Gites logo

Gites reviews, ervaringen en beoordelingen

Bezoek de website
Gites reviews, ervaringen en beoordelingen
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
1690
Gites logo
Website
gites.com
Categorie
Vakantie & reizen
Bezoek de website

Reviews en Ervaringen Gites

Wil je bij het uitzoeken van een vakantiehuis in Frankrijk veel keus hebben, dan kom je wellicht uit bij Gites. Of je nu zomers of ’s winters naar Frankrijk gaat, bij dit platform is zeer veel keus. Nu wil je misschien eerst meer weten over de betrouwbaarheid van Gites. Zijn de accommodaties wel comfortabel en hoe verloopt het boekingsproces? Staat er een medewerker van Gites voor je klaar als er iets niet volgens plan verloopt? Om hier achter te komen, kun je ervaringen van eerdere gasten bekijken. Wij hebben deze reviews handig voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij een weloverwogen beslissing nemen om wel of geen vakantiehuis via Gites te boeken.

Over Gites

Gites is een online platform waar verhuurders van vakantiehuizen in Frankrijk hun woning kunnen verhuren. Er zijn zeker meer dan 4000 accommodaties beschikbaar en er is veel variatie in het type woningen. De vakantiehuizen liggen verspreid door heel Frankrijk, dus er is in elke regio wel iets te vinden. Of je nu op wintersport wilt of dat het gaat om een vakantie midden in de zomer, er zijn zeker woningen die passen bij jouw wens. De oprichter van Gites is Theo. Hij is tegelijkertijd ook de bedenker van dit concept. Het team bestaat uit 3 personen. De internationale uitstraling van Gites is de laatste tijd verstevigd, Gites.com is namelijk overgenomen.

Waarom kiezen voor Gites

Een groot voordeel van boeken via Gites is dat je zo enorm veel keus hebt. Je kunt eenvoudig selecteren op villa’s, appartementen, boerderijen, bed & breakfasts, safaritenten en zelfs pipowagens. Ook kun je zoeken op ligging en faciliteiten. Wil je veel mooie dorpjes in de Dordogne bezoeken, dan zoek je in deze regio. Ga je vooral naar Frankrijk om een bepaalde activiteit, zoals bijvoorbeeld skiën of wandelen, uit te oefenen, dan filter je eenvoudig op deze activiteit. Het feit dat er zoveel keus is, kan het ook lastig maken om de juiste vakantiewoning te vinden. Kies je nu die grote villa met een eigen zwembad of wordt het toch die nostalgische boerderij op het platteland van Frankrijk? Een goed idee is dan om gebruik te maken van een bepaalde optie op de website. Het is namelijk mogelijk om je favorieten op te slaan. Dan hoef je op een later moment niet weer uitgebreid te zoeken, maar zie je met een muisklik direct welke accommodaties je geschikt leken. Via het platform heb je direct contact met de eigenaar van de accommodatie. Er is dus geen tussenkomst van Gites zelf. Dit kan de kosten van je vakantie mooi voor een gedeelte drukken.

Is Gites betrouwbaar?

Het lijkt je misschien ideaal om zoveel keus te hebben bij het boeken van een vakantiewoning in Frankrijk. Nu is het echter nog de vraag of Gites wel echt een betrouwbare organisatie is. Het feit dat ze voor de zesde keer winnaar van de Zoover Award in het kader van beste vakantiehuisaanbieder zijn geworden, zegt wat dat betreft wel genoeg. Ook als je de recensies van andere huurders leest, zie je dat de tevredenheid over Gites groot is.

Klantenservice en klachten

Gites geeft aan klachten heel serieus te nemen. Het is de bedoeling dat je het meteen aangeeft als je een klacht hebt over een bepaalde verhuurder. Gites belooft daarop meteen actie te ondernemen. Desnoods zelfs door de betreffende advertentie definitief te verwijderen. Op de website vind je de procedure. Deze wordt uitgebreid beschreven. Je kunt altijd even bellen met een medewerker van Gites. Er zijn telefoonnummers uit de verschillende landen vermeld op de website. Zo vind je snel het voor jou meest relevante telefoonnummer. Ook kun je een e-mail sturen als je vragen of klachten hebt. Of je neemt even contact op via Facebook.

Wil jij ook beoordelen?

Huur jij je accommodatie voor de wintersport in Frankrijk altijd bij Gites? Boek je de vakantiewoning voor je zomervakantie in Frankrijk al jaren bij Gites? Schrijf dan een beoordeling, zodat andere mensen kunnen lezen over jouw ervaringen. Een review van andere huurders kan mensen helpen om een weloverwogen keuze te maken.

Reviews over Gites
Gerelateerde bedrijven
Tsjecho Reizen logo
Tsjecho Reizen
4 beoordelingen
5,3
BBI Travel logo
BBI Travel
4 beoordelingen
6,8
Suncamp holidays logo
Suncamp holidays
3 beoordelingen
7,7
Gerelateerde blogartikelen
7
50% zou hier weer kopen
5 beoordelingen
Lees onze review over Gites

Het bedrijf Gites is geverifieerd door ons. De webshop gites.com is al jaren een betrouwbare partij om te bestellen. Gites is lid bij de KvK (kamer van koophandel) en hun website beschikt over een SSL certificaat (het groene slotje). Dit slotje geeft aan dat het veilig is om te bestellen via de online betaalmethodes die ze aanbieden. Gites maakt gebruik van de meest voorkomende betaalmogelijkheden in Nederland.

De reputatie van gites.com is positief te noemen. Het Nederlandse bedrijf is namelijk ook al een lange tijd actief op het internet. Je kunt zelf ook meehelpen andere gebruikers een goede keus te maken bij hun aankopen. Dit kun je doen door een review achter te laten op deze pagina.

Bekijk zeker even de website van gites.com. Dit geeft je een beter beeld van de webshop. Daarnaast staat daar hun uitgebreide assortiment en natuurlijk de openingstijden van Gites.

Geplaatst op: 17-03-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Super gezellig, goed verzorgt en de motoren gratis in de garage.

Gastvrije ontvangst, voelen ns direkt thuis. Leuk concept door zelf drank pakken uit de koelkast en zelf op lijstje afvinken. Zeer schappelijk prijzen. Gezamelijke Avondeten met andere gasten ook leuke ervaring. Wij komen zeker nog eens terug.

Geplaatst op: 17-06-2023
Laatst bewerkt op: 17-06-2023
Geschreven door: Jos S.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Weigert eerlijke reviews te plaatsen

Wij hebben in oktober 2021 een woning gehuurd via Gites.nl. Het betreft de woning die door verhuurders “een bijzondere herenboerderij” wordt genoemd en als registratie nummer heeft 13207. De woning ligt enkele kilometers vanaf het dorpje Préprorché in de Morvan, Bourgogne, Frankrijk. In het dorpje baten de Nederlandse verhuurders nog enkele andere woningen uit.
Het is een heel oud huis, je kijkt door de kieren langs de ramen en deur naar buiten en het is koud. Alvorens te boeken heb ik bij verhuurders gevraagd of de woning verwarmd is. Het antwoord luidde dat er elektrische kachels zijn en een houtkachel. Voor de houtkachel zou verhuurster hout leveren voor 5 euro per zak. Daags voor vertrek naar Frankrijk stuurde verhuurders nog het bericht dat we maar warme kleren en sloffen mee moesten nemen. Ook adviseerde verhuurders om in Nederland bij de bouwmarkt brandhout te kopen en dat mee naar Frankrijk te nemen. Op mijn vraag waarom verhuurders volgens afspraak niet voor brandhout zouden zorgen kreeg ik, anders dan bij de rest van de -inmiddels gemaakte en betaalde- boeking geen reactie. Aangekomen in Frankrijk vertelde verhuurster doodleuk dat ze geen brandhout hadden en ik dat maar zelf bij een Franse bouwmarkt moest gaan kopen.
Eenmaal ik het huis aangekomen zagen we tot onze schrik wolken van honderden vliegen binnen. Een deel vloog nog, de meeste vielen dood neer op de vensterbanken en vloer. Op de vloer zaten vieze plekken van kapot getrapte vliegen. Toen ik verhuurders daarover een mail, met foto’s, stuurde kwam verhuurster langs met een grote spuitbus vergif. Nadat we zeiden niet te willen dat ze daarmee in onze leefruimte ging spuiten, vertelde ze dat ze dat de dag daarvoor ook al had gedaan. Toen begrepen we ook waarom al die vliegen na korte tijd dood neervielen.
De elektrische kachels gaven evenveel warmte als een broodrooster en daarmee was de koude woning niet te verwarmen. We hebben tegen hoge kosten zelf hout moeten kopen om de keukenkamer te verwarmen. De woonkamer konden we niet gebruiken door de vele vliegen en de onmogelijkheid deze te verwarmen. Bij de aanwezige kachel stond een bordje dat deze niet gebruikt mocht worden.
De aanwezige wifi-verbinding viel soms wel tien keer per dag uit.
Voor het gebruik van elektriciteit wordt achteraf een absurd hoog bedrag gerekend en op de borgsom ingehouden.
De op de foto’s aanwezige infrarood sauna, die in de gegeven omstandigheden heel welkom zou zijn geweest, is er niet. We zagen toevallig dat die in de voor huurders afgesloten kelder was gezet. Overigens is ook de hele bovenverdieping afgesloten.
Het huis oogt op zich mooi en de omgeving is heerlijk rustig. Dit zijn ook de enige pluspunten. Al met al is het een armoedige bedoening. Verhuurders geven een onjuiste voorstelling van zaken en houden zich niet aan gemaakte afspraken.
De na thuiskomst geschreven review, de eerste ooit, is niet geplaatst en ook overigens is daar geen enkele reactie op gekomen. Ook niet toen de verhuurders daar rechtstreeks om vroeg.
Verhuurdersplatform Gites.nl vertelde desgevraagd dat verhuurders zelf konden bepalen of ze een review bij hun advertentie plaatsen. Gites.nl vindt dat zij niet verantwoordelijk is voor het manipuleren van reviews. Ook werd gezegd dat wraakacties (!) nooit werden geplaatst. Kennelijk wordt elke niet-positieve review als wraakactie gekwalificeerd. Hiermee werkt Gites.nl mee aan een onjuiste informatievertrekking die in strijd is met het beginsel dat een review van een huurder, ook al is deze niet zo positief voor de verhuurder, altijd geplaatst moet worden zodat potentiële huurders kunnen lezen wat de ervaringen van eerdere huurders zijn. Het kan niet zo zijn dat verhuurders of een verhuurplatform, zelf bepaalt wat de huurders over de door hen aangeboden woning moeten vinden.
Wanneer we de juiste informatie hadden gekregen over deze “bijzondere herenboerderij” hadden we deze niet gehuurd. De ervaring met verhuurplatform Gites.nl is ook slecht en vormt ook aanleiding daar nooit meer een woning te boeken.
Wij zijn dan ook negatief over zowel deze vakantiewoning, als over verhuurplatform Gites.nl.

Geplaatst op: 09-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Naam bekend H.

5 / 10
4/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Gites.nl weigert, na slechte beoordeling, eerlijke review te plaatsen.

Wij hebben in oktober 2021 een woning gehuurd via Gites.nl. Het betreft de woning die door verhuurders “een bijzondere herenboerderij” wordt genoemd en als registratie nummer heeft 13207. De woning ligt enkele kilometers vanaf het dorpje Préprorché in de Morvan, Bourgogne, Frankrijk. In het dorpje baten de Nederlandse verhuurders nog enkele andere woningen uit.
Het is een heel oud huis, je kijkt door de kieren langs de ramen en deur naar buiten en het is koud. Alvorens te boeken heb ik bij verhuurders gevraagd of de woning verwarmd is. Het antwoord luidde dat er elektrische kachels zijn en een houtkachel. Voor de houtkachel zou verhuurster hout leveren voor 5 euro per zak. Daags voor vertrek naar Frankrijk stuurde verhuurders nog het bericht dat we maar warme kleren en sloffen mee moesten nemen. Ook adviseerde verhuurders om in Nederland bij de bouwmarkt brandhout te kopen en dat mee naar Frankrijk te nemen. Op mijn vraag waarom verhuurders volgens afspraak niet voor brandhout zouden zorgen kreeg ik, anders dan bij de rest van de -inmiddels gemaakte en betaalde- boeking geen reactie. Aangekomen in Frankrijk vertelde verhuurster doodleuk dat ze geen brandhout hadden en ik dat maar zelf bij een Franse bouwmarkt moest gaan kopen.
Eenmaal ik het huis aangekomen zagen we tot onze schrik wolken van honderden vliegen binnen. Een deel vloog nog, de meeste vielen dood neer op de vensterbanken en vloer. Op de vloer zaten vieze plekken van kapot getrapte vliegen. Toen ik verhuurders daarover een mail, met foto’s, stuurde kwam verhuurster langs met een grote spuitbus vergif. Nadat we zeiden niet te willen dat ze daarmee in onze leefruimte ging spuiten, vertelde ze dat ze dat de dag daarvoor ook al had gedaan. Toen begrepen we ook waarom al die vliegen na korte tijd dood neervielen.
De elektrische kachels gaven evenveel warmte als een broodrooster en daarmee was de koude woning niet te verwarmen. We hebben tegen hoge kosten zelf hout moeten kopen om de keukenkamer te verwarmen. De woonkamer konden we niet gebruiken door de vele vliegen en de onmogelijkheid deze te verwarmen. Bij de aanwezige kachel stond een bordje dat deze niet gebruikt mocht worden.
De aanwezige wifi-verbinding viel soms wel tien keer per dag uit.
Voor het gebruik van elektriciteit wordt achteraf een absurd hoog bedrag gerekend en op de borgsom ingehouden.
De op de foto’s aanwezige infrarood sauna, die in de gegeven omstandigheden heel welkom zou zijn geweest, is er niet. We zagen toevallig dat die in de voor huurders afgesloten kelder was gezet. Overigens is ook de hele bovenverdieping afgesloten.
Het huis oogt op zich mooi en de omgeving is heerlijk rustig. Dit zijn ook de enige pluspunten. Al met al is het een armoedige bedoening. Verhuurders geven een onjuiste voorstelling van zaken en houden zich niet aan gemaakte afspraken.
De na thuiskomst geschreven review, de eerste ooit, is niet geplaatst en ook overigens is daar geen enkele reactie op gekomen. Ook niet toen de verhuurders daar rechtstreeks om vroeg.
Verhuurdersplatform Gites.nl vertelde desgevraagd dat verhuurders zelf konden bepalen of ze een review bij hun advertentie plaatsen. Gites.nl vindt dat zij niet verantwoordelijk is voor het manipuleren van reviews. Ook werd gezegd dat wraakacties (!) nooit werden geplaatst. Kennelijk wordt elke niet-positieve review als wraakactie gekwalificeerd. Hiermee werkt Gites.nl mee aan een onjuiste informatievertrekking die in strijd is met het beginsel dat een review van een huurder, ook al is deze niet zo positief voor de verhuurder, altijd geplaatst moet worden zodat potentiële huurders kunnen lezen wat de ervaringen van eerdere huurders zijn. Het kan niet zo zijn dat verhuurders of een verhuurplatform, zelf bepaalt wat de huurders over de door hen aangeboden woning moeten vinden.
Wanneer we de juiste informatie hadden gekregen over deze “bijzondere herenboerderij” hadden we deze niet gehuurd. De ervaring met verhuurplatform Gites.nl is ook slecht en vormt ook aanleiding daar nooit meer een woning te boeken.
Wij zijn dan ook negatief over zowel deze vakantiewoning, als over verhuurplatform Gites.nl.

Geplaatst op: 09-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Naam bekend H.

3 / 10
1/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Leuke aanbiedingen

Ik heb hier op het laatste moment nog een last minute vakantie geboekt en ik heb gebruik kunnen maken van een super aanbieding die de site heeft aangeboden. Echt top!

Geplaatst op: 13-06-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Fleur W.

7 / 10
3/5 4/5 4/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over Gites
Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven
Tsjecho Reizen logo
Tsjecho Reizen
4 beoordelingen
5,3
BBI Travel logo
BBI Travel
4 beoordelingen
6,8
Suncamp holidays logo
Suncamp holidays
3 beoordelingen
7,7
Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Gites een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 5 beoordelingen geplaatst over Gites. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 7 gekregen, waarbij 50% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Gites actief?

Gites is vooral actief in de categorie vakantie & reizen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) landenspecialist en vakantiehuizen.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Gites reviews? Dan kun je naar de website van Gites gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie