LOccitane logo

LOccitane reviews, ervaringen en beoordelingen

Bezoek de website
LOccitane reviews, ervaringen en beoordelingen
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
2211
LOccitane logo
Website
LOccitane
Categorie
Webshops
Bezoek de website

Reviews en Ervaringen L’Occitane

Het maken van een juiste beslissing - je staat er niet alleen voor. Er zijn steeds duizenden anderen die je voor gingen, en dit is bij L’Occitane niet anders. Waar maakt L’Occitane nu juist het verschil binnen haar branche? Waarin biedt L’Occitane net dat tikkeltje meer? We gieten het graag in een overzicht - op deze manier ontdek je alles wat je altijd al wilde weten over dit merk. Neem een weloverwogen beslissing waar je geen spijt van krijgt. We verklappen je alvast dat L’Occitane haar beloftes meer dan waar maakt. Ben je er klaar voor? Wij alvast wel!

Over L’Occitane

De naam zegt het misschien al: L’Occitane en Provence - algemeen gekend als L’Occitane - verzorgt diensten en producten binnen cosmetica. Dit doen ze vanuit Franse hoek. L’Occitane werkt overkoepelend en biedt naast eigen thuismerk Occitane, ook een overige waaier aan merken zoals Provence, Melvita, Le Couvent des Minimes en Erborian. L’Occitane begon in een initieel stadium als zeepfabriek. Deze werd omstreeks 1976 overgenomen door Olivier Baussan, een Franse zakenman die van wanten wist. Hij zag potentieel in rozemarijn en begon er olieën uit te vergaren. Een jaar later kwam lavendel in-the-picture. Hij bracht deze producten op ambachtelijke wijze aan de man, temidden de idyllische Provence. In 1982 opende L’Occitane een fabriekswinkel te Volx, Provence. Deze groeide op haar beurt uit tot een lucratieve onderneming waar vooral haar klanten vruchten van plukten. In 1992 was het zover - L’Occitane opende een eerste, fysieke winkel in het bruisende Parijs. De rest werd geschiedenis - New York en Hong Kong volgden in 1996. Vandaag de dag liggen er maar liefst 3.000 winkels ter ontdekking en dit op internationaal niveau, verspreid over 90 landen. In Nederland vind je er acht terug en wanneer je de grens oversteekt naar België, mag je dit getal verdubbelen.

Waarom kiezen voor L’Occitane?

L’Occitane maakt het verschil op verscheidene manieren. Een rijke geschiedenis vormt slechts het begin van de magie die het merk met zich meebrengt. Alle producten worden binnen Zuid-Frankrijk gemaakt en er wordt uitgegaan van een werkwijze op basis van fyto- en aromatherapie. Daarnaast werkt men uitsluitend met natuurlijke ingrediënten. L’Occitane draagt bepaalde waarden hoog in het vaandel en leeft ernaar - authenticiteit, respect én vrijgevigheid. Er wordt grondig bijgedragen aan lokale gemeenschappen en hun ontwikkeling, alsook een nauwkeurige bescherming van biodiversiteit. Een ecologische voetafdruk wordt dan ook tot een absoluut minimum beperkt. L’Occitane straalt expertise uit, simpelweg omdat ze nooit iets anders gekend hebben. Ze onderhouden een band van vertrouwen met leveranciers en plukkers. Er wordt uitgegaan van vier belangrijke pijlers - traceerbaarheid, duurzaamheid, ethiek en kwaliteit. Bij uitbreiding zorgen laboratoria voor steeds vernieuwende, efficiënte schoonheidsoplossingen.

Is L’Occitane betrouwbaar?

Vraag het na bij je vriendinnen, je grootmoeder of je collega - een glimlach zal niet ontbreken bij klank van L’Occitane. L’Occitane biedt een gulden middenweg tussen innovativiteit, duurzaamheid én luxe. Als klant geniet je een uitmuntende zintuiglijke beleving, die haar karakter niet uit de lucht grijpt. L’Occitane brengt een charter aan het daglicht - op basis hiervan wordt een vlekkeloze transparantie verleend. Consumenten- en milieuveiligheid staan centraal binnen iedere levensfase van het product in kwestie. Volgens een aantal formules legt L’Occitane haar expertise bloot. Een mondiale regulering zorgt voor een strikte naleving van regelgevingen, een Formulation Charter stelt dat natuurlijke ingrediënten een voorkeur genieten, er alternatieven voor matige ingrediënten gezocht worden en bepaalde ingrediënten geweerd worden vanuit milieu-, gezondheids- of ethische overwegingen. Een Clean Charter geeft specifieke percentages weer - 95% van het geheel aan ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong én biologisch afbreekbaar. Wens je meer te weten omtrent L’Occitane’s betrouwbaarheid? Experts op locatie staan je met een glimlach te woord.

Klantenservice en Klachten

Via www.nl.loccitane.com vind je talrijke algemene vragen met talrijkere antwoorden terug. Je vindt er daarnaast verdere duiding omtrent milieu- en ethiekgerelateerde maatregelen. Op deze manier ontdek je eigenhandig waar L’Occitane’s kwaliteit voor staat. Zit je met vragen, bemerkingen of suggesties? Onderneem je en verlang je naar een collaboratie? Wens je een ontevredenheid of klacht aan te kaarten? Een klantenservice helpt je telefonisch verder en dit van maandag tot en met vrijdag, van 10:00 tot en met 17:00. Raadpleeg een contactformulier als alternatief. Wanneer je je inschrijft voor L’Occitane’s nieuwsbrief blijf je te allen tijde op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wil jij ook beoordelen?

Vandaag werd je uitgebreid meegenomen doorheen L’Occitane’s bijzondere waaier. Zonder je persoonlijk te kennen voelen we je dat je ermee verrijkt werd - L’Occitane biedt voor ieder wat wils. Op basis van levensechte ervaringen kon je je overweging beter staven. Wens je anderen ook te helpen bij het maken van eenzelfde keuze? Laat zeker en vast een eigen beoordeling achter.

Gerelateerde bedrijven
Plein.nl logo
Plein.nl
9 beoordelingen
7
Shopvoorgezondheid logo
Shopvoorgezondheid
2 beoordelingen
9,5
Revitaltrax logo
Revitaltrax
2 beoordelingen
10
Gerelateerde blogartikelen
9
100% zou hier weer kopen
1 beoordeling
Goed verschil

Al na de eerste keer gebruikt te hebben merkte ik verschil! Super erg fijn product. Enig minpuntje misschien dat je handen er erg van plakken maar verder super tevreden!

Geplaatst op: 31-03-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Marleen V.

8 / 10
4/5 3/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over LOccitane
Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven
Plein.nl logo
Plein.nl
9 beoordelingen
7
Shopvoorgezondheid logo
Shopvoorgezondheid
2 beoordelingen
9,5
Revitaltrax logo
Revitaltrax
2 beoordelingen
10
Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is LOccitane een betrouwbaar bedrijf?

Er is 1 beoordeling geplaatst over LOccitane. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 9 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is LOccitane actief?

LOccitane is vooral actief in de categorie webshops en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) verzorging & gezondheid.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de LOccitane reviews? Dan kun je naar de website van LOccitane gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie