LOI logo

LOI reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Bezoek de website
LOI reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
182
LOI logo
Website
loi.nl
Bezoek de website

Reviews en Ervaringen LOI

Leren: of het nu voor je eigen persoonlijke ontwikkeling is of omdat je baas erom vraagt, of het nu voor een hobby is of dat je echt gaat voor een HBO-opleiding. Door leren daag je jezelf uit. Leer je nieuwe dingen en maak je je wereld net weer een stukje uitgebreider door de nieuwe mogelijkheden die je voor jezelf schept. Maar naast je baan en andere verplichtingen kan leren weleens een moeilijkheidsgraad hebben waardoor je er toch maar vanaf ziet. Gelukkig komt dan de opleider op afstand om de hoek kijken. Leren op afstand, in je eigen tijd, kan precies dé oplossing zijn. Nog fijner kan het zijn als je dit kunt combineren met toch wel af en toe klassikale les. Hiervoor kan je terecht bij de LOI. Deze onderwijsinstelling biedt meerdere mogelijkheden en heeft opleidingen en cursussen op een heel breed gebied. Maar hoe zijn de ervaringen met de LOI? Je wilt wel weten of het ook kwalitatief goed zit daar. En hoeveel waarde wordt er gehecht aan de diploma’s die je bij de LOI kunt halen? Je wilt dus reviews lezen. Lezen hoe andere deze instelling beoordelen. Lezen of anderen de LOI aanraden. Want dat vertelt toch veel meer dan alleen maar de informatie van deze Leidse Onderwijs Instellingen zelf! Ben jij al cursist (geweest) bij de LOI? Wil je dan ook jouw recensie hier achterlaten zodat wij een mooi, kloppend verhaal kunnen vertellen over deze aanbieder?

Over LOI

LOI staat voor Leidse Onderwijs Instellingen en is gevestigd in Leiderdorp. LOI biedt meerdere vormen van onderwijs aan. Zo kan je kiezen voor afstandsonderwijs (of thuisonderwijs) maar biedt ook klassikaal onderwijs aan. Je kunt hierdoor precies de vorm kiezen die bij je past, waardoor voor iedereen een studie volgen mogelijk is. Thuisonderwijs is daarbij een heel zelfstandige manier, maar je wordt wel begeleid door een docent. Je studeert op de tijden die voor jou het beste uitkomt. En bij sommige opleidingen, waarbij praktijk gewoon nodig is, worden er praktijkdagen aangeboden. Bij klassikaal onderwijs kan je kiezen voor dag-, avond- en zaterdagprogramma’s. De klassikale lessen zijn in een bepaald ritme (bijvoorbeeld iedere twee weken). Maar ook dan is er een onlineprogramma die je tussendoor kunt gebruiken. LOI biedt onderwijs aan wat wordt erkend door meerdere instanties op het gebied van onderwijs. Dit gaat dus om de overheid (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), maar ook om brancheorganisaties, exameninstanties en het bedrijfsleven, zoals NVAO, Nemas en bijvoorbeeld Associatie voor examinering. De aangeboden opleidingen zijn heel divers en te vinden in veel vakgebieden.

Waarom kiezen voor LOI

Kiezen voor de LOI is kiezen voor een instelling die al heel veel jaren ervaring heeft. Je kiest voor een instelling die echt naam gemaakt heeft in het bedrijfsleven en ook de erkende opleidingen van de overheid aanbiedt, zoals MBO- en HBO-opleidingen. Hiervoor kan je dan ook in aanmerking komen voor het Leven Lang Leren Krediet van de overheid, mits je aan die voorwaarden voldoet. Studiekosten zijn in veel gevallen fiscaal aftrekbaar. LOI biedt opleidingen aan op praktisch ieder vakgebied, dus grote kans dat jouw opleiding er ook te vinden is. Deze vakgebieden zijn onder te verdelen in: administratie, bouw, cultuur en levensbeschouwing, dierenzorg, economie, financieel, gezondheidszorg en welzijn, grafische vormgeving en welzijn, grafische vormgeving en multimedia, handhaving en security, huis en tuin, HRM, ICT, logistiek & inkoop & transport, makelaardij, management en leiding geven, marketing & communicatie & sales, muziek, natuur en milieu, onderwijs en pedagogiek, planning en events, psychologie en coaching, recht en bestuur, retail & handel & ondernemerschap, secretarieel en support, sport, taalvaardigheid en vertalen, techniek, toerisme en recreatie, uiterlijke verzorging en wellness, voeding, talen, voortgezet onderwijs, MBO, HBO, Master, cursussen voor kinderen, hobby en vrije tijd. Het lesgeld is duidelijk opgebouwd en daardoor transparant te noemen. Je kunt gespreid betalen en ook het examengeld kan je in termijnen voldoen. Zo hoef je niet alles in 1 keer te betalen, wat toch ook wel heel fijn kan zijn.

Is LOI betrouwbaar?

LOI is zeker betrouwbaar anders zou de overheid en al die andere instanties de diploma’s en opleidingen van deze onderwijsinstelling niet erkennen. Zoveel mag duidelijk zijn. Een onbetrouwbaar instituut zal nooit erkende kwaliteit hebben!

Klantenservice en klachten

Wil je studieadvies? Heb je vragen over de werkwijze of zijn er andere problemen of klachten? Uiteraard is er dan een klantenservice die je graag verder helpt. Je kunt ze bereiken via de telefoon. Je kunt zelf bellen of een adviesgesprek aanvragen, waarbij je een dag en tijdstip naar keuze aanvraagt. Mailen en bezoeken kan ook. Uiteraard kan je ook eerst even rondneuzen bij de veel gestelde vragen, want die kunnen je misschien al een eind op weg helpen. Interesse in een opleiding, maar wil je eerst nog eens op je gemak erover door kunnen lezen? Dan kan je een studiegids aanvragen.

Wil jij ook beoordelen?

Ben jij al cursist bij de LOI of misschien heb je er al een opleiding afgerond? Dan willen we graag van jou horen hoe jouw ervaringen zijn. Ben je tevreden en beveel je de LOI aan, of juist niet? Alvast namens al die mensen die zoeken naar ervaringen van anderen: bedankt voor jouw review!

Reviews over LOI

Gerelateerde bedrijven

Plusport.com logo
Plusport.com
2 beoordelingen
9,5
Overloadworldwide.nl logo
Overloadworldwide.nl
1 beoordeling
10
Computrain logo
Computrain
1 beoordeling
10
3,1
0% zou hier weer kopen
12 beoordelingen
Onze beoordeling over LOI

Ons team van experts heeft LOI geverifieerd op een aantal punten. De webshop van LOI bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare speler in de markt. LOI is al vanaf hun oprichting ingeschreven bij de kamer van koophandel en hun website is beveiligd door middel van een SSL certificaat (groene slotje). Alle grote betaalmethodes van Nederland zijn beschikbaar op deze webshop.

LOI is een Nederlands bedrijf en is al een lange tijd actief op het internet. Dit heeft ze een goede reputatie opgeleverd. Binnen ons platform kan ook jij een review achterlaten om zo andere consumenten te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen op het internet.

Het is verstandig de website van loi.nl te bekijken voor actuele openingstijden. Daar vind je uiteraard ook het uitgebreide assortiment van LOI.

Geplaatst op: 05-03-2021
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Weggegooid geld en tijd

Nadat ik me aangemeld had voor de opleiding HBO rechten en netjes alles betaald had totaal geen ondersteuning meer gekregen om te starten met de opleiding. De vragen gingen niet over de opleiding zelf maar over de digitale campus waar ik geen ervaring mee had. Er zou ook een studiecoach contact met me opgenomen maar ook daarvan nooit iets vernomen. Ik heb hier meerdere malen via klantenservice een hulpvraag neergelegd echter daar heb ik nooit een antwoord op gekregen. In het begin werden de boeken regelmatig geleverd van de modules waar ik op dat moment mee bezig zou moeten zijn. Echter doordat ik nooit hulp heb gekregen om mijn weg te vinden in de studieomgeving heb ik met geen enkele module kunnen starten. Ook het feit dat men geen activiteiten ziet in mijn account heeft er nooit toe geleid dat iemand van LOI met mij contact opgenomen heeft. Ruim €6000,- weggegooid en veel tijd gestoken in het zoeken hoe ik kon starten met de modules.
Hierdoor tevens een grote wantrouwen opgebouwd naar andere opleidingsinstituten. LOI staat voor mij op 1 van mijn zwarte lijst van opleidingsinstituten. Aan mensen die men oplichters noemt ben ik in mijn hele leven minder geld verloren.
Mijn advies: ZEKER NIET IN ZEE GAAN MET LOI. JE BENT JE GELD KWIJT EN KRIJGT ER NIETS VOOR TERUG.

O ja, ik zou toen ook een iPad krijgen omdat ik me aangemeld had voor de opleiding. OOK NOOIT IETS VAN GEZIEN. 😡🤬😤😭

Geplaatst op: 28-11-2022
Laatst bewerkt op: 28-11-2022
Geschreven door: Jerry I.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Geen klantgerichtheid

Klantenservice is zeer slecht bereikbaar. Aangezien ik in het buitenland woon kan ik het mij niet permiteren om te bellen (tijdsverschil en kosten).
Bij contact via de website nemen ze i.v.m. drukte al 10 dagen de tijd om te antwoorden. Na 10 dagen een excuus mail dat het druk is en ze niet kunnen antwoorden.
Vervolgens krijg je als antwoord de informatie welke ook op de site terug te vinden, maar GEEN antwoord geeft op de gestelde vraag.
Vraag nogmaals stellen, weer 3 weken verder, dus tegen beter weten in besloten in te schrijven. Nu weken verder, geen lesmateriaal, geen antwoord op mijn vragen maar wel maandelijks extra betalen omdat je woonachtig bent buiten Europa....
CONCLUSIE: niet beginnen aan LOI

Geplaatst op: 19-10-2022
Laatst bewerkt op: 19-10-2022
Geschreven door: Anoniem

3 / 10
1/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Ongekend slechte service

Ik ben nu 5 weken officieel bezig met de masterclass entrepreneurship. Ik kan echt helemaal niemand de LOI aanbevelen! De boeken kwamen 2,5 week later, dan start datum, aan. Dan ligt de campus er een hele week uit, daarna blijkt het dat de website waar de oefenvragen op zouden staan niet werkt en de gehele tijd aangeeft coming soon.
Gebeld, echt te vaak, spoed achter mijn vraag laten zetten. Desondanks na 1 week en 4x aan de telefoon te hebben gehangen, krijg ik eigenlijk een mail. Ik moest de mediatheek maar gebruiken daar zou de link het wel doen ipv de link in het leerpad. Als er ook alleen maar op de link in de mediatheek geklikt was hadden ze gezien dat het na precies dezelfde website leidt en deze hetzelfde aangeeft, coming soon.
Weer gebeld, weer zou het doorgezet worden naar de schoolleiding en ict. Weer spoed erachter laten zetten, we zijn dus op precies hetzelfde punt als 1 week geleden. Precies dezelfde hulpvraag, naar precies dezelfde afdelingen uitgezet.
Hoe is dit in vredesnaam mogelijk dat je een studie aanbied dat gewoon niet volledig is en dat ik als cursist er gewoon iedere dag achteraan kan gaan in de hoop dat ik wel in 12 dagen antwoord krijg! Antwoord hè, niet de oplossing maar antwoord! Het is te zot voor woorden, hoe kan een opleidingsinstituut zich zo profileren. Het is niet dat ze net om de hoek komen kijken, hoe kan je zo ontzettend slechte service aanbieden. Hoe kan je daarachter staan.
Want daarna kreeg ik gewoon doodleuk een mail met de inhoud, de vraag is bij de schoolleiding neergelegd en je zult binnen 12 dagen!!!!! Een antwoord krijgen. Het is echt van de zotten. Ik heb er echt geen goed woord voor over, van het begin tot het einde niet.
Echt zoek iets anders, ga niet voor een opleiding van de LOI!!

Geplaatst op: 13-07-2022
Laatst bewerkt op: 13-07-2022
Geschreven door: Wietske V.

4 / 10
1/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Bar slecht

ik zit al dik 2 maanden te wachten op mijn praktijk boek en heb hen nou nog steeds niet binnen. iedere week aan het bellen voor dat boek. docent op afstand wil me er ook niet mee helpen. ik zou je de loi echt afraden

Geplaatst op: 31-05-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
1/5 2/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Slecht

weer gezakt voor een examen waar je te weinig tijd voor krijgt Vraag je om hulp wat je verkeerd doe op het examen moet je naar Leiderdrop rijden Maar 2 uurtje rijden van mij huis. veder helpen ze niet als ik vragen heb over dat examen zeggen ze dat ze niet mogen helpen. zo kan ik ook lekker me geld verdienen weer 150 euro naar de ? In totaal al bijna 600 euro kwijt aan dit examen vindt het gewoon triest van deze instelling. Ga naar een gewone roc dit ga ik u ook doen kan beter daar mijn tijd en geld in stekken. zodat ik toch ooit een diploma haal. weg 2500 euro bedankt loi. geld waar ik anderen zo hard voor moeten werken behalve jullie want daar stroomt het binnen

Geplaatst op: 28-04-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Waardeloos!

Grootste fout uit mijn leven om hier aan te beginnen, ik voelde dat al in de eerste 2 maanden. Heb vaak op het punt gestaan om te stoppen, maar telkens baalde ik van het feit dat ik me geld dan kwijt was.
Les materiaal zit vol met stellingsfouten, dit meerder malen aangegeven en foto’s doorgestuurd van een overzicht van de fouten in de boeken. Maar er wordt niets mee gedaan. Begeleiding is waardeloos, ze blijven maar aangeven dat je aan de campus moet wennen, maar ik zag een compleet examen over het hoofd. De klantenservice zeg dan druk op ga na en nogmaals druk op en ga na, je komt er gewoon weg NIET uit. Contact met medestudenten is er ook niet. Berichtjes met vragen open gezet en werd na 3 maanden eens een keer op gereageerd. Tussen tijds moet je ook nieuw lesmateriaal aanvragen, kwam ik achter door de opdrachten. Je moet constant bellen met de klantenservice omdat je gewoon bang bent om iets voer het hoofd te zien.
Als je contact zoekt met de klantenservice dan sta je vervolgens 30 minuten in de wacht en dan moet je hopen de je een medewerker aan de lijn te krijgt die er iets van vanaf weet. De meeste weten totaal niet waar ze over praten en ze geven alle een verschillend antwoord. Ze begrijpen je allemaal. Als je een opleiding wil starten zijn ze heel snel, maar als ze je eenmaal binnen hebben en het geld binnen hebben dan is het WAARDELOOS.

Geplaatst op: 11-03-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: CB ..

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Ga naar een andere opleider.

Alleen de eerste module van mijn opleiding HBO bedrijfsadministrateur was van enige kwaliteit. Daarna was de uitleg bijzonder slecht (steeds zoeken op internet naar wat er bedoeld wordt) en zat het materiaal vol met fouten. Niet alleen taal- en opmaakfouten (zinnen die half weggevallen zijn, verwijzingen naar grafieken die niet kloppen). Maar ook oefenopgaven die niet kloppen. Antwoorden die rechtstreeks tegen het zojuist geleerde ingaan. Antwoorden die niet bij de vragen horen.
Aanvankelijk regelmatig de docent op de hoogte gesteld. Hij kon niet bij het lesmateriaal. Dus elke keer moet ik screenshots maken en deze opsturen. Buiten dat de docent erkende dat er een fout in het materiaal zat gebeurde er vervolgens niks mee.
Mijn motivatie zakte hierdoor tot het nulpunt. Elke dag was ik me aan het worstelen door het materiaal. Niet te doen.
Dus een klacht ingediend bij de LOI. Na 3 weken nog niks gehoord. Toen heb ik de maandelijkse betaling laten door de bank laten storneren.
De debiteurenadministratie nam daarna redelijk snel contact op. Ik heb heb uitgelegd dat ik niet van plan ben te betalen tot ik antwoord op mijn klacht kreeg, waarvan de reactietermijn ruimschoots verstreken was.
Een paar dagen later kreeg ik eindelijk reactie. Maar helaas maar op 1 onderdeel van mijn klacht. Op mijn reactie op dit antwoord heb ik vooralsnog geen antwoord gekregen. Er is inmiddels weer een week verstreken.

Geplaatst op: 02-01-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Nooit aan beginnen

Loi nooit aan beginnen. Bij hen gaat het om geld binnen harken en niet om goed les te geven. Ga naar een normaal MBO of HBO. Tegenwoordig heb je meer mogelijkheden om online te studeren of deeltijd te doen. Daar leer je nog wat en wordt er niet tegen je gelogen.

Geplaatst op: 12-09-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
NIET AAN BEGINNEN!!!!

Voor een ieder die serieus zoekt naar een instelling/school om een HBO Bachelor te volgen, kan ik de LOI afraden. Het enige dat ze goed voor elkaar hebben is hun marketing, want zodra je binnen bent en ze het geld hebben, is er totaal geen voortgang meer wat jouw ontwikkeling betreft. Ik heb mijn eerste jaar van de HBO informatica opleiding in oktober 2018 afgerond en heb netjes het propedeuseschrift aangevraagd via het LOI portaal. Het is nu februari en na tientallen telefoongesprekken, mailberichten, excuses en waardeloze toezeggingen is het betreffende document nog niet binnen. Als je belt met de helpdesk krijg je keer op keer iemand die je probleem begrijpt, maar er verder niets aan kan doen. Wel beloven ze telkens weer om het aan de betreffende afdeling door te geven met een prio waarna je niets meer gaat vernemen. Omdat ik er al ruim een jaar in heb gestoken en alle credits heb gehaald voor het propedeuseschrift laat ik het er absoluut niet bij zitten. Maar als je nog niet bent begonnen zou ik het wel weten......zekers niet je aanmelden bij de LOI want dat is echt een ongelooflijke puinzooi

Geplaatst op: 11-02-2019
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
LOI heeft zaken niet op orde

Opzeggen moet twee maanden van tevoren. Op de eerste opzegbrief werd niet gereageerd. Tweede brief aangetekend verzonden. Ook niet gereageerd. Vervolgens na betaalherinnering (na twee maanden na verlengdatum) nagebeld wat er aan de hand was. Toen pas een antwoord gekregen, dat ik te laat zou zijn geweest? Probeer maar eens vier maanden na het verzenden van je eerste brief aan te tonen dat dit niet het geval was. Hebben administratie slecht op orde. Mocht je overwegen om een studie te volgen bij de LOI: zeg hem alvast op, want later heb je daar de kans niet meer voor.

Geplaatst op: 21-01-2019
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Niet waar: Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Als je 2 maanden niet kan betalen ze blokeren je online en dan niet meer toegang naar je opleiding, dus is niet waar: "Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend"

Geplaatst op: 22-06-2018
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Katty L.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over LOI


Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven

Plusport.com logo
Plusport.com
2 beoordelingen
9,5
Overloadworldwide.nl logo
Overloadworldwide.nl
1 beoordeling
10
Computrain logo
Computrain
1 beoordeling
10

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is LOI een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 12 beoordelingen geplaatst over LOI. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 3,1 gekregen, waarbij 0% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is LOI actief?

LOI is vooral actief in de categorie studie en opleidingen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) lessen en opleidingen.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de LOI reviews? Dan kun je naar de website van LOI gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie