Sawadee logo

Sawadee reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Bezoek de website
Sawadee reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
184
Sawadee logo
Website
sawadee.nl
Categorie
Vakantie & reizen
Bezoek de website

Reviews en Ervaringen Sawadee

Sawadee biedt groepsreizen mét individuele vrijheid naar tal van schitterende bestemmingen. Met deze reisaanbieder, die al sinds 1983 rondreizen aanbiedt, reis je op een duurzame manier, inclusief volledige CO2-compensatie. Van fiets- en wandelvakanties tot familiereizen en singlereizen, Sawadee heeft voor ieder wat wils. Wil jij jouw volgende reis boeken met deze organisatie? Lees dan eerst de Sawadee reviews op deze pagina om een goed beeld te kunnen vormen van deze reisaanbieder. Wij hebben de beoordelingen van andere reizigers voor je verzameld en op een rij gezet. Door je goed te laten informeren kun je een weloverwogen keuze nemen om hier jouw vakantie te boeken.

Over Sawadee

Sawadee organiseert sinds 1983 avontuurlijke rondreizen. Genieten en beleven staat voorop en Sawadee richt zich voornamelijk op het bieden van een bijzondere en avontuurlijke reiservaring, waarbij je het land waar je naartoe reist echt beleeft. Je ziet en beleeft gigantisch veel en komt in contact met de lokale bevolking. Online vind je een uitgebreid overzicht van de bestemmingen. Je profiteert van een persoonlijk en deskundig reisadvies dat aansluit op jouw wensen. In jouw vakantieland word je daarnaast uitstekend ondersteund door de reisbegeleiders die je voor enthousiasme, passie en deskundigheid jouw vakantieland laten ontdekken. Sawadee is onderdeel van van Travelopia. Dit collectief bestaat uit meer dan 50 nationale en internationale reismerken. Travelopia is wereldwijd de enige groep die een portfolio aan reisorganisaties heeft dat uitsluitend gericht is op gespecialiseerde reizen.

Waarom kiezen voor Sawadee

Een goede reden om jouw reis bij Sawadee te boeken is het brede reisaanbod van deze organisatie. Sawadee heeft ruim 250 reizen in het aanbod zitten met bestemmingen over de hele wereld. Hierdoor vind je altijd een reis die past bij jouw wensen en budget. Online is het eenvoudig om jouw droomreis te vinden. Zoek bijvoorbeeld op een specifiek reistype, jouw voorkeursbestemming of de lengte van jouw reis. Zowel korte als lange reizen boek je gemakkelijk en snel via Sawadee. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende typen reizen, zoals een actieve reis of een reis langs de hoogtepunten van een land. Je kiest voor een bepaalde bestemming vanwege de authenticiteit en schoonheid van een land. Bij Sawadee vinden ze het gigantisch belangrijk dat deze authenticiteit gewaarborgd blijft en dat zowel de reisbegeleiders als reizigers op een verantwoorde manier omgaan met de lokale bevolking, culturele waarden en de natuur. Sawadee streeft ernaar om in iedere reis een project op te nemen met een duurzaam doel, zoals bijvoorbeeld natuurbescherming.

Is Sawadee betrouwbaar?

Sawadee is meerdere keren uitgeroepen tot beste Aanbieder Avontuurlijke Reizen door de Nederlandse reisbranche. De reisaanbieder is al sinds 1983 gespecialiseerd in het aanbieden van authentieke en avontuurlijke reizen en maakt deel uit van Travelopia. Je vindt het hoofdkantoor in Amsterdam. Voor vragen en opmerkingen hoef je geen bezoek te brengen aan dit kantoor, deze kun je gewoon stellen aan de klantenservice. Wanneer je meer wilt weten over de mensen achter Sawadee en de bijzondere reizen waar je uit kunt kiezen, kun je deelnemen aan een webinar of infodag.

Klantenservice en klachten

Veel vragen worden beantwoord op de website, waar je het antwoord vindt op veelgestelde vragen. Het kan zijn dat je er nog niet uitkomt of op zoek bent naar een persoonlijk advies. In dit geval zijn er verscheidene manieren om in contact te komen met een medewerker van Sawadee. Zo kun je een terugbelverzoek achterlaten op de website of contact opnemen met de klantenservice via whatsapp, e-mail of social media.

Wil jij ook beoordelen?

Wij vragen iedereen die ervaring heeft met Sawadee om een beoordeling achter te laten. Recensies zijn namelijk een interessante bron van informatie voor anderen die nog twijfelen of ze hier wel of geen reis willen boeken. Ben jij al eens met Sawadee op vakantie geweest? Laat dan direct jouw beoordeling over Sawadee achter. Vertel bijvoorbeeld wat je vond van het boekingsproces, of de reis voorspoedig is verlopen, wat je mening is over de reisbegeleiders en al het andere dat jij kwijt wilt. Alvast bedankt!

Reviews over Sawadee

Gerelateerde bedrijven

Tix logo
Tix
33 beoordelingen
4,4
Holidaysuites logo
Holidaysuites
2 beoordelingen
9,5
Koning Aap logo
Koning Aap
2 beoordelingen
9,5

Gerelateerde blogartikelen

6,6
34% zou hier weer kopen
7 beoordelingen
Lees onze review over Sawadee

Sawadee is geverifieerd door ons expert team. De webshop Sawadee bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Daarnaast is Sawadee lid van de kamer van koophandel en is hun website beveiligd met een SSL certificaat (groen slotje). Dit SSL certificaat geeft aan dat het via de online betaalmethodes veilig is om te bestellen via Sawadee. Ze bieden de grootste betaalmethodes van Nederland aan op hun webshop.

De reputatie van sawadee.nl is positief te noemen. Het Nederlandse bedrijf is namelijk ook al een lange tijd actief op het internet. Je kunt zelf ook meehelpen andere gebruikers een goede keus te maken bij hun aankopen. Dit kun je doen door een review achter te laten op deze pagina.

Bekijk zeker even de website van sawadee.nl. Dit geeft je een beter beeld van de webshop. Daarnaast staat daar hun uitgebreide assortiment en natuurlijk de openingstijden van Sawadee.

Geplaatst op: 05-03-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Mooie reis maarr.....

Costa Rica 9 maart 2023 24 dagen.Slecht verstaanbare reisleider. Wel aardig
Teleurstelling bij hotel /tent omwisseling in voordeel van sawadee. 2 x achtergelaten door de reisleider. Bus was erg krab. Kost veel meer als 400e p week. Beetje te veel bijbetaling qua reis.
Constant 1 soort ontbijt. Voor de rest een mooie land.

Geplaatst op: 21-04-2023
Laatst bewerkt op: 21-04-2023
Geschreven door: Anoniem

5 / 10
3/5 2/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Armoedige reis met ondermaatse organisatie in een overigens prachtig land

Review Sawadee

Wij reisden met SaWaDee van 9 maart tot 1 april naar Costa Rica, een werkelijk prachtig land. Schoon, schitterde natuur en diverse fauna en Flora. Qua organisatie viel het tegen. Zowel bij de reisleider, als SaWaDe als organisatie.

Vervoer door de luchtvaartmaatschappij (AirCanada) was ondermaats. Wij waren wel op de hoogte van de lange vliegreis in twee delen met een tussenstop in Canada.
Wij werden ver van elkaar geplaatst en wij voelden ons niet gehoord over de zitplaats-klachten de week voor en tijdens de reis. Wij zijn mijlenver uit elkaar geplaatst en er was er geen samenzitten mogelijkheid. Verwijzen naar de Luchtvaart maatschappij die dat op hun beurt weer deden naar de reisorganisatie, maakte de voorbereiding hopeloos. De hotels waren shabby, oud en vies. Meestal gelegen ver van dorp of bijzondere plek. Als je besloot een keer een programma niet te volgen dan bleek er helemaal niets in de omgeving te zijn/alleen ver weg van dorp, stadje of iets dergelijks."

We hadden de beschikking over een oude kleine bus met veel te kleine zitplaatsen, geen ruimt ervoor benen en koffers....deze moesten op het dak. Het excuus was dat we niet in een grotere bus konden omdat we dan niet op bepaalde plekken konden komen. Maar van andere organisaties zijn wel degelijk veel betere (kleine) bussen waargenomen met laadruimte beneden en ruimere plekken.

De reisleider was een schat en wist veel van het landschap, flora en fauna. Praktische informatie werd echter niet of slecht gedeeld. Hij was altijd in reactieve ipv proactieve modus. Op een gegeven moment had hij ruzie met de groep om iets onbenulligs en werd boos. Daardoor verloor hij zijn natuurlijke gezag.

De hotels kwalificeerden wij op 1 na, als laagste vorm accomodatie. Shabby, gedateerd, warm water was koud en soms andersom. Smerig en kapot. Ver weg van stadje of winkels/bezoekfaciliteiten. Eten was net voldoende en erg eenzijdig.

Dolllars zijn niet nodig. Je kunt alles betalen met colonnes. 400 dollar pp per week is te weinig voor normale besteding. CR is duur en niet zelden duurden van NL. Wij hebben samen 3200 euro zakgeld uitgegeven voor 24 dagen, nauwelijks souvenirs gekocht of buitensporigs gedaan. Veel activiteiten moeten apart betaald worden.

Zorg door SaWaDee: 1 deelnemer had een ongeluk gehad en was de arm uit de kom en kwam stond zonder hulp met partner na behandeling in het hospitaal in de hoofdstad nachts op straat te staan zonder aangeboden hulp. Een andere deelneemster had een fles op haar hoofd gehad, een bult en duizeligheid tot gevolg en was er geen belangstelling/hulp door reisleiding. Een van de groep is toen achtergebleven.
Bij het gaan zwemmen nabij de watervallen was de klim over rotsen lastig en som gevaarlijk. Een achteraankomende deelneemster ondervond hierdoor gebrek aan hulp/belangstelling en betrokkenheid. Ze vond het een angstig avontuur en mistte betrokkenheid van de gids.

Geplaatst op: 16-04-2023
Laatst bewerkt op: 16-04-2023
Geschreven door: Eric V.

5 / 10
3/5 2/5 3/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Zeer Teleurstellend

Om te weten hoe het er met onze reis in mei (vroeg geboekt) naar de Westkust van Amerika voor stond, belde ik zelf met Sawadee. Ik kreeg te horen dat de reis was geannuleerd. Dat was natuurlijk al heel jammer, zeker omdat er geen enkele communicatie naar ons was gedaan over het verloop. Op de vraag of het mogelijk was om aan te sluiten bij de eerstvolgende reis naar die bestemming, kreeg ik te horen dat dit alleen kon als we €2000,- wilden bijbetalen i.v.m. de gestegen kosten. Geen enkele tegemoetkoming werd besproken. Zij konden er ook niets aan doen. We moesten het maar nemen zoals het is. Dat maakte de teleurstelling in deze organisatie compleet.

Geplaatst op: 03-02-2023
Laatst bewerkt op: 03-02-2023
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
4/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
In de steek gelaten

Tijdens een rondreis door Australië werden ik en een paar medereizigers getroffen door corona. Hoewel er in Australië geen regels meer gelden, hield Sawadee vast aan vijf dagen afzondering van de groep, volgens de regels van de ANVR. Daarnaast bleek de busmaatschappij, waar we mee reisden, ineens de policy te hebben dat iedereen eerst een negatieve test moest laten zien, voor men de bus weer in mocht. Dat is allemaal niet leuk, maar nog tot daar aan toe.
Wat een heel stuk minder was, was dat Sawadee vervolgens niet thuis gaf om ons verder op weg te helpen. We moesten zelf maar uitzoeken waar we bleven en hoe we na vijf dagen weer bij de groep konden aansluiten, ruim 1.500 kilometer verderop. Ook de lokale agent kwam niet verder dan dat we maar op booking.com moesten kijken, toen bleek dat we niet konden blijven in het hotel waar we waren.
Op vrijdagavond heb ik telefonisch contact gehad met Sawadee, zouden me nog terug bellen. Niet gedaan. Daarna stuurde ik een appje, dat we niet in het hotel konden blijven. Daar kwam welgeteld zes dagen later via mail een reactie op, met als excuus dat de bedrijfstelefoon in het weekend op de zaak bleef. In die mail durfden ze ook nog te stellen, dat we door onze keus voor de Greyhoundbus toch niet al teveel van onze reis hadden hoeven missen. Nee, hooguit vijf dagen, waarin bezoeken werden gebracht aan Coober Pedy, diverse nationale parken en Uluru. Noem het maar niet al teveel...
Bizar was ook, dat er tussen de busschauffeur en reisbegeleider werd afgesproken, dat als er later nog iemand in de bus positief zou testen, deze persoon wel verder mee mocht reizen. Als reden werd aangevoerd dat men dan in the middle of nowhere zou zijn.
Ik kan alleen maar hopen dat de organisatie er iets van opgestoken heeft en een volgende keer haar reizigers niet zo in de kou laat staan. Voor mij is er geen volgende keer. Sawadee, één keer en nooit weer.

Geplaatst op: 17-11-2022
Laatst bewerkt op: 17-11-2022
Geschreven door: Marga D.

6 / 10
5/5 1/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Nee
Onvergetelijke reis

Voor een onvergetelijke reis moet je bij Sawadee zijn. Ik wilde naar Birma, al vanaf mijn jonge jaren. Maar nou zijn er niet heel veel reisorganisaties die dat zomaar regelen. Na wat zoekwerk uitgekomen bij Sawadee. Ok de reis was niet goedkoop, maar het was tot in de puntjes verzorgd door Sawadee.

Ik heb samen met mijn vriendin eindelijk de reis mogen maken waar ik zolang naaruit had gekeken. Werkelijk waar geweldig.

Geplaatst op: 15-07-2015
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Huub B.

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Verijking voor je leven

Hoi,

Wij zijn met ons gezin (2 kinderen en mij man) heerlijk op reis gegaan naar Afrika. We hebben twee weken echt super genoten en ik kan niet anders zeggen dat ik 100% zeker nog een keer bij Sawadee een vakantie boek. Een verrijking van je leven om naar zo een prachtig land te gaan onder genot van zulke mooie excursies.

Groetjes,

T. Stok

Geplaatst op: 08-01-2015
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: T S.

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over Sawadee


Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven

Tix logo
Tix
33 beoordelingen
4,4
Holidaysuites logo
Holidaysuites
2 beoordelingen
9,5
Koning Aap logo
Koning Aap
2 beoordelingen
9,5

Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Sawadee een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 7 beoordelingen geplaatst over Sawadee. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6,6 gekregen, waarbij 34% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Sawadee actief?

Sawadee is vooral actief in de categorie vakantie & reizen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) activiteiten reizen , fietsvakanties , groepsreizen , landenspecialist , rondreizen , singlereizen , themareizen , verre reizen , wandelvakanties en familiereizen.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Sawadee reviews? Dan kun je naar de website van Sawadee gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie