De beste vakantiebestemmingen om te zonnen

De beste vakantiebestemmingen om te zonnen

De vakantie is het perfecte moment om het bekende leven even achter te laten en de batterij weer op te laden. Geen werkdruk, geen rekeningen die betaald moeten worden en geen verplichtingen naar familie toe. Lekker, toch? De vakantie is ook het moment om natuurlijk aan je kleurtje te werken, maar daar heb je wel wat zon voor nodig. Maar waar gaat de reis dan heen? In onze blog zetten we de beste vakantiebestemmingen om te zonnen voor je op een rijtje.

Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra is een van de populairste kuststreken in Europa en Azië waar je eindeloos van de zon kunt genieten. Het Midden-Oosten is natuurlijk bij uitstek de plek om de zon op te zoeken en aan deze populaire kuststreek vind je meerdere dorpjes en steden waar je kunt verblijven. De meeste vakantiegangers kiezen dan voor een all-inclusive vakantie bij een van de luxe resorts die hier te vinden zijn. Het is niet alleen de perfecte locatie om te zonnen, maar ook om te zwemmen en om te watersporten.

Kreta, Griekenland

Griekenland is een van de populairste vakantiebestemmingen en vooral het eiland Kreta is in trek. Wist je dat de kustlijn 1000 kilometer lang is? Genoeg ruimte dus om een plekje op de witte stranden te vinden en om van de zon en het heldere water te genieten. Kreta is daarnaast een eiland waar je kunt genieten van mooie bezienswaardigheden, horeca- en uitgaansgelegenheden. Griekenland is ook nog eens een relatief goedkope locatie als je op zoek bent naar zon, zee en strand.

Algarve, Portugal

Wil je niets aan het lot overlaten en genieten van een heerlijk warm zonnetje? Dan is een vakantie naar de meest zuidelijke provincie in Portugal de beste keuze. Algarve staat bekend om de streek met de meeste zonuren van Europa en het is dus haast gegarandeerd dat je hier prima je zonvakantie kunt vieren. Natuurlijk kun je ook meerdere steden en mooie bezienswaardigheden bezoeken, maar lekker luieren op het strand is toch wel de primaire reden om naar het zuiden van Portugal af te reizen.

Costa del Sol, Spanje

In het zuiden van Spanje vind je de Costa del Sol en dat is een naam die je vast en zeker een keer gehoord of gelezen hebt. Het is ieder jaar en dus nog steeds een van de populairste vakantiebestemmingen voor mensen die een warm klimaat prefereren en op zoek zijn naar veel zonuren. In deze streek is van alles te doen en veel dorpjes en stadjes zijn oorspronkelijk vissersdorpen die heel knus en gezellig zijn. En natuurlijk kun je hier voor een prikkie een vorkje prikken.

Hurghada, Egypte

Hurghada in Egypte is een van de populairste zonvakanties volgens reisaanbieder Sunweb. Dat is niet zo vreemd, omdat je hier kilometerslange stranden vindt, kunt genieten van het zonnetje en het heldere zeewater. De meeste resorts waar ook de meeste vakantiegangers verblijven, zijn luxe en liggen direct aan zee. Hoe heerlijk is het om wakker te worden en de zee te zien en te horen. En binnen enkele meters kun je jezelf op het witte strand parkeren en een frisse duik nemen als je daar behoefte aan hebt.

Wil je meer weten over de populairste vakantiebestemmingen? Lees dan ook ons artikel.

Gerelateerde bedrijven
Sunweb logo
Sunweb
63 beoordelingen
5,5
Recente blogartikelen
De beste vakantiebestemmingen in de buurt van Nederland
De beste vakantiebestemmingen in de buurt van Nederland 13-05-2024
Welke merken maken het beste ondergoed voor vrouwen?
Welke merken maken het beste ondergoed voor vrouwen? 10-05-2024
Lees meer blogs