Grutto logo

Grutto reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Grutto reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
2771
Grutto logo
Website
Grutto
Categorie
Eten & drinken

Reviews en Ervaringen Grutto

Goed en eerlijk vlees staat tegenwoordig sterk in de belangstelling. Topkwaliteit is alleen bereikbaar door een optimale verzorging door verantwoordelijke boeren. Grutto verkoopt complete vleespakketten die voldoen aan de hedendaagse eisen. Wil jij meer weten over Grutto dan lees je hier verschillende reviews. Door de eerlijke mening van anderen krijg je een goed beeld of Grutto ook voor jou een bedrijf is om goed en eerlijk vlees af te nemen.

Over Grutto

Ruim 6 jaar geleden begonnen Yvo van Rijen en Berend te Voortwis een initiatief om online verantwoord vlees te kopen via koopeenkoe.nl. Door het succes van deze website groeide het aanbod tot 11 verschillende websites zoals koopeenkip.nl en koopeenvarken.nl. Omdat het aanbod wat onoverzichtelijk was is besloten alles stap voor stap onder te brengen in 1 website onder de naam Grutto. De producten, het bedrijf en de mensen die er werken zijn dezelfde en ook hun missie is gelijk gebleven: Een gezonde, natuurlijke en verspillingsvrije vleessector.

Waarom kiezen voor Grutto

Grutto verkoopt alleen 100% puur en onbewerkt vlees. Dit betekent geen toegevoegde suikers, E-nummers, bind-, en conserveringsmiddelen of kleurstoffen. De dieren zijn goed verzorgd door de boer en zijn in hun eigen tempo gegroeid door middel van natuurlijke voeding. Het vlees is altijd traceerbaar. De pakketten zijn genummerd waardoor de herkomst duidelijk is. Het vlees komt direct van de boer naar de consument, waarbij zelfs het grootste pakket met steeds porties voor 2 personen gewoon past in een normale vrieslade. Er is keuze uit verschillende pakketten met vlees van de koe, inclusief waterbuffel, kip, varken 0f vlees van het seizoen waaronder lam en wild. Het is ook mogelijk om wilde Keta zalm te kopen. Bestellingen worden gekoeld, en nog niet bevroren geleverd aan huis. De bestelling heeft een levertijd die per diersoort zal verschillen. Omdat rundvlees ongeveer 21 dagen rijpt, is de levertijd 4 weken. Andere soorten variëren tussen de 1 en 2 weken.

Is Grutto betrouwbaar?

Al het vlees is direct traceerbaar naar de producent. Hierdoor weet de klant direct wat hij koopt. Het bedrijf heeft veel aandacht gekregen via de media. Reportages door 1-Vandaag en RTL-Z op de televisie en krantenartikelen in de Volkskrant, NRC, AD, De Telegraaf en Parool. Grutto opereert vanuit het Utrechtse Baambrugge. Bestellingen gaan steeds per keer, waardoor er geen sprake is van een abonnementsvorm.

Klantenservice en klachten

Grutto beschikt over en klantenservice die tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar is. Dit is ook mogelijk via een email of diverse sociale media. Klachten kunnen binnen 14 dagen vanaf levering kenbaar worden gemaakt. Komt het bedrijf en de klant er samen niet uit, dan is er een geschillenregeling volgens Nederlands recht.

Wil jij ook beoordelen?

Als je op zoek gaat naar eerlijk biologisch vlees dan is het belangrijk dat de leverancier betrouwbaar is. Grutto staat 100% achter al zijn producten. Ben jij klant bij Grutto dan kan je hier je ervaringen opschrijven. Hiermee help je anderen om zelf een oordeel te krijgen over het bedrijf. Misschien kopen ze door jouw review de volgende keer ook hun eerlijke vlees via Grutto.

Reviews over Grutto

Gerelateerde bedrijven

MarleySpoon logo
MarleySpoon
5 beoordelingen
5,2
Foodworld-xl logo
Foodworld-xl
3 beoordelingen
9,7
Box Brownies logo
Box Brownies
4 beoordelingen
8,5
6,6
0% zou hier weer kopen
7 beoordelingen
Onze beoordeling over Grutto

Grutto is geverifieerd door ons expert team. De webshop Grutto bestaat al sinds 2014 en staat bekend als een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Daarnaast is Grutto lid van de kamer van koophandel en is hun website beveiligd met een SSL certificaat (groen slotje). Dit SSL certificaat geeft aan dat het via de online betaalmethodes veilig is om te bestellen via Grutto. Ze bieden de grootste betaalmethodes van Nederland aan op hun webshop.

Grutto is van origine een Nederlands bedrijf en is daarnaast al een lange tijd actief op het internet. Hun reputatie is daarom ook erg goed. Op onze website kan jij ook een review plaatsen om andere gebruikers te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen.

Het is verstandig de website van Grutto te bekijken voor actuele openingstijden. Daar vind je uiteraard ook het uitgebreide assortiment van Grutto.

Geplaatst op: 25-05-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Tot 3x toe wordt het vlees NIET geleverd of de bezorging uitgesteld.

Vorige jaar kreeg ik 2 dagen voor kerst te horen dat de 2 bestelde kippen a 90 euro niet geleverd werden. Dat was op zijn minst plezierig zo kort voor kerst. Nu dacht ik eerst te informeren naar de bezorging eer ik een bestelling zou doen.
Dat is goed was het antwoord. Zeker als je een boerenpakket besteld. Daar was het antwoord op dat je zelf een dag / avond kon kiezen voor de bezorging. Zo gezegd zo gedaan. Nu zit ik voor de tweede opvolgende avond te wachten op mijn bestelling die weer uitgesteld is. NOOIT meer bestel ik bij Grutto. Je kunt niet van de bezorging op aan. Mijn vlees bestelling is al meer dan 2 dagen onderweg. Ik hoef dit nu niet meer.
Het schrijnende is dat de hardwerkende boeren hiervan de dupe zijn.

Geplaatst op: 16-11-2022
Laatst bewerkt op: 16-11-2022
Geschreven door: Silvia X.

5 / 10
4/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Leuk concept/ slecht product

Wellicht ben ik niet het type klant voor dit concept. Het bestellen gaat makkelijk en je wordt in de tussentijd goed op de hoogte gehouden. De verzending gaat ook goed. Producten komen netjes op tijd en perfect verpakt binnen. De QR codes die je kan scannen op de verpakking zodat je meer recept ideeën krijgt is ook top.

Maar de kwaliteit van het vlees is echt slecht. Gehakt ben je aan het koken door de hoeveelheid vocht die vrijkomt tijdens het bakken. De steak/biefstukken zijn slordig gesneden door iemand zonder kennis. Wil je een goede garing van je vlees dan moet het stuk vlees consistent zijn gesneden. In mijn geval had je gewoon hompjes vlees die aan de ene kant dik waren en aan de andere kant dun. De worstjes waren niet bijzonder.

Ondanks dat ik het concept kan waarderen, was dit mijn laatste keer. De kwaliteit bij de supermarkt is beter. Ik blijf mijn eigen slager trouw.

Geplaatst op: 21-08-2022
Laatst bewerkt op: 21-08-2022
Geschreven door: Marcel V.

5 / 10
5/5 3/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Bestelporioces, Service en levering prima maar het geleverde valt tegen.

Ik mag hier oordelen over de wijze van bestellen, de service, de prijs en de levering.
Grutto is een internationaal , inmiddels best groot, opererend bedrijf. Dit soort bedrijven zijn goed in logistiek en customer relation management. Toen ik dacht Grutto ontdekt te hebben heb ik direct voor 450,- aan pakketten besteld voor mijn vriezer. De kwaliteit viel tegen. Ik kreeg een mailtje met de vraag hoe het kwam dat ik later nooit weer besteld had. Ik heb de moeite genomen daar een eerlijk en uitgebreid antwoord op te geven. Als reactie kreeg ik een voucher van 100 euro om het toch nog eens een kans te geven. Ik wilde dit eigenlijk niet gebruiken maar heb uiteindelijk met bijbetaling nog een keer een biologisch varkenspakket besteld. Ik blijf met één ding zitten:
Populaire stukjes vlees komen bijna niet voor in de pakketten. Vraagt niemand zich af waarom de varkens van Grutto alleen een paar schouderkarbonades bevatten en geen rib- of haaskarbonades?
Zelf heb ik inmiddels kleinschalige alternatieve gevonden die in de gehele keten kleinschalig blijven en kwalitatief geweldig vlees leveren. De koeien en varkens van Grutto worden gewoon geslacht en uitgebeend door opgehokte arbeidsmigranten zonder fatsoenlijk bestaansmogelijkheid alhier. Daar pas ik voor.

Geplaatst op: 09-06-2022
Laatst bewerkt op: 09-06-2022
Geschreven door: Ben N.

9 / 10
5/5 5/5 2/5 5/5
Nogmaals kopen? Nee
Slechte kwaliteit

Laatste levering taai vlees veel pezen jammer.
Grutto gebeld beloofde een mail te sturen waar ik op aan kon geven welk vlees niet goed is.
Niks meer van gehoord ze weten dat de kwaliteit niet goed is.

Ik denk dat het bedrijf niet lang zal leven jammer het concept was goed.

Geplaatst op: 18-12-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: John T.

7 / 10
4/5 2/5 3/5 4/5
Nogmaals kopen? Nee
Kwaliteit sterk afgenomen de laatste tijd

Al meer dan een jaar vaste klant. Diverse pakketten rundvlees, wild, wilde zalm en varkensvlees hier gekocht.
Inmiddels is het bedrijf te groot geworden om nog kwaliteit of goede service te bieden. De laatste bestellingen: Bloederige dozen met lekkende pakjes vlees. Minder gewicht dan waar je voor betaalt. Slechte kwaliteit vlees, slecht uitgesneden, taai. Veel toegevoegd zout in het gehakt, hamburgers en worsten. Stinkend varkensvlees dat spettert van het toegevoegde water. De 'klantenservice' reageert laconiek. Ik kreeg een symbolische vergoeding voor de vieze Bellisimoworstjes.

Geplaatst op: 27-09-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

6 / 10
4/5 1/5 2/5 4/5
Nogmaals kopen? Nee
Als iets te mooi is om waar te zijn...........

Vooraf even de opmerking dat de sterrenkwalificatie laag is omdat er geen ster voor kwaliteit staat.

We hebben inmiddels een rund- en een varkenspakket gekocht en gebruikt.
Het proces verloopt goed, veel en uitgebreide informatie, levering is ok, prima.

Over het vlees zijn we niet zo tevreden, best nog wel nat en het gewicht klopt niet altijd even goed.
Een vetrandje is goed maar niet als het bijna 2cm dik is, splinterbotjes en flubbertjes vlees bij de biefpuntjes. Kogelbiefstuk is gewoon Hollandse biefstuk. Bij de varkensworsten vonden we een behoorlijk stuk vlees, waarschijnlijk rund.
Jammer, nogmaals, het concept is prima alleen vinden wij de uitvoering niet goed (genoeg) om de pretentie waar te kunnen maken. Een mail aan 'Aukje van Grutto" levert ook geen reactie op helaas.

Geplaatst op: 07-07-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Koloro

4 / 10
2/5 2/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over Grutto


Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven

MarleySpoon logo
MarleySpoon
5 beoordelingen
5,2
Foodworld-xl logo
Foodworld-xl
3 beoordelingen
9,7
Box Brownies logo
Box Brownies
4 beoordelingen
8,5

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Grutto een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 7 beoordelingen geplaatst over Grutto. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6,6 gekregen, waarbij 0% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Grutto actief?

Grutto is vooral actief in de categorie eten & drinken en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) levensmiddelen.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Grutto reviews? Dan kun je naar de website van Grutto gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie