Vattenfall logo

Vattenfall reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Bezoek de website
Vattenfall reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
Vattenfall logo
Website
vattenfall.nl
Categorie
Energie aanbieders
Bezoek de website

Reviews en Ervaringen Vattenfall

Het valt niet mee om een nieuwe energieleverancier uit te zoeken. Vattenfall levert energie aan zo'n 2 miljoen Nederlandse huishoudens. De aanbieder investeert in schone energie en gebruikt in Nederland voornamelijk zon- en windenergie als duurzame energiebron. Zo bouwt het Zweedse nutsbedrijf, dat voor overname N.V. Nuon heette, onder andere het grootste windpark op zee ter wereld. Ben jij benieuwd wat klanten te zeggen hebben over Vattenfall? Lees hier ervaringen en reviews van klanten van Vattenfall, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen of je wel of niet bij deze energieleverancier energie wilt afnemen.

Over Vattenfall

Van oudsher is Vattenfall een Zweedse energiemaatschappij, opgericht in 1909 onder de naam Kungliga Vattenfallsstyrelsen. Het bedrijf is zich gaan uitbreiden vanaf 1996, gelijktijdig met de Europese deregulering van de energiemarkt. Tegenwoordig is Vattenfall onder andere te vinden in Polen, Duitsland, Finland en Nederland, waar het Nuon heeft overgenomen in 2009. Het energiebedrijf richt zich voornamelijk op groene energie en wilt iedereen de energie bieden die aansluit bij hun wensen. Zo heeft een gezin met opgroeiende kinderen in een eengezinswoning een andere energiebehoefte dan een alleenstaande in een appartement. Klanten kiezen zelf of ze groene of grijze energie afnemen, op welke dag ze betalen en welk welkomstcadeau ze willen ontvangen.

Waarom kiezen voor Vattenfall

Bij Vattenfall kan je zowel terecht voor energie als voor tips en producten om minder energie te gebruiken. Zo wekt de energieleverancier stroom op uit zon-, water-, en wind, maar wordt er bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt van restwarmte om huizen te verwarmen. De GreenBattery levert duurzame energie op plaatsen waar geen elektriciteitsnet is. Het uitgebreide netwerk van laadpalen zorgt ervoor dat elektrisch rijden steeds toegankelijker wordt. Vattenfall levert dus niet alleen stroom en gas, maar ook zonnepanelen, ventilatie, isolatie, beveiliging en laadpalen voor elektrische auto’s. Samen met 4.000 partners werken ze toe naar het grote doel: een fossielvrij leven mogelijk maken binnen slechts één generatie. Zo kun je bij de energieleverancier terecht voor advies over windenergie of begeleiding bij een betaalachterstand. Om ervoor te zorgen dat er minder energie verbruikt wordt, geeft Vattenfall onder andere persoonlijke bespaartips in de vorm van een energiescan. Ook denkt de energieleverancier mee met ondernemers over energiebesparende maatregelen.

Is Vattenfall betrouwbaar?

Vattenfall is een bekend bedrijf, niet alleen binnen Nederland maar bijvoorbeeld ook in Duitsland en thuisland Zweden. In Nederland neemt haast 2 miljoen mensen energie af bij deze energieleverancier. Vattenfall is een van de grootste energieleveranciers van Europa en biedt duidelijke rekeningen en informatievoorziening. Vaak vinden mensen de opbouw van de energierekening onduidelijk, maar Vattenfall maakt gebruik van diagrammen die makkelijk af te lezen zijn.

Klantenservice en klachten

Er zijn verschillende manieren waarop je contact kunt maken met de klantenservice van Vattenfall. Allereerst is er een uitgebreide kennisbank, waarin je zaken kunt regelen, iets te weten kunt komen of je opmerkingen achter kunt laten. Ook is de Vattenfall chatbot 24/7 bereikbaar voor vragen en opmerkingen. Kom je er toch niet uit? Zoek dan contact met de klantenservice door een bericht te sturen via WhatsApp, of neem telefonisch contact op. Vattenfall is bereikbaar op werkdagen van 08:00 - 15:00 uur.

Wil jij ook beoordelen?

Heb jij ervaringen met Vattenfall? Deel jouw mening dan direct. Laat bijvoorbeeld weten wat je ervaringen zijn met de klantenservice of wat jij vindt van de informatievoorziening en de service. Zo help je andere mensen die wellicht willen overstappen naar deze energieleverancier een goede keuze te maken. Ben jij een bestaande klant van Vattenfall? Laat dan zeker weten of jij tevreden bent en wat verbeterpunten zijn.

Reviews over Vattenfall

Gerelateerde bedrijven

Budget Energie logo
Budget Energie
7 beoordelingen
6,9
ENGIE Zakelijk logo
ENGIE Zakelijk
1 beoordeling
10
GoVolt logo
GoVolt
2 beoordelingen
8,5
8
50% zou hier weer kopen
5 beoordelingen
Lees onze review over Vattenfall

Het bedrijf Vattenfall is geverifieerd door ons. De webshop vattenfall.nl is al jaren een betrouwbare partij om te bestellen. Vattenfall is lid bij de KvK (kamer van koophandel) en hun website beschikt over een SSL certificaat (het groene slotje). Dit slotje geeft aan dat het veilig is om te bestellen via de online betaalmethodes die ze aanbieden. Vattenfall maakt gebruik van de meest voorkomende betaalmogelijkheden in Nederland.

De reputatie van vattenfall.nl is positief te noemen. Het Nederlandse bedrijf is namelijk ook al een lange tijd actief op het internet. Je kunt zelf ook meehelpen andere gebruikers een goede keus te maken bij hun aankopen. Dit kun je doen door een review achter te laten op deze pagina.

Bekijk zeker even de website van vattenfall.nl. Dit geeft je een beter beeld van de webshop. Daarnaast staat daar hun uitgebreide assortiment en natuurlijk de openingstijden van Vattenfall.

Geplaatst op: 03-05-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Slecht

Zins 2 dagen over gestapt en wil klantenservice bellen 30 minuten aan telefoon gehangen maar je krijgt geen medewerker aan de telefoon echt slecht heb gelukkig mijn bedenk tijd nog om te annuleren en als dit nu al begint heb ik al niet zo heel veel vertrouwen meer in dit bedrijf zegt genoeg

Geplaatst op: 07-10-2021
Laatst bewerkt op: 07-10-2021
Geschreven door: Andy B.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Nee
Behulpzaam en vriendelijk

Vattenfall houdt goed rekening met de betalngsproblemen. Als je belt naar de klantenservice zijn ze altijd behulpzaam en vriendelijk. Ze denken altijd goed mee en er wordt veel verzekerd voor je voor een prima prijs.

Geplaatst op: 24-05-2021
Laatst bewerkt op: 05-06-2021
Geschreven door: Maarten B.

9 / 10
5/5 5/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Cadeau kaart niet ontvangen

Ze stunten met het aanbieden van cadeaukaarten maar let goed op! Dit geldt niet voor bepaalde contracten en het staat nergens duidelijks vermeld. Het moet op je contract staan en anders heb je er geen recht meer op.
Daarnaast was de service telefonisch erg slecht, geen duidelijk antwoord en heb 30 minuten moeten wachten om vervolgens te horen dat ik er geen recht meer op heb. Heb gevraagd naar een alternatief echter kunnen ze me niets bieden.
Kortom, niets veranderd van toen het Nuon was, erg jammer, ik stap over.

Geplaatst op: 15-09-2021
Laatst bewerkt op: 15-09-2021
Geschreven door: Dennis

6 / 10
4/5 1/5 3/5 4/5
Nogmaals kopen? Nee
Zeer slecht bereikbaar en komt afspraken niet na.

Omdat mijn contract afliep kreeg ik een nieuwe aanbieding in mijn Vattenfall. Na eenmaal openen in mijn App, was deze daarna niet meer zichtbaar. Contact gezocht via de Whatsapp en na eindelijk een medewerker op de lijn te hebben, werd een nieuw voorstel aangeboden. Na een uur heb ik aangegeven daarmee akkoord te gaan, maar kreeg totaal geen respons meer en was ook niemand meer te bereiken via de Whatsapp. Nu een week later geeft de Whatsapp aan dat er zo spoedig mogelijk contact wordt opgenomen. Vattenfall gebeld en na 3 kwartier wachten eindelijk een medewerkster aan de lijn. Kort gezegd kwam het er op neer dat ik pech had dat zij de communicatie niet op orde hadden. Aangezien de prijzen nu gestegen waren verviel voor mij het door hun gedane voorstel, ondanks ik diezelfde dag had aangegeven akkoord te gaan. Dit kon zij ook terug zien, maar omdat je contact niet was opgesteld, was die aanbieding vervallen.

Geplaatst op: 05-10-2021
Laatst bewerkt op: 05-10-2021
Geschreven door: Henk B.

5 / 10
1/5 1/5 3/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over Vattenfall


Bestelproces *
10
/ 10
Service *
10
/ 10
Prijs *
10
/ 10
Levering *
10
/ 10


Gerelateerde bedrijven

Budget Energie logo
Budget Energie
7 beoordelingen
6,9
ENGIE Zakelijk logo
ENGIE Zakelijk
1 beoordeling
10
GoVolt logo
GoVolt
2 beoordelingen
8,5

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Vattenfall een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 5 beoordelingen geplaatst over Vattenfall. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 8 gekregen, waarbij 50% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Vattenfall actief?

Vattenfall is vooral actief in de categorie energie aanbieders en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) groene energie.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Vattenfall reviews? Dan kun je naar de website van Vattenfall gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie