Webshops logo vakantie-reizen

Wat zijn de beste pretparken in Europa?

/storage/img/knowledge-base-articles/wat-zijn-de-beste-pretparken-in-europa/1.png

Als je een dag, weekend of wat langer vrij hebt, is het ontzettend leuk om samen met je gezin een pretpark te bezoeken. Pretparken bieden namelijk vermaak voor jong en oud. Pretparken bestaan in de regel uit zowel rustige attracties als attracties voor de echte ‘thrill seekers’, terwijl er ook genoeg faciliteiten zijn om te kunnen ontspannen. Veel amusementsparken investeren ook in live shows en andere vormen van entertainment, zodat er ook echt voor iedereen wel iets te doen is. Nu vraag je jezelf alleen wel af welke pretparken in Europa nu echt de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen. Daarom zetten we in ons artikel de beste pretparken in Europa voor je op een rijtje.

Inhoud

Disneyland Parijs (Frankrijk)

We trappen af met een van de leukste, al dan niet het leukste, pretpark in Europa, dat ongeveer op 32 kilometer afstand van de Franse hoofdstad Parijs ligt. Dan hebben we het natuurlijk over Disneyland Parijs! Disneyland Parijs is een geweldig pretpark voor jong en oud en natuurlijk gebaseerd op de tekenfilmfiguurtjes van Disney. Terwijl je tegenwoordig ook je favoriete personages uit het Star Wars-universum kunt bezoeken en een ritje kunt maken in de attracties die gebaseerd zijn op de superhelden van Marvel. Disneyland Parijs bestaat uit een park met indrukwekkende attracties, zoals ‘It’s a Small World’, 'Hyperspace Mountain’ en natuurlijk ‘Pirates of the Caribbean’. Naast Disneyland vind je ook het pretpark Walt Disney Studios waar je eveneens leuke attracties vindt die gebaseerd zijn op de films en series van de studio en in Disney Village kun je heerlijk eten, drinken en shoppen.

Disneyland Paris logo
Disneyland Paris
7  / 10

De Efteling (Nederland)

Een van de populairste pretparken in Nederland en stiekem ook in heel Europa, is De Efteling. Gelegen in Kaatsheuvel, Noord-Brabant, dat volledig in het teken staat van sprookjes. Het ‘Sprookjesbos’ is dan ook een van de oudste attracties die zowel voor jong en oud geschikt is. Maar door de jaren heen heeft het attractiepark flink aan de weg getimmerd om de bezoekers kennis te laten maken met geweldige en soms adembenemende attracties, zoals ‘De Baron', 'Symbolica' en natuurlijk ‘Joris en de Draak’. Het leuke aan De Efteling is dat zowel jong als oud hier kunnen genieten van een geweldige sfeer, zowel rustige als spannende attracties en genoeg entertainment. Je loopt een groot risico om Roodkapje tegen het lijf te lopen, maar gedurende het jaar organiseert het pretpark ook leuke evenementen en shows waar je volop van kunt genieten.

Efteling logo
Efteling
7,5  / 10

Phantasialand (Duitsland)

Nabij Keulen in Duitsland vind je het mooie attractiepark Phantasialand. Gelegen in het plaatsje Brühl en een attractiepark dat verschillende thema’s heeft. Denk dan aan thema’s, zoals het oude Berlijn, het bovennatuurlijke thema ‘Mystery’ en een fantasiewereld met de naam “Fantasy”. Het pretpark heeft leuke attracties voor jong en oud. Denk dan bijvoorbeeld aan spannende achtbanen, zoals de ‘Taron’ en de ‘Black Mamba’ of aan rustige attracties, zoals de ‘Maus au Chocolat’. Het pretpark biedt ook enorm veel entertainment in de vorm van leuke parades en indrukwekkende shows, terwijl er ook voldoende ruimte is voor ontspanning en shoppen.

LEGOLAND Billund (Denemarken)

Ben jij gek op het wereldberoemde speelgoed LEGO en wil jij adembenemende kunstwerken van LEGO-blokjes van dichtbij zien, terwijl je ook een ritje kunt maken in een van de tientallen leuke attracties? Dan is het zeker de moeite waard om LEGOLAND Billund te bezoeken. Het pretpark vind je in Denemarken waar het merk LEGO ook oorspronkelijk vandaan komt. Dichterbij de bron kom je haast niet. In Miniland vind je een uitgestrekte wereld die op een schaal van 1:20 en met behulp van miljoenen steentjes is opgebouwd. Natuurlijk vind je in het pretpark ook leuke familie attracties, live shows en entertainment en uiteraard heb je ook alle kans om zelf creatief aan de slag te gaan met de bouwblokjes. En voor de liefhebber en verzamelaar kun je ook lekker shoppen en met een nieuw LEGO-pakket onder je arm het park verlaten.

Europa-Park (Duitsland)

Europa-Park is een van de grootste en populairste attractieparken in Europa en dat is niet zo vreemd. Je kunt namelijk met een uitgebreid bezoek aan het pretpark heel Europa ontdekken! De verschillende themagebieden zijn gebaseerd op landen en steden die in Europa liggen, terwijl je ook kunt genieten van andere thema’s, zoals de Middeleeuwen. Het pretpark heeft ook meer dan 100 (!) attracties. Variërend van attracties voor kinderen, leuke ritjes voor het hele gezin en zenuwslopende achtbanen. Denk dan aan de ‘Blue Fire Megacoaster’ en de ‘Silver Star’. Het pretpark biedt ook enorm veel entertainment aan in de vorm van leuke shows en je kunt zelfs verblijven in een van de gethematiseerde hotels als je meerdere dagen in Europa wilt verblijven.

Energylandia (Polen)

Energylandia is een van de jongste, maar ook populairste pretparken in Europa. Gelegen in Zator, Polen. Energylandia staat bekend om zijn indrukwekkende attracties, variërend van spannende achtbanen tot waterglijbanen en familieattracties. Zo is er voor jong en oud van alles te doen, terwijl je ook kunt genieten van entertainment in de vorm van spectaculaire shows. Het pretpark staat echter wel goed aangeschreven vanwege de indrukwekkende achtbanen, zoals de ‘Zadra’ en de ‘Speed Water Coaster’. Het park is ook opgedeeld in leuke gethematiseerde gebieden, terwijl er ook volop faciliteiten zijn om even tot rust te komen en om een hapje en een drankje te kopen.

Moviepark Germany (Duitsland)

Ben je een filmliefhebber, maar vind je het ook leuk om naar pretparken te gaan? Dan moet je zeker Moviepark Germany in Bottrop-Kirchhellen bezoeken. Het pretpark ligt in de buurt van Oberhausen en is met de auto goed bereikbaar. Het leuke aan Moviepark Germany is dat het volledige pretpark gebaseerd is op populaire films en series. Denk aan films en series, zoals Batman, Ice Age, The Walking Dead en Star Trek. Alle attracties zijn ook film- of serie gerelateerd en er zijn ook mooie parades en shows waarin je de bekende personages uit de films en series in actie kunt zien. De tientallen attracties variëren van zeer rustig tot zeer extreem en zo is er ook voor ieder wat wils. Terwijl er ook voldoende faciliteiten zijn waar je even lekker kunt ontspannen en kunt genieten van een authentieke Duitse Bratwurst of andere lekkernijen.

PortAventura World (Spanje)

Ben je op vakantie in Spanje en verblijf je in of nabij Salou? Dan is het zeker de moeite waard om een dagje naar het populaire pretpark PortAventura World te gaan. Met zijn combinatie van attractieparken, waterpark, thema's en hotels biedt PortAventura World een uitgebreide en gevarieerde ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Het park is een populaire bestemming voor gezinnen, avonturiers en liefhebbers van amusement en entertainment. Het PortAventura Park is een van de trekpleisters waar je zowel spannende attracties als leuke themagebieden vindt. Bijvoorbeeld thema’s die gebaseerd zijn op landen, zoals China en Mexico. Of ga naar Ferrari Land dat volledig in het teken staat van het beroemde en peperdure Italiaanse automerk. Ben je de attracties even beu of wil je gewoon relaxen? Breng dan een bezoekje aan het zwemparadijs Caribe Aquatic Park dat onderdeel is van PortAventura World.

Walibi Holland (Nederland)

Ben je een echte ‘thrill seeker’ en kan het je niet extreem en snel genoeg zijn? Dan is het zeker de moeite waard om Walibi Holland te bezoeken. Het pretpark ligt in de provincie Flevoland, Nederland en je vindt hier tientallen thrillrides, zoals de ‘Goliath’ en ‘Lost Gravity’. In het pretpark vind je ook meerdere waterattracties, zoals een onvervalste en spannende wildwaterbaan en een groot reuzenrad dat uitzicht biedt over het volledige pretpark en de omgeving. Een bekend evenement is ‘Halloween Fright Nights’ dat altijd in oktober en rondom de feestdag Halloween plaatsvindt. Het pretpark is dan tot laat geopend en tijdens je bezoek wordt je aangenaam (en soms ook aangenaam verrast) door weerzinwekkende horrorfiguren die daar rondlopen.

Walibi logo
Walibi
5,5  / 10

Plopsaland De Panne (België)

Aan de Belgische kust vind je het populaire attractiepark Plopsaland De Panne waar beroemde figuurtjes van Studio 100 rondlopen. Denk dan aan Kabouter Plop, Samson & Gert, K3 en natuurlijk Mega Mindy. Er zijn leuke en spannende attracties aanwezig, zoals achtbanen, draaimolens en waterattracties, terwijl er ook veel in- en outdoor speeltuinen te vinden zijn. Het pretpark staat echt bekend om de leuke shows waarin de beroemde personages van Studio 100 een hoofdrol spelen. Je kinderen kunnen hun favoriete helden ontmoeten, met ze op de foto gaan en een handtekening vragen, terwijl er ook voldoende restaurants en cafés zijn waar je even heerlijk tot rust kunt komen. Het park heeft ook een naastgelegen waterpark genaamd Plopsaqua De Panne, waar bezoekers kunnen genieten van glijbanen, zwembaden en waterattracties.

Plopsaland logo
Plopsaland
5,1  / 10

Gardaland (Italië)

Aan het Gardameer in Italië vind je het populaire en ook grote attractiepark Gardaland. Dat bekendstaat als een park dat voor jong en oud geschikt is. Er zijn voldoende attracties om van te genieten, terwijl Gardaland ook enorm veel investeert in het aanbieden van entertainment in de vorm van shows. Het park is opgebouwd uit verschillende themagebieden en je vindt hier ook geweldige attracties, zoals de ‘Raptor’, ‘Oblivion: The Black Hole’, ‘Fuga da Atlantide’ en ‘Jungle Rapids’. Voor de kleintjes is er ook genoeg te beleven, want een themagebied is helemaal ingericht op basis van het immens populaire tekenfilmfiguurtje Peppa Pig. Een ander voordeel van Gardaland is dat er ook een groot winkelgebied aanwezig is waar je niet alleen kunt shoppen, maar ook heerlijk kunt eten en drinken.

Slagharen (Nederland)

Slagharen vind je in de gelijknamige plaats in Nederland en het park stond vroeger bekend als Ponypark Slagharen. Waar je inderdaad op Pony’s kon rijden. Door de jaren heen is Slagharen geëvolueerd in een volwaardig attractiepark met meerdere themagebieden en spectaculaire attracties, zoals de ‘Thunder Loop’: een achtbaan met een verticale looping. Het voordeel van Slagharen is dat je er ook bungalows en lodges kunt huren en voor een langere tijd kunt verblijven. Je hoeft niet alleen het pretpark te bezoeken, want er zijn ook volop recreatiegebieden en waterparken waar je lekker kunt ontspannen en een frisse duik kunt nemen.

Slagharen logo
Slagharen
5,5  / 10

Alton Towers (Verenigd Koninkrijk)

Ook in het Verenigd Koninkrijk vind je leuke attractieparken, waarvan Alton Towers de populairste is. Alton Towers en het daarbij behorende resort ligt in Staffordshire, Engeland en het park staat bekend om de spannende attracties en de mooie omgeving. Voor zowel ‘thrill seekers’ als families is er genoeg te beleven. Denk dan aan de achtbanen 'Oblivion', ‘The Smiler’ en ‘Nemesis’. Maar je vindt er ook leuke en spannende waterattracties en prachtige tuinen waar je doorheen kunt wandelen. De kleintjes kunnen zich opperbest vermaken in het gethematiseerde gebied ‘CBeebies Land’, terwijl er ook genoeg horecagelegenheden zijn waar je zowel overheerlijke gerechten als de beroemde snack Fish & Chips kunt bestellen.

Parque Warner (Spanje)

Vlakbij Madrid vind je het gethematiseerde pretpark Parque Warner. Een attractiepark dat volledig in het teken staat van films en series die door de wereldberoemde studio Warner Bros. zijn uitgebracht. Misschien zegt je dat niet zoveel, maar in dit pretpark vind je zowel helden, figuurtjes als de attracties die op hen geïnspireerd zijn. Denk dan aan personages, zoals Batman, Superman, Wonder Woman, Bugs Bunny, Daffy Duck en andere populaire figuren die in de films en series van Warner Bros. een hoofdrol spelen. Het pretpark heeft verschillende themagebieden die iets met de franchises van de studio te maken hebben, terwijl er zowel rustige als zenuwslopende attracties te vinden zijn. Natuurlijk ontbreken live-shows, parades en andere entertainment niet in het pretpark dat op films en series is gebaseerd.

Beoordeeld door consumenten

De pretparken die wij aanprijzen, zijn overwegend positief beoordeeld door de bezoekers van onze website. Op basis van hun reviews denken wij dus ook dat de pretparken die we bespreken leuke attractieparken zijn die je kunt bezoeken. Wil je meer weten over het pretpark? Lees dan de reviews van onze bezoekers en oordeel zelf of het amusementspark ook de beste keuze voor jou is.

Help jij ons mee?

Wij zijn altijd op zoek om de verhalen over de pretparken compleet te maken en jij kunt daaraan bijdragen. Wij nodigen je dan ook van harte uit om een review te schrijven over het attractiepark dat je hebt bezocht. Schrijf een zo eerlijk mogelijke review en bespreek belangrijke zaken, zoals hoe de attracties waren, hoe makkelijk het was om te parkeren en hoe duur of goedkoop het eten en drinken is. Op die manier help je ons de verhalen compleet te maken en je helpt onze bezoekers om een goede overweging te maken voor welk pretpark ze kiezen. Wij willen je alvast hartelijk bedanken voor de genomen tijd om een review te schrijven.