Essent logo

Essent reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Bezoek de website
Essent reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
Essent logo
Website
essent.nl
Categorie
Energie aanbieders
Bezoek de website

Reviews en ervaringen Essent

Essent kan je prima voorzien van stroom en gas en kan je daarnaast nog tal van andere energieproducten bieden. Om te ontdekken of Essent ook voor jou een geschikte partner is op dit gebied, hebben we de reviews en ervaringen doorgenomen en samengevat. Met die informatie kun je vervolgens beslissen om ook voor Essent te kiezen.

Over Essent

Essent levert nu al aan 2,5 miljoen klanten energie, verdeeld over Nederland en België. Dat doet het overigens voor de particuliere en de zakelijke markt. Bij Essent ben je verzekerd van altijd groene stroom, volledig opgewekt door windmolens. Essent staat bekend om de scherpe energiecontracten die het kan bieden en de hulp die het daarnaast biedt om je woning energiezuiniger te maken. Daarmee is Essent nadrukkelijk meer dan alleen een energieleverancier.

Waarom kiezen voor Essent?

Essent is een begrip en kijkt verder dan alleen het aanbieden van stroom en gas. Zo ondersteunt het je met het energiezuiniger maken van je woning. Dat doet het overigens in nauwe samenwerking met servicepartners in jouw regio. Bij het energiezuiniger maken van een huis gaat het vaak om het aanleggen van zonnepanelen en isolatie. Essent bied je eveneens een gratis online huisscan en kan ook zorgen voor professioneel onderhoud van de Cv-ketel. Je kiest eveneens voor deze aanbieder vanwege de zeer scherpe prijzen die het kan bieden en dat voor zowel stroom als gas. Kies je voor Essent, dan wacht je in vrijwel alle gevallen een cadeau, een leuke cashback actie of krijg je korting. Het feit dat je altijd groene stroom gebruikt is ook een reden om voor specifiek deze aanbieder te kiezen. Tenslotte; de kennisbank die je vindt op de website van Essent is echt een meerwaarde en bied je alle mogelijke informatie over stroom en gas en ook andere energieproducten.

Kiezen voor Essent kan door eerst de postcodecheck uit te voeren op de website. Je weet vervolgens binnen een minuut welke aanbiedingen en cadeaus op dat moment gelden als je kiest voor stroom en gas van deze specialist. Bij Essent krijg je zelf de mogelijkheid om een stroom- en gascontract samen te stellen, waarbij de keuzehulp je echt verder helpt bij de zoektocht naar het voor jou perfecte pakket. Kies je voor Essent, dan doe je gratis mee aan het klantprogramma Thuisvoordeel en krijg je cadeaus en kortingen aangeboden. Dit kan bijvoorbeeld een leuke korting op het stroomtarief zijn. Tenslotte; je wilt natuurlijk altijd zaken doen met een partij die kennis van zaken heeft en die het klappen van de zweep kent. In dat kader doe je er dus zeer verstandig aan om voor Essent te kiezen. Deze aanbieder heeft namelijk meer dan een eeuw ervaring in energie. En daar kun jij de vruchten van plukken.

Is Essent betrouwbaar?

Op die vraag geven de bestaande klanten die een beoordeling gemaakt hebben volmondig ja als antwoord. Op Essent kun je, zo laten zij weten, altijd vertrouwen. Essent kiest bewust voor groene stroom en probeert bij alle activiteiten en producten rekening te houden met klimaat en milieu. Het feit dat al miljoenen mensen kiezen voor Essent zegt ook al genoeg. Essent is een bedrijf dat graag kennis deelt en klanten graag breed informeert. Wat dat betreft valt de uitgebreide kennisbank echt op. Je vindt daar namelijk het antwoord op alle mogelijke vragen.

Klantenservice en klachten

Ook contact opnemen met Essent om een vraag te stellen of een klacht in te dienen is eenvoudig. De specialist bied je verschillende mogelijkheden. Zo kun je schriftelijk een klacht indienen, het adres van Essent staat gewoon op de website. Verder kun je bellen en contact zoeken via de social media kanalen Facebook en Twitter. Voldoende opties dus om snel in contact te komen met deze energiereus.

Wil jij ook beoordelen?

De beoordelingen van bestaande klanten bieden altijd meerwaarde. Ze kunnen je echt helpen bij het maken van de juiste keuzes en helpen je bovendien om een misstap te voorkomen. Om deze reden vragen we jou om de volgende keer ook een beoordeling achter te laten. Zo kun je andere mensen ook een zetje in de juiste richting geven.

Reviews over Essent

Gerelateerde bedrijven

Kredietspotter logo
Kredietspotter
6 beoordelingen
7
Weight Watchers logo
Weight Watchers
22 beoordelingen
5,1
HotelSpecials logo
HotelSpecials
17 beoordelingen
6,8
6,6
44% zou hier weer kopen
17 beoordelingen
Onze beoordeling over essent.nl

Het bedrijf Essent is geverifieerd door ons. De webshop essent.nl is al jaren een betrouwbare partij om te bestellen. Essent is lid bij de KvK (kamer van koophandel) en hun website beschikt over een SSL certificaat (het groene slotje). Dit slotje geeft aan dat het veilig is om te bestellen via de online betaalmethodes die ze aanbieden. Essent maakt gebruik van de meest voorkomende betaalmogelijkheden in Nederland.

De reputatie van essent.nl is positief te noemen. Het Nederlandse bedrijf is namelijk ook al een lange tijd actief op het internet. Je kunt zelf ook meehelpen andere gebruikers een goede keus te maken bij hun aankopen. Dit kun je doen door een review achter te laten op deze pagina.

Het is verstandig de website van essent.nl te bekijken voor actuele openingstijden. Daar vind je uiteraard ook het uitgebreide assortiment van Essent.

Geplaatst op: 05-03-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Terug naar het oude vertrouwde Essent

Gewoon duidelijke transparante site Korting op stroom cashback en airmiles ! Goede klantenservice!

Geplaatst op: 18-07-2021
Laatst bewerkt op: 18-07-2021
Geschreven door: Jack G.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Na 3 weken verhogen ze de maandbedrag metbijna 50 euro

Telefonisch kreeg ik te horen dat ik veel teveel betaalde bij een ander 170 euro bij essent zou dat 146 euro worden. Dat klopte ook de eerste maandbedrag was zo. Maar na 3 weken kreeg ik al een mail dat ze mijn termijnbedrag aangepast hebben naar 191 euro. Mooi daar zit je dan 5 jaar aan vast.

Geplaatst op: 17-07-2021
Laatst bewerkt op: 17-07-2021
Geschreven door: Arie V.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Nee
Ervaring met Essent

Al jaren een zeer tevreden klant.
Geen storingen, als je belt met vragen word je correct geholpen.

Geplaatst op: 01-07-2018
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Ellen T.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Gewoon goed

Gewoon goeie leverancier, niets op aan te merken. Al 7,5 jaar klant bij essent en nog nooit gedoe met levering, rekeningen of andere klachten gehad.

Geplaatst op: 28-11-2015
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Anoniem

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Dag Eneco!

Vandaag werd ik gebeld door Eneco, omdat ik was overgestapt naar Essent. Zou gaven mij aan graag de boete + welkomstkorting te willen betalen als ik klant bij hen bleef. Tuurlijk klinkt dit hartstikke mooi, maar ik ben niet zomaar weggegaan. Ik heb hierover contact gehad met Essent en zij gaven mij aan dat als ik weer terug wou gaan zij hier niks aan kunnen doen, maar dat zij het wel erg jammer zouden vinden. Dit vind ik nou top een bedrijf welke goed acties en prijzen hanteerd en ook netjes blijft. Ik blijf lekker bij Essent zeker omdat Eneco nu opeens wel een mooie actie had?? Wel heel raar dat dit niet voor mijn overstap kon!

Essent ga zo door met die mooi welkomstkorting :)

Geplaatst op: 20-10-2015
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Willem

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Al 10 jaar tevreden

Al 10 jaar lang tevreden klant bij Essent en kan me dan ook niet vinden in de ervaringen dat mensen rare eindafrekingen krijgen. Bij mij zijn ze altijd netjes en correct.

Ik neem altijd een 1 jaar contract en laat Essent ieder jaar een mooi voorstel doen. Altijd naar alle tevredenheid

Geplaatst op: 30-09-2015
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Hendrik

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Cashback is puur Nep

Als je het contract hebt afgesloten is het maandbedrag hoger dan je had afgesloten. Als hierover vraagt bij de klantenservice dan vertellen ze je dat het maandbedrag wel kunnen aanpassen maar het gevolgen heeft voor je cashback. Je betaalt dus uiteindelijk zelf je cashback door het eerste jaar maandelijks meer te betalen aan je energie leverancier.
Pure misleiding voor klanten die niet alert zijn.

Geplaatst op: 22-06-2021
Laatst bewerkt op: 22-06-2021
Geschreven door: G O.

8 / 10
5/5 5/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Nee
Flink besparen

Ik ben naar Essent overgespapt netzoals veel andere Nederlanders door het geld :P haha. Ik bespaar meer dan 200 euro en dat komt niet alleen door de welkomstkorting! Ook de energiekosten zelf zijn lager. Heb een jaarcontract dus volgend jaar kan ik weer kijken waar het goedkoopste is.

Geplaatst op: 06-10-2015
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Gerard B.

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Prima leverancier!

Wij zijn inmiddels 2 jaar klant bij Essent en hebben net weer een verlenging gedaan. Ik kan dan ook niet anders stellen dan dat wij dit een prima leverancier vinden en geen enkel probleem met Essent hebben. Het enigste puntje is dat de jaarafrekening wat onduidelijk is, maar dit vond ik ook al bij de NUON. Misschien moet de nederlandse regering daar iets aandoen zodat de normale mens ook weet waarvoor die nou precies betaald.

Geplaatst op: 24-02-2014
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Anoniem

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Helaas in mediamarkt truc getrapt

Ik ben helaas op een contract ingegaan van Essent waarbij ik direct kassakorting kreeg. Toen ik in de MediaMarkt de gegevens met de beste man aan het invoeren was om mijn kosten te zien, werd mij beloofd dat ik gelijk zou blijven met mijn huidige kosten. De verkoper gaf wel aan dat het verstandig kon zijn om het termijnbedrag met 2 tientjes te verhogen zodat ik 100% niet terug hoefde te betalen. Dit vond ik geen probleem aangezien wij 200 euro per maand betalen en dit maar 10% zou zijn. Tot mijn verbazing kreeg ik een paar maanden later weer een voorstel aan de hand van het huidige verbruik om het termijnbedrag te verhogen. Ik schrok hier natuurlijk van, omdat mij met zekerheid werd gezegd in de Media Markt dat ik met die twintig euro verhoging 100% goed zat. Maar de verhoging was ook nog eens 40 euro. Ik moest nu dus 260 euro gaan betalen i.p.v de 200 euro bij Nuon voorheen. Ik heb dan ook direct mijn contract opgekocht en overgestapt naar NLE waar ik weer de normale 200 euro betaaal. Ik kan niet anders zeggen dan dat mij een contract door de neus is gedrukt! Wat een oplichtigers die verkopers in de Media markt.

Geplaatst op: 23-11-2015
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Maarten J.

4 / 10
2/5 2/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Jaren lang geouwehoer

Werkelijk niets goeds te zeggen. Als je het aan mij vraagt zijn het allemaal oplichters daar bij die energiebedrijven.

Vorig jaar ben ik overgestapt van NUON naar Essent. Ik was al klaar met NUON en hoopte dat het bij Essent beter zou worden. Maar nee hoor! Alleen maar gedoe met de rekeningen, naheffingen en een klantenservice die je van het kastje naar de muur stuurt.

En nooit ligt het aan hun maar altijd aan de klant...

Acht het is voor mij duidelijk: het is veel betalen en vooral geen service verwachten.

Geplaatst op: 03-03-2014
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
2/5 2/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Slecht

Zojuist viel er een brief op de deurmat met als onderwerp:
Aankondiging beëindiging leverovereenkomst.
Meteen de telefoon gepakt wat dit is. Daar kreeg ik vrouw genaamd Scarlet aan de telefoon. Ze staat mij bijna arrogant te woord en is niet beleefd.
De reden volgens deze Scarlet is dat ik niet heb gereageerd op e-mails met hierin herinneringen en aanmaningen.
Het e-mail adres dat Scarlet voor las is al jaren niet meer in gebruik. Ik vraag dan ook waarom ze niet meteen mij een brief hebben gestuurd, maar dit pas doen als ze de overeenkomst willen beëindigen.
Het schijnt zo te zijn dat er een vinkje bij communicatie per e-mail aanstond en niet bij poststukken. Dit meteen laten aanpassen.
Helaas moet ik dus wel 40 Euro incasso betalen en 350 euro waarborg. Het is echt schandalig en niet klantvriendelijk, past dus prima want mevrouwtje Scarlet is dit ook niet.
Dus pas goed op mensen dat je niet standaard op communicatie e-mail wordt ingesteld, als je dus denkt post te ontvangen.

Geplaatst op: 22-07-2021
Laatst bewerkt op: 22-07-2021
Geschreven door: Robert S.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Essent wil opzegvergoeding na afknijpen E-thermostaat

Heb mijn contract verlengd met 3 jaar. Geen bonus. Een paar maanden later meldt Essent dat de functionaliteit van de E-thermostaat wordt beperkt. Vervolgens starre, trage en onjuiste communicatie. Dan maar overstappen. En dan wil men een overstapvergoeding van € 200. Men doet alsof het twee héél verschillende contracten zijn. En oppert dat ik de boete declareer bij een nieuwe leverancier. Stuitend en onredelijk.

Geplaatst op: 05-02-2019
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: GJvM

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Oplichters

Essent, een grote oplichtersbende. Mijn vader van 87 jaar een contract door de strot geduwd van 5 jaar. Was nooit verteld dat hij een contract van 5 jaar kreeg, was zelfs gezegd dat hij elk moment on stoppen. Mooi niet dus, gewoon misleidend en een oude man oplichten. Dat is Essent dus ook.

Geplaatst op: 05-01-2016
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Verbruiksmanger Essent

Verbruiksmanger werkt een aantal dagen niet.
Als je middels mail dit netjes aangeeft krijg je na twee dagen een bericht. We hebben u gebeld. Mag ik terugbellen voor 35 cent per minuut! En de vraag die gesteld wordt is onduidelijk.

Ga zo door! Goed bezig!

Tijd voor een andere leverancier.

Geplaatst op: 19-11-2015
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Regel

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Jaarrekening heel hoog!

Ik zit net een jaar bji essent en heb net me jaarrekening geregen waar ik 967 EURO moet bijbetalen. Hiervoor zat ik 10 jaar bij Nuon en heb ik nog nooit wat bijbetaald. Hoe kan dit? En waar kan ik terecht?

Geplaatst op: 07-02-2014
Laatst bewerkt op: 15-05-2021
Geschreven door: Bert

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over Essent


Bestelproces *
10
/ 10
Service *
10
/ 10
Prijs *
10
/ 10
Levering *
10
/ 10


Gerelateerde bedrijven

Kredietspotter logo
Kredietspotter
6 beoordelingen
7
Weight Watchers logo
Weight Watchers
22 beoordelingen
5,1
HotelSpecials logo
HotelSpecials
17 beoordelingen
6,8

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Essent een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 17 beoordelingen geplaatst over Essent. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6,6 gekregen, waarbij 44% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Essent actief?

Essent is vooral actief in de categorie energie aanbieders.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Essent reviews? Dan kun je naar de website van Essent gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie