Webshops logo vakantie-reizen

All inclusive vakanties voor een zorgeloze vakantie

/uploads/img/blogs/all-inclusive-vakanties-voor-een-zorgeloze-vakantie/all-inclusive-vakanties-voor-een-zorgeloze-vakantie-1.png
Iedereen heeft vakantie nodig. Of je nu alleen bent of samen met je vriendin er even tussenuit wilt. Of als je met het hele gezin de zon wilt opzoeken. Maar een eindeloos rits aan aanbiedingen op het Internet en een zee aan brochures die je in de handen gedrukt krijgt na het bezoek aan het lokale reisbureau, kunnen voor stress zorgen. Juist iets dat je niet wilt als je op vakantie gaat! Evenals dat je geen zorgen wilt over alles dat ook maar iets met het vervoer en de accommodatie van je vakantiebestemming te maken heeft. Terwijl je ook wel zekerheid wilt hebben en de controle over je budget wilt houden. Dan is een all inclusive vakantie echt iets voor jou! 

Waarom een all-in vakantie?

De term all-in (ook wel all inclusive genoemd) is de term die gebruikt wordt voor het complete plaatje. All-in vakanties bevatten de reis naar de gekozen vakantiebestemming en het hotel of het resort waar je verblijft. Terwijl all-in pakketten ook het eten en het drinken en soms ook verschillende (watersport)activiteiten en themavonden bevatten. Zo betaal je slechts één bedrag voor een complete reis en weet je waar je aan toe bent. Hoe heerlijk is het dat je alleen je koffers hoeft in te pakken en de zon hoeft op te zoeken terwijl verder alles al geregeld is? Zo kan je echt even afstand nemen van de dagelijkse sleur.

Geen stress en zorgen

Rekeningen betalen, de belangrijke meeting op het werk voorbereiden en je oma helpen verhuizen naar het verzorgingstehuis. Of de kinderen die naar school of naar de voetbaltraining moeten. Zaken waar je echt even afstand van kan (en ook moet) doen als je een vakantie plant. Om zowel mentaal als fysiek tot rust te komen is een vakantie bij uitstek de kans om even aan alles te ontsnappen. Het is toch een heerlijk gevoel als je op een zonnige locatie in je hotelbed wakker wordt en de geur van de zilte zeelucht ruikt. Terwijl het ontbijt en het diner voor je geregeld worden en je alleen maar ’s ochtends en ’s avonds hoeft aan te schuiven in het restaurant. Ook wanneer je aan het zwembad van het resort ligt is stress er niet bij, want je vraagt gewoon om een hapje of een drankje terwijl je nog eens de bladzijde van een goed boek omslaat of even de oogjes sluit. Terwijl het zonnetje op je lijf staat en een gezond bruin kleurtje verzorgt. Ook wanneer de kinderen om een ijsje smeken hoef je niet naar je portemonnee te graaien, want dat is ook geregeld. Terwijl je als gezin activiteiten op het water kan ondernemen. Nu lijkt het alsof wij de ideale droomwereld schetsen en dat is ook wel een beetje zo. Ja, er zijn all inclusives waarbij alles tot in de puntjes geregeld is. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Bij het boeken van een all-in vakantie is het goed om helder te krijgen wat wel en wat niet is inbegrepen. Zodat je eenmaal op je bestemming niet voor vervelende verrassingen komt te staan. We geven dan ook een paar handige tips in dit artikel over hoe je het beste te werk kunt gaan.

De koetjes met gouden hoorntjes

Reisbureaus en websites beloven soms koetjes met gouden hoorntjes. Voor een habbekrats zit je op een exotische locatie en heb je het idee dat alles tot in de puntjes is geregeld. Maar is dat ook echt zo? Met een beetje geluk ja en met een beetje pech nee. Natuurlijk is de adviseur aan het tafeltje bij het reisbureau op dat moment je beste vriend of vriendin, maar houdt er rekening mee dat hij of zij daar zit om geld te verdienen. Ga dan ook niet over één nacht ijs, neem de benodigde documentatie mee en lees het thuis allemaal nog even rustig door. Voordat je een handtekening onder een boeking zet en achteraf enorm veel spijt krijgt. Een andere tip is om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Natuurlijk zijn dit prijzige verzekeringen, maar je slaat jezelf voor het hoofd als je de vakantie niet meer kan omboeken of kan annuleren. Dat gaat je dan een hoop geld kosten. Niets is zeker in het leven dus een beetje zekerheid inbouwen kan geen kwaad. Uiteindelijk ben je blij dat je die zekerheid hebt. Een groot aantal all-inclusive vakanties bevatten die verzekering al. Dan is het separaat afsluiten van een annuleringsverzekering niet nodig.
/uploads/img/blogs/all-inclusive-vakanties-voor-een-zorgeloze-vakantie/all-inclusive-vakanties-voor-een-zorgeloze-vakantie-9.png

Is goedkoop ook echt goedkoop?

Ook weer zo’n strikvraag, want is een goedkope all inclusive vakantie wel echt goedkoop? Nu kan het vergelijken van prijzen op verschillende websites en bij verschillende reisbureaus geen kwaad, maar dit is wel een tijdrovend proces. Neem er dan ook gewoon de tijd voor, want met een beetje geluk ben je al een aantal maanden al dan niet een jaar voor de vakantie bezig met het plannen van de vakantie. Misschien is het bij de concurrent wel wat goedkoper, maar let op! Kijk ook of de vakantie dezelfde voorwaarden hanteert en het pakket ook hetzelfde bevat. Je wilt er toch niet achterkomen dat wanneer je een aantal euro hebt uitgespaard de hapjes en de drankjes niet betaald zijn en dat je iedere keer als je wat wilt eten of drinken toch de portemonnee moet trekken. Toch kan je volop genieten voor een scherpe prijs, want er zijn vaak aanbiedingen in last-minute all inclusive vakanties. Reizigers die hebben geannuleerd maken vaak de weg vrij voor de consument die op het laatste moment beslist om op pad te gaan. Dan kan je profiteren van een scherpe aanbieding en toch van alle voordelen genieten. Het nadeel is dat je niet alleen in een seconde moet beslissen of je de aanbieding accepteert, maar ook echt afhankelijk bent van of iemand zijn reis annuleert. Wil je er dus zeker van zijn dat je op de beoogde data kan reizen, moet je het zekere voor het onzekere nemen en vooraf boeken. En dan betaal je dus wel iets meer.

Is een all-in vakantie wel iets voor mij en mijn gezin?

Een all inclusive vakantie is eigenlijk voor iedereen, maar vooral voor de vakantieganger die geen stress en zorgen wilt hebben. Waar de één het heerlijk vindt om van plaats naar plaats te reizen en eenmaal op de bestemming aangekomen te zoeken naar een onderkomen, wilt de ander juist zekerheid. Bij een all-in vakantie heb je immers ook genoeg vrijheid om steden en bezienswaardigheden te bezoeken. Echter moet je voor accommodaties en faciliteiten buiten het resort betalen. Dat kan een reden zijn om in en rondom het resort te blijven hangen, want de portemonnee kan dan gewoon op de kamer blijven. Toch wel handig als je de hele dag in je gloednieuwe zwembroek of bikini wilt rondlopen. Voor gezinnen is een all-in vakantie vaak het interessants, omdat er genoeg te doen is voor de kinderen terwijl ze nooit uit je zicht verdwijnen. Ze spatteren lekker in het zwembad of ze staan bij de ijscoman een ijsje te eten. Terwijl jij gewoon lekker op je zonnebedje of je handdoek ligt. Daarnaast speelt de prijs voor gezinnen een belangrijke rol, want vakantie vieren met je vrouw en drie kinderen kan toch een flinke hap uit je budget nemen. Hoewel de all-in vakanties duurder zijn voor meerdere personen, zijn deze vaak nog steeds goedkoper dan wanneer je de reis en het hotel afzonderlijk boekt. Terwijl je ook de activiteiten en het eten en het drinken op de vakantiebestemming zelf moet bekostigen. Dan ben je onbewust toch weer continu bezig met het budget en geldzaken. Iets waar je juist met een vakantie even niet aan wilt denken.
/uploads/img/blogs/all-inclusive-vakanties-voor-een-zorgeloze-vakantie/all-inclusive-vakanties-voor-een-zorgeloze-vakantie-14.png

Populaire bestemmingen all inclusive vakanties

Er zijn meer dan 40 landen waar je naartoe kan als je op zoek bent naar een all-in vakantie en Griekenland, Turkije en Egypte zijn toch wel de hotspots van dit moment. Terwijl Duitsland, Spanje en zelfs Nederland ook in trek zijn bij de vakantievierders. Vooral reisbureau TUI lijkt op dit moment de beste papieren te hebben om de reizigers te faciliteren. Met een ruim aanbod in meer dan 40 bestemmingen terwijl zij ook Ultra all-inclusives aanbieden. Een Ultra all-inclusive is net even iets meer dan een all-inclusive. Dit zijn volledige vakanties zonder grenzen. Dat is overigens niet helemaal waar, maar je komt wel in de buurt van een volledig verzorgde reis. Deze vakanties bieden vaak naast de reis, het verblijf en het eten en het drinken ook snacks, verschillende nationale en internationale dranken, activiteiten en entertainment. In een aantal gevallen bevat een Ultra all-inclusive vakantie ook onbeperkt ijs en roomservice.

Verschillende verblijven bij een all-in vakantie

Wanneer je een all-in vakantie boekt heb je wel keuze in waar je wilt verblijven. Het resort is met stip de populairste keuze, omdat een resort vaak alles heeft wat je nodig hebt. Een luxe hotelkamer, restaurant, feestzalen, bar, zwembad en eetgelegenheden. Terwijl sommige activiteiten op het aangrenzende strand worden georganiseerd. Maar je kan ook kiezen voor een hotel zonder al die extra’s. Het nadeel is dan wel dat je vaak op een externe locatie van de extra’s kan profiteren. Denk dan aan het restaurant in de stad, die samen met de hoteleigenaar de handen ineen heeft geslagen en het ontbijt, lunch en het diner voor zijn gasten verzorgt. Een bungalowpark is ook een populaire keuze, want dan heb je vaak een huisje met je vrienden of het gezin en ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Een nadeel kan zijn dat de extra’s van je all-in vakantie op een centrale plek beschikbaar zijn. Center Parcs is hier in een goed voorbeeld in, want op een centrale plek heb je vaak het restaurant, activiteiten, zoals kinderdisco en bowlen, het Aquapark en de fitnessruimte. Bij een resort kan je haast letterlijk je bed uitrollen en aan een zwembad of het strand liggen.

Kosten drukken door met eigen vervoer te gaan

Soms kiezen reizigers ervoor om de kosten te drukken door voor eigen vervoer te kiezen en dat is natuurlijk ook goed mogelijk als je binnen Europa blijft. Vrijwel iedere bestemming is goed bereikbaar met de auto, maar het levert ook iets meer stress op. Het vraagt om iets meer voorbereiding, omdat je auto ten eerste in topconditie moet zijn om een lange reis te ondernemen terwijl je ook kan controleren of je wel in het buitenland verzekerd bent. Ook het afsluiten van een aanvullend abonnement bij de ANWB voor hulp bij pech is geen slecht idee als je acht tot twaalf uur in de auto zit.

Je koffers pakken

We hopen je nu meer informatie te hebben gegeven over all inclusive vakanties, wat de voor- en nadelen zijn en waar je op kan letten als je een all-in vakantie gaat boeken. We wensen je alvast veel reisplezier en een zorgeloze vakantie toe! Maar dat gaat vast en zeker lukken als jij straks aan het zwembad of op het strand ligt en nog even de oogjes sluit terwijl het warme zonnetje schijnt.