Engie logo

Engie reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Bezoek de website
Engie reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
Engie logo
Website
engie.nl
Categorie
Groene energie
Bezoek de website

Reviews en Ervaringen Engie

Wil jij energie afnemen bij Engie? Dan is het verstandig om eerst de ervaringen van andere klanten te lezen. Wij hebben de reviews van Engie op een rij gezet. Lees wat de ervaringen zijn en neem een weloverwogen beslissing om jouw stroom en gas af te nemen bij Engie. Je berekent eenvoudig en snel jouw energiekosten op de website. Aan de hand van je het door jou ingevulde stroom- en gasverbruik, toont Engie gelijk jouw energiekosten. Als je je verbruik niet weet, helpt Engie je bij het maken van een schatting op basis van jouw woonsituatie. Zo weet je snel wat jij kunt besparen op je energiekosten. Iedere maand weer bespaar jij een mooi bedrag dankzij de voordelige energietarieven van Engie. Weet jij al waar je het aan uit gaat geven?

Over Engie

Engie is een energie- en servicesbedrijf dat internationaal opereert en zich inzet voor duurzame verandering. De Nederlandse tak van dit bedrijf bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Engie speelt in maatschappelijke ontwikkelingen door slimme innovatieve technische oplossingen te ontwikkelen. Denk aan energiezuinige slimme gebouwen en een groene opwekking en levering van energie, zoals wind- en zonne-energie maar ook groen gas, aardwarmte en waterstof. Dit energiebedrijf helpt jou op weg bij het zetten van duurzame stappen. Zo neem je bijvoorbeeld voordelig Nederlandse zonne-energie af, of krijg je tips met betrekking tot het isoleren van je woning. Engie pakt voor bedrijven en overheden grotere uitdagingen aan met betrekking tot het slimmer, schoner en efficiënter omgaan met energie. Dit is mogelijk dankzij de unieke combinatie van duurzame energieleverancier en technisch dienstverlener.

Waarom kiezen voor Engie

De voornaamste reden om te kiezen voor Engie is de combinatie van duurzaamheid en een vaste lage prijs. Veel Nederlandse huishoudens maken nog gebruik van gas om hun woning te verwarmen, te douchen en te koken. Engie ondersteunt verschillende maatschappelijke projecten om de CO2-uitstoot van dit gasverbruik te compenseren. Zo doet het bedrijf onder andere een donatie aan de stichting Trees for All. Sinds de start van dit project in 2016 zijn er zo al ruim 80.000 bomen geplant. Op de website zie je in een oogopslag hoeveel jij kunt besparen op je energierekening. Door te kiezen voor Engie, kies je voor 100% groene stroom uit Nederland. Met de gratis app heb je altijd inzicht in jouw energieverbruik, waardoor je weet waar je op kunt besparen. Ook kun je zo eenvoudig en snel wijzigingen doorgeven of een termijnbedragcheck uitvoeren.

Is Engie betrouwbaar?

Engie is een beursgenoteerd bedrijf met een goede reputatie. Het Franse multinationale energiebedrijf is opgericht in 2001 en is na overname van het Britse International Power het grootste nutsbedrijf ter wereld. Om te weten of het prettig is om klant te zijn bij Engie, raden wij je aan om beoordelingen over Engie te lezen. Hierdoor weet je wat andere klanten te zeggen hebben over de diensten en service van dit bedrijf. Volg Engie ook op social media om geen enkel nieuwtje mis te lopen. Af en toe zijn er speciale acties die hier gedeeld worden met de volgers. Doe de gratis online energiescan om direct te zien waar jij op kunt besparen.

Klantenservice en klachten

Op de website kun je jouw vraag stellen of het onderwerp kiezen waar je vraag over gaat. De virtuele assistent van Engie helpt je vervolgens verder. Heb je geen antwoord kunnen vinden op jouw vraag? Dan is het mogelijk om persoonlijk contact met Engie op te nemen. Dit doe je door een livechat te openen, via Facebook of Whatsapp of telefonisch. Met de app regel je eenvoudig zelf digitaal jouw energiezaken. Niet alleen krijg je inzicht in jouw verbruik en kosten, maar ook regel je zelf praktische zaken zoals het aanpassen van je termijnbedrag of het doorgeven van een verhuizing.

Wil jij ook beoordelen?

Ben jij klant bij Engie? Dan horen we graag jouw mening over dit internationale nutsbedrijf. Schrijf jouw Engie beoordeling om anderen consumenten te helpen bij het maken van de juiste keuze. Vertel bijvoorbeeld wat je vindt van de service van Engie, of de app prettig in gebruik is en wat je vindt van de prijs die jij betaald voor jouw energie. Heb je al eens contact opgenomen met de klantenservice? Ben je toen snel te woord gestaan? Vertel zoveel mogelijk als jij kunt in jouw Engie review. Voor jou is het een kleine moeite, maar je helpt een ander hier gigantisch mee. Op Ervaringensite vind je ervaringen van echte klanten met duizenden bedrijven.

Gerelateerde bedrijven

Vandebron logo
Vandebron
3 beoordelingen
7,3
Vandebron EV Laadpas logo
Vandebron EV Laadpas
2 beoordelingen
8,5
Vattenfall logo
Vattenfall
5 beoordelingen
9
7,9
72% zou hier weer kopen
8 beoordelingen
Lees onze review over Engie

Ons team van experts heeft Engie geverifieerd op een aantal punten. De webshop van Engie bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare speler in de markt. Engie is al vanaf hun oprichting ingeschreven bij de kamer van koophandel en hun website is beveiligd door middel van een SSL certificaat (groene slotje). Alle grote betaalmethodes van Nederland zijn beschikbaar op deze webshop.

Engie is een Nederlands bedrijf en is al een lange tijd actief op het internet. Dit heeft ze een goede reputatie opgeleverd. Binnen ons platform kan ook jij een review achterlaten om zo andere consumenten te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen op het internet.

Bekijk zeker even de website van engie.nl. Dit geeft je een beter beeld van de webshop. Daarnaast staat daar hun uitgebreide assortiment en natuurlijk de openingstijden van Engie.

Geplaatst op: 05-03-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Overstappen vlekkenloos

De prijzen waren goed en de keuze was dus snel gemaakt. Het overstappen ging vlekkenloos. Binnen no time was ik aangemeld en binnen no time kreeg ik bericht dat alles was geregeld. Daarbij nog eens duurzame energie dus helemaal blij

Geplaatst op: 02-05-2016
Geschreven door: Marion

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Duidelijk

Heb tot nu toe geen negatieve ervaringen met Engie. Ik zou de energieleverancier dan ook zeker aanraden, omdat dit als een van de weinig echt informatief klopte. De prijzen op de website kloppen met de overeenkomst.

Geplaatst op: 11-04-2016
Geschreven door: Gerard

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Tot nu toe goed

Was een beetje bang dat overstappen naar een nieuwe energieleverancier een hoop ellende zou meebrengen. In tegendeel is waar! Ik ben onwijs tevredne over Engie en hou ook nog de nodige centjes over.

Geplaatst op: 25-03-2016
Geschreven door: Brenda D.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Volgens mij nieuw

Ik had nog nooit van Engie gehoord dus volgens mij zijn ze vrij nieuwe. Nu hadden ze 150 euro cashback waardoor ik klant ben geworden bij Engie. Alles lijkt goed geregeld en de overstap ging goed.

Geplaatst op: 09-02-2016
Geschreven door: G. B.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Beetje opdringerig

Ben met Engie wel erg tevreden alleen degene die aan de deur kwam om mij aan een contract te helpen was vreselijk opdringerig. Hou hier echt neit! Het was dat de prijs en welkomstkorting zo goed was.

Geplaatst op: 31-03-2016
Geschreven door: Berends

6 / 10
3/5 3/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Onverwacht veel nabetalen.

Zonet de jaarafrekening ontvangen. Ik zit sinds 1 jaar bij Engie. Ik heb in 30 jaar nog nooit zoveel hoeven bijbetalen echt 0ngelooflijjk veel, ik vertrouw het bedrijf niet.

Geplaatst op: 13-09-2021
Geschreven door: Anoniem

5 / 10
2/5 1/5 1/5 5/5
Nogmaals kopen? Nee
Slecht

Via babbeltruck wordt een nieuw contract aangesmeerd. Nadat we het telefonisch ongedaan gemaakt hebben blijkt toch onze huidige energie provider contract te beeindigen.

Onbeschofte behandeling.

Geplaatst op: 24-07-2021
Geschreven door: Mirjam P.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over Engie


Bestelproces *
10
/ 10
Service *
10
/ 10
Prijs *
10
/ 10
Levering *
10
/ 10


Gerelateerde bedrijven

Vandebron logo
Vandebron
3 beoordelingen
7,3
Vandebron EV Laadpas logo
Vandebron EV Laadpas
2 beoordelingen
8,5
Vattenfall logo
Vattenfall
5 beoordelingen
9

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Engie een betrouwbaar bedrijf?

Er is 1 beoordeling geplaatst over Engie. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 7,9 gekregen, waarbij 72% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Engie actief?

Engie is vooral actief in de categorie energie-aanbieders.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Engie reviews? Dan kun je naar de website van Engie gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie