Essent logo

Essent ervaringen, reviews, beoordelingen en klachten

12 beoordelingen • 6,0
Essent logo
Essent ervaringen, reviews, beoordelingen en klachten
12 beoordelingen • 6,0
Beoordeling
12 beoordelingen
6
5 sterren
33%
4 sterren
17%
3 sterren
0%
2 sterren
17%
1 ster
33%
6
6
6
6

Gerelateerde bedrijven

ENDIEnergie logo ENDIEnergie
0 beoordelingen
10
Minder logo Minder
0 beoordelingen
10
Pricewise logo Pricewise
0 beoordelingen
10

Essent ervaringen

Lees alle Essent ervaringen en beoordelingen op deze site. Ben je zelf klant, of ben je klant geweest van Essent en wil je jouw ervaringen delen met anderen? Plaats dan een review en geef een beoordeling. Zo kun je anderen helpen bij het maken van een keuze.

Over Essent

Essent is een energieleverancier die consumenten en bedrijven voorziet van gas, elektriciteit, warmte en energiebesparende oplossingen. Essent is actief in Nederland en België. Op het gebied van groene en duurzame energie is Essent de grootste leverancier op de Nederlandse markt.

Essent producten en diensten

Essent levert naast gas en stroom een hoop andere producten en diensten. Je kunt gas en stroom los afnemen of gecombineerd in een pakket. Afhankelijk van je voorkeuren en wensen kun je kiezen tussen verschillende contracttermijnen, groene stroom of budget stroom. Voor klanten heeft Essent vele extra's en kun je als nieuwe klant profiteren van speciale acties. Essent heeft regelmatig speciale acties en je krijgt dan een cadeau of zeer interessante kortingen. Essent levert ook veel energieoplossingen zoals: zonnepannelen, zonneboilers, isolatie oplossingen maar ook bijvoorbeeld oplaadsystemen voor elektrische auto's. Daarmee is Essent een zeer complete leverancier van energie producten en diensten. Bekijk de website van Essent voor het meest actuele aanbod.

Essent klachten

Heb je vragen aan Essent of heb je een klacht dan kun je altijd contact opnemen. Op de website van Essent kun je de contactgegevens vinden. Ben je goed geholpen of heb je juist een klacht over Essent? Plaats dan jouw ervaring op deze pagina. Geef een beoordeling en help anderen bij het maken van hun keuze.
Start met beoordelen

Lees beoordelingen over Essent

profielfoto van Ellen T.
Ellen T.
01-07-2018
10 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Ervaring met Essent

Al jaren een zeer tevreden klant.
Geen storingen, als je belt met vragen word je correct geholpen.

profielfoto van Anoniem
Anoniem
28-11-2015
10 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Gewoon goed

Gewoon goeie leverancier, niets op aan te merken. Al 7,5 jaar klant bij essent en nog nooit gedoe met levering, rekeningen of andere klachten gehad.

profielfoto van Willem
Willem
20-10-2015
10 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Dag Eneco!

Vandaag werd ik gebeld door Eneco, omdat ik was overgestapt naar Essent. Zou gaven mij aan graag de boete + welkomstkorting te willen betalen als ik klant bij hen bleef. Tuurlijk klinkt dit hartstikke mooi, maar ik ben niet zomaar weggegaan. Ik heb hierover contact gehad met Essent en zij gaven mij aan dat als ik weer terug wou gaan zij hier niks aan kunnen doen, maar dat zij het wel erg jammer zouden vinden. Dit vind ik nou top een bedrijf welke goed acties en prijzen hanteerd en ook netjes blijft. Ik blijf lekker bij Essent zeker omdat Eneco nu opeens wel een mooie actie had?? Wel heel raar dat dit niet voor mijn overstap kon!

Essent ga zo door met die mooi welkomstkorting :)

profielfoto van Hendrik
Hendrik
30-09-2015
10 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Al 10 jaar tevreden

Al 10 jaar lang tevreden klant bij Essent en kan me dan ook niet vinden in de ervaringen dat mensen rare eindafrekingen krijgen. Bij mij zijn ze altijd netjes en correct.

Ik neem altijd een 1 jaar contract en laat Essent ieder jaar een mooi voorstel doen. Altijd naar alle tevredenheid

profielfoto van Gerard B.
Gerard B.
06-10-2015
8 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Flink besparen

Ik ben naar Essent overgespapt netzoals veel andere Nederlanders door het geld :P haha. Ik bespaar meer dan 200 euro en dat komt niet alleen door de welkomstkorting! Ook de energiekosten zelf zijn lager. Heb een jaarcontract dus volgend jaar kan ik weer kijken waar het goedkoopste is.

profielfoto van Anoniem
Anoniem
24-02-2014
8 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Ja
Prima leverancier!

Wij zijn inmiddels 2 jaar klant bij Essent en hebben net weer een verlenging gedaan. Ik kan dan ook niet anders stellen dan dat wij dit een prima leverancier vinden en geen enkel probleem met Essent hebben. Het enigste puntje is dat de jaarafrekening wat onduidelijk is, maar dit vond ik ook al bij de NUON. Misschien moet de nederlandse regering daar iets aandoen zodat de normale mens ook weet waarvoor die nou precies betaald.

profielfoto van Maarten J.
Maarten J.
23-11-2015
4 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
Helaas in mediamarkt truc getrapt

Ik ben helaas op een contract ingegaan van Essent waarbij ik direct kassakorting kreeg. Toen ik in de MediaMarkt de gegevens met de beste man aan het invoeren was om mijn kosten te zien, werd mij beloofd dat ik gelijk zou blijven met mijn huidige kosten. De verkoper gaf wel aan dat het verstandig kon zijn om het termijnbedrag met 2 tientjes te verhogen zodat ik 100% niet terug hoefde te betalen. Dit vond ik geen probleem aangezien wij 200 euro per maand betalen en dit maar 10% zou zijn. Tot mijn verbazing kreeg ik een paar maanden later weer een voorstel aan de hand van het huidige verbruik om het termijnbedrag te verhogen. Ik schrok hier natuurlijk van, omdat mij met zekerheid werd gezegd in de Media Markt dat ik met die twintig euro verhoging 100% goed zat. Maar de verhoging was ook nog eens 40 euro. Ik moest nu dus 260 euro gaan betalen i.p.v de 200 euro bij Nuon voorheen. Ik heb dan ook direct mijn contract opgekocht en overgestapt naar NLE waar ik weer de normale 200 euro betaaal. Ik kan niet anders zeggen dan dat mij een contract door de neus is gedrukt! Wat een oplichtigers die verkopers in de Media markt.

profielfoto van Anoniem
Anoniem
03-03-2014
4 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
Jaren lang geouwehoer

Werkelijk niets goeds te zeggen. Als je het aan mij vraagt zijn het allemaal oplichters daar bij die energiebedrijven.

Vorig jaar ben ik overgestapt van NUON naar Essent. Ik was al klaar met NUON en hoopte dat het bij Essent beter zou worden. Maar nee hoor! Alleen maar gedoe met de rekeningen, naheffingen en een klantenservice die je van het kastje naar de muur stuurt.

En nooit ligt het aan hun maar altijd aan de klant...

Acht het is voor mij duidelijk: het is veel betalen en vooral geen service verwachten.

profielfoto van GJvM
GJvM
05-02-2019
2 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
Essent wil opzegvergoeding na afknijpen E-thermostaat

Heb mijn contract verlengd met 3 jaar. Geen bonus. Een paar maanden later meldt Essent dat de functionaliteit van de E-thermostaat wordt beperkt. Vervolgens starre, trage en onjuiste communicatie. Dan maar overstappen. En dan wil men een overstapvergoeding van € 200. Men doet alsof het twee héél verschillende contracten zijn. En oppert dat ik de boete declareer bij een nieuwe leverancier. Stuitend en onredelijk.

profielfoto van Anoniem
Anoniem
05-01-2016
2 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
Oplichters

Essent, een grote oplichtersbende. Mijn vader van 87 jaar een contract door de strot geduwd van 5 jaar. Was nooit verteld dat hij een contract van 5 jaar kreeg, was zelfs gezegd dat hij elk moment on stoppen. Mooi niet dus, gewoon misleidend en een oude man oplichten. Dat is Essent dus ook.

profielfoto van Regel
Regel
19-11-2015
2 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
Verbruiksmanger Essent

Verbruiksmanger werkt een aantal dagen niet.
Als je middels mail dit netjes aangeeft krijg je na twee dagen een bericht. We hebben u gebeld. Mag ik terugbellen voor 35 cent per minuut! En de vraag die gesteld wordt is onduidelijk.

Ga zo door! Goed bezig!

Tijd voor een andere leverancier.

profielfoto van Bert
Bert
07-02-2014
2 / 10
Bestelproces
Prijs
Service
Levering

Zou je hier nogmaals kopen? Nee
Jaarrekening heel hoog!

Ik zit net een jaar bji essent en heb net me jaarrekening geregen waar ik 967 EURO moet bijbetalen. Hiervoor zat ik 10 jaar bij Nuon en heb ik nog nooit wat bijbetaald. Hoe kan dit? En waar kan ik terecht?

Schrijf een review over Essent

Bestelproces *
10
/ 10
Service *
10
/ 10
Prijs *
10
/ 10
Levering *
10
/ 10

Gerelateerde bedrijven

ENDIEnergie logo ENDIEnergie
0 beoordelingen
10
Minder logo Minder
0 beoordelingen
10
Pricewise logo Pricewise
0 beoordelingen
10

Andere gerelateerde bedrijven

Alle subcategorieën uit deze categorie