Alibaba logo

Alibaba ervaringen, reviews, beoordelingen en klachten

0 beoordelingen • 0,0
Bezoek de website
Alibaba logo
Alibaba ervaringen, reviews, beoordelingen en klachten
0 beoordelingen • 0,0
Beoordeling
0 beoordelingen
10
5 sterren
0%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
Bestelproces
10
Service
10
Prijs
10
Levering
10

Gerelateerde bedrijven

Koopditvandaag logo Koopditvandaag
0 beoordelingen
10
Story Voordeelshop logo Story Voordeelshop
0 beoordelingen
10
Buyagift logo Buyagift
0 beoordelingen
10

Reviews en Ervaringen Alibaba

Heb je iets leuks gezien op de webshop Alibaba en ben je van plan dit te bestellen? We hebben enkele beoordelingen verzameld van klanten die je zijn voorgegaan met het bestellen van een product via Alibaba. Lees meer over de webshop en de ervaring van klanten die er iets besteld hebben.

Over Alibaba

Alibaba is een multinationale webshop dat in 1999 werd opgericht in Hangzhou, China door Jack Ma, een voormalige leerkracht Engels. Het Chinese Alibaba wordt wel eens vergeleken met het Amerikaanse Ebay of Amazon, maar is toch voor een stuk anders. Het is een business-to-business handelsplatform dat fabrikanten en groothandels verbindt met kopers van over de hele wereld. Verkopers betalen jaarlijkse een vergoeding en verkoopcommissies aan Alibaba. Zo kunnen ze een beperkt aantal producten gratis aanbieden, maar hebben ze eveneens de mogelijkheid om te betalen voor een reeks voordelen, zoals een grotere bekendheid op de site en een onbeperkt aantal productvermeldingen.

Waarom kiezen voor Alibaba

Alibaba is een handelsplatform dat wereldwijd actief is. Zo verbindt het bedrijven met consumenten, bedrijven met bedrijven en zelfs consumenten met consumenten. Hiervoor is Alibaba onderverdeeld in drie verschillende webshops. Taobao voor c2c, Tmall voor b2c en Alibaba voor b2b.

Ondertussen is het uitgegroeid tot het grootste handelsplatform ter wereld, waarbij het miljoenen kopers en verkopers bij elkaar brengt. Hun doel is dan ook het gemakkelijk bij elkaar brengen van deze groepen door verkopers de nodige instrumenten te bieden, om hun producten aan de doelgroep aan te bieden.

Alibaba heeft ondertussen een aanbod van honderden miljoenen producten in meer dan 40 verschillende hoofdcategorieën, waaronder consumentenelektronica, technologie en kleding. Kopers voor deze producten bevinden zich in meer dan 190 landen en regio's en wisselen elke dag honderdduizenden berichten uit met leveranciers op het platform.

Is Alibaba betrouwbaar?

In de Westerse maatschappij hebben we het soms moeilijk om vertrouwen te hebben in producten of websites die uit China afkomstig zijn. Toch heeft Alibaba doorheen de jaren een erg goede reputatie opgebouwd. Het is een van de grote spelers geworden in de markt die het deelt met Amazon en Ebay. De meeste kopers hebben dan ook uitsluitend goede ervaringen op het platform.

Toch moeten we deze stelling nuanceren. Wie samenwerkt met een Chinese leverancier, zal een goede ervaring krijgen. Maar zoals op ieder handelsplatform is niet iedere verkoper even betrouwbaar. Hierbij denken we vooral aan de tussenhandelaren die je beter vermijdt. Niet alleen zal je bij hen wellicht meer betalen, maar je loopt ook het risico dat je bestelling nooit aankomt. Om dit te voorkomen voert Alibaba zelf voortdurend controle uit op de verkopers op het platform.

Daarnaast kun ook jij als koper je voorzorgen nemen. Alibaba heeft verschillende functies toegevoegd zoals Trade Assurance en Gold Plus Supplier. Deze omvatten onder meer de garantie dat je je geld terug krijgt wanneer de producten niet of te laat zijn geleverd, of dat het gaat om een geverifieerde en betalende verkoper. Beide opties geven extra garanties wat een goede samenwerking betreft.

Klantenservice en klachten

Zoals gesteld doet Alibaba zelf voortdurend controles op de betrouwbaarheid van de verkopers. Hiervoor passen ze strenge regels toe om de veiligheid van handelen voor de koper te beschermen. Mocht het toch foutlopen, dan heeft Alibaba een klantendienst waar je steeds terecht kunt. Via de webshop kun je contact opnemen met het help center, waarbij je 24/7 met je vragen en opmerkingen terechtkunt bij een medewerker.

Wil jij ook beoordelen?

Heb je in het verleden al een bestelling geplaatst bij Alibaba? Deel je ervaring met andere klanten en schrijf een review om anderen op weg te helpen.

Bekijk bedrijfswebsite
Start met beoordelen

Lees beoordelingen over Alibaba

Er zijn nog geen reviews geplaatst bij dit bedrijf. Start nu met beoordelen en ben de eerste!

Schrijf een review over Alibaba

Bestelproces *
10
/ 10
Service *
10
/ 10
Prijs *
10
/ 10
Levering *
10
/ 10

Gerelateerde bedrijven

Koopditvandaag logo Koopditvandaag
0 beoordelingen
10
Story Voordeelshop logo Story Voordeelshop
0 beoordelingen
10
Buyagift logo Buyagift
0 beoordelingen
10