NHA logo

NHA reviews, ervaringen en beoordelingen

Bezoek de website
NHA reviews, ervaringen en beoordelingen
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
109
NHA logo
Website
nha.nl
Bezoek de website

Reviews en ervaringen NHA

Studeren en jezelf ontwikkelen is voor iedereen een goede keuze. Dat kan op allerlei verschillende manieren en thuiscursussen en -opleidingen is er hier een van. NHA is hierbij in Nederland een van de grootste aanbieders met een zeer ruime ervaring. Het bedrijf biedt al meer dan 85 jaar opleidingen en cursussen aan, die al door meer dan 2 miljoen mensen zijn gevolgd. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend NHA al opleider, waarmee je er vanuit kunt gaan dat de inhoud van de aangeboden opleidingen en cursussen van goede kwaliteit is. Wil jij nou ook een studie of cursus volgen en ben je benieuwd naar de reviews en beoordelingen over NHA? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij hebben de reviews over NHA voor jou op een rijtje gezet. Lees wat de ervaringen zijn en neem op die manier een weloverwogen beslissing om wel of niet bij NHA een studie of cursus te volgen.

Over NHA

NHA bestaat inmiddels al heel wat jaren, meer dan 85 jaar om precies te zijn. De instelling is opgericht door een onderwijzer die graag betaalbaar onderwijs wilden maken dat beschikbaar zou zijn voor iedereen. Nog altijd is dat de missie waar NHA voor staat, hoge kwaliteit onderwijs voor een betaalbare prijs. Inmiddels zijn we vele jaren verder en heeft NHA een hele goede en grote naam opgebouwd als aanbieder van thuisstudies. Je kunt via NHA erkende diploma’s halen, maar ook cursussen om jezelf verder te ontwikkelen volgen. NHA biedt onder andere andere de volgende dingen aan:

  • VMBO/HAVO/VWO opleidingen
  • MBO opleidingen
  • HBO opleidingen
  • Taalcursussen
  • Beroepscursussen
  • Studies rondom hobby en vrije tijd

Al met al heb je dus vele keuzes wanneer je een thuisstudie of cursus zou willen volgen.

Waarom kiezen voor NHA?

NHA is een bedrijf dat al heel lang bestaat. Nou wil dat niet altijd iets zeggen natuurlijk, maar het laat in dit geval wel een aantal goede zaken zien. Zo heeft het bedrijf veel ervaring met opleidingen, cursussen en studenten. Ook heeft het in die jaren een goede naam op weten te bouwen. Anders had het uiteraard niet zo lang kunnen bestaan. Uit meerdere onafhankelijke onderzoeken is ook gebleken dat NHA studenten bovengemiddeld tevreden zijn over de opleidingen en cursussen, en zeer tevreden zijn over de inhoud. Daarnaast is het slagingspercentage van NHA zeer hoog, wat er ook aan bijdraagt dat NHA bekend staat als een van de beste aanbieders van thuisstudies. En mocht je onverhoopt toch niet weten te slagen, dan krijg je jouw geld gewoon terug. Je hebt daarnaast altijd een proefperiode van 15 dagen, mag op je eigen tempo studeren en kunt rekenen op persoonlijke begeleiding. Je kan door het concept ook altijd studeren waar en wanneer jij maar wil. Ideaal dus!

Is NHA betrouwbaar?

De grote vraag is natuurlijk of NHA een betrouwbare aanbieder van opleidingen en cursussen is. Het eerste teken wat laat zien dat dit inderdaad een betrouwbare aanbieder is, is het feit dat het bedrijf al 85 jaar bestaat. Als het geen betrouwbare instelling was geweest had het bedrijf het onmogelijk zo lang kunnen volhouden, zeker niet sinds men op het internet overal beoordelingen kan lezen. Daarnaast zijn de opleidingen officieel erkend door de Nederlandse overheid. Dit laat zien dat de inhoud in elk geval ook in orde is. Dan blijft de begeleiding en service nog over om naar te kijken. Op dit gebied zijn heel veel recensies en beoordelingen te vinden. Uiteraard zitten hier minder positieve en zelfs ronduit negatieve recensies tussen. Maar dat is niet zo gek, als je beseft dat hier wekelijks ontzettend veel mensen zich aanmelden. De algemene tendens is dat het bedrijf je goed begeleidt en open staat voor beantwoorden van je vragen. Over het algemeen kunnen we daarmee stellen dat NHA een betrouwbare aanbieder van opleidingen en cursussen is.

Klantenservice en klachten

Een belangrijke graadmeter van de betrouwbaarheid en kwaliteit van een bedrijf is de klantenservice, en zeker ook de manier waarop er wordt omgegaan met eventuele klachten. Daarvoor kijken we eerst naar de bereikbaarheid van de klantenservice. Het bedrijf heeft een pand dat je gewoon kan bezoeken, in Nederland. Dit laat al zien dat het bedrijf betrouwbaar en bereikbaar is. Daarnaast kun je ze telefonisch bereiken van maandag tot en met zaterdag, met ruime tijden. Tot en met donderdag kun je zo ook in de avond bellen voor vragen en opmerkingen. Daarnaast kun je nog een contactformulier invullen, waarbij NHA zo snel mogelijk terug zal komen op je vragen. De afhandeling van vragen en klachten kan over het algemeen op positieve commentaren rekenen. Dit laat zien dat het met de klantenservice en afhandeling van klachten verder prima zit bij NHA

Wil jij ook beoordelen?

Het kan natuurlijk zomaar zijn dat jij ook ervaring hebt met NHA. Heb je een of meerdere opleidingen of cursussen gevolgd? Laat dan vooral even een review achter over hoe je dit hebt ervaren. Wanneer je contact met de klantenservice hebt gehad of wellicht een klacht hebt ingediend, laat dit dan zeker ook even weten. Op deze manier helpen we elkaar om zo goed mogelijke keuzes te kunnen maken. Dat is altijd belangrijk, maar zeker wanneer het gaat om cursussen of opleidingen. Hoe meer reviews en recensies, hoe beter!

Reviews over NHA
Gerelateerde bedrijven
Thuiscursus.nl logo
Thuiscursus.nl
2 beoordelingen
9,5
123test logo
123test
2 beoordelingen
9,5
Examencentrum logo
Examencentrum
2 beoordelingen
8,5
4,4
19% zou hier weer kopen
17 beoordelingen
Lees onze review over NHA

NHA is geverifieerd door ons expert team. De webshop NHA bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Daarnaast is NHA lid van de kamer van koophandel en is hun website beveiligd met een SSL certificaat (groen slotje). Dit SSL certificaat geeft aan dat het via de online betaalmethodes veilig is om te bestellen via NHA. Ze bieden de grootste betaalmethodes van Nederland aan op hun webshop.

De reputatie van nha.nl is positief te noemen. Het Nederlandse bedrijf is namelijk ook al een lange tijd actief op het internet. Je kunt zelf ook meehelpen andere gebruikers een goede keus te maken bij hun aankopen. Dit kun je doen door een review achter te laten op deze pagina.

Bekijk zeker even de website van nha.nl. Dit geeft je een beter beeld van de webshop. Daarnaast staat daar hun uitgebreide assortiment en natuurlijk de openingstijden van NHA.

Geplaatst op: 05-03-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Boerenbedrog

NHA lokt aspirant studenten met een welkomstgeschenk als tablet om' het studeren makkelijker te maken' (zo staat op hun website).
Met de tablet kan je echter niet veel : de digitale leeromgeving bijvoorbeeld voor arabisch 'arabisch' werkt niet op de gekregen tablet.
Reactie NHA: 'Het is echt een welkomstcadeau en is inderdaad niet mogelijk alle huiswerkopdrachten hierop te maken. hiervoor dient u een laptop of computer te hebben.' Van boerenbedrog gesproken.

Geplaatst op: 27-11-2023
Laatst bewerkt op: 27-11-2023
Geschreven door: Guy N.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Studiemateriaal klopt niet

De inhoud van een les stemt niet overeen met de huiswerkvragen. De les inhoud is op een ander niveau gebracht dan de huiswerkvragen, hierdoor verlies je heel wat kostbare tijd om uit te zoeken hoe het nu precies moet. Ik vind het een teleurstelling. De cursus piano is dan weer wel goed geschreven en hierbij krijg je wel een goede opvolging. Top leraar van piano trouwens als ik in Nederland zou wonen, ik zou direct bij hem extra lessen gaan volgen.

Geplaatst op: 26-07-2023
Laatst bewerkt op: 26-07-2023
Geschreven door: Whisky G.

7 / 10
3/5 3/5 3/5 4/5
Nogmaals kopen? Nee
Bullebakken gedrag.

De NHA maakt een flinke fout. Ik wil er over praten maar ik wordt tot twee maal toe grof behandeld. Ze erkennen hun fout niet. Ze reageerden aanmatigend en cynisch. Ik ben meteen gestopt bij NHA. Bij een ander voor minder geld (omdat ik al cursist daar was) verder gegaan.

Geplaatst op: 14-03-2023
Laatst bewerkt op: 14-03-2023
Geschreven door: Bart H.

3 / 10
1/5 1/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Super slechte ervaring met de studie en de klantenservice

Ik ben begonnen met een studie Planner wegtransport.

De eerste hoofdstukken gingen voornamelijk over treinen en boten geen probleem om daar wat vanaf te weten. Maar ze gingen er zo ver op in dat ik ook dingen leerde van schade afwikkeling aan een container op een boot. Maar het ergste was dat er vragen gesteld werden die niet in de studie stonden. ook vroegen ze vragen over dingen die 3 hoofdstukken verder pas behandeld werden. Ook werden vragen fout gerekend maar die goed waren. Heel mijn studie genot was weg.

dit met de klantenservice besproken en ik zou een nieuwe studie krijgen eerst in december toen Januari het is nu half januari en wacht nog steeds

Geplaatst op: 13-02-2023
Laatst bewerkt op: 13-02-2023
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
3/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
NHA heeft geen erkende diploma's

Beste lezer,

SVP NIET in zee gaan met NHA. Het is een scam opleiding. Je hebt letterlijk niks aan hun opleiding. Je krijgt alleen een papiertje waar opleiding opstaat, zonder NIVEAU erbij te zetten.
Hierdoor is het zogenaamde diploma niks waard. Want werkgevers willen weten welk niveau het is en dat kunnen ze niet bepalen. Dit heeft te maken omdat het een zelf verzonnen studie is die niet voldoet aan landelijk vastgestelde niveau's.

Heb voor niks betaald en voor niks tijd besteed aan deze nutteloze studie.

Je hebt dus niks aan het hun diploma, beter zelf 1 maken in WORD. Zelfde eindresultaat.

Groetjes

Geplaatst op: 08-03-2023
Laatst bewerkt op: 08-03-2023
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Waardeloze communicatie en service

Als ze een betaling niet binnen paar dagen binnen hebben en dan heb ik het over een klein bedrag je dan blokkeren ze gelijk dingen die je juist nodig hebt om je verder te helpen met de studie die zo belangrijk voor je is .als je dan probeert met ze te communiceren dan kom je geen steek verder dan krijg je een onmenselijk lijkt haast wel een computergestuurd antwoord terug koel en ach wat kan ons het schelen zolang wij maar lekker aan je kunnen verdienen.

Geplaatst op: 19-01-2023
Laatst bewerkt op: 19-01-2023
Geschreven door: Anoniem

3 / 10
2/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Waardeloos

Spelfouten in de lessen, in de opdrachten krijgen dinge andere namen als in de lesstof. Berekeningen via formules die nergens terug te vinden zijn en per opdracht maar 1 vraag mogelijk bij betaling voor hulp van docent. En die hulp bestaat uit een halve zin, echt schandalig. Ik heb zelf extra huiswerkhulp moeten inhuren.

Geplaatst op: 07-11-2022
Laatst bewerkt op: 07-11-2022
Geschreven door: Anoniem

5 / 10
4/5 1/5 1/5 4/5
Nogmaals kopen? Nee
Waardeloos

Via een link in de mail heb ik ervoor gekozen om de bestelling in termijnen af te lossen. Maar vervolgens ontvang ik een factuur voor het gehele bedrag in een keer. Verwarrend was dat ze zeiden dat ik automatische mails kon negeren. Vervolgens zetten ze de factuur door via het incassobureau. Schandalig.

Geplaatst op: 24-10-2022
Laatst bewerkt op: 24-10-2022
Geschreven door: Johan H.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Professionaliteit mist aan alle kanten

De door mij gekozen cursus komt digitaal en als gedrukte versie niet overeen. Tijdens tel. contact hieromtrent werd ik verzocht, of ik alle fouten wilde doorsturen.. Iets, dat de NHA zelf zou moeten doen.
Huiswerk wordt beoordeeld maar niet elke docent doet de moeite, de fouten ook nader toe te lichten, hetgeen juist de bedoeling van huiswerk is. Leren van de fouten.
Tel. contact met de klantenservice is matig. Lange wachttijden en meestal ontbrekende inhoudelijke kennis.

Geplaatst op: 03-10-2022
Laatst bewerkt op: 03-10-2022
Geschreven door: Anoniem

5 / 10
4/5 1/5 2/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Een goede opleider

Ik heb een opleiding stewardess gevolgd bij NHA. De boeken waren duidelijk en vernieuwd. Ik kreeg snel antwoord terug van mijn lerares na insturen van mijn huiswerk. Ik ben geslaagd voor mijn examen. Ik lees de negatieve reviews van anderen waar ik verbaasd om ben, ik heb totaal geen negatieve ervaring met het NHA.

Geplaatst op: 29-01-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Ingrid D.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Gewoon een hobby club alle cursussen zijn veroudert .

Als je een cursus wilt doen bij hun is de kwaliteit in het algemeen zeer laag. Ze komen met veroudert spul. Als je cursus in modules doet er daarvan heb je al een diploma kunnen lees willen ze dat niet in mindering brengen op de totale cursus. NHA kan zich niet aanpassen aan de specifieke wensen van de klant. Ze zeggen dan ga dan maar aparte cursussen doen. Dus veel duurder.
Ook ik hoorde van anderen die daar wel zijn geweest gewoon niet doen bij deze !
Met name de oudere opleiders die wel wat duurder zijn maar veel betere kwaliteit leveren.

Geplaatst op: 24-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Beau B.

3 / 10
2/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Werkelijk het allerslechtste thuisstudie

Zoek je een cursus die jij bij jouw vindt passen. Vergeet het maar. Wordt er gezegd daar helpen we je mee.
Ja heel lang in de wacht en tenslotte een antwoord waar je niks mee kan.Dus keuzehulp waar ze het zo over hebben bestaat gewoon niet echt. Een van mijn vriendinnen heeft ook ervaring met deze club. Ze heeft haar opleiding bij NHA gekapt. Is naar LOI gegaan . Ze zei mij. Had ik dat maar eerder gedaan. De klantenservice funtioneerd niet. Een grote MIN.

Geplaatst op: 26-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Petra Z.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Gewoon bagger. Gewoon weggegooid geld.

Ik zou geen enkel positief punt over dit bedrijf kunnen geven. Kwaliteit is super slecht, oogd vlot en netjes allerbelabbertst ,gewoon gekopieerd van ander aanbieders . Klantenservice hebben ze wel maar is inhoudelijk gewoon echt waardeloos. Stelt dus gewoon niets voor.

KOM HIER NOOIT WEER.

Heb in middels een ander opleider gevonden is wel wat duurder maar veel beter en heb daar wel mijn diploma's zonder gedoe kunnen behalen. LOI.

Geplaatst op: 24-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Carla J.

4 / 10
3/5 1/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Aanfluiting

Grote aanfluiting! Eerst de cursus webdesign degaan, erg leuk alhoewel iets verouderd. Hierna de cursus online marketing gestart. Wat een oplichting, je krijgt een boek(niet van NHA, te koop voor een paar tientjes) en elke module is ”˜lees hoofdstuk ”˜x’ uit het boek. Inmiddels op de helft en zit alleen maar uit het boek te lezen. Zelfs de huiswerkopdrachten zijn vragen die letterlijk in dat boek staan. Contact opgenomen met NHA klachtenafdeling want de training is zwaar ondermaats en wel gewoon netjes de 8x €45 euro betaald. Gevraagd de cursus te mogen switchen ter compensatie en de tip om de cursus wat uit te breiden. Want een paar honderd euro voor een boek van een paar tientjes is niet oké. Vandaag bericht terug; Antwoord: ze blijven bij het standpunt dat de cursus voldoet aan kwaliteitseisen en somden een paar reviews op van andere cursisten. Weet niet of ik het nou grappig of gewoon triest moet vinden. Klantenservice is ook zwaar ondermaats, nee hoor voor mij nooit meer NHA!

Geplaatst op: 25-08-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Kimberly D.

4 / 10
4/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Niet voor volwassenen.

Onduidelijke feedback/van docent

Geplaatst op: 17-09-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

6 / 10
3/5 2/5 3/5 4/5
Nogmaals kopen? Nee
Bepaald geen aanrader

Het cursusmateriaal ziet er op het eerste gezicht gelikt uit. Inhoudelijk is het echter vrij droevig. Bij de zelfstudiecursus zijn de antwoorden van de vragen niet verkrijgbaar. Het enige wat inhoudelijk goed is hebben ze niet zelf in elkaar gezet, namelijk het bijgeleverde studieboek. Elke klacht wijst NHA van de hand "aangezien de klant namelijk 15 dagen bedenktijd heeft".

Geplaatst op: 02-05-2017
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over NHA
Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven
Thuiscursus.nl logo
Thuiscursus.nl
2 beoordelingen
9,5
123test logo
123test
2 beoordelingen
9,5
Examencentrum logo
Examencentrum
2 beoordelingen
8,5

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is NHA een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 17 beoordelingen geplaatst over NHA. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4,4 gekregen, waarbij 19% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is NHA actief?

NHA is vooral actief in de categorie studie en opleidingen.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de NHA reviews? Dan kun je naar de website van NHA gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie