Wat heb je nodig om te barbecueën?

Wat heb je nodig om te barbecueën?

Een heerlijk gerecht van de barbecue is om je vingers bij af te likken. Het is ook ontzettend gezellig om met het mooie weer de barbecue aan te steken, vrienden en familie uit te nodigen en te eten en te drinken. Barbecueën is meer dan alleen de grill aansteken, een stuk vlees erop gooien en wachten tot het klaar is. Je hebt meer nodig en in deze blog vertellen we wat je nodig hebt.

Een goede barbecue

Je hebt natuurlijk een goede barbecue nodig en in ons artikel hebben we uitgelegd welke soorten barbecueën je kunt kiezen. Je kunt kiezen uit houtskool-, gas- en elektrische barbecues. Iedere soort heeft zijn eigen voor- en nadelen en op sommige locaties, zoals op het balkon van een appartementencomplex of op een dakterras, zijn een aantal barbecues niet toegestaan. Het gaat er dan vooral om dat er geen open vuur is, wat ook brandgevaarlijk kan zijn.

Vlees, vis en groenten

Naast een goede barbecue heb je natuurlijk ook alle ingrediënten nodig om de heerlijkste barbecue gerechten te grillen en daar heb je vlees, vis en groenten voor nodig. Bij iedere supermarkt is er wel iets lekkers voor op de barbecue te vinden. Wil je het echt goed doen? Laat dan de lokale keurslager een goed barbecuepakket samenstellen. Het kost iets meer, maar je proeft dat ook.

Gasflessen, briketten, houtskool en aanmaakblokjes

Een barbecue moet je aansteken of inschakelen en hoe het precies werkt, is afhankelijk van de soort barbecue die je hebt. Voor een gasbarbecue heb je voldoende aan gasflessen en een aansteker of lucifers, maar voor een houtskoolbarbecue heb je bijvoorbeeld weer briketten, houtskool en aanmaakblokjes nodig. Een elektrische barbecue is vaak een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en de barbecue aanzetten.

Vleesthermometer

Wil je als een echte chef-kok achter je barbecue staan en wil je een mooi stuk vlees grillen? Dan heb je zeker profijt van een goede vleesthermometer. De thermometer van de barbecue geeft aan hoe heet het onder de deksel is, maar met een vleesthermometer kun je de temperatuur van het vlees meten. Wat een goede indicatie geeft of het vlees wel gaar en warm genoeg is om te serveren.

Handschoenen en tangen

Een goede kok bereidt zich ook goed voor. Daarom draagt hij of zij altijd hittebestendige handschoenen tijdens het barbecueën en er worden tangen gebruikt om bijvoorbeeld het vlees te draaien of te kantelen. Je kunt ook de loeihete gerechten makkelijk van de grill halen als je handschoenen en een tang gebruikt. Een goed schort is trouwens ook geen overbodige luxe als je gaat barbecueën. Een barbecuekwast is ook een goede investering als je de heerlijkste gerechten op tafel wilt zetten.

Barbecue cleaner

Na afloop heb je nog een belangrijke klus te doen, namelijk het schoonmaken van je barbecue. Dit doe je met handige gereedschappen, zoals een schraper en een barbecue cleaner die speciaal voor barbecues is gemaakt. Gebruik geen andere schoonmaakmiddelen die de barbecue kunnen aantasten of die de verkeerde chemische stoffen hebben. Om je barbecue mooi en netjes te houden, is ook het advies om te investeren in een goede barbecuehoes.

Recente blogartikelen
Is een airco energiezuinig?
Is een airco energiezuinig? 08-07-2024
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch?
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch? 05-07-2024
Lees meer blogs