Webshops logo feesten-verkleden-en-carnaval

Oud & nieuw vieren? Goede ideeën en tips

/storage/img/knowledge-base-articles/oud-en-nieuw-vieren-goede-ideeen-en-tips/1.png

De laatste dag van het jaar, oudjaarsdag, is natuurlijk een bijzondere dag. Een dag waarop we terugblikken op het afgelopen jaar, het gezellig maken met vrienden en familie en natuurlijk het nieuwe jaar inluiden met een drankje en vuurwerk. Oud & nieuw is op verschillende manieren te vieren en je hebt dan legio mogelijkheden om het gezellig te maken. In ons artikel geven we dan ook goede ideeën en handige tips, waarmee je het een oud & nieuw maakt om nooit meer te vergeten.

Inhoud

Gezelligheid kent geen tijd

Op oudejaarsavond duurt het even voordat het nieuwe jaar kan worden ingeluid, maar gezelligheid kent geen tijd. Hoe gezellig het is, des te sneller is het ook nieuwjaarsdag. Dat stipt om 00:00 begint. Maar hoe zorg je ervoor dat het reuze gezellig is als je bijvoorbeeld samen of met vrienden oud & nieuw viert?

Gourmetten

Een van de leukste dingen om tijdens oud & nieuw te doen is gourmetten. Er komt een grillplaat of een gourmetstel op tafel en je zorgt voor voldoende vlees, vis en groentes die je zelf en je visite kan bakken. Gourmetten is ten eerste een geweldige manier om lekker te eten, maar je kunt er ook lekker lang over doen. Tijdens het gourmetten is er ruimte voor wat luchtige gesprekken en terugblikken op het oude jaar.

Het hoeft ook niet vreselijk duur te zijn, want een gourmetstel is relatief goedkoop en de benodigdheden om te gourmetten kun je zo duur maken als je zelf wilt. Vaak vind je in deze feestelijke periode aanbiedingen bij de supermarkt, waardoor je dus voor een goede prijs gourmetschotels met allerlei soorten vlees en vis kunt aanschaffen.

Spelletjesavond

Ondanks dat je met gourmetten de avond goed kunt vullen, blijft er echt nog wel wat tijd over voor andere leuke dingen. Je hebt immers tot 00:00 dat het glas geheven kan worden en het vuurwerk kan worden afgestoken. Een leuke manier om de avond door te brengen is om een spelletjesavond te organiseren. Doe samen met je vrienden en familie leuke spelletjes, waarbij je in een deuk ligt van het lachen. Populaire bordspellen die ook niet te veel tijd in beslag nemen zijn bijvoorbeeld Monopoly, Ticket To Ride en 30 Seconds.

Oudejaarsconference op tv

Het is ook leuk om na een volle maag op de bank neer te ploffen en met een schaaltje oliebollen en appelflappen op tafel te genieten van de oudejaarsconference van bekende cabaretiers. Vrijwel iedere grote zender zendt ieder jaar de oudejaarsconference uit, waarbij de komiek grappen maakt over het afgelopen jaar en al stiekem vooruitblikt op het nieuwe jaar. Kijk bijvoorbeeld naar oudejaarsconferences van bekende cabaretiers, zoals Guido Weijers, Lebbis & Jansen of Micha Wertheim.

Filmavondje

Ben je niet van de spelletjes of oudejaarsconference? Dan kun je ook een filmmarathon organiseren. Kijk naar leuke films die iets met oud & nieuw te maken hebben. Denk dan aan films, zoals het romantische drama New Year’s Eve, Rent en Waiting to Exhale. Je kunt ook denken aan wat enge films, zoals bijvoorbeeld New Year’s Evil uit 1980. Met een film gaat de avond in een oogwenk voorbij en kun je voordat je het weet proosten op het nieuwe jaar.

Oud & nieuw feestje

Wil je iets grootser aanpakken? Dan kun je thuis ook een oud & nieuw feestje organiseren. Zorg voor heerlijke snacks en drankjes en zorg ervoor dat je een leuke playlist samenstelt. Op streamingdiensten, zoals Spotify, vind je ook leuke en oud & nieuw gethematiseerde playlists die je eventueel kunt afspelen. Met een oud & nieuw feestje maak je het gezellig en luidt je samen met je vrienden en familie het nieuwe jaar in.

Je kunt eventueel de tuin betrekken bij je oud & nieuw feest. Organiseer bijvoorbeeld aan het begin van de avond een heerlijke winterbarbecue, tover de tuin om in een echt winterparadijs en steek vuurkorven aan om het extra warm en gezellig te maken. Zorg ook voor leuke sfeerverlichting in je tuin en je hebt een geweldige locatie om een oud & nieuw feestje te organiseren.

Wil je liever de deur uit? Die optie heb je ook, want er zijn genoeg cafés, clubs en andere uitgaansgelegenheden die open zijn met oud & nieuw en die een nieuwjaarsfeest organiseren. Op die manier luidt je samen met het gezelschap waarmee je uitgaat en honderden anderen mensen het nieuwe jaar in. Onder het genot van lekker drankjes, zoals een cocktail, een Bacardi cola of een andere heerlijke cocktail.

Even weg met oud & nieuw

Een andere optie is dat je gewoon weg gaat met oud & nieuw. Boek bijvoorbeeld een vakantiehuisje of vertrek lekker naar het buitenland. Heel veel huishoudens zijn met oud & nieuw niet thuis en veel van deze huishoudens zitten lekker in een vakantiehuisje of op een hotelkamer. Een vuurwerkvrij vakantiepark is bijvoorbeeld een ideale keuze als je dierenvrienden geen fan van vuurwerk zijn en je het nieuwe jaar in alle rust wil inluiden.

Er zijn heel veel leuke locaties om te bezoeken en wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

Madeira (Portugal) - Op het eiland Madeira kun je de spectaculairste vuurwerkshow ter wereld aanschouwen. Daarom is deze locatie ook een van de leukste locaties om tijdens oud & nieuw te bezoeken.

Londen (Verenigd Koninkrijk) - Londen is ook echt een populaire stad om tijdens oud & nieuw te bezoeken. Op oudejaarsdag zelf kun je lekker shoppen en bijvoorbeeld het Winter Wonderland in Hyde Park bezoeken, terwijl je ‘s avonds bij de Londen Eye kunt genieten van een spectaculaire vuurwerkshow.

New York City (Verenigde Staten) - Het is wat verder weg, maar het mooie plaatje van een gevuld Time Square heb je vast wel eens op beeld gezien. Wil jij de bal in het echt zien vallen? Dan is New York City zeker een bezoekje waard tijdens oud & nieuw.

Berlijn (Duitsland) - Het grootste openlucht nieuwjaarsfeest vind je ieder jaar in Berlijn. De Sylvesterparty staat bekend om een hoop gezelligheid, leuke muziek en tientallen kraampjes waar je lekker eten en drinken kunt kopen.

Sydney (Australië) - Australië is misschien niet de eerste locatie waaraan je denkt als je oud & nieuw wilt vieren, maar het grote feest op oudejaarsavond belooft veel gezelligheid. En uiteraard wordt hier ook afgesloten met een adembenemende vuurwerkshow.

Nieuwjaarsdag: The Day After

Heb je een leuk feestje gehad, net iets te veel oliebollen en appelflappen gegeten of ben je gewoon tot in de late uurtjes doorgegaan? Dan is nieuwjaarsdag de perfecte dag om bij te komen en uit te buiken. Maar ook op nieuwjaarsdag is het traditie om het gezellig te maken of er lekker op uit te gaan.

Je kunt bijvoorbeeld familie en vrienden bezoeken om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Het wordt zeker gewaardeerd als je familie en vrienden bezoekt die niet op je feestje of je gezellige oudjaarsavond aanwezig waren.

Een andere optie is om gewoon jezelf op de bank te parkeren, een dekentje te pakken en om een filmpje te kijken. Misschien met een bruistablet in een glas water om je kater iets dragelijker te maken. Je kunt ook met je partner en het gezin een leuk spelletje doen.

Ben je ergens in het buitenland of zit je in een vakantiehuisje? Dan kun je ook leuke dingen in de omgeving gaan doen. Als je bijvoorbeeld in Londen bent, kun je op nieuwjaarsdag genieten van een toffe parade die door de stad trekt.

Oud & nieuw vieren

Er zijn dus voldoende opties in hoe je oud & nieuw kunt vieren. Of je het nu samen, met een kleine groep vrienden of familie uitbundig wil vieren. Er zijn legio mogelijkheden waarmee je er een onvergetelijke avond en nacht van kunt maken. Wil je een nieuwe outfit scoren, voldoende eten en drinken in huis hebben of een leuk vakantiehuisje boeken? Dan hebben wij nog een aantal tips voor je met betrekking tot de winkels en aanbieders waar je terechtkunt. Wij hebben onze selectie gebaseerd op de overwegend positieve reviews van onze bezoekers die eerder met deze winkels en aanbieders zaken hebben gedaan.

Jumbo

Supermarkt Jumbo heeft alles in huis om er een leuke oudejaarsavond van te maken. Jumbo heeft in de feestperiode voldoende voorraad en leuke aanbiedingen, zoals verschillende soorten gourmetschotels die je voor een scherpe prijs kunt aanschaffen. Voor drank en frisdranken ben je ook bij Jumbo aan het juiste adres en je kunt hier ook verse oliebollen en appelflappen aanschaffen. Heb je veel boodschappen nodig? Maak dan gebruik van de bezorgservice en dan worden je boodschappen voor oud & nieuw thuisbezorgd.

Jumbo logo
Jumbo
5,1  / 10

C&A

Heb je een nieuwe feestelijke outfit nodig of ben je gewoon op zoek naar een comfy outfit als je oud & nieuw thuis viert? Dan ben je bij modehuis C&A aan het juiste adres. C&A verkoopt mode voor hem en haar en in de feestmaand december is de collectie uitgebreid met feestelijke outfits. Van nette pakken en flitsende overhemden tot aan cocktailjurkjes en chic jurken. Het staat buiten kijf dat je bij C&A kunt slagen voor je gewenste oud & nieuw outfit en het wordt ook nog eens thuis bezorgd als je de kleding online bestelt.

C&A logo
C&A
4,1  / 10

Center Parcs

Wil je met oud & nieuw een vakantiehuisje boeken? Kies dan voor een verblijf op een van de 9 mooie vakantieparken van Center Parcs. De parken van Center Parcs zitten door heel Nederland verspreid en een aantal parken zijn ook vuurwerkvrij. Wat betekent dat je met je dierenvrienden de rust kunt opzoeken en samen kunt genieten van bubbelen in de jacuzzi met een glaasje bubbels in de handen. Op het vakantiepark zelf zijn ook alle faciliteiten aanwezig om er een gezellige tijd van te maken en op die manier kun je ook in alle rust en zeer ontspannen het nieuwe jaar in.

Center Parcs logo
Center Parcs
6,6  / 10

Beoordeeld door consumenten

De aanbieders en winkels die wij aanprijzen, zijn overwegend positief beoordeeld door de bezoekers van onze website. Op basis van hun reviews denken wij dus ook dat de aanbieders en winkels die we bespreken betrouwbare partijen zijn waar je zaken mee kunt doen. Wil je meer weten over de aanbieder of winkel? Lees dan de reviews van onze bezoekers en oordeel zelf of het de beste keuze voor jou is.

Jouw hulp is welkom

Wij zijn altijd op zoek om de verhalen over de aanbieders en winkels compleet te maken en jij kunt daaraan bijdragen. Wij nodigen je dan ook van harte uit om een review te schrijven over de partij waar je zaken mee hebt gedaan.

Schrijf een zo eerlijk mogelijke review en bespreek belangrijke zaken, zoals hoe overzichtelijk de website was, hoe goed het assortiment is en hoe eenvoudig het was om te bestellen. Op die manier help je ons de verhalen compleet te maken en je helpt onze bezoekers om een goede overweging te maken voor welke aanbieder ze kiezen. Wij willen je alvast hartelijk bedanken voor de genomen tijd om een review te schrijven.