De beste goede voornemens voor het nieuwe jaar

De beste goede voornemens voor het nieuwe jaar

Oud en nieuw gaat natuurlijk om gezelligheid. Samenkomen met vrienden en familie, lekker eten, een glaasje bubbels drinken en misschien zelfs een beetje vuurwerk afsteken. In ons artikel “Oud & nieuw vieren? Goede ideeën en tips” vertellen we hoe je oud en nieuw ook anders kunt vieren. Wat ook bij oud & nieuw hoort zijn het nemen van goede voornemens, maar wat zijn de beste goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Wat zijn goede voornemens?

Voordat we de populaire goede voornemens bespreken, is het misschien handig om even uit te leggen wat een goede voornemen precies is. Goede voornemens worden genomen om het jaar fris te beginnen. Je wil iets veranderen in of aan je leven en 1 januari voelt toch altijd aan als een frisse start. Daarom nemen mensen met oud & nieuw goede voornemens, wat dus feitelijk afspraken zijn, maar dan met jezelf. Je spreekt bijvoorbeeld met jezelf af dat je meer wil daten of geld wil sparen of juist wil stoppen met roken of drinken.

Afvallen en fitter worden

Een van de populairste goede voornemens van mensen is om in het nieuwe jaar gewicht te verliezen en fitter te worden. Dat is ook logisch, want de feestdagen zorgen er altijd wel voor dat je weer met een bolle buik en een opgeblazen gevoel op de bank neerploft. Al die lekkernijen en kerstdiners hakken er goed in en daarom gaan mensen op 1 januari weer aan de slag met afvallen en fitter worden. Het is ook een van de populairste goede voornemens die niet wordt volgehouden.

Stoppen met roken en drinken

Rokers en drinkers vinden 1 januari ook een mooi moment om afscheid te nemen van de peuken en drankjes. Roken en drinken is niet goed voor de gezondheid en daarom willen mensen er graag mee stoppen. Volledig stoppen is vaak erg lastig en daar is hulp bij nodig. De meeste mensen houden het dan ook niet vol. Ben je bang dat je de afspraak niet opvolgt? Neem dan als goed voornemen dat je mindert. Dat is ook al een stap in de goede richting.

Beter met geld omgaan

Veel mensen willen in het nieuwe jaar beter omgaan met het geld. Ze willen bijvoorbeeld op de kleintjes letten, impulsaankopen vermijden en zelfs geld sparen voor bijvoorbeeld een leuke vakantie of een grote aankoop. Voor veel mensen is 1 januari het startsein om de financiën weer onder controle te krijgen en nog eens goed na te denken over de aankopen die ze van plan zijn te verrichten.

Meer tijd besteden aan familie en vrienden

Het is ieder jaar toch weer een moment van realisatie dat je eigenlijk je vrienden en familie niet zo vaak hebt gezien of gesproken als dat je zou willen. Het kan dus ook een goede voornemen zijn om meer tijd te besteden aan familie en vrienden. Een van de populairste goede voornemens om het jaar ook goed mee te beginnen. Plan dit ook gericht in en maak met jezelf je afspraak dat je ook echt de tijd neemt om je sociale contacten te onderhouden. Dat is niet alleen leuk voor jezelf en je familieleden en vrienden, maar het is ook goed voor je gezondheid als je voor voldoende ontspanning zorgt.

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs