De leukste pretparken om tijdens de kerstvakantie te bezoeken

De leukste pretparken om tijdens de kerstvakantie te bezoeken

In ons artikel “Kerstvakantie vieren: erop uit of blijf je thuis?” hebben we een aantal ideeën besproken over hoe je de kerstvakantie tussen 23 december en 7 januari kunt invullen. Je kunt eropuit gaan met het gezin of met de familie, maar je kunt ook thuisblijven. Veel gezinnen kiezen voor een combinatie van thuis blijven en dagjes weg. Ze gaan bijvoorbeeld een dagje winkelen, op familiebezoek of naar de meubelboulevard om nog even wat spulletjes voor in huis te halen. Maar je kunt ook een pretpark bezoeken. Wat zijn dan de leukste pretparken om te bezoeken?

Winter Efteling

Een van de leukste en misschien wel het leukste pretpark om tijdens de kerstvakantie te bezoeken is de Efteling in Kaatsheuvel. De Efteling is op zich al een fantastisch pretpark waar je ook enorm veel leuke attracties vindt, zoals het sprookjesbos, de baron en de python, maar tijdens de wintermaanden organiseren ze ook de winter Efteling. Het pretpark is dan versierd in winterse sferen, je kunt bij veel kraampjes en op de pleintjes de heerlijkste lekkernijen kopen en je kunt zelfs op bepaalde avonden genieten van live muziek.

Toverland

Toverland is een leuk pretpark voor jong en oud en ook het attractiepark in Sevenum spendeert aandacht aan de winterse maanden. In de periode van 25 november tot en met 14 januari beleef je hier de magische winterdagen. Het park is sfeervol versierd met winterse versieringen en duizenden lampjes die voor gezelligheid zorgen. En natuurlijk wordt er ook volop voor entertainment voor jong en oud gezorgd. Er is ook een schaatsbaan aanwezig, zodat je ook lekker een rondje kunt schaatsen.

Phantasialand

Voor een bezoek aan Phantasialand moet je de grens over, maar het pretpark ligt in Brühl, wat net onder Keulen ligt. Vanaf centraal Nederland doe je er ongeveer 2,5 uur over om het pretpark te bereiken en tijdens de wintermaanden profiteer je ook nog eens van extra lange openingstijden. Het pretpark is namelijk geopend tot 20:00. Evenals de concurrentie is het pretpark sfeervol versierd, vind je overal kampvuren en wordt er voor entertainment gezorgd. In de vorm van leuke en spectaculaire wintershows.

Slagharen

Slagharen is een van de leukste attractieparken van Nederland en ook voor jong en oud geschikt. Tijdens de wintermaanden blijft het park tot 18:00 geopend, terwijl het ook sfeervol versierd is. Het pretpark wordt omgetoverd in een winters paradijs waar je kunt genieten van warme lekkernijen, live entertainment en sfeervolle versieringen. Een groot voordeel is dat je bij Slagharen ook een verblijf kunt boeken, zodat je er in de kerstvakantie ook echt even een paar dagen tussenuit kunt.

Disneyland Paris

Het leukste, maar ook het duurste pretpark ligt in de buurt van Parijs. Dan hebben we het natuurlijk over Disneyland Paris dat vanaf medio november wordt omgetoverd in een winters paradijs. Het park is versierd met kerstversieringen, de parades en shows worden aangepast naar het kerstthema en je kunt in het park ook heerlijke winterse lekkernijen kopen. Als er een pretpark is dat de wintermagie echt tot leven brengt, dan is het Disneyland Paris wel.

Categorieën
Tickets Tickets
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs