Welke platforms zijn er om te beleggen?

Welke platforms zijn er om te beleggen?

Beleggen is enorm interessant en tegenwoordig kan iedereen beleggen! Of je er nu wel of geen kennis van hebt en of je een klein, gemiddeld of groot vermogen hebt. Je hebt in ieder geval een broker nodig om te kunnen handelen. Een broker is zeg maar de spil tussen jou en de markt en een broker helpt dus bij het kopen en verkopen van aandelen, obligaties of het beleggen in fondsen. Een beleggingsplatform is een vorm van een broker en dit zijn vaak websites, apps of zelfs installeerbare programma’s waarmee je de beurs op kan. Welke platforms zijn er allemaal? Dat gaan we je in onze blog vertellen!

eToro; één van de grotere ter wereld

Als je veel vrijheid wilt en ook enorm veel mogelijkheden wilt hebben, dan is het platform van eToro zeker de moeite waard! Een online broker die in meer dan 100 landen opereert en waar je zowel in aandelen als in grondstoffen, valuta’s en crypto’s kunt handelen. Het platform is ook niet heel ingewikkeld om te gebruiken, maar je moet wel een beetje kennis van zaken hebben. De verkeerde investering kan namelijk een groot verlies opleveren.

Freedom24; IPO’s en internationale beurzen

Freedom24 is ook een gebruiksvriendelijk platform en ook nog eens enorm interessant. Vooral als je jouw geluk wilt beproeven op de internationale markten die er zijn. En er zijn er een flink aantal! Soms is het interessant om op een andere beurs dan bijvoorbeeld de AEX te handelen. Zeker wanneer je een beetje kennis van zaken hebt. Daarnaast kun je ook handelen in IPO’s. Aandelen van nieuwe bedrijven die nog niet volledig of nog maar net een beursgenoteerd bedrijf zijn.

Saxo Bank; Voor iedereen toegankelijk

Het platform van Saxo Bank is voor iedereen toegankelijk en dat is mede te danken aan de gebruiksvriendelijkheid. Een pluspunt is dat je niet alles zelf hoeft te doen, want je kunt eventueel ook het vertrouwen geven aan een specialist die voor je gaat handelen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je een goed beleggingsplan hebt. In ons artikel “Beleggen; wat moet je weten?” vertellen we hier meer over.

Bitpanda; Investeren in crypto en edelmetalen

Bitpanda heeft ook een gebruiksvriendelijk platform en een nog vriendelijker registratieproces. Je kunt zelfs al beginnen met een inleg van één euro! Zo kun je even rustig rondsnuffelen en kijken hoe Bitpanda werkt. Het platform is alleen als je wilt handelen in crypto of in edelmetalen. Crypto is natuurlijk een ontzettend bewegelijke markt en daar komt ook heel veel geluk bij kijken. Het investeren in edelmetalen is vaak wel een slimme zet, maar houdt er dan wel rekening mee dat het een investering voor een langere periode is.

Welk platform kies jij?

Er zijn natuurlijk nog veel meer platforms die je kunt gebruiken als je wilt beleggen, maar de belangrijkste en meest gebruiksvriendelijke hebben we voor je op een rijtje gezet. Ben jij er al uit welk platform je gaat gebruiken of wil je meer informatie. Op onze website vind je ook de reviews van de gebruikers van deze platforms.

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs