Pure Energie logo

Pure Energie reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Bezoek de website
Pure Energie reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
Pure Energie logo
Website
pure-energie.nl
Categorie
Energie aanbieders
Bezoek de website

Reviews en Ervaringen Pure Energie

Energie heb je nodig, zo simpel is het. Wil je normaal kunnen leven, dan kan je immers niet zonder stroom. Maar je wilt dit wel verantwoord doen, dus kies je voor groene energie. En ja, oké, het liefst ook wel zonder te veel te betalen. Dus surf je regelmatig over internet op zoek naar de beste opties. Zo kwam ook jij misschien terecht bij Pure Energie. En laat me raden: je vond het wel interessant klinken? Alleen stap je niet zomaar in een onbekend bootje… je wilt weten waar je dan instapt, toch? Nou, dat treft, dat kan je hier gaan ontdekken. Wij verzamelen hier reviews over Pure Energie, zodat belangstellenden zoals jij een goed beeld kunnen krijgen van deze energieleverancier. Ervaringen van anderen zijn fijn omdat je zo een inkijk krijgt in hoe een bedrijf nu echt in de praktijk werkt. Los van de mooie praatjes die iedere leverancier over zichzelf vertelt. Beoordelingen van anderen kunnen jou helpen om een besluit te nemen of je nu wel of toch maar niet voor Pure Energie kiest. Naast deze reviews kan je hier nog meer info vinden over Pure Energie. En als jij nu zelf al klant bent, of dat hierna gaat worden, zou je ons dan ook jouw recensie willen toesturen? Bedankt alvast!

Over Pure Energie

Pure Energie is gericht op duurzame energie. Energie die door de natuur wordt opgewekt en daarmee beter is voor onze wereld, onze aarde. Groene energie, opgewekt door zonnepanelen of windmolens. Pure Energie staat voor honderd procent groene energie en wordt daar ook heel hoog op beoordeeld door de consumentenbond en dat al jaren. Ze staan bij de consumentenbond dan ook te boek als de groenste energieleverancier van Nederland. Pure Energie is ervoor thuis maar ook voor de zakelijke gebruiker. Ook voor de zakelijk geïnteresseerde is de site duidelijk. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ‘MKB & ZZP’ en ‘Grootzakelijk’. Zo kan je gericht informatie tot je nemen die echt voor jouw situatie van toepassing is. Wel zo handig!

Waarom kiezen voor Pure Energie

Kiezen voor Pure Energie is kiezen voor groen, groener, groenste stroom. Beter dan dit kan het niet worden op het gebied van duurzaamheid en stroom. Pure Energie levert groene stroom door gebruik te maken van windmolens en zonnepanelen. Maar daarnaast kan je er ook terecht voor gas. Het gas wat ze leveren is CO2-gecompenseerd. Natuurlijk is geen gas gebruiken altijd nog beter, maar als je dan toch gas nodig hebt, dan heb je nu wel de keuze voor gas wat CO2-gecompenseerd is. Pure Energie compenseert het gas op de hoogst mogelijke manier en voldoet hiermee aan de Gold Standard van het WNF. Dit houdt in dat de uitstoot van het gas (door jou) door Pure Energie voor 100% wordt gecompenseerd. Dit wordt gedaan door te investeren in duurzaamheidsprojecten in Azië en Afrika. Hierbij kan je denken aan het investeren in grote windparken in bijvoorbeeld Azië. De opbrengst van deze windenergie bespaart immers weer op de CO2. In Afrika worden mensen geholpen met een cookstove. Hierdoor wordt er efficiënter gekookt en ook daarmee wordt het CO2 verbruik verminderd. Maar Pure Energie investeert daarnaast met zijn klanten ook in nieuwe duurzaamheidsprojecten in Nederland zelf. Zakelijk gezien kan het interessant zijn om de CO2-prestatieladder in de gaten te houden. Consumenten kunnen zo zien hoe duurzaam een bedrijf is, wat uiteraard meewerkt aan de positieve indruk van je zaak. Wat dus meer inkomsten zou kunnen betekenen. Pure Energie is gecertificeerd op het hoogste niveau. Wil jij dit ook, dan kan volledig groene energie al een hele duidelijke stap voorwaarts zijn!

Is Pure Energie betrouwbaar?

Als een onderzoek van de consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE je op alle fronten een tien geeft op het gebied van groene energie, dan zit het met die betrouwbaarheid wel goed! Het duurzaamheidsrapport kan je zelf inzien op de site van Pure Energie. Daarnaast hebben ze ook de titel ‘beste leverancier’ toebedeeld gekregen. Gaslicht.com heeft uit de 60 Nederlandse leveranciers Pure Energie uitgeroepen tot de beste op het gebied van klantenservice, duurzaamheid en klanttevredenheid.

Klantenservice en klachten

Soms heb je gewoon vragen of heb je even degelijk advies nodig. Een andere keer kunnen er problemen zijn of heb je klachten, want ja, dat kan altijd gebeuren. Hoe goed een bedrijf zijn best ook doet. Gelukkig kan je dan terecht bij een klantenservice. Uiteraard biedt Pure Energie dat ook. Je kunt ze bereiken via mail, de telefoon, via WhatsApp of via social media. Ze noemen zelf hun afdeling Klantgeluk en dat zegt al alles over de manier waarop ze met hun klanten willen omgaan. Op de site vind je ook de veel gestelde vragen. Misschien staat daar je vraag ook wel bij? Zou je wel willen bellen, maar heb je zo’n hekel aan in de wacht staan? Volgens de site is de gemiddelde wachttijd 35 seconden! Dus dat zou het probleem niet hoeven zijn!

Wil jij ook beoordelen?

Heb jij al ervaring met Pure Energie? Dan willen we heel graag dat jij ook een review over deze leverancier schrijft. Zou je ons willen vertellen wat jouw ervaringen zijn? Dit kan over alles zijn wat met Pure Energie te maken heeft. Maken ze waar wat ze zeggen? Kon je eenvoudig overstappen? Was alles duidelijk en als dat het niet was: werd je snel en goed geholpen? Hoe duidelijker jij jouw beoordeling schrijft, hoe meer anderen er mee geholpen worden! Samen maken we het verhaal rond Pure Energie compleet en kunnen anderen beter beslissen of ze wel of niet voor deze duurzame energieleverancier willen gaan. Wij willen je alvast bedanken voor je review!

Reviews over Pure Energie

Gerelateerde bedrijven

247Parking.nl logo
247Parking.nl
10 beoordelingen
4,4
Webprint.nl logo
Webprint.nl
5 beoordelingen
6,8
Belvilla logo
Belvilla
32 beoordelingen
6,2
9,2
96% zou hier weer kopen
24 beoordelingen
Lees onze review over Pure Energie

Ons team van experts heeft Pure Energie geverifieerd op een aantal punten. De webshop van Pure Energie bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare speler in de markt. Pure Energie is al vanaf hun oprichting ingeschreven bij de kamer van koophandel en hun website is beveiligd door middel van een SSL certificaat (groene slotje). Alle grote betaalmethodes van Nederland zijn beschikbaar op deze webshop.

Pure Energie is een Nederlands bedrijf en is al een lange tijd actief op het internet. Dit heeft ze een goede reputatie opgeleverd. Binnen ons platform kan ook jij een review achterlaten om zo andere consumenten te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen op het internet.

Bekijk zeker even de website van pure-energie.nl. Dit geeft je een beter beeld van de webshop. Daarnaast staat daar hun uitgebreide assortiment en natuurlijk de openingstijden van Pure Energie.

Geplaatst op: 05-03-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Geweldige energieleveranciers

Wij waren twee jaar geleden al klant bij Pure Energie, maar vanwege financiële problemen kozen wij ervoor om over te stappen van energieleverancier. Inmiddels weer teurg en het bevalt ons!

Geplaatst op: 05-04-2020
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Wouter

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Super blij mee

Helemaal super

Geplaatst op: 11-01-2018
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Gast

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Super Actie!

Top actie en een goede groene energieleverancier! Aan de telefoon een vriendelijke vrouw welke de tijd name om alles rustig uit te leggen.

Geplaatst op: 12-12-2017
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Derks

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Net overgestapt

Wij zijn net overgestapt en zonder problemen alles kunnen regelen. Kwamen via een vergelijker op de website en de prijs kwam overeen waarbij ze vrij goedkoop waren

Geplaatst op: 31-10-2017
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Anoniem

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Groen!

Overstap gemaakt naar Pure Energie omdat er een welkomstkorting bij zat, maar vooral omdat het 100% duurzaam is. De service was bijzonder vriendelijk en al mijn vragen werden rustig en vriendelijk beantwoord

Geplaatst op: 26-10-2017
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Groen

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Top actie

Wij krigen 35 euro per producten korting en naast de voordelige tarieven was dit een scherp aanbod! Hou vol Pure energie en op een dag zal iedereen Duurzame energie waarderen! Thumb Up!

Geplaatst op: 06-10-2017
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Gert

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Helemaal super

Had er nog nooit van gehoord, maar kwam het volgens mij eens bij voetbal tegen (?) Nu overgestapt vanwege de lage leveringskosten en alles ging soepel

Geplaatst op: 18-09-2017
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: W G.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Actie helemaal super

Groene energie en de actie zijn helemaal top!

Geplaatst op: 12-01-2017
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Truut

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Overstap fluitje van een cent

Ik kreeg van eigen huis een melding om over te stappen van enerige. Daar kon ik mooi bedrag besparen, maar toen ik verder ging kijken bleek Pure energie nog goedkoper te zijn. Heb ze meteen even gebeld en ben vriendelijk te woord gestaan. Alles is geregeld en een prima overstap.

Geplaatst op: 27-09-2016
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Ernst

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Super goedkoop en heel laag vastrecht

Wij zijn overgestapt naar Pure energie via een energievergelijker. Hier kwam pure energie als 3de eruit, maar het scheelde zo weinig dat we de voorkeur gaven aan groene energie. Ook vonden wij het belangrijk dat de verbruikskosten standaard lagen en dat is Pure zo. Zeker het vastrecht van 2.42 ligt echt super laag vergeleken bij andere.

Geplaatst op: 16-09-2016
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Sandra E.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Goedkoopste

Overstappen ging soepel en de keuze voor Pure Energie was, omdat zij de goedkoopste tarieven hadden. Voor de rest hebben ze 100% groene certificaten wat uit Nederland komt netzoals bijvoorbeeld Qurrent. Maar Pure was goedkoper

Geplaatst op: 13-09-2016
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Vink

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Complete offerte

Voor het eerst dat ik een complete offerte heb ontvangen welke ook echt daadwerkelijk klopt met historisch verbruik. Alles staat netjes vermeld op de offerte zoals verbruikskosten en de belastingen. Ik had nog wel een vraagje en heb daar even contact over opgezocht met de klantenservice. Kreeg een meisje aan de lijn welke mij netjes ter woord stond en alles goed kon uitleggen. Overigens wel prettig dat het gratis is het nummer

Geplaatst op: 19-05-2016
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Herman D.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Zeer vriendelijk geholpen

Overgestapt naar Pure Energie vanwege de lage prijs. Werd erg vriendelijk geholopen over een paar vragen welke ik had. Ze namen de tijd voor me om het allemaal duidelijk uit te leggen. Ook een reden was dat er geen rare groene stroom bij Pure Energie is. Gewoon allemaal uit Nederland.

Geplaatst op: 09-05-2016
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Larissa

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Probleemloze overstap

De overstap is zonder problemen verlopen. Enigste wat je wel mist is een online energie vebruik overzicht. Voor de rest erg tevreden met de groene stroom en de prijzen.

Geplaatst op: 31-03-2016
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Sandra

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Heel aantrekkelijk

Wij zijn overgestapt naar Pure energie, omdat het samen met Qurrent 100% groen is. Alleen heeft Pure Energie echt een veel goedkoper tarief. Ik bespaar met mijn 3 jarig contract ten opzichte van mijn huidige abonnement ongeveer 20 euro p.m. Welkomstbrief is ook al binnen en daar staan ook de goede bedragen op vermeld. Overstap is dus soepel verlopen

Geplaatst op: 08-03-2016
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Erik

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Echte groene energie!

Tegenwoordig weet je echt niet meer wie er echt groene energie leveren en wie niet. Ik heb daarom mij goed laten adviseren welke energieleveranciers echt 100% groene energie hebben en niet aan gekke certificaten doen. Daarbij sprongen twee energieleveranciers voor mij eruit dat waren Qurren en Pure energie. Pure energie was een stuk goedkoper voor mijn verbruik en daarom heb ik er dan ook voor gekozen.

De overstap ging vlot en ik merkte niks van de overstap. Ik kreeg zefls volgens mij nog een korting van 30 euro p.j, maar dat weet ik nou niet 100% zeker.

Geplaatst op: 20-01-2016
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: John

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Vlotte afhandeling

Prima vlotte afhandeling via de Telefoon met Pure Energie. Zag op de website wel dat ik me kon aanmelden, maar vind het toch fijn om het nog telenofisch te doen. Dit was geen probleem en binnen enkele minuten was ik overgestapt. Helemaal super

Groet,
Erwin

Geplaatst op: 01-12-2015
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Erwin D.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Super

Fijne helpdesk en goede prijzen

Geplaatst op: 16-02-2018
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Ger

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Tevreden overstap

Tevreden over de overstap naar Pure Energie. Ging hetzelfde als andere energieleveranciers en werd netjes geïnformeerd via mail en brief. Uiteindelijk was het duurzame karakter van Pure Energie de druppel waarom we de overstap hebben gedaan. Ook al hebben ze helaas geen app voor de energie monitor, maar volgens mij kan je wel op hun website kijken.

Geplaatst op: 20-03-2017
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Pieter S.

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Stukje windmolen gekocht

Pure energie genomen vanwege 100% groene energie, lage kosten en we een stukje windmolen konden kopen. Von het erg leuk dat je zelf een stuk windmolen kon kopen.

Geplaatst op: 26-08-2016
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Net K.

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Groene energie en niet duur

Wij kwamen via een energievergelijker op Pure Energie en moet eerlijk zeggen had hier nog nooit van gehoord. Heb inmiddels 2 maandjes nu Groene energie van ze en het is super. De prijzen zijn vrij laag voor groene energie en heb 100% NL energie!

Hopelijk in de toekomst zelf nog zonnepanelen maar dat is een mooie tussenstap!

Geplaatst op: 01-06-2015
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Gerbert

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Berichtje van overstap miste ik

Prima bedrijf en erg fijne overstap gehad. Het enigste wat ik miste was op de dag van de overstap dat ik dan gebruik maak van pure energie. Nu wist ik niet of het nou goed was gegaan of niet

Geplaatst op: 25-05-2018
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Toon

6 / 10
3/5 3/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Pure Energie houdt je aan het gas

Onlangs verhuisd naar een woning zonder gasaansluiting, dit gemeld bij Pure Energie (de Groenste leverancier) en wat schets mijn verbazing krijg ik een opzegboete omdat ik geen gas meer afneem. Dit is werkelijk waar niet te geloven voor een bedrijf dat pretendeert de Groenste te zijn. Daarnaast is de prijs van een m3 gas nu gestegen dan volgens het contract is gesloten, dus Pure Energie heeft er ook geen nadeel van en dan nog stug blijven volhouden dat er een boete wordt opgelegd, slechte zaak!

Geplaatst op: 03-07-2018
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Hidding

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over Pure Energie


Bestelproces *
10
/ 10
Service *
10
/ 10
Prijs *
10
/ 10
Levering *
10
/ 10


Gerelateerde bedrijven

247Parking.nl logo
247Parking.nl
10 beoordelingen
4,4
Webprint.nl logo
Webprint.nl
5 beoordelingen
6,8
Belvilla logo
Belvilla
32 beoordelingen
6,2

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Pure Energie een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 24 beoordelingen geplaatst over Pure Energie. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 9,2 gekregen, waarbij 96% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Pure Energie actief?

Pure Energie is vooral actief in de categorie energie aanbieders.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Pure Energie reviews? Dan kun je naar de website van Pure Energie gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie