De leukste pretparken in Nederland

De leukste pretparken in Nederland

Wil je een dagje uit met het gezin en ben je van plan om een attractiepark te bezoeken? Dan heb je volop keuze, want in Nederland heb je meer dan 10 leuke attractieparken die je kunt bezoeken. In onze blog zetten we de 5 leukste attractieparken op een rijtje. Wil je meer weten over de leukste uitjes in Nederland? Lees dan ook ons artikel!

Alle tovertwinkels! Een dagje naar de Efteling

De Efteling is zonder twijfel het leukste en beste attractiepark van Nederland. Ook één van de duurste zeggen we dan eerlijk. Maar het is het geld meer dan waard. De Efteling is een magische wereld met bekende personages, zoals Pardoes, Robin Hood en Doornroosje en waar je kunt genieten van het magische sprookjesbos en natuurlijk fantastische attracties, zoals Joris en de Draak, de Python, de Piranha en natuurlijk de Baron! De Efteling ligt in Kaatsheuvel in Noord-Brabant.

Beleef het Wilde Westen in Slagharen

Ben jij of zijn je kinderen fan van het Wilde Westen? Dan moet je zeker naar attractiepark Slagharen dat in de buurt van Zwolle ligt. Het pretpark is helemaal in de stijl van het Wilde Westen opgebouwd en je vindt hier zowel rustige en spectaculaire attracties voor jong en oud! Maak een ritje in de Gold Rush achtbaan of zweef met de Cable Car over de hoofdstraat van het attractiepark. Zoek je wat verkoeling? Ga dan lekker zwemmen in het aquapark Aqua Mexicana!

Walibi voor de echte adrenaline junkies

Ben jij een liefhebber van achtbanen en attracties die je hartslag doen stijgen? Dan moet je zeker naar Walibi in Flevoland. Walibi vind je in Biddinghuizen en is goed bereikbaar. Je vindt hier spectaculaire attracties, zoals de indrukwekkende achtbaan de Goliath, de wildwaterbaan Crazy River en de supersonische rollercoaster de Condor. Ondanks dat het park voor het merendeel uit spectaculaire attracties bestaat, kun je er ook leuke attracties vinden voor kinderen en voor mensen die het liever iets rustiger aan doen.

Ontdek de 6 magische werelden in Toverland

Voor het magische attractiepark Toverland rijd je richting de Duitse grens, want het attractiepark ligt nabij het plaatsje Venlo in Limburg. In Toverland vind je 6 magische wereld vol met leuke, rustige en ook spectaculaire attracties voor jong en oud! Kom in de middeleeuwse sferen en maak een ritje in de Fenix of zoek het avontuur op met een ritje in de langste en snelste houten achtbaan van Europa! Of ga naar de overdekte wereld het Land van Toos waar je tientallen attracties voor kinderen vindt.

Overdekt attractiepark in Coevorden; Plopsaland

Plopsaland heeft meerdere attracties en in Coevorden nabij het plaatsje Hoogeveen vind je een indoor versie van het attractiepark dat in België staat. In Plopsaland vind je niet alleen tientallen leuke attracties voor kinderen, maar je kleintjes kunnen ook kennis maken met hun favoriete personages van studio 100. Van Kabouter Plop tot aan K3 en van Samson tot aan Maya de Bij. Of laat je kinderen lekker los in de Bumbaspeeltuin waar tientallen klimrekken en andere vermakelijke attributen staan.

Categorieën

Dagje weg Dagje weg

Recente blogartikelen

Hoe kom ik gewicht aan?
Hoe kom ik gewicht aan?
01-12-2022
Hoe val ik verantwoord af?
Hoe val ik verantwoord af?
30-11-2022
Lees meer blogs