Hoe de zomervakantie overbruggen?

Hoe de zomervakantie overbruggen?

De zomervakantie is een heerlijke periode waarin de kinderen ruim 9 weken vrij hebben van school! Kinderen kunnen zich weer opladen voor het nieuwe schooljaar en de vrije tijd goed besteden aan buiten spelen en spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Waarschijnlijk staat er ook wel een vakantie naar het buitenland of naar de camping gepland. Maar het is onwaarschijnlijk dat je ruim 9 weken lang op vakantie gaat. Hoe kun je de zomervakantie overbruggen? In onze blog geven wij handige tips!

Stuur je kinderen naar een zomerkamp

Het klinkt een beetje cru, maar je kunt de kinderen naar een zomerkamp sturen. Er zijn genoeg zomerkampen waar kinderen terecht kunnen en ze kunnen voor een aantal dagen  in een mooie en leuke omgeving samen met leeftijdsgenootjes spelen en leren. Op het kamp worden ze begeleid door volwassenen die de leukste activiteiten verzinnen. Van een dropping tot aan het bouwen van een boomhut en van het knutselen van leuke kunstwerken tot aan het opvoeren van een toneelstuk in het openluchttheater.

Dagjes uit

Het werk gaat natuurlijk gewoon door, maar in de zomervakantie heb je in de regel iets meer vrije dagen dan in de rest van het jaar. Je kunt het kind immers niet elke dag bij de opvang of bij zijn grootouders brengen. Dus ouders moeten af en toe extra vrij plannen om de kinderen op te vangen en te vermaken. Op deze dagen kun je natuurlijk prima een dagje uit plannen. Bezoek leuke attractieparken, zoals Slagharen, Plopsaland of het Dolfinarium of bezoek een leuke dierentuin zoals het Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Ga lekker naar het strand

Een attractiepark of dierentuin kan vrij prijzig zijn als je met je kinderen er naartoe gaat en het komt financieel misschien niet uit als je net een aantal weken op vakantie naar Griekenland, Spanje of Turkije bent geweest. Je kunt ook goedkope uitjes plannen zoals een dagje naar het strand. Je neemt wat te eten en te drinken mee en je verblijft met je kinderen gewoon een dag aan het meer of de zee. Kinderen kunnen lekker spelen in het zand, zandkastelen bouwen en zwemmen terwijl de ouders kunnen genieten van het warme zonnetje.

Wanneer het regent

Wanneer het regent heb je natuurlijk niet veel zin in het rondwandelen in een dierentuin of een pretpark, maar gelukkig zijn er ook genoeg leuke activiteiten die je gewoon binnen kunt doen. Denk dan bijvoorbeeld aan de bioscoop. Je kunt met je kinderen een leuke kinderfilm bezoeken en vooral in de zomermaanden verschijnen er vaak meerdere films in de bioscoop die ook geschikt zijn voor de kleintjes. Je zou ook een leuk museum kunnen bezoeken, zoals het Spoorwegmuseum in Utrecht dat ook grotendeels overdekt is.

Je hoeft niet elke dag iets te verzinnen

Het is ook prima dat kinderen zichzelf vermaken. Je hoeft echt niet elke dag op pad te gaan of je kinderen te vermaken. Ze kunnen lekker buiten spelen met leeftijdsgenootjes, een potje Fortnite spelen op de spelcomputer of een filmpje kijken via Netflix. Ze kunnen ook knutselen, een kleurboek pakken of een mooi LEGO bouwpakket in elkaar zetten. Wil je handige tips en trucs over het boeken van je zomervakantie? Lees dan ons artikel 'Tips voor het boeken van je zomervakantie'.