Aviodrome logo

Aviodrome reviews, ervaringen en beoordelingen

Aviodrome reviews, ervaringen en beoordelingen
1536
Aviodrome logo
Website
Aviodrome
Categorie
Dagje weg

Reviews en Ervaringen Aviodrome

Het organiseren van het perfecte dagje uit is ons land is best lastig: er zijn zo veel mogelijkheden! Grote publiekstrekkers zijn de pretparken en dierenparken, maar daarnaast zijn er nog tientallen andere uitjes waaruit je kunt kiezen. Als je niet zeker weet welk uitje in jouw geval tot blije gezichten leidt, helpt het als je kunt terugvallen op betrouwbare beoordelingen. Het helpt als je de ervaringen van echte bezoekers kunt lezen om de juiste keuze te maken voor jouw perfecte dagje uit.

Is een dagje Aviodrome geschikt voor jou? Om jou te helpen, geven we in dit artikel een samenvatting van de ervaringen van anderen over het Aviodrome, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Over Aviodrome

Het Aviodrome is ooit begonnen als luchtvaartmuseum op het Schipholterrein onder de naam Aviodome, zonder de 'r'. Die naam was toepasselijk, omdat het museum was gevestigd in een gigantische koepel, op zijn Amerikaans een 'dome'. Vanwege uitbreidingsplannen van Schiphol en een sterk uitdijende vliegtuigcollectie moest het museum worden verplaatst. Uiteindelijk is vliegveld Lelystad gekozen als nieuwe locatie en is de 'r' tussengevoegd in de naam.

De doel van het Aviodrome is het beheer, de uitbreiding en de verbetering van de collectie vliegtuigen die het Nederlandse luchtvaarterfgoed vertegenwoordigt. Daarnaast wil het Aviodrome de kennis van de historie van de burgerluchtvaart in Nederland vergroten en tenslotte wil het museum de belangstelling voor de lucht- en ruimtevaart stimuleren.

Om die doelstelling te bereiken bezit het Aviodrome een grote collectie historische vliegtuigen. De collectie bestaat uit nagebouwde vliegtuigen uit de begindagen van de luchtvaart, zoals replica's van De Spin van Anthony Fokker en de Uiver, maar ook uit originele exemplaren. Verder is er veel aandacht voor de begindagen van de burgerluchtvaart, het ontstaan van Schiphol, de groei van de KLM en historie van voormalig vliegtuigbouwer Fokker. Ook geïnteresseerden in ruimtevaart komen aan hun trekken in het Aviodrome. Door al deze deelgebieden is een gevarieerd museum ontstaan dat vooral is gericht op het enthousiasmeren van kinderen.

Waarom kiezen voor Aviodrome

Zoals uit de doelstelling blijkt, is het Aviodrome gericht op het stimuleren van de belangstelling voor de luchtvaart in brede zin. Dat betekent in de praktijk dat het Aviodrome zich vooral richt op een jeugdig publiek. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, zo luidt het gezegde.

Deze aandacht voor een breed, jong publiek heeft als gevolg dat de onderwerpen niet uitputtend worden behandeld. Voor de een is dat een zegen, maar anderen voelen dat als een groot gemis. Met name oudere bezoekers met een behoorlijke basiskennis over de Nederlandse burgerluchtvaart klagen over het gebrek aan achtergrondinformatie over de getoonde vliegtuigen. Ook missen ze informatie over de vertrek- en ontvangsthal van Schiphol van vlak voor de oorlog die in het Aviodrome is nagebouwd.

Voor mensen die al wat meer weten over historische vliegtuigen, Schiphol en de KLM als nationale luchtvaartmaatschappij is de door het museum verstrekte informatie vrij oppervlakkig, maar zij vormen ook niet de belangrijkste doelgroep van het Aviodrome. De belangrijkste doelgroep van het museum zijn kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs, kinderen die zelfstandig op onderzoek uit kunnen gaan en die nog blanco staan tegenover de luchtvaart. Voor hen is het Aviodrome een boeiend avontuur waar ze niet alleen hun ogen de kost kunnen geven, maar op veel plekken ook zelf actief kunnen participeren.

Een sterk punt van het museum, en een van de grote succesfactoren, is de inzet van vrijwilligers. Dit betreft vooral gepensioneerde medewerkers van de KLM en Schiphol. Deze voormalige piloten, stewards, stewardessen en onderhoudstechnici stellen zich heel toegankelijk op en vertellen graag over hun ervaringen. Daarbij weten ze steeds de goede snaar te vinden, zoals ook blijkt uit de diverse enthousiaste beoordelingen van ouders met kinderen uit de doelgroep. Een bezoek aan het Aviodrome, zo blijkt uit diverse verhalen, beïnvloedt een aantal kinderen ook direct in hun latere beroepskeuze.

Tenslotte zijn de meeste beoordelingen behoorlijk positief over de zogenaamde 4D-film die met vrij hoge frequentie wordt wordt getoond.

Minder positieve punten zijn er natuurlijk ook. Zo kan de horeca in het park de meeste bezoekers niet bekoren. Vies, te duur en een slechte kwaliteit van de koffie zijn beoordelingen die steeds terugkomen. Ook is in de reviews te lezen dat er nogal wat rommelige plekjes te vinden zijn.

Is Aviodrome betrouwbaar?

Het Aviodrome is sinds 1971 een instituut en met name tijdens schoolvakanties is het gezellig druk in het museum. Buiten de vakanties is het er vaak heel rustig. Inmiddels is het Aviodrome een gerespecteerd museum en krijg je met je museumjaarkaart gratis toegang. Eigenaar van het Aviodrome is het bedrijf Libéma, waar ook Safaripark Beekse Bergen onder valt.

Het Aviodrome kun je vinden vlak naast de luchthaven Lelystad. Je kunt vanaf het terras de opstijgende en landende vliegtuigjes en helikopters bewonderen. Voor het museum is een grote betaalde parkeerplaats te vinden, met meer dan genoeg ruimte voor alle bezoekers. Ook met het openbaar vervoer is Aviodrome goed bereikbaar. Overdag rijdt er elk uur een bus vanaf het centraal station in Lelystad naar Lelystad Airport. Deze bus stopt na een ritje van 20 minuten naast de ingang van het Aviodrome.

Klantenservice en klachten

Zoals elk goedgekeurd museum kun je ook bij het Aviodrome terecht voor je vragen, opmerkingen en klachten. Hiervoor zijn zowel een direct telefoonnummer als een contactformulier beschikbaar.

Wil jij ook beoordelen?

Ben je recent bij het Aviodrome geweest? Schrijf dan zelf een review van je bezoek. Je helpt er anderen mee die ook op zoek zijn naar hun perfecte dagje uit. Daarnaast kan je beoordeling een belangrijke bron van informatie zijn voor het Aviodrome zelf. Dus aarzel niet en schrijf hier over je ervaringen met het Aviodrome.

Reviews over Aviodrome
Gerelateerde bedrijven
Thermae2000 logo
Thermae2000
4 beoordelingen
8
Plopsaland logo
Plopsaland
20 beoordelingen
5,1
SnowWorld logo
SnowWorld
8 beoordelingen
5
Gerelateerde blogartikelen
9,5
100% zou hier weer kopen
2 beoordelingen
Ervaringen met Aviodrome

Aviodrome is geverifieerd door ons expert team. De webshop Aviodrome bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Daarnaast is Aviodrome lid van de kamer van koophandel en is hun website beveiligd met een SSL certificaat (groen slotje). Dit SSL certificaat geeft aan dat het via de online betaalmethodes veilig is om te bestellen via Aviodrome. Ze bieden de grootste betaalmethodes van Nederland aan op hun webshop.

Aviodrome is van origine een Nederlands bedrijf en is daarnaast al een lange tijd actief op het internet. Hun reputatie is daarom ook erg goed. Op onze website kan jij ook een review plaatsen om andere gebruikers te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen.

Wij raden het aan om eerst even op de website van Aviodrome te kijken voor actuele openingstijden. Hier kun je ook hun uitgebreide assortiment bekijken.

Geplaatst op: 17-03-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Super cool en informatief

Dit is zeker een aanrader voor als je wat jongere kinderen hebt. Er is veel te doen en te zien voor de kids. We hebben met zn alle een leuke middag gehad. De entreeprijs is verder niet overdreven duur. Super cool!

Geplaatst op: 30-03-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Jacobus O.

9 / 10
4/5 4/5 5/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over Aviodrome
Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven
Thermae2000 logo
Thermae2000
4 beoordelingen
8
Plopsaland logo
Plopsaland
20 beoordelingen
5,1
SnowWorld logo
SnowWorld
8 beoordelingen
5
Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Aviodrome een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 2 beoordelingen geplaatst over Aviodrome. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 9,5 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Aviodrome actief?

Aviodrome is vooral actief in de categorie dagje weg en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) tickets en uitjes.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Aviodrome reviews? Dan kun je naar de website van Aviodrome gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie