Deze accessoires en toebehoren heb je nodig voor je computer

Heb je een mooie PC gekocht of ben je aan het werk of aan het gamen op een laptop? Dan heb je natuurlijk ook de juiste accessoires en toebehoren nodig, zodat je efficiënt en comfortabel aan de slag kunt. Er zijn legio mogelijkheden om je desktop of laptop uit te breiden met handige computer accessoires, hoewel het per gebruiker afhankelijk is van wat je nu echt nodig hebt.

Wil je weten welke accessoires en toebehoren je echt nodig hebt voor je computer? Lees dan snel verder, want in ons artikel zetten we de belangrijkste producten voor je op een rijtje.

Inhoud

Toetsenbord

Een toetsenbord wordt ook wel een keyboard genoemd en de Belgische gebruikers noemen het ook wel een klavier. Het toetsenbord is een cruciaal onderdeel van je setup, want zonder keyboard kan je vrijwel niets met je computer. Bij een laptop is een extern toetsenbord wat minder van toepassing, omdat het product al een ingebouwd toetsenbord heeft. Het kan wel handig zijn als je de laptop als werkstation gebruikt en op een externe monitor aansluit.

Draadloze toetsenborden

Draadloze toetsenborden zijn draadloos en zijn met een PC of laptop te verbinden met een meegeleverde USB-dongle die je in een vrije poort van de computer steekt. Via een 2,4GHz verbinding wordt het keyboard met het systeem verbonden en kun je er gebruik van maken. Het grote voordeel van een draadloos toetsenbord is dat je meer bewegingsruimte hebt en niet in de knoop komt met de bedrading. Het nadeel is dat het toetsenbord niet werkt als de ingebouwde accu leeg is of als de batterijen waar die op werkt leeg zijn.

Een van de beste draadloze toetsenborden die je op dit moment kunt kopen, is de Logitech K380, die zowel in het zwart als in het wit verkrijgbaar is. De Logitech K380 is verkrijgbaar bij webshops en winkels, zoals Media Markt.

MediaMarkt logo
MediaMarkt
4,5  / 10

USB toetsenborden

Met een USB toetsenbord heb je nooit last van lege accu’s en batterijen en het toetsenbord is eenvoudig via een vaste USB-kabel op een PC of laptop aan te sluiten. Op die manier heb je altijd de beschikking over een goed toetsenbord en kun je jouw dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Het grote voordeel van een USB toetsenbord is dat je geen last hebt van lege accu’s en batterij en dat het toetsenbord dus ook altijd werkt. Het nadeel is dat de bewegingsruimte iets minder is, omdat je aan een draad gebonden bent.

Een van de beste USB toetsenborden die je op dit moment kunt bestellen is het ergonomische toetsenbord van het merk Microsoft. Dat te bestellen is bij winkels en webshops, zoals Media Markt.

MediaMarkt logo
MediaMarkt
4,5  / 10

Mechanische toetsenborden

Ben je iemand die veel typt of spelletjes speelt? Dan heb je profijt van een mechanisch toetsenbord. Een mechanisch toetsenbord werkt op een andere manier dan een normaal toetsenbord, omdat toetsaanslagen met behulp van innoverende techniek veel sneller en beter worden geregistreerd. Voor snelle tikkers en gamers is het dus een ideaal product waarmee je veel preciezer kunt werken en accurater kunt gamen. Veel gaming toetsenborden zijn dan ook mechanische toetsenborden, die zowel met draad als draadloos verkrijgbaar zijn.

Een van de beste mechanische toetsenborden die op dit moment verkrijgbaar zijn, is de SteelSeries Apex Pro. Een draadloos gaming toetsenbord met mechanische toetsen, die verkrijgbaar is bij webshops, zoals Alternate.

Alternate logo
Alternate
6,2  / 10

Muis

Een muis is ook onmisbaar als je op een PC of een laptop werkt. Een desktop kun je simpelweg niet gebruiken zonder muis, terwijl je op een laptop alleen de beschikking hebt over een ingebouwde trackpad. Niet iedereen kan daarmee overweg en dan is de muis een goede toevoeging aan je setup. Evenals bij toetsenborden zijn muizen in verschillende varianten verkrijgbaar en ook hier heb je de keuze om te kiezen voor een model met draad of een draadloze muis.

Let er vooral op dat je altijd een ergonomische muis bestelt. Zeker in het geval dat je dagelijks veel achter de computer zit. Met een ergonomisch model behoudt je het comfort en krijg je geen last van lichamelijke klachten, zoals de welbekende muisarm.

Draadloze muizen

Draadloze muizen zijn een ideaal product als je alle bewegingsruimte wilt hebben en niet continu in gevecht wil zijn met een draadje. Deze muizen verbindt je eenvoudig via de meegeleverde USB-dongle die je in een vrije poort op je computer of een laptop steekt. Via een 2,4GHz verbinding wordt de muis met je systeem verbonden en kun je ‘m volop gebruiken.

De vrije bewegingsruimte is een groot voordeel, maar het nadeel is dat een muis tussen het gebruik door moet worden opgeladen. Als de accu of de batterijen leeg zijn, kun je de muis logischerwijs ook niet gebruiken.

De beste draadloze muis die je op dit moment kunt bestellen, is de Logitech M235. Deze draadloze muis is te bestellen bij webshops en winkels, zoals EP.

Ep logo
Ep
6,8  / 10

USB muizen

USB muizen zijn populaire producten die je simpelweg met een USB-kabel op de vrije poort van je computer of laptop aansluit. Je hoeft je geen zorgen te maken over lege accu’s en batterijen, maar de bewegingsruimte is wel wat beperkter. Toch geniet de USB muis vaak de voorkeur, omdat het een accessoire is die vaak intensief wordt gebruikt en hoe intensiever de muis wordt gebruikt, des te sneller de batterij van een draadloze variant leeg is.

Een van de beste USB muizen die je op dit moment kunt kopen, is de Logitech G502. Een model dat heel populair is onder zowel gebruikers die dagelijks de PC of laptop nodig hebben als gamers die meer opties willen om de muis naar hun behoefte aan te passen. De Logitech G502 is te bestellen bij webshops en winkels, zoals bol.com.

Bol.com logo
Bol.com
6,1  / 10

Webcam

Webcams worden alsmaar belangrijker en dat heeft een reden. Meetings worden steeds vaker digitaal georganiseerd via apps en software, zoals Microsoft Teams en Zoom. Op afstand vergaderen en videobellen zijn trends die voorlopig nog wel aanhouden en dan heb je dus een goede webcam nodig. Zodat je gesprekspartners je ook kunnen zien.

Streamers hebben ook veel baat bij een goede webcam, zodat ze zichzelf kunnen broadcasten op bekende kanalen, zoals YouTube en Twitch, terwijl ze aan het gamen zijn. Het is bewezen dat walkthroughs en andere video’s waarin gaming centraal staat het beste bekeken worden als de gamer die de video maakt ook in beeld te zien is.

Een van de beste webcams die je op dit moment kunt kopen, is de Logitech C920 die een resolutie van Full HD 1080p ondersteunt. Deze webcam is eenvoudig te bestellen bij webshops, zoals Media Markt.

MediaMarkt logo
MediaMarkt
4,5  / 10

Headset

Niet alleen beeld, maar ook het geluid is cruciaal als je op afstand vergadert of online spelletjes speelt. Je moet jezelf immers verstaanbaar maken en je wil ook de mensen waarmee je vergadert of online gamet horen. Een goede headset kan je daarbij helpen. Het is belangrijk dat je kiest voor een kwalitatief goed product dat goed aangeschreven staat en belangrijke functies ondersteunt, zoals active noise cancelling en ruisonderdrukking in de microfoon.

Draadloze headsets

Draadloze headsets die met behulp van een dockingstation of een USB-dongle met een PC of laptop worden verbonden, zijn immens populair. Vooral in de zakelijke markt en bij thuiswerkers zien we dat de draadloze headset by far het vaakst wordt gekozen. Het grote voordeel van een draadloze headset is dat je meer bewegingsruimte hebt en in een straal van gemiddeld 20 tot 25 meter rondom de PC of laptop kunt bewegen, terwijl je aan het bellen bent.

Een van de beste draadloze headsets die je op dit moment kunt kopen, is de Jabra Evolve2 65 MS die een superieure audiokwaliteit heeft en zowel met een USB-dongle als via Bluetooth met een PC of laptop te verbinden is. De Jabra Evolve2 65 MS is verkrijgbaar bij winkels en webshops, zoals Alternate.

Alternate logo
Alternate
6,2  / 10

USB headsets

Heb je toch liever een headset met draad? Dan kun je kiezen uit verschillende modellen die via een USB-kabel met een PC of laptop te verbinden zijn. Deze headsets zijn ook goedkoper dan draadloze varianten, terwijl ze kwalitatief net zo goed zijn. Het grote nadeel alleen is dat je iets beperkt bent in bewegingsruimte en dat je vaker wel dan niet in gevecht bent met het snoer.

De beste USB headset op dit moment is de Jabra Evolve2 40 MS die evenals de Jabra Evolve2 65 MS een superieure audiokwaliteit heeft en geschikt is voor videobellen en op afstand vergaderen via bekende apps. Deze headset bestel je eenvoudig bij webshops, zoals DectDirect.nl

DectDirect.nl logo
DectDirect.nl
8,3  / 10

Gaming headsets

Gaming headsets zijn weer andere headsets dan die je gebruikt voor vergaderen en videobellen, hoewel je ook met deze modellen productief kunt zijn. Gaming headsets zijn vaak robuuster en hebben meer functies die speciaal voor gamers zijn ontwikkeld. Denk dan bijvoorbeeld aan de ondersteuning van Virtual Surround Sound en andere geluidsformaten die de immense game ervaring moeten versterken. Gaming headsets zijn zowel draadloos als met draad verkrijgbaar.

Een van de beste modellen die op dit moment verkrijgbaar zijn, is de SteelSeries Arctis 7P+, die bij bekende winkels en webshops, zoals Media Markt, verkrijgbaar is.

MediaMarkt logo
MediaMarkt
4,5  / 10

Microfoon

Neem je podcasts op of stream je regelmatig via kanalen, zoals YouTube en Twitch? Dan heb je profijt van een goede microfoon. Microfoons zijn zowel draadloos als met een USB-kabel verkrijgbaar en het zorgt ervoor dat je kraakhelder je verhaal kunt doen, terwijl je er geen headset voor hoeft te dragen. Microfoons worden alsmaar populairder, omdat ook steeds meer mensen zich wagen aan het opnemen van een podcast of live willen streamen.

Een van de beste microfoons die je op dit moment kunt kopen, is de Blue Microphones Snowball iCE, die zowel voor het opnemen van podcasts als streamen geschikt is. Deze microfoon bestel je eenvoudig bij winkels en webshops, zoals bol.com.

Bol.com logo
Bol.com
6,1  / 10

Externe harde schijf

Het geheugen van je PC of laptop is niet oneindig en als je veel bestanden wil opslaan, heb je zeker profijt van een externe harde schijf. Let er dan wel op dat je een SSD koopt, omdat een Solid State Drive veel sneller en duurzamer is dan de inmiddels verouderde HDD.

SSD schijven zijn met verschillende opslagcapaciteiten en functionaliteiten te koop en het is vooral belangrijk dat je een versie koopt waar je veel bestanden op kwijt kan. Of je nu backups van je systeem wil maken, foto’s en video’s wil opslaan of belangrijke documentatie wil verzamelen.

Een van de beste externe SSD schijven die je op dit moment kunt bestellen, is de Western Digital (WD) Elements portable externe harde schijf met een opslagcapaciteit van 1TB (1000 GB). Deze harde schijf is ook duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en verkrijgbaar in shops, zoals Media Markt.

MediaMarkt logo
MediaMarkt
4,5  / 10

Beoordeeld door consumenten

De winkels en webshops die wij aanprijzen, zijn overwegend positief beoordeeld door de bezoekers van onze website. Op basis van hun reviews denken wij dus ook dat de winkels die we bespreken betrouwbare shops zijn die je kunt bezoeken en waar je kunt bestellen. Wil je meer weten over de shop? Lees dan de reviews van onze bezoekers en oordeel zelf of de winkel ook de beste keuze voor jou is.

Help jij ons mee?

Wij zijn altijd op zoek om de verhalen over de winkels compleet te maken en jij kunt daaraan bijdragen. Wij nodigen je dan ook van harte uit om een review te schrijven over de winkel waar je iets hebt besteld.

Schrijf een zo eerlijk mogelijke review en bespreek belangrijke zaken, zoals hoe snel en goed de levering was, of je alles makkelijk kon vinden en of je door een medewerker goed geholpen bent. Op die manier help je ons de verhalen compleet te maken en je helpt onze bezoekers om een goede overweging te maken voor welke winkel ze kiezen. Wij willen je alvast hartelijk bedanken voor de genomen tijd om een review te schrijven.