Webshops logo feesten-verkleden-en-carnaval

Valentijnsdag: wat is het en hoe vier je het?

/storage/img/knowledge-base-articles/valentijnsdag-wat-is-het-en-hoe-vier-je-het/1.png

Valentijnsdag valt ieder jaar op 14 februari en het is de dag waarop je jouw geliefde en zelfs vrienden en familie een kaartje, bloemen of een cadeautje stuurt. Om te laten zien dat je van ze houdt, diepe gevoelens voor iemand hebt of als je jouw waardering naar iemand wil uitspreken. Valentijnsdag kan op verschillende manieren gevierd worden, maar hoe pak je dat aan en wat is leuk om op Valentijnsdag cadeau te geven of te doen?

Diepe gevoelens voor je geliefde

Heb je een partner? Dan is het leuk om hem of haar op Valentijnsdag te verrassen met iets leuks. Dat kan een leuke kaart zijn met een mooie tekst daarin of je kunt ook iets schenken. Zoals bloemen, snoepgoed of zelfs duurdere cadeaus als je daar de behoefte aan hebt. Het is gebruikelijk dat je jouw waardering laat zien en dat hoeft niet altijd met dure cadeaus. In tegenstelling tot andere feestdagen, zoals Sinterklaas en Kerst, waarop het wel weer gebruikelijk is dat je iemand blij maakt met een mooi cadeau of zelfs meerdere cadeaus.

Het is ook leuk om je geliefde te verrassen met een leuk uitje. Neem hem of haar mee naar het restaurant voor een romantisch diner voor 2 of ga een weekendje weg. Of ga een dagje shoppen of iets anders leuks doen, zoals naar de bioscoop. Er zijn legio mogelijkheden om je geliefde te verrassen en om samen Valentijnsdag romantisch door te brengen. Denk bijvoorbeeld ook aan een verwendag waarop je samen naar de spa gaat en je in de watten laat leggen.

Familieleden eren op Valentijnsdag

Het klinkt een beetje theatraal, maar Valentijnsdag is ook de perfecte dag om je familieleden te eren. Bijvoorbeeld een familielid die een moeilijke periode heeft doorgemaakt of die gewoon ontzettend veel voor je betekent. Dan kan je op Valentijnsdag gerust een bos bloemen met een kaartje sturen. Hiermee laat je jouw waardering zien en dat je blij bent dat hij of zij in je leven is. Een kaartje volstaat ook al. Met wel een mooie persoonlijke boodschap of een dankwoord als je iemand wil bedanken voor zijn of haar steun of hulp. Je mag ze zelfs een presentje geven als je dat wil, ondanks dat het niet gebruikelijk is.

Vriendschappelijk

Is het gebruikelijk om op Valentijnsdag, de dag van de liefde, een goede vriend of vriendin een kaartje, chocolaatjes of een bosje bloemen te sturen? Dat is het zeker! Ook je liefde voor vrienden en vriendinnen kan intens zijn en je houdt van ze. Ondanks dat er geen romantiek in het spel is. Je kan en mag dus een goede vriend of vriendin op Valentijnsdag verrassen met bijvoorbeeld een leuke kaart of iets anders. Om even te laten weten dat je om ze geeft en dat je aan ze denkt.

De truc is dat je geen verwarring zaait. Vooral bij vriendschappen tussen mannen en vrouwen is het essentieel dat je niet de verkeerde boodschap afgeeft met je valentijnskaart. Nu weten jullie allebei dat er op romantisch vlak niets speelt, maar een verkeerd signaal kan toch voor wat problemen zorgen. Wees dus duidelijk met je boodschap en zorg voor een kaart die niet het verkeerde signaal afgeeft.

Stille aanbidder

Valentijnsdag is ook de dag waarop je iemand die je leuk vindt laat weten dat je aan hem of haar denkt. Dat mag anoniem, want dat is ook wel het leuke aan deze feestdag. Dat je iemand als verrassing laat weten dat je hem of haar interessant vindt zonder dat je gelijk laat weten wie je bent. Dat is speels, spannend en ook een tikkeltje mysterieus. Laat de ontvanger maar even in het duister of wie hem of haar iets leuks heeft gestuurd, want daarmee creëer je een gezonde spanning. Uiteindelijk is het natuurlijk wel de bedoeling dat je jezelf kenbaar maakt en ook richting die persoon laat weten dat je geïnteresseerd bent.

Een spannende Valentijnsdag

Wat maakt valentijnsdag een spannende valentijnsdag? Dat laten we graag in het midden, maar we kunnen wel wat tips geven aan stelletjes die al wat langer bij elkaar zijn en op deze dag de romantiek en passie weer willen laten opbloeien. Er zijn legio mogelijkheden om het gezellig en spannend te maken. Variërend van het huis versieren met rozenblaadjes en hartvormige ballonnen tot aan de tafel romantisch aankleden en je geliefde een heerlijke maaltijd geven.

Mannen kunnen zich vaak aantrekkelijker maken door even naar de kapper te gaan, zich te scheren en zich netjes aan te kleden. Vooral als je in de avond de deur uitgaat voor bijvoorbeeld dat romantische diner voor 2, is het wel van belang dat je goed voor de dag verschijnt. Ja vrouwen, dat geldt ook voor jullie. Maak jezelf op en zorg dat je on fleek de deur uit gaat. Wil je de avond succesvol afsluiten? Trek dan ook even iets spannends onder je kleding aan waarmee je jouw man in de slaapkamer kunt verrassen. Succes gegarandeerd!

Prille liefde

Ben je net aan het daten of is je relatie nog erg pril? Ook dan kun je Valentijnsdag gebruiken om nog even aan je vriend of vriendin te laten weten dat je om haar geeft. Dat kan natuurlijk met een valentijnskaart en bloemen, maar je kunt ook iets speciaals doen. Spreek bijvoorbeeld met je partner af op de locatie waar je elkaar voor het eerst hebt ontmoet en vervolg je avond met bijvoorbeeld een bezoek aan een theatervoorstelling, de bioscoop of het restaurant. Maak er een romantische en gezellige avond van en toon je genegenheid naar hem of haar toe.

Valentijnsdag geschenken

We hebben eerder al laten doorschemeren dat Valentijnsdag niet een feestdag is die om cadeautjes draait, maar het is wel gebruikelijk dat je jouw partner, vrienden of familieleden iets geeft. Dat mag al een bosje bloemen zijn, maar je kunt het ook iets groters aanpakken. Winkeliers en webshops spelen in ieder geval graag in op deze feestdag en hebben doorgaans leuke aanbiedingen om ervoor te zorgen dat mensen hun geliefde, familie of vrienden kunnen verrassen met een leuk cadeau. Maar wat zijn leuke cadeaus om op Valentijnsdag te geven?

Bloemen

Bloemen is een traditioneel geschenk op Valentijnsdag. Als je jouw geliefde wilt verrassen is het slim om te investeren in een grote bos rode rozen. Dat symbool staat voor de liefde. Dit is wel een cadeau dat minder gepast is als je bijvoorbeeld een goede vriendin wilt verrassen. Dan kun je beter een andere keuze maken.

Chocolaatjes

Chocolaatjes doen het altijd goed op Valentijnsdag. Een doos overheerlijke chocolade zorgt automatisch voor een warm gevoel, terwijl het buikje gevuld wordt. Chocolaatjes zijn overigens niet alleen voor een geliefde geschikt, maar ook voor vrienden en vriendinnen. Het is wel van belang dat het om luxe chocolade gaat. Dus geen reep hazelnoot chocolade van een bekende supermarkt.

Parfum

Luchtjes doen het ook altijd goed op Valentijnsdag, maar is al een iets duurder geschenk dan bijvoorbeeld een doos met chocolade of een bosje bloemen. De meeste winkels en webshops verkopen in de periode voor Valentijnsdag ook aantrekkelijke geschenkverpakkingen die in de regel ook nog eens aantrekkelijk geprijsd zijn.

Wijn en bier

Is je partner een fan van een drankje? Dan is het ook leuk om hem of haar te verrassen met bijvoorbeeld een heerlijke wijn of speciaal biertjes. Of zijn of haar favoriete drankje. Sterke drank doet het ook altijd goed op Valentijnsdag en de meeste slijterijen en supermarkten spelen hier handig op in door in deze periode feestelijke pakketten aan te bieden.

Sieraden

Vrouwen zijn doorgaans dol op sieraden. Mannen trouwens ook. Dus je kunt je geliefde op Valentijnsdag prima verrassen met bijvoorbeeld een mooie ketting, armband of ring. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor mooie vriendschapsringen of om het gelijk goed te doen door je geliefde ten huwelijk te vragen en een verlovingsring te geven.

Intieme cadeaus

Ben je al wat langer samen en wil je een cadeau schenken waar je allebei iets aan hebt? Dan kun je kiezen voor intieme cadeaus. Variërend van bijvoorbeeld interessante literatuur tot aan speeltjes voor in de slaapkamer. Of producten, zoals massageolie, waarmee je elkaar kunt verwennen. Ook dit soort cadeaus doen het altijd goed op Valentijnsdag.

Valentijnsdag cadeaus kopen?

Ben je op zoek naar leuke Valentijnsdag cadeaus, maar heb je nog geen idee waar je terechtkunt om je cadeaus te bestellen? Wij hebben een aantal partijen en webshops geselecteerd waarvan wij denken dat het goede en betrouwbare aanbieders zijn. Gebaseerd op de overwegend positieve reviews van onze bezoekers, die ook eerder met deze aanbieders zaken hebben gedaan.

Deloox

Deloox is een bekende webshop die vooral heerlijke parfum en verzorgingsproducten aanbiedt. Vaak tegen scherpere prijzen dan andere parfumerieën en drogisterijen. Je vindt hier de beste luchtjes voor scherpe prijzen en dus ook een geschikt valentijnscadeau voor je partner.

Deloox.nl logo
Deloox.nl
5,7  / 10

Lucardi

Lucardi is een juwelier die bekendstaat om een groot assortiment stalen, zilveren en gouden sieraden. Variërend van oorbellen tot aan armbanden en van kettingen tot aan horloges. En dat ook nog eens voor zeer aantrekkelijke prijzen.

Lucardi logo
Lucardi
4,5  / 10

Greetz

Wil je een kaartje met bijvoorbeeld iets lekkers of een klein presentje versturen? Dan ben je bij Greetz aan het juiste adres. Je hebt keuze uit een ruim assortiment in wenskaarten, cadeaus en snoepgoed en op die manier kun je een geliefde, goede vriend of een familielid aangenaam verrassen op Valentijnsdag.

Greetz logo
Greetz
4,8  / 10

Beoordeeld door consumenten

De aanbieders en winkels die wij aanprijzen, zijn overwegend positief beoordeeld door de bezoekers van onze website. Op basis van hun reviews denken wij dus ook dat de aanbieders en winkels die we bespreken betrouwbare partijen zijn waar je zaken mee kunt doen. Wil je meer weten over de aanbieder of winkel? Lees dan de reviews van onze bezoekers en oordeel zelf of het de beste keuze voor jou is.

Help jij ons mee?

Wij zijn altijd op zoek om de verhalen over de aanbieders en winkels compleet te maken en jij kunt daaraan bijdragen. Wij nodigen je dan ook van harte uit om een review te schrijven over de partij waar je zaken mee hebt gedaan.

Schrijf een zo eerlijk mogelijke review en bespreek belangrijke zaken, zoals hoe overzichtelijk de website was, hoe goed het assortiment is en hoe eenvoudig het was om te bestellen. Op die manier help je ons de verhalen compleet te maken en je helpt onze bezoekers om een goede overweging te maken voor welke aanbieder ze kiezen. Wij willen je alvast hartelijk bedanken voor de genomen tijd om een review te schrijven.