Ouwehands Dierenpark logo

Ouwehands Dierenpark reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Bezoek de website
Ouwehands Dierenpark reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
Ouwehands Dierenpark logo
Website
ouwehand.nl
Categorie
Uitjes
Bezoek de website

Reviews en ervaringen Ouwehands Dierenpark

Klein en groot, wie vindt het niet heerlijk een dagje door een dierenpark te slenteren om er van de dieren en de natuur te genieten? In Nederland kun je verschillende dierentuinen bezoeken. Ouwehands Dierenpark ligt in Rhenen in de provincie Utrecht, redelijk snel bereikbaar vanuit alle plaatsen in Nederland. Wat maakt Ouwehands Dierenpark bijzonder? Wat zijn de highlights? Je leest het hier allemaal in de beoordelingen van verschillende mensen. Wil je weten of een bezoek aan Ouwehands Dierenpark echt de moeite waard is? Worden de dieren er goed behandeld? Is het eten lekker en betaalbaar? Je leest het in onze reviews!

Over Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark is opgericht door de heer Cornelis W. Ouwehand. Oorspronkelijk hield Ouwehand een pluimvoederfabriek op de Grebbeberg en had hij daarnaast een kippenboerderij met sierkippen en bijzondere eenden. Er liepen ook wat andere exotische dieren rond. Ouwehand kreeg al snel door dat zijn klanten - die eigenlijk voor de diervoederfabriek kwamen - wel heel opvallend veel belangstelling voor de exotische dieren hadden. De collectie uitheemse dieren breidde zich steeds verder uit en uiteindelijk maakte de pluimvoederfabriek en kippenboerderij plaats voor een dierentuin. Op 18 juni 1932 werden de deuren van Ouwehands Dierenpark officieel geopend voor publiek.

Ouwehands Dierenpark: leren van dieren en er om geven

Ouwehands Dierenpark laat bezoekers met behulp van informatieve panelen, diervoorstellingen, live entertainment en persoonlijke toelichting van dierenverzorgers zien hoe de dieren in hun eigen omgeving leven. Het park hoopt daarmee begrip en respect voor dieren in de natuur te verwerven en de bezoekers enthousiast te maken voor natuurbescherming. Ouwehands Dierenpark ondersteunt educatief en financieel het natuurbeschermingsfonds dat verschillende projecten helpt die gericht zijn op het behoud van bedreigde dieren én hun leefgebieden. Ook met haar eigen Ouwehands Zoo Foundation (OZF) draagt ze bij aan natuurbescherming van de wilde soortgenoten van de dieren die in het park leven. Ouwehands Dierenpark richt zich niet alleen op het welzijn van de dieren, maar werkt mee aan internationale fokprogramma’s. Het dierenpark heeft al veel diersoorten gefokt. Ze worden geschonken aan erkende andere dierenparken, zodat bezoekers over de hele wereld kunnen blijven leren over diersoorten, zonder dat ze uit de natuur zijn gevangen. Ook kunnen de dieren waarvan de aantallen in het wild teruglopen, met behulp van de fokprogramma’s weer terug in de natuur geplaatst worden.

Waarom kiezen voor Ouwehands Dierenpark?

Bij Ouwehands Dierenpark kun je genieten van en heel veel leren over verschillende diersoorten. Je kunt ze natuurlijk bezoeken bij hun verblijf en sommige daarvan zelfs van zeer dichtbij. Ook zijn er dagelijks speciale voorstellingen en evenementen waar de dieren je laten zien hoe ze met elkaar leven en met elkaar plezier maken. Zoals bijvoorbeeld tijdens de 20 minuten lange zeeleeuwenvoorstelling. Voor het actuele programma kun je op de website kijken. Je kunt zomaar verschillende figuren in het park tegenkomen (Doctor Dodo, Filosoof Flamingo, Hoogleraar Hop, Onderzoeker Octopus, Professor Panda, Spindoctor Spitsmuis). Ze leren je op een grappige manier de wereld van de verschillende dieren beter te begrijpen. Alleen maar rondneuzen kan voor kinderen nog wel eens een opgave zijn. Gelukkig is er de overdekte speeljungle RavotAapia, waar kinderen zich even helemaal lekker kunnen uitleven en de ouders kunnen genieten van iets lekkers uit het restaurant. Voor een bezoek aan Ouwehands Dierenpark kun je online je tickets kopen. Je kunt ook kiezen voor een jaarabonnement. Het profijt daarvan is dat je voordelig het hele jaar het dierenpark kunt bezoeken en je krijgt korting op je bestelling in het restaurant, aankopen in de shop en de kosten voor parkeren. Ook krijg je korting op je bezoeken aan andere dierentuinen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Bovendien help je met de aanschaf van een abonnement de doelstelling van de dierentuin, namelijk het beschermen van dier en natuur.

Is Ouwehands Dierenpark betrouwbaar?

Ouwehands Dierenpark is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Dit kun je zien als een kwaliteitskeurmerk. Het betekent dat de dierentuin voldoet aan alle criteria waaraan een goede dierentuinen moeten voldoen en nauw samenwerken op het gebied van educatie, recreatie, natuurbescherming en onderzoek. Weet je niet zeker of je een jaarabonnement wilt afsluiten voor een jaar? Geen probleem, je kunt een dag met een entreeticket de dierentuin bezoeken. Als je daarna toch besluit voor een abonnement te kiezen, dan kan dat alsnog en wordt het bedrag dat je hebt betaald voor je entree in mindering gebracht.

Klantenservice en klachten Ouwehands Dierenpark

De klantenservice van Ouwehands Dierenpark is bereikbaar per e-mail. Ook kun je gebruik maken van de online chatbox. Op de website kun je verder alle informatie vinden over onder andere het privacybeleid, algemene voorwaarden en bezoekersreglement.

Wil jij Ouwehands Dierenpark ook beoordelen?

Heb jij Ouwehands Dierenpark bezocht en wil jij graag je ervaring met anderen delen? Je geeft er anderen een goed beeld mee wat zij van een bezoek aan deze dierentuin kunnen verwachten. Daarmee help je andere mensen een goede keuze te maken uit het diverse aanbod dierentuinen. Niet alleen je beoordeling op het gebied van de dierenverblijven en de diversiteit van de dieren kun je opnemen in je beoordeling. Mensen zijn bijvoorbeeld ook geïnteresseerd in de gebruikersvriendelijkheid van de website voor het bestellen van een ticket, de kwaliteit van het eten in het restaurant. Hoe schoon zijn de toiletten? Kortom, hoe uitgebreider je review, hoe beter anderen een keuze kunnen maken.

Gerelateerde bedrijven

Plopsaland logo
Plopsaland
2 beoordelingen
8,5
PZC Webwinkel logo
PZC Webwinkel
2 beoordelingen
8,5
I amsterdam City Card logo
I amsterdam City Card
2 beoordelingen
9,5
10
100% zou hier weer kopen
1 beoordeling
Onze beoordeling over ouwehand.nl

Het bedrijf Ouwehands Dierenpark is geverifieerd door ons. De webshop ouwehand.nl is al jaren een betrouwbare partij om te bestellen. Ouwehands Dierenpark is lid bij de KvK (kamer van koophandel) en hun website beschikt over een SSL certificaat (het groene slotje). Dit slotje geeft aan dat het veilig is om te bestellen via de online betaalmethodes die ze aanbieden. Ouwehands Dierenpark maakt gebruik van de meest voorkomende betaalmogelijkheden in Nederland.

Ouwehands Dierenpark is een Nederlands bedrijf en is al een lange tijd actief op het internet. Dit heeft ze een goede reputatie opgeleverd. Binnen ons platform kan ook jij een review achterlaten om zo andere consumenten te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen op het internet.

Het is verstandig de website van ouwehand.nl te bekijken voor actuele openingstijden. Daar vind je uiteraard ook het uitgebreide assortiment van Ouwehands Dierenpark.

Geplaatst op: 13-09-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review

Schrijf een review over Ouwehands Dierenpark


Bestelproces *
10
/ 10
Service *
10
/ 10
Prijs *
10
/ 10
Levering *
10
/ 10


Gerelateerde bedrijven

Plopsaland logo
Plopsaland
2 beoordelingen
8,5
PZC Webwinkel logo
PZC Webwinkel
2 beoordelingen
8,5
I amsterdam City Card logo
I amsterdam City Card
2 beoordelingen
9,5

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Ouwehands Dierenpark een betrouwbaar bedrijf?

Er is 1 beoordeling geplaatst over Ouwehands Dierenpark. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 10 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Ouwehands Dierenpark actief?

Ouwehands Dierenpark is vooral actief in de categorie dagje-weg.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Ouwehands Dierenpark reviews? Dan kun je naar de website van Ouwehands Dierenpark gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie