ING logo

ING reviews, ervaringen en beoordelingen

ING reviews, ervaringen en beoordelingen
4226
ING logo
Website
ING
Categorie
Financieel

Reviews en ervaringen ING

Zit jij eraan te denken om klant te worden bij ING? Misschien omdat je een betaalrekening wilt openen, op zoek bent naar een nieuwe verzekering of wil beginnen met beleggen. Grote kans dat jij, voordat je klant wordt, eerst wil weten welke reviews er geschreven worden over ING en wat de ervaringen zijn van klanten. Alle reviews van ING hebben wij voor je op een rij gezet. Je leest in de reviews wat mensen van de bank vinden, of dat nou positief of negatief is. Op die manier krijg je een goed en reëel beeld van het bedrijf. Lees de reviews door en beslis daarna of je ook klant van ING wilt worden.

Over ING

De ING, ook wel ING bank genoemd, is een Nederlandse bank die ook internationaal actief is. Bij ING kun je gebruikmaken van diverse financiële diensten, zo kun je onder andere (internet)bankieren, beleggen en een levensverzekering afsluiten. De bank is in 1881 opgericht. Toentertijd had het echter nog een andere naam, namelijk de Rijkspostspaarbank. Later werd het de Postbank genoemd en in 1991 kreeg het zijn huidige naam. Dit kwam omdat er toen een fusie was van de NMB Postbank Groep met de Nationale Nederlanden. ING is de afkorting van Internationale Nederlanden Groep. In 2016 besloot de bank meer digitale producten op de markt te zetten en daar is minder personeel voor nodig. Hierdoor moesten ongeveer 7.000 medewerkers het bedrijf verlaten. Een reorganisatie die zo’n 900 miljoen euro bespaart. Door de reorganisatie worden veel vestigingen door het hele land gesloten.

Waarom kiezen voor ING

Niet alleen particulieren kunnen klant worden van ING, ook ondernemingen, overheden en instellingen kunnen dat. Bij ING is het mogelijk om veilig te internetbankieren, waardoor je vanaf de bank je bankzaken kunt regelen. Hiervoor is er een website en een app. Daarnaast biedt het ook nog andere diensten en producten aan. Je kunt er bijvoorbeeld ook geld lenen, beleggen of een autoverzekering afsluiten. Op één plek meerdere (geld)zaken regelijk wordt dankzij ING mogelijk. De bank vindt duurzaamheid ontzettend belangrijk. Zo steunt het klimaatdoelen, zet het zich in om CO2 uitstoot zoveel mogelijk tegen te gaan en verstrekt het geen nieuwe financieringen aan kolengestookte energiecentrales.

Is ING betrouwbaar?

Eén van de drukst bezochte sites van Nederland is die van de ING. In 2021 boekte de bank een winst van bijna 1,4 miljard euro, waar dat in 2019 nog 1,3 miljard euro was. Het aantal medewerkers is door de jaren heen afgenomen door de reorganisatie. Bij ING Nederland werken op dit moment bijna 15.000 medewerkers. Verder heeft het 3.900 geldautomaten, 78 kantoren en 270 servicepunten. Circa 8 miljoen mensen zijn klant, waarvan ruim 600.000 zakelijke klanten. Echter heeft het in nog veel meer landen klanten, zo heeft het meer dan 34 miljoen klanten verspreid over ongeveer 40 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Naast ING Nederland is er ook ING België.

Klantenservice en klachten

Mocht je een vraag hebben of wel wat hulp kunnen gebruiken, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van ING. Je kunt met de klantenservice chatten of bellen. Op de website vind je diverse telefoonnummers. Zoek het telefoonnummer dat jij moet hebben, zodat je daarna snel en persoonlijk geholpen kunt worden. Ook is er een alarmlijn waar je diefstal, vermissing en fraude kunt melden, en is er een noodnummer wanneer je schade hebt en een verzekering bij ING hebt. Tot slot vind je op de website ook veel informatie en zijn diverse vragen al voor je beantwoord. Je leest er bijvoorbeeld wat je moet doen als de app niet werkt, je per ongeluk een verkeerde betaling gedaan hebt of wat je moet doen om je betaallimiet te wijzigen. ING is actief op diverse sociale media, waaronder op Facebook, Instagram en LinkedIn, daar kun je ze ook altijd op volgen en een bericht sturen.

Wil jij ook beoordelen?

Ben jij klant van ING? Dan willen wij je van harte uitnodigen om een review over deze bank te schrijven. Deel in je review wat jouw ervaring is en wat je fijn of juist minder fijn aan ING vindt. Wellicht kun je iets delen over het gebruiksgemak van de website en/of app, hoe de klantenservice is en wat je vindt van de beleggingsmogelijkheden. Jouw review is ontzettend waardevol voor mensen die nog geen klant zijn van ING maar dat misschien wel willen worden.

Gerelateerde bedrijven
Kredietspotter logo
Kredietspotter
6 beoordelingen
7
Geld.nl logo
Geld.nl
2 beoordelingen
9,5
Lender & Spender logo
Lender & Spender
2 beoordelingen
8,5
Gerelateerde blogartikelen
5,3
0% zou hier weer kopen
3 beoordelingen
Onze beoordeling over ING

ING is geverifieerd door ons expert team. De webshop ING bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Daarnaast is ING lid van de kamer van koophandel en is hun website beveiligd met een SSL certificaat (groen slotje). Dit SSL certificaat geeft aan dat het via de online betaalmethodes veilig is om te bestellen via ING. Ze bieden de grootste betaalmethodes van Nederland aan op hun webshop.

ING is van origine een Nederlands bedrijf en is daarnaast al een lange tijd actief op het internet. Hun reputatie is daarom ook erg goed. Op onze website kan jij ook een review plaatsen om andere gebruikers te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen.

Het is verstandig de website van ING te bekijken voor actuele openingstijden. Daar vind je uiteraard ook het uitgebreide assortiment van ING.

Geplaatst op: 01-03-2022
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
ING SLECHTSTE BANK VAN NEDERLAND

Hi,

Nog nooit zo slecht behandeld door een bank als ING. Ben al geen klant meer sinds 2019. Dan kom je er achter dat er nog registraties van ING gemeld staan bij het BKR register. Als je daar over gaat bellen word je van het kastje naar de muur gestuurd. of ze zeggen we gaan het regelen binnen 2 werkdagen krijgt u een E-mail. Nu 3x geprobeerd zonder resultaat. de ING bank laat je gewoon vallen als het hun uitkomt.

Nu weer 2 werkdagen wachten na een week contact met ING. denk goed na wil je met deze bank in zee gaan, de enige tip die ik je kan geven.

Groetjes

Geplaatst op: 13-12-2023
Laatst bewerkt op: 13-12-2023
Geschreven door: Maurice S.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Steeds meer betalen voor steeds minder service

In de afgelopen jaren, vanaf 2010 diverse keren ervaren dat je niet op InG kunt bouwen als klant of hulp kunt krijgen met financiele produkten. Ook bouwt de bank steeds verder haar service aan hun clientèle af, sluiting kantoren, afbouwen pinautomaten maar rekent gelijkertijd steeds meer voor haar diensten. Roepen dat klanten dit willen maar het is juist andersom. ING dwingt klanten steeds minder te kunnen Ik ben een oude postbankklant en het is dat je, net als je telefoonnummer, niet je bankrekeningnummer mee kunt nemen anders was ik vandaag al weg.

Geplaatst op: 25-04-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
2/5 1/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over ING
Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven
Kredietspotter logo
Kredietspotter
6 beoordelingen
7
Geld.nl logo
Geld.nl
2 beoordelingen
9,5
Lender & Spender logo
Lender & Spender
2 beoordelingen
8,5
Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is ING een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 3 beoordelingen geplaatst over ING. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5,3 gekregen, waarbij 0% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is ING actief?

ING is vooral actief in de categorie financieel en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) geld lenen , hypotheken en sparen.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de ING reviews? Dan kun je naar de website van ING gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie