna men de klacht beoordeeld. Krijg je als klant gelijk dan zal het geld op je bankrekening worden teruggestort. Soms zal men vragen om het product ter beoordeling terug te sturen.

Wil jij ook beoordelen

Heb jij ook gewinkeld bij AliExpress en wil je een beoordeling achterlaten voor andere bezoekers dan kan je hier je bevindingen achterlaten. Hierdoor help je anderen om op de beste manier AliExpress te gebruiken

Bekijk bedrijfswebsite
Start met beoordelen

Lees beoordelingen over AliExpress

profielfoto van Ruben V.
Ruben V.
17-04-2021
7 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Bestelling gaat altijd prima

Ik heb al meerdere keren hier besteld door de super goede prijzen van de producten. De levering kan inderdaar wel lang duren maar dit is het voor mij zeker waard. Ik heb een keer iets niet binnen gekregen maar dat werd gelukkig snel opgelost door de vriendelijke klantenservice!

Schrijf een review over AliExpress

Bestelproces *
10
/ 10
Service *
10
/ 10
Prijs *
10
/ 10
Levering *
10
/ 10

Gerelateerde bedrijven

Batterijenhuis logo Batterijenhuis
0 beoordelingen
10
Caiway logo Caiway
1 beoordelingen
8
GoBytes logo GoBytes
0 beoordelingen
10