EstateGuru logo

EstateGuru reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Bezoek de website
EstateGuru reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
3201
EstateGuru logo
Website
EstateGuru
Categorie
Financieel
Bezoek de website

Reviews en ervaringen EstateGuru

Vastgoed is een sector waar al decennia enorme bedragen in rond gaan. Het is ook een sector die in de regel enorm goed zijn waarde kan behouden. Net zoals op elke markt zijn er hoogtes en laagtes maar de prijzen van onroerend goed vertonen door de jaren heen vooral een duidelijke opwaartse trend. Vroeger moest je jammer genoeg schatrijk zijn om te kunnen investeren in vastgoed. Vandaag de dag kan je ook als kleine speler investeren door een dienst als EstateGuru. Maar wie of wat is EstateGuru? Zijn de reviews over EstateGuru positief of negatief? Je vindt ze op deze pagina terug. Zo kan jij op basis van de ervaringen en beoordelingen van echte klanten een gegronde mening vormen over EstateGuru.

Over EstateGuru

EstateGuru is een bedrijf dat online een platform aanbiedt om investeerders in vastgoed samen te brengen met bedrijven die een investering zoeken. Meer concreet draait het om bedrijven die een lening zoeken voorbepaalde vastgoedprojecten. Het is dus een crowdfunding systeem waar je als particulier vanaf 50 euro al kunt investeren in dergelijke projecten. EstateGuru zelf is een Estse onderneming die in 2013 werd opgericht en in 2014 echt op de markt verscheen. Je vindt het hoofdkwartier terug in Tallinn maar EstateGuru heeft ook vestigingen in Letland, Litouwen en in Groot-Brittannië. Met in totaal meer dan 100 000 investeerders uit meer dan 100 landen zijn er via EstateGuru al miljoenen euro’s naar duizenden projecten gevloeid. Goed om te weten is dat EstateGuru daarbij iets meer bescherming biedt dan veel andere crowdfunding platformen. Zo zijn de projectleningen gedekt door hypotheken met onderpanden. Kan de ontwikkelaar dus niet aan de betaalverplichting voldoen? Dan kan het onderpand geliquideerd worden om de investeerders toch nog te betalen.

Waarom kiezen voor EstateGuru?

Op de website van EstateGuru kan je je aanmelden als investeerder of als ontwikkelaar die investeerders zoekt. Je vindt op de website ook heel wat informatie over de sector terug en ook over het hele proces van het investeren. Op de startpagina van EstateGuru vind je ook meteen de openstaande projecten waar je in kunt investeren. Hier zie je het totale bedrag van de investering, het rendement dat je mag verwachten op de investering en de termijn. Goed om te weten is dat EstateGuru niet toelaat dat ontwikkelaars lenen voor bedragen die hoger liggen dan de waarde van het ter beschikking gestelde onderpand. Zo ben je meteen zeker dat de meer malafide figuren uit het wereldje geweerd worden.Bij EstateGuru vind je drie verschillende types leningen. Zo zijn er de development loand, de brigde loans, en de business loans.

Is EstateGuru betrouwbaar?

EstateGuru is ondertussen al enkele jaren actief op de markt en is internationaal sterk uitgebreid de laatste jaren. Bovendien beschikt het bedrijf over verschillende fysieke adressen waar je terecht kunt met vragen en bij problemen. Er is ook een eigen klantenservice die je op eender welk moment kunt contacteren en je vindt EstateGuru op diverse social media platformen terug. Bovendien vind je op de webiste zelf heel wat bedrijfs- en contactinformatie en voldoet EstateGuru ook aan tal van wettelijke verplichtingen betreffende de sector. Bovendien is EstateGuru lid van diverse overkoepelende organisaties in het crowdfunding wereldje die de betrouwbaarheid van jouw investering garanderen. Er is dus geen reden om EstateGuru te wantrouwen.

Klantenservice en klachten

Vind je de exacte informatie die je zoekt niet terug op de website van EstateGuru? Dan kan je altijd de klantendienst van het bedrijf contacteren. Dat kan je doen door via één van de sociale media accounts een berichtje te sturen of door het chatvenster op de website aan te klikken. Dat brengt je naar een link waarmee je via mail jouw vraag en/of probleem door kunt geven. Heb je een klacht voor EstateGuru? Dan kan je die op dezelfde manier aan de klantendienst laten weten. In normale omstandigheden ontvang je van EstateGuru binnen de werkdag een antwoord terug of op zijn minst een indicatie van de termijn van een inhoudelijk antwoord.

Wil jij ook beoordelen?

Heb jij al eens een investering gedaan via EstateGuru? Dan heb jij de ervaring die wij zoeken voor een gefundeerde beoordeling van EstateGuru. Hoe werkt het systeem? Heb je ervaring nodig om via EstateGuru een investering te volbrengen? Is alles duidelijk? Krijg je ook effectief de beloofde return? Ga je in de toekomst meer investeren via EstateGuru of net niet? Jouw review kan voor onze bezoekers het verschil maken tussen investeren of niet.

Gerelateerde bedrijven

Beleggingspanden.nl logo
Beleggingspanden.nl
2 beoordelingen
9
Reinvest24 logo
Reinvest24
3 beoordelingen
9,7
VIAINVEST logo
VIAINVEST
1 beoordeling
10

Gerelateerde blogartikelen

4,8
40% zou hier weer kopen
6 beoordelingen
Ervaringen met EstateGuru

EstateGuru is geverifieerd door ons expert team. De webshop EstateGuru bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Daarnaast is EstateGuru lid van de kamer van koophandel en is hun website beveiligd met een SSL certificaat (groen slotje). Dit SSL certificaat geeft aan dat het via de online betaalmethodes veilig is om te bestellen via EstateGuru. Ze bieden de grootste betaalmethodes van Nederland aan op hun webshop.

EstateGuru is van origine een Nederlands bedrijf en is daarnaast al een lange tijd actief op het internet. Hun reputatie is daarom ook erg goed. Op onze website kan jij ook een review plaatsen om andere gebruikers te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen.

Wij raden het aan om eerst even op de website van EstateGuru te kijken voor actuele openingstijden. Hier kun je ook hun uitgebreide assortiment bekijken.

Geplaatst op: 22-09-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Doe het niet

Ik heb 22 defaults nu op 55 leningen.
Het is echt heel slecht. Gaat 5 jaar duren voordat ik geld terugzie.

Ik dacht leningen in duitsland zal wel goed gaan. Integendeel.

Ik raad dit platform echt aan niemand aan. Wees gewaarschuwd!

Geplaatst op: 14-01-2023
Laatst bewerkt op: 14-01-2023
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Begin er niet aan.

Ik zit al bijna 2 jaar bij estateguru,
Bijna al leningen zitten in default.
Dit wil zeggen dat de projecten waar je jouw geld hebben ingestoken faulliet zijn of hun lening niet kunnen terug betalen.
De realestate van die projecten worden dan als collaterol verkocht maar dit kan jaren duren.
Ze beweren dat ze nog maar 1 project hadden die in default ging en waarvan ze hun investeerders niet konden terug betalen. Maar zo zijn er honderden. En zelf als je geld ooit zou terug krijgen kan dit wel tot 4 of 5 jaar duren, terwijl de originele lening meestal maar voor 1 jaar was.
Zwaar teleurgesteld in deze organisatie en mensen die deze organisatie steunen.

Geplaatst op: 10-01-2023
Laatst bewerkt op: 10-01-2023
Geschreven door: Wouter K.

3 / 10
2/5 1/5 1/5 2/5
Nogmaals kopen? Ja
Ze geven een mooier plaatje weer dan werklijk is

ik heb nu een jaar geinvesteerd via estateguru, maar ik raad af om hier te investeren.
Er wordt slecht gecommuniceerd. Als je vragen stelt over een financiering, krijg je standaard antwoorden.

als partijen aan het eind van de lening niet kunnen terug betalen, dan verlengen ze de lening gewoon. Dit kunnen ze onbeperkt doen tot 2 jaar (!) na verstrijken van de termijn.

Ze wijzigen de afspraken gedurende de lening. Als partijen de rente eniet kunnen betalen, maken ze er gewoon een full bullit lening van.

En als leningnemers niet betalen, laten ze de leningen op late staan (ook al zijn ze 3maanden+ late), om hun default loan percentage maar zo laag mogelijk te houden.

ik hoop gewoon dat ik de komende maanden mijn investeringen terugkrijg.

Geplaatst op: 17-06-2022
Laatst bewerkt op: 20-06-2022
Geschreven door: Eefje E.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Teleurstelling. ik had een beter riskmanagement verwacht.

Veel leningen die de rente niet betalen of de rente te laat betalen. Heel irritant. Bij mij is dit >20% van mijn portefeuille.
Je wordt als belegger ook slecht geinformeerd over de verwachtingen.

Er is 1 medewerker helpdesk. Andere kun je nooit spreken.
Telefoon wordt nooit opgenomen.

Geplaatst op: 27-03-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Goed bedrijf

EstateGuru is een beleggingsplatform om te beleggen in onroerend goed met een lage inlegdrempel (€50), een goede rente en een goede bescherming. Het gaat om onroerend door heel Europa. Ik zit er nu een half jaar bij en ik ben zeer te spreken over hen. Hun site is ook zeer overzichtelijk en de kosten zijn echt te verwaarlozen. Aanrader voor wie wil beleggen als beginner maar ook ervaren beleggers zullen hier plezier aan beleven!

Geplaatst op: 04-01-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Jan F.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over EstateGuru


Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven

Beleggingspanden.nl logo
Beleggingspanden.nl
2 beoordelingen
9
Reinvest24 logo
Reinvest24
3 beoordelingen
9,7
VIAINVEST logo
VIAINVEST
1 beoordeling
10

Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is EstateGuru een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 6 beoordelingen geplaatst over EstateGuru. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4,8 gekregen, waarbij 40% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is EstateGuru actief?

EstateGuru is vooral actief in de categorie financieel en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) beleggen en brokers.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de EstateGuru reviews? Dan kun je naar de website van EstateGuru gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie