Webshops logo virusscanners-en-beveiliging

De beste antivirusprogramma’s

/storage/img/knowledge-base-articles/de-beste-antivirusprogrammas/1.png

Veilig Internetten willen we allemaal en je wilt geen zorgen maken dat je gehackt wordt of dat je computer een virus krijgt. Daarnaast wil je gewoon veilig websites bezoeken, videochatten en online bankieren. Je kunt nog zo voorzichtig zijn, maar alleen met de juiste bescherming kan je met een gerust hart het Internet bezoeken. Daarom is een antivirusprogramma ook essentieel voor een computer of laptop gebruik. Maar wat is een virusscanner en welke is de beste? Dat vertellen wij je in deze blogpost!

Tegen welke bedreigingen moet ik mezelf beschermen?

Het is goed om eerst eens te bespreken welke gevaren er allemaal zijn. Wellicht komen er een aantal je bekend voor, maar er zijn wellicht ook gevaren waar je nog helemaal niets van wist. Het is goed om te weten welke bedreigingen er zijn en nog belangrijker; hoe je jezelf hiertegen kan beschermen!

Ransomware

Ransomware komt steeds vaker voor en wordt verspreid via websites en in bijlagen van e-mails. Het is een programmaatje dat zichzelf heel onopvallend installeert en uiteindelijk je systeem gijzelt. Met andere woorden; je systeem wordt vergrendeld en je kan nergens meer bij. Bij het opstarten krijg je een melding dat je moet betalen om het systeem weer te ontgrendelen. Alleen het volledig leeghalen van de harde schijf en het besturingssysteem opnieuw installeren is vaak de enige oplossing om ransomware te verwijderen. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Malware

Malware is simpel uitgelegd schadelijke software in welke vorm dan ook! Malware verspreidt zich via websites, USB-sticks en in bijlagen van e-mails. Vaak is malware verdekt opgesteld in bijvoorbeeld een simpel WORD-document. Daarom is het ook zo belangrijk dat je niet lukraak bijlagen in de e-mail opent als de afzender voor jou onbekend is. Malware is vervelend, omdat deze schadelijke software het systeem ernstig kan vertragen.

Spyware

Spyware is een iets vervelendere vorm van een virus en het is een programmaatje dat zichzelf evenals ransomware onopvallend installeert. Om iemand toegang te geven tot je systeem zodat diegene over jou schouder kan meekijken. Zo kan iemand die kwaad wil doen jouw wachtwoorden, bankgegevens en persoonsgegevens ontfutselen en gebruiken voor criminele doeleinden. Binnen de zakelijke markt is spyware een groot probleem, omdat deze software veelvuldig wordt gebruikt voor bedrijfsspionage. 

SPAM

We worden gek van die honderden berichten en advertenties waarin we viagra pillen kunnen kopen, kunnen chatten met Russische meisjes en de Prins in Nigeria geld moeten toesturen om ons geld te verdubbelen. SPAM is relatief onschuldig zolang je er maar niets mee doet, maar irritant is het zeker! Gelukkig kan je je eenvoudig beschermen tegen SPAM met een goede virusscanner!

Waarom word ik het slachtoffer van een virus of een hack?

De grootste fout die je kunt maken is om te denken dat je niet zo snel het doelwit wordt van virussen en hackers, maar de waarheid is anders. Iedereen die met het Internet verbonden is, is ook een doelwit. Of je dat nu leuk vindt of niet. Hackers zijn altijd op zoek naar manieren om gegevens en geld te stelen, mensen te chanteren en om voor de lol systemen plat te leggen. Dat bedrijven sneller een doelwit zijn is ook logisch, omdat hier ook meer te halen valt. Maar ook de huis-tuin-en-keuken gebruiker die achter zijn laptop naar Netflix kijkt is een target. Wees je hier dan ook bewust van en start vandaag nog met het beveiligen van je computer. 

Wat is een virusscanner?

Een virusscanner - ook wel een antivirusprogramma genoemd - doet precies wat de naam al zegt. Het scant je computer en laptop op virussen! Maar de ene virusscanner is zeker de andere niet. Je hebt keuze in gratis virusscanners of antivirusprogramma’s waarvoor je betaalt en er zitten ook significante verschillen in de mate waarop het programma je systeem controleert, beveiligt en eventueel schoonmaakt. Het is dus goed om antivirusprogramma’s te vergelijken en op een rijtje te zetten waar je jezelf tegen wilt beschermen. 

https://ervaringensite.nl/uploads/img/knowledge-base-articles/de-beste-antivirusprogrammas/de-beste-antivirusprogrammas-17.png

Verschillen tussen gratis en betaalde virusscanners

Er zitten significante verschillen tussen gratis en betaalde virusscanners. Niet alleen de prijzen, maar ook de functionaliteiten verschillen enorm. Een gratis virusscanner heeft als voordeel dat het geen geld kost, maar deze programma’s doen in de basis slechts een fractie van het werk van een betaalde oplossing. Betaalde virusscanners scannen niet alleen op virussen, maar verwijderen deze ook terwijl betaalde virusscanners ook extra functies aanbieden, zoals een ingebouwde VPN. Daarnaast beschermen betaalde antivirusprogramma’s beter tegen de laatste virussen.

Honderden tot duizenden nieuwe virussen per dag

Je staat er niet bij stil, maar er verschijnen dagelijks honderden tot duizenden nieuwe bedreigingen waar je jezelf tegen kunt beschermen. Een gratis virusscanner wordt vaak wel geüpdatet, maar in de basis te laat. Een ontwikkelaar van een betaald antivirusprogramma is erop gebrand om zo snel mogelijk het programma te updaten. Ook, omdat de gebruikers deze service verwachten!

Antivirusprogramma met VPN

Betaalde antivirusprogramma bieden niet alleen een betere bescherming, maar bieden ook meer functies aan. Zoals de mogelijkheid om met 1 licentie zowel de laptop als de smartphone, tablet en Smart tv te beveiligen. Maar een aantal antivirusprogramma’s bieden ook VPN aan. Met VPN kan je anoniem Internetten en het wordt steeds vaker gebruikt om je ware identiteit op het Internet te verbergen. Privacy wordt steeds belangrijker en steeds meer gebruikers vinden het geen prettig idee dat bedrijven en overheidsinstanties hen op het Internet kunnen volgen. Dan biedt een VPN zeker uitkomst!

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network en het is simpel uitgelegd een sluis tussen jouw Internetverbinding en het wereldwijde web. Met een actieve VPN verbinding is het voor de overheid, hackers en bedrijven lastiger om jouw ware identiteit en locatie te achterhalen. Nu denk je misschien dat je niets te verbergen hebt, maar dat is ook niet de insteek van een VPN verbinding. VPN moet ervoor zorgen dat jouw gegevens niet op straat komen te liggen zodat je geen ongewenste reclame en telefoontjes krijgt en dat jouw inloggegevens voor bijvoorbeeld webshops en online bankieren niet worden gestolen.

https://ervaringensite.nl/uploads/img/knowledge-base-articles/de-beste-antivirusprogrammas/de-beste-antivirusprogrammas-27.png

De beste oplossingen voor veilig Internetten

Nu je iets meer weet over wat een virusscanner is en welke gevaren er zijn, is nu het moment aangebroken om de beste oplossingen voor veilig Internetten door te nemen. Er zijn een groot aantal aanbieders van beveiligingssoftware en wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet.

Avira; De beste gratis virusscanner

Avira is misschien wel de beste gratis virusscanner die er is en wanneer je jezelf registreert krijg je een volledig pakket inclusief een VPN waarmee je tot 500MB per maand anoniem kan Internetten. De gratis software spoort bedreigingen op, geeft alle tools om het virussen op te ruimen en heeft een gratis password manager. Tegen betaling krijg je Avira Prime waarbij je ook meerdere apparaten kunt beveiligen, gebruik kunt maken van de apps voor op bijvoorbeeld een smartphone en toegang tot de klantenservice. Avira Prime bevat daarnaast een VPN met onbeperkt datalimiet.

Kaspersky; Goede beveiliging van een gerenommeerde ontwikkelaar

Kaspersky is al jaren een gevestigd merk in de antivirus markt en zij bieden verschillende oplossingen aan om je systeem beter te beveiligen. Er is een gratis versie beschikbaar die vrij summier is en enkel bedreigingen detecteert, maar met een volledig en betaald programma ben je real-time beschermd tegen alle virussen die op dat moment actief zijn. Daarnaast beschermt de software je tegen phishing, spyware en SPAM. Op de website van Kaspersky vind je meer informatie over de verschillende pakketten die zij aanbieden en met de keuzehulp kan je gericht zoeken naar het pakket dat het beste in jouw situatie past. 

Norton; Het powerhouse 

De slechte reputatie die Norton had kan je vergeten! Het zeer uitgebreide antivirusprogramma werd wel eens beticht van het onnodig vertragen van het systeem, maar die ellende is allang voorbij. Sterker nog; Norton is de absolute marktleider als we het hebben over antivirusprogramma’s! Zij bieden voor zowel Windows als Mac een compleet beveiligingssysteem die werkelijk iedere bedreiging de kop indrukt en daarnaast een ongelimiteerde VPN biedt als je anoniem wilt Internetten. Daarnaast hebben zij als 1 van de eersten een Dark Web monitor die dus het illegale netwerk scant en melding geeft wanneer jouw persoonlijke gegevens op het Dark Web worden verhandeld. 

Mackeeper; Speciaal voor de gebruikers van een iMac en MacBook

Mackeeper is een antivirusprogramma dat specifiek voor de gebruikers van de iMac en de Macbook is gemaakt. Het programma heeft een simpel dashboard waarmee je binnen een mum van tijd je systeem kunt beveiligen, beschermen en opschonen. Met de ingebouwde VPN kan je anoniem Internetten en alle bedreigingen worden direct geïdentificeerd, geweerd en verwijdert. De speciale modus waarmee je jouw iMac of MacBook kunt opschonen kan voor extra opslagcapaciteit zorgen!

GData; Betrouwbare software van Duitse bodem

In 1987 bracht GData de eerste cyber security op de markt en sindsdien zijn zij een bekende speler in de markt. Die met gebruiksvriendelijke en betrouwbare software miljoenen systemen wereldwijd beschermen en opschonen. Bij Gdata heb je een keuze uit veel verschillende soorten pakketten. Van simpele virusscanners voor Windows of Mac tot aan beveiliging voor je smartphone of tablet. Wil je een totaalpakket voor al je apparaten? Dat is ook mogelijk! Bekijk op de website welke mogelijkheden zij bieden

Waar te koop?

Antivirusprogramma’s koop je meestal online en je kunt kiezen om deze direct bij de ontwikkelaar te kopen, maar je kan ook kiezen om je bestelling te plaatsen via bekende webshops, zoals bol.com en Media Markt. Op deze websites kan je ook eenvoudig pakketten vergelijken en word je niet geconfronteerd met de pakkende verkooppraatjes van de ontwikkelaar zelf. Want “wij van WC Eend verkopen altijd WC Eend”. Wees je hier bewust van!