Wat eten we met oud & nieuw?

Wat eten we met oud & nieuw?

Het is bijna zover. Dan luiden we het nieuwe jaar in. Met goede voornemens, liefde en gezelligheid. In ons artikel “Oud & nieuw vieren? Goede ideeën en tips” hebben we verteld welke opties je allemaal hebt om oud & nieuw te vieren. Daaronder kun je lekker thuis blijven, vrienden en familie uitnodigen en de avond aftrappen met een heerlijk diner. Maar wat eten we met oud & nieuw?

Grillen of gourmetten

Een van de dingen die het vaakst wordt gedaan op oudejaarsavond is grillen of gourmetten. De grillplaat of het gourmetstel komt tevoorschijn, zodat je met het gezelschap heerlijk en uitgebreid kunt tafelen. Als je een diner organiseert is het wel slim om genoeg te eten in huis te halen. Als je geen idee hebt over hoeveel vlees of vis je in huis moet halen, is de regel dat je uitgaat van gemiddeld 300 tot 500 gram per persoon. Dat is samen met bijvoorbeeld een salade en plakjes stokbrood voldoende om de maag te vullen.

Houd er wel rekening mee dat kinderen en vleeseters meer eten dan anderen. Dus haal voldoende in huis om ervoor te zorgen dat ook iedereen voldoende heeft. Om de kosten te drukken kun je aanbiedingen bij supermarkten als Jumbo in de gaten houden, want rond de feestdagen kun je relatief goedkoop vlees en ingrediënten inslaan. Je kunt ook aan je gasten vragen om bijvoorbeeld iets mee te nemen, zoals drank en bijvoorbeeld een salade of een toetje. Daar is ook niets mis mee.

Fingerfood en snacks

Op oudejaarsavond hoeft het niet altijd om het diner te draaien. Als je bijvoorbeeld iets later bij elkaar komt, kun je er ook voor kiezen om de tafel vol te zetten met heerlijke snacks. Fingerfood doet het altijd goed op deze gezellige avond en kies voor heerlijke snacks, zoals snacks uit de frituur. De klassieke bitterbal met een kloddertje mosterd doet het altijd goed, maar je kunt ook voor andere snacks kiezen.

Maak bijvoorbeeld een lekker borrelplankje, zet een assortiment neer van tapas of wees creatief en maak zelf heerlijke snacks, zoals gevulde eieren. Toastjes en stokbroodjes met lekker beleg, zoals salades en brie, doen het ook altijd goed op zo’n avond. Uiteraard behoren oliebollen en appelflappen ook tot deze snacks en deze mogen op oudejaarsavond logischerwijs niet ontbreken.

Sushi

Sushi is heerlijk als je ervan houdt en het is ook een populaire keuze voor oudejaarsavond. Je kunt bijvoorbeeld zelf sushi maken aan de hand van de recepten die je op het internet kunt vinden, maar je kunt ook sushi bestellen bij een van de sushi restaurants. Je kunt ook uit eten gaan, maar dat is toch minder gebruikelijk als je samen oudejaarsavond wil vieren. Maar het kan en mag natuurlijk wel. Als je voor sushi kiest is het wel slim om even te inventariseren of je gasten het wel lusten, want anders is het zonde van het werk en het geld. Helaas is het een feit dat lang niet iedereen gecharmeerd is van deze heerlijke rolletjes met ingrediënten, zoals groentes en vlees.

Gerelateerde bedrijven
Jumbo logo
Jumbo
26 beoordelingen
5,1
Recente blogartikelen
Is een airco energiezuinig?
Is een airco energiezuinig? 08-07-2024
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch?
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch? 05-07-2024
Lees meer blogs