Sunweb logo

Sunweb reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Sunweb reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
Sunweb logo
Website
Sunweb
Categorie
Vakantie & reizen

Sunweb ervaringen

Op deze site kun je reacties lezen van mensen die hun Sunweb ervaringen graag delen. Heb je zelf gebruik gemaakt van de producten en diensten van Sunweb, dan kan je jouw Sunweb ervaringen delen door een review te plaatsen. Bekijk de beoordelingen en maak een verstandige keuze wanneer je een aankoop gaat doen.

Over Sunweb

Sunweb is een van de grootste vakantie en reizen aanbieders op de Nederlandse en Belgische markt. Sunweb heeft zowel zomervakanties als wintervakanties in vele soorten en maten en naar vele bestemmingen.

Sunweb zonvakanties

Sunweb biedt zonvakanties aan naar vele populaire locaties rond de Middellandse zee zoals: Griekenland, Malta, Tunesië, Spanje, Portugal, Turkije en de Balearen. Op de website van Subweb heb je een ruime keuze aan prachtige accommodaties en hotels. Wil je lekker met zijn tweeën of met een compleet gezin op zonvakantie? Geen probleem want het aanbod van Subweb is enorm en er is altijd een geschikte vakantie te boeken tegen de laagste prijs.

Sunweb wintervakanties

Lekker skiën in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Andorra regel je zo via Sunweb wintervakanties. Voor een skivakantie ben je bij Subweb namelijk aan het goede adres en kun je kiezen uit het grootste aanbod van hotels, chalets en appartementen in de mooiste skigebieden van Europa. Ook heeft Subweb wintervakanties een groot aanbod voor korte skitrips en midweken.

Sunweb autovakanties

Een vakantie met de auto naar de mooiste plekjes in Europa regel je ook via Subweb. Wil je dicht bij huis blijven? Boek dan een van de Subweb autovakanties. Lekker in Frankrijk of Italië of lekker naar een pretpark in Europa is zo geboekt via de website. Via de website zijn alle reizen eenvoudig en snel te boeken. Bekijk het totale aanbod van Sunweb op de website.

Sunweb ervaringen en klachten

Heb jij Sunweb ervaringen of juist Sunweb klachten en wil je deze delen? Schrijf dan je Sunweb ervaringen op in een review en geef Sunweb een beoordeling.

Gerelateerde bedrijven

HotelSpecials logo
HotelSpecials
14 beoordelingen
7,1
Topic Travel logo
Topic Travel
6 beoordelingen
8,7
Belvilla logo
Belvilla
25 beoordelingen
6,8
7,5
78% zou hier weer kopen
23 beoordelingen
Onze beoordeling over Sunweb

Sunweb is geverifieerd door ons expert team. De webshop Sunweb bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Daarnaast is Sunweb lid van de kamer van koophandel en is hun website beveiligd met een SSL certificaat (groen slotje). Dit SSL certificaat geeft aan dat het via de online betaalmethodes veilig is om te bestellen via Sunweb. Ze bieden de grootste betaalmethodes van Nederland aan op hun webshop.

De reputatie van Sunweb is positief te noemen. Het Nederlandse bedrijf is namelijk ook al een lange tijd actief op het internet. Je kunt zelf ook meehelpen andere gebruikers een goede keus te maken bij hun aankopen. Dit kun je doen door een review achter te laten op deze pagina.

Het is verstandig de website van Sunweb te bekijken voor actuele openingstijden. Daar vind je uiteraard ook het uitgebreide assortiment van Sunweb.

Geplaatst op: 05-03-2021
Geschreven door: Ervaringensite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Annuleren boeking

Een dik compliment voor de klantenservice van Sunweb. Geweldig geholpen bij het annuleren van een boeking, medewerkster Moniek was erg begripvol en na het telefoongesprek kreeg heel snel (binnen een uur!) een annuleringsbevestiging in mijn mailbox. Met deze service wil ik volgende vakantie graag boeken bij Subweb! Een erg gerustellende gedachte dat de klantenservice zo snel en vriendelijk handelt.

Geplaatst op: 07-07-2021
Geschreven door: Denise L.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Heerlijk gehad

Vakantie naar Egypte geboekt en was heerlijk! Super geregeld Sunweb!

Gewoon top!

Geplaatst op: 15-03-2019
Geschreven door: Wouter

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
GEWELDIG GEHOLPEN

Omdat ik een fout had gemaakt in de boeking, gebeld met Sunweb (ik had per ongeluk voor 9 gasten geboekt ipv 8). Cecile (hoop dat ik haar naam goed schrijf) heeft alles keurig GRATIS aangepast en doorgevoerd. P E R F E C T E service! Echt Supergoed! Heel tevreden! Goed begin van de vakantie (over een week of 5/6) Bedankt! Nogmaals!

Geplaatst op: 26-01-2018
Geschreven door: Stephanie V.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Vroegboekkorting

Wij hebben met ze tweeen weer een reis naar ons vertrouwde hotel in Santa Susanna geboekt vai Sunweb en zijn weer super tevreden :) De vroegboekkorting gaf weer de doorslag om te gaan boeken bij Sunweb

Geplaatst op: 15-01-2016
Geschreven door: Sabine E.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Inpakkers zijn aantrekkelijk

Sinds kort heeft Sunweb Inpakkers, natuurlijk een mooie naam voor vakanties met dikke kortingen. Even rondgekeken en zelfde avond geboekt. Direct snel antwoord met info en alles was geregeld. Zeker voor de prijs doen. Nu is Sunweb al een bekende naam op de markt maar had er nog nooit geboekt. Eerste ervaring helemaal geweldig. Nu dromen en uitkijken naar de vakantie.

Geplaatst op: 15-07-2015
Geschreven door: Lisa V.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Havania

Een prima appartementencomplex, direct aan zee gelegen, met een zwembad, goede service, lekker eten, diverse plekken om te zitten, prettig personeel en vooral een heel mooi uitzicht!!

Geplaatst op: 17-05-2015
Geschreven door: Richard E.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Genoten bij Sunweb

Gewoon een top vakantie gehad met mijn man zoals je verwacht. Kinderen kwamen halverewege de vakantie er ook nog bij en het was super in het mooie Turkijke :)

Geplaatst op: 15-04-2015
Geschreven door: Anoniem

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Al jaren de beste

Sunweb is voor mij de nummer 1. Heb er nog nooit echt een slechte ervaring mee gehad. tuurlijk zijn er altijd kleine dingetjes maar ja dat heb je overal. Gewoon een prettige organisatie waar dingen goed geregeld zijn.

Geplaatst op: 08-10-2014
Geschreven door: Anoniem

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Top service!!!

Wij hadden net een zonvakantie geboekt bij Sunweb, toen wij enkele dagen later een actie voorbij zagen komen voor gratis parkeren.

Als wij hadden gewacht met boeken, dan hadden gebruik kunnen maken van deze mooie actie, maar dat wisten wij dus niet van te voren.

Nadat we een mail hadden gestuurd naar Sunweb hebben we binnen 2 dagen toch een actiecode mogen ontvangen zodat wij ook gebruik kunnen maken van de actie!

Dat noem ik service! Elke vakantie boeken wij Sunweb, alles is altijd goed geregeld en ze staan altijd voor je klaar als je hulp nodig hebt.

Wij zijn dik tevreden!!

Geplaatst op: 03-09-2014
Geschreven door: Anoniem

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Gigantisch aanbod

Sunweb heeft het grootste aanbod en weet altijd wel een mooie reis te boeken via de site. Prijzen zijn goed en service is altijd goed geweest.

Geplaatst op: 14-02-2014
Geschreven door: Jenny V.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Super vakantie helaas wel veel gesloten

Ik en mijn mijn in oktober naar Zakynthos geweest met een all inclusief hotel. Het hotel was echt een wahalla en we hebben dan ook echt genoten. helaas was de omgeving een beetje uitgestorven omdat veel winkels dicht waren. Dit zou wel zo netjes zijn om even bij de website te vermelden.

Geplaatst op: 24-11-2015
Geschreven door: Bergsma

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Goede reis en geen klachten

Zij eind mei naar het griekse eiland Thassos geweest voor de eerste keer met sunweb is ons goed bevallen en zeker voor hehaling vatbaar. Goede telefonische bereikbaarheid voor als je vragen hebt.Het hotel Alea Suite was goed enkelt de annimatie in de avond stelt niks voor erd weinig gedaan Het plaatsje Prinos is een klein dorpje met een veerboot die naar het vast e land gaat. De hostes van sunweb was vriendelijk en zeer behulpzaam maar wist enkelt de standaard dingen van het eiland komt waarschijnlijk ook dat dit haar eerste siezoen op Thassos was.

Het eiland is rutig en nog echt grieks de mensen zijn zeer vriendelijk het is niet toeristies in een dag rij je met een auto het eiland rond . wij hebben een fijne vakantie gehad maar zou er niet weer heen gaan want heb er alles in de 15 dagen dat we er waren well gezien

Geplaatst op: 07-04-2014
Geschreven door: Anoniem

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Omboeken vakantie

Helaas moest ik vlak voordat we op vakantie een operatie ondergaan, waardoor de vakantie niet door kon gaan. De vakantie moesten we dus annuleren bij Sunweb, maar tot onze verbazing kwamen ze met het aanbod dat deze vakantie ook omgeboekt mocht worden. Dit hadden wij dus gedaan en gingen twee maandjes later op vakantie. Het verschil werd door de annuleringsverzekering vergoed!

Geplaatst op: 06-03-2014
Geschreven door: Anoniem

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Reisleiding

Op zich ben ik altijd goed te spreken over de vakanties die ik bij Sunweb heb geboekt, alleen de reisleiding tegenwoordig? Je wordt ergens uit de bus gezet en je bekijkt het maar. Of je stapt vanaf de airport in een bus, zonder reisleiding, chauffeur roept om, appartement huppeldpup, en je staat daar in het donker geen idee waar je heen moet lopen. Wellicht zijn dit bezuinigingen, maar juist de vroegere persoonlijke en goede reisleiding stond Sunweb bekend om. De reisleiding zelf, te jong en onervaren, doen hun best maar komt zeker niet altijd over, een ingestudeerd praatje, beter iemand die zelf echt spontaan is, verteld en aanvoelt wat er nodig is, meer ervaren is en die uitlegt waar je heen moet als je de bus uitstapt, bereikbaar is voor vragen -en niet alleen telefonisch- beter nog, even meeloopt. Mvg

Geplaatst op: 24-08-2019
Geschreven door: A

6 / 10
3/5 3/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Reisleiding

Op zich ben ik altijd goed te spreken over de vakanties die ik bij Sunweb heb geboekt, alleen de reisleiding tegenwoordig? Je wordt ergens uit de bus gezet en je bekijkt het maar. Of je stapt vanaf de airport in een bus, zonder reisleiding, chauffeur roept om, appartement huppeldpup, en je staat daar in het donker geen idee waar je heen moet lopen. Wellicht zijn dit bezuinigingen, maar juist de vroegere persoonlijke en goede reisleiding stond Sunweb bekend om. De reisleiding zelf, te jong en onervaren, doen hun best maar komt zeker niet altijd over, een ingestudeerd praatje, beter iemand die zelf echt spontaan is, verteld en aanvoelt wat er nodig is, meer ervaren en die uitlegt waar je heen moet als je de bus uitstapt, beter nog, even meeloopt.

Geplaatst op: 24-08-2019
Geschreven door: A

6 / 10
3/5 3/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Reviews niet betrouwbaar

Sinds mijn terugkomst van vakantie (4 mei) beweert sunweb dat er een storing is bij het plaatsen van reviews. Mijn review was niet echt lovend. Mijn bewering klopt helaas. Er zijn inmiddels wel 2 beweringen van (9.1 en 9.9) geplaatst, die hadden kennelijk geen last van een storing. Te triest voor woorden

Geplaatst op: 14-06-2017
Geschreven door: Wilma

6 / 10
3/5 3/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Luna Park Mallorca

Van 31.08 tot 07.09 in luna park Mallorca verbleven.

In de hotelkamer zelf waren al veel dingen stuk en nog vies. Losse plinten, vlekken in bed hoezen, gore spiegels etc.

Het was all in.. ontbijt was top en als er smiddags warm eten bij zat dan was dit ook echt warm/heet. Savonds daar in tegen was het eten koud tot lauw. En dit terwijl we direct om 19.00uur erheen gingen en wat koud moest zijn was warm. Hebben dus vaak buiten de deur gegeten.

Boek je een excursie bij Sunweb, denk dan even 2 keer na. In de shops die precies dezelfde excursie aanbieden betaal je zo 20 euro minder. Voel ons gewoon weer eens afgezet door de Nederlandse reisorganisaties.

Ook droppen ze je natuurlijk eerst in een leerwinkel of parelwinkel, daar verdienen die busorganisaties natuurlijk weer geld aan. Wij doen excursies om wat van het land te zien, niet om te winkelen. Beetje jammer.

Zelf snachts nog aan de stok gehad met fransen, die vonden het nodig om rond 4 / 5 uur snachts keihard op de deuren te bonken en te schreeuwen.

In ons hotel was verder geen toezicht of beveiliging. Die stond alleen bij het hoofdgebouw van luna park.

Zon zee en strand was super!! De accomodatie was helaas minder. Ondanks alles wel super genoten.

Geplaatst op: 09-09-2016
Geschreven door: Wendy

6 / 10
3/5 3/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Misleidende informatie en slechte service in Lanzarote

Ik had een Sunweb reis en accommodatie geboekt via Neckermann naar hotel Iberostar in Lanzarote. De vrouw van Neckerman vertelde dat ze er zelf was geweest, een goed hotel, veel zwembaden en rust. Ik had dus de reis geboekt voor 2700 euro.

Toen ik aankwam bleek dat er alleen maar 2 animatie zwembaden voor met name kinderen beschikbaar waren en kinderbedjes en dat voor de andere zwembaden je een zogenaamde Prestige moest hebben en dan zou je samen met andere extra faciliteiten 35 euro per dag extra moeten betalen.

Zowel op de website also op de subwebapp met mijn boeking staat er dat er beschikbaarheid zou zijn voor 7 zwembaden en wordt er over een beperking niet gesproken. Wel dat er prestige 1 eigen zwembad zou hebben. Bij de prestige beschrijving stond een hele opsomming maar niet dat ze drie eigen zwembaden zouden hebben.

Ik had dit aangegeven in de whatsapp 's avonds zodat ze dit zou lezen in de morgen (want ik zou een afspraak met haar hebben mbt mogelijke excursies). Ik kreeg 's morgens een bericht terug waarin stond dat door Covid19 faciliteiten veranderd kunnen zijn en we hier geen rechten op konden verhalen. Deze situatie had echter niks met Corona te maken maar was het beleid van het hotel.

Het is bepalend dat als er niets klopt een reisorganisatie dus blijkbaar de verantwoordelijkheden en rechten van een klant kan uitsluiten door Corona de schuld te geven. Tijdens de afspraak met de Sunweb medewerkster zei ze dat ze niet wist waar het over ging en het antwoord vanuit de auto schreef.

Ik had daarna een afspraak met de Sunwebmanager verantwoordelijk voor het eiland. Zij vertelde dat ze vond dat ik gekregen had waarvoor ik geboekt had omdat de kamer ok is en het is all-inclusive. Ik vertelde dat dit niet zo was omdat een deel van de faciliteiten niet toegankelijk waren. Ze wilde verder niets doen. Ze wilde een klacht opstellen en vroeg me dat te ondertekenen. Maar omdat hier ook in stond dat ik gekregen had waarvoor ik geboekt had, wilde ik het niet ondertekenen. Daarnaast gaf ze zelf aan dat ze niks wilde doen.

Wil ik dus toegang tot de rustigere zwembaden hebben, moet ik dus 35 euro per dag bijbetalen wat dus neerkomt op 490 euro voor 14 dagen wat dus het totaal maakt van 3190 euro

Ik had dus een dure vakantie geboekt en kom erachter dat ik dus alleen toegang heb tot de kinderzwembaden.

De houding van de Sunweb manager verbaasde me erg. Ze was aanvallend, niet flexibel en deed niks om ook maar begrip te tonen. Ik vroeg haar nogmaals om aan te tonen waar op de website het stond dat er beperkte toegang was tot de zwembaden maar ik kreeg geen antwoord. Ik werd aangeraden om de Prestige te nemen en extra te betalen. Ook werd het afgeschoven naar Neckermann terwijl zij juist de website van Sunweb gebruikte voor informatie.

Geplaatst op: 15-08-2021
Geschreven door: Anoniem

5 / 10
5/5 1/5 1/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Reisleiding

Op zich ben ik altijd goed te spreken over de vakanties die ik bij Sunweb heb geboekt, alleen de reisleiding tegenwoordig? Je wordt ergens uit de bus gezet en je bekijkt het maar. Of je stapt vanaf de airport in een bus, zonder reisleiding, chauffeur roept om, appartement huppeldpup, en je staat daar in het donker geen idee waar je heen moet lopen. Wellicht zijn dit bezuinigingen, maar juist de vroegere persoonlijke en goede reisleiding stond Sunweb bekend om. De reisleiding zelf, te jong en onervaren, doen hun best maar komt zeker niet altijd over, een ingestudeerd praatje, beter iemand die zelf echt spontaan is, verteld en aanvoelt wat er nodig is, meer ervaren is en die uitlegt waar je heen moet als je de bus uitstapt, bereikbaar is voor vragen -en niet alleen telefonisch- beter nog, even meeloopt. Mvg

Geplaatst op: 24-08-2019
Geschreven door: A

4 / 10
2/5 2/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Geen terugbetaling ontvangen van mijn voucher

Ik had een reis geboekt naar Egypte voor 2 personen. Maar mijn reis werd geannulleerd i.v.m. corona en ik zou de aanbetaling teruggestort krijgen. Ondertussen ben ik gescheiden en had natuurlijk een nieuw rekeningnummer doorgegeven omdat ik de hoofdboeker was en de aanbetaling ook betaald had. Maar na enkele keren aar Sunweb te hebben gebeld (steeds 1.5 uur in de wacht) werdt mij verteld dat het geld naar de rekening van mijn ex is gegaan en ze kunnen het zogezegd niet terug halen. Ik ben des duivels en wil mijn geld toch terug hebben natuurlijk. Maar volgens mij moet sunweb de fout herstellen en mij alsnog uitbetalen. 1 ding is zeker, ik ga nooit maar dan ook nooit meer een reis boeken bij sunweb,

Geplaatst op: 30-06-2021
Geschreven door: John H.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Waardeloos

Door zeer luide geluidsoverlast klacht ingediend. Zelfs geluidsopnames ingediend. Antwoord jammer kunnen we niets aan doen en zeggen dan nog hopen dat u een fijne vakantie gehad heeft. Nou dan heb je de klacht goed gelezen . Maar niet heus. Daarna nog een brief gestuurd naar de directie van Sunweb. Maar wat dacht je . Nog geen regeltje terug gekregen. U snapt het NOOIT
GEEN SUNWEB MEER.

Geplaatst op: 18-02-2020
Geschreven door: Marga

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Traumatische vakantie

Sunweb neemt klachten absoluut niet serieus. Je moet eerst 4 weken wachten op een reactie die nergens op slaat en overeenkomt met een reactie op fb en vervolgens mag je weer 4 weken wachten op een reactie op je email. En dan gaat jet om een zeer traumatische ervaring op een excursie die afgenomen is bij sunweb zelf.

Geplaatst op: 22-09-2018
Geschreven door: Karima T.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over Sunweb


Bestelproces *
10
/ 10
Service *
10
/ 10
Prijs *
10
/ 10
Levering *
10
/ 10

Gerelateerde bedrijven

HotelSpecials logo
HotelSpecials
14 beoordelingen
7,1
Topic Travel logo
Topic Travel
6 beoordelingen
8,7
Belvilla logo
Belvilla
25 beoordelingen
6,8

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Sunweb een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 23 beoordelingen geplaatst over Sunweb. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 7,5 gekregen, waarbij 78% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Sunweb actief?

Sunweb is vooral actief in de categorie vakantie & reizen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) autovakantie , vakantieparken , wintersport en zonvakanties.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Sunweb reviews? Dan kun je naar de website van Sunweb gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie