Webshops logo slaapcomfort

Waar moet je op letten als je een boxspring koopt

https://ervaringensite.nl/storage/img/knowledge-base-articles/waar-moet-je-op-letten-als-je-een-boxspring-koopt/1.png
Inhoud

Een goede nachtrust is belangrijk, want zowel je geest als je lichaam komen dan tot rust. Maar een goede nachtrust is niet zo vanzelfsprekend als dat je zou denken. Zeker niet wanneer je op een slecht bed slaapt. Een minder goed bed of een slecht matras zorgen ervoor dat je niet alleen wakker ligt, maar ook niet comfortabel slaapt. Met het risico dat je uitgeput wakker wordt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Een goed bed kopen is dan ook het halve werk en misschien heb je weleens nagedacht over de aanschaf van een boxspring. Maar wat is een boxspring en waar moet je op letten als je een boxspring koopt? In dit artikel geven wij daar uitgebreid antwoord op.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een compleet slaapsysteem dat uit slechts enkele onderdelen bestaat. Het onderstel bevat de vering en op het onderstel wordt een matras geplaatst. Het is ook mogelijk om zowel een matras als een topmatras op een boxspring te plaatsen. Dit zorgt voor meer stabiliteit en het bevorderd het slaapcomfort. Een ander groot voordeel is dat door de speciale vering in het onderstel het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt.

Andere voordelen van een boxspring zijn een goede ventilatie en vochtregulering, eenvoudig in- en uitstappen en een luxueuze uitstraling. Het is ook mogelijk om voor boxsprings te kiezen die elektrisch verstelbaar zijn en je kunt de boxspring in de regel ook voorzien van een bijhorend hoofdbord en bijhorende nachtkastjes. 

Beddengoeddirect.nl logo
Beddengoeddirect.nl
10  / 10
Bekijken Beoordelingen

Waar moet je op letten als je een boxspring koopt?

Een boxspring zag je in het verleden vaak in dure huizen en hotels, maar een boxspring is inmiddels een product dat door steeds meer huishoudens wordt aangeschaft. De prijzen van boxsprings zijn in de afgelopen jaren ook flink gedaald. Wanneer je op zoek gaat naar een boxspring is het goed om rekening te houden met welke vering in het onderstel is verwerkt, of een boxspring voldoende ruimte biedt en of een boxspring eventueel uit te breiden is met een bijhorend hoofdbord en bijhorende nachtkastjes. Het kan ook een keuze zijn om voor een boxspring te kiezen die elektrisch verstelbaar is.

De vering

Wanneer je voor een boxspring kiest is het goed om na te kijken of het onderstel een bonellvering of stevige pocketvering gebruikt. Een bonellvering ventileert in de basis beter dan een pocketvering en is ook goedkoper, maar een pocketvering biedt daarentegen meer slaapcomfort en gaat langer mee.

Afmetingen boxspring

Voor een optimaal ligcomfort is het belangrijk dat je voldoende bewegingsruimte hebt. Vooral langere en grotere mensen hebben baat bij een groter bed. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe boxspring is het slim om te kijken naar de afmetingen van het bed.

Elektrisch verstelbaar

Een elektrisch verstelbare boxspring biedt extra comfort en is in de basis wel duurder dan een boxspring die niet elektrisch verstelbaar is. Door middel van een afstandsbediening kun je het hoofdgedeelte van de boxspring bijvoorbeeld iets schuiner zetten. Handig als je voor het slapen gaan nog even naar een televisieprogramma wilt kijken.

https://ervaringensite.nl/storage/img/knowledge-base-articles/waar-moet-je-op-letten-als-je-een-boxspring-koopt/14.png

Boxsprings van bekende merken

Bekende merken en specialisten op het gebied van slaapcomfort hebben goede boxsprings gefabriceerd. Iedere beddenzaak die serieus bezig is met de handel biedt deze producten aan. Van merken, zoals Auping, Beka, Caresse en Pullman. De Auping Original is bijvoorbeeld een boxspring die ook als beste is getest door de consumentenbond. Waarom deze merken uitblinken heeft te maken het feit dat zij veel research doen naar slaappatronen en welke materialen het beste gebruikt kunnen worden om mensen een goede nachtrust te bieden. De uitkomsten van deze onderzoeken worden gebruikt om de beste bedden te kunnen fabriceren.

Boxsprings van eigen bodem

Veel specialisten bieden ook boxsprings aan die door henzelf zijn gefabriceerd. Zij hebben de kennis in huis om goede bedden te fabriceren en daarvoor werken ze samen met bekende leveranciers van de onderdelen die benodigd zijn. Een groot voordeel is dat ze door het zelf fabriceren een hoop kosten kunnen besparen en het eindproduct voor minder geld kunnen aanbieden terwijl het voor consumenten aantrekkelijk is, omdat ze ook een boxspring op maat kunnen laten maken. Erg fijn als je speciale wensen hebt die ook te realiseren zijn.

Bijzondere boxsprings

We hebben al een aantal soorten boxsprings benoemd, maar er is veel meer keuze dan dat je zou denken! Heb je wel eens gehoord van een bed met een tv lift? Nee? Logisch, want het product is ook relatief nieuw, maar enorm in trek. In het voeteneinde zit een berging voor een televisie verwerkt en deze kun je met een druk op de knop tevoorschijn toveren. Erg handig als je geen zichtbare televisie in de slaapkamer wilt en ruimte wilt besparen.

Daarnaast zijn er ook heel veel boxsprings met extra bergingsruimte. Onder de boxspring zitten lades gemonteerd die je uit kunt schuiven en waar je spullen kunt opslaan. Deze aan kleding, speelgoed of andere spullen die je niet in het zicht wilt hebben of waar je simpelweg geen ruimte voor hebt. Een boxspring met bergingsruimte biedt de kans om een opgeruimde slaapkamer te hebben en is ook zeker een uitkomst voor mensen met een beperkte bergingsruimte.

Tips en trucs

Nu je weet welke soorten boxsprings er zijn en waar je op moet letten als je een boxspring koopt, geven we toch nog een aantal handige tips en trucs om tot de beste koop te kunnen komen.

Goedkoop is duurkoop

Aanbiedingen en kortingen zijn verleidelijk, maar goedkoop is niet automatisch de beste koop. Verdiep je in het product en ga niet blind af op het advies van een verkoper. Doe een beetje onderzoek naar het product en lees de reviews van klanten die het bed al eerder hebben gekocht. Je wilt achteraf niet tot de ontdekking komen dat je super deal een miskoop blijkt te zijn.

Beddenbriljant logo
Beddenbriljant
7,8  / 10
Bekijken Beoordelingen
Beddengoed.com logo
Beddengoed.com
10  / 10
Bekijken Beoordelingen

Testen

Wanneer je de mogelijkheid heb kun je het beste een winkel of showroom bezoeken waar je het bed dat je op het oog hebt kunt testen. Even voelen hoe het bed ligt geeft al een goed beeld bij of het bed wel bij je past. Je hebt dan ook even de kans om met een verkoper en/of adviseur in gesprek te gaan over het bed dat je op het oog hebt.

Maak gebruik van proefslapen

Online aanbieders van bedden en boxsprings bieden vaak een aantal dagen proefslapen aan. Variërend van 30 tot zelfs 90 dagen. Maak hier gebruik van en schroom niet om de winkel te bellen of te e-mailen als je niet tevreden bent. Een bed van een plaatje en een productomschrijving kopen is lastig en je weet pas zeker dat de boxspring goed is wanneer je er op geslapen hebt. Als een aanbieder geen proefslapen aanbiedt kun je jezelf afvragen in hoeverre de aanbieder achter het product staat.

Laten monteren

Je kunt kosten besparen door de boxspring die je koopt zelf te monteren, maar je kunt het beter aan de professionals overlaten. Zij hebben niet alleen binnen een handomdraai het bed in elkaar staan, maar je weet ook zeker dat het goed gebeurd. Je wilt uiteindelijk niet door een montagefout op de blaren zitten als een winkel je niet wilt helpen, omdat je het zelf verkeerd hebt gedaan.

https://ervaringensite.nl/storage/img/knowledge-base-articles/waar-moet-je-op-letten-als-je-een-boxspring-koopt/32.png

De beste aanbieders van boxsprings

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw bed en een boxspring overweegt, zijn er een groot aantal aanbieders waaruit je kunt kiezen. Maar bij welke winkels en webshops kun je het beste een nieuwe boxspring kopen? Wij hebben de beste aanbieders van boxsprings voor jou op een rijtje gezet.

Beddengoeddirect.nl

Beddengoeddirect.nl is sinds 2019 de winkel waar je alles voor de slaapkamer kunt kopen. Ze hebben een groot assortiment in boxsprings, bedden, beddengoed en matrassen. Naast een overzichtelijke en veilige webwinkel heeft Beddengoeddirect.nl ook een fysieke winkel in Capelle aan den IJssel. Waar je boxsprings kunt bekijken, uitproberen en bestellen. Beddengoeddirect.nl biedt voor de online shopper gratis verzenden en gratis retourneren aan en een groot pluspunt van de aanbieder is dat je 100 dagen kunt proefslapen. Voor de montagedienst aan huis betaal je wel iets extra’s.

De voordelen van Beddengoeddirect.nl

Voordelen

 • Overzichtelijke en veilige webshop
 • Bekende en veilige betalingsmethoden aanwezig
 • Achteraf betalen of betalen in termijnen mogelijk
 • Contact via e-mail
Beddengoeddirect.nl logo
Beddengoeddirect.nl
10  / 10
Bekijken Beoordelingen

Beddengoed.com

Beddengoed.com is naar eigen zeggen de grootste online beddengoedzaak in Europa. Het bedrijf werd in 2016 opgericht en ze hebben een groot assortiment in bedtextiel voor baby’s en kleuters, kinderen en volwassenen. Beddengoed.com garandeert een snelle levering van producten die op voorraad zijn en verzenden is boven een bepaald bedrag gratis. Je hebt ook de mogelijkheid om producten binnen 30 dagen gratis te retourneren. Mocht je aankoop onverhoeds niet bevallen.

De voordelen van Beddengoed.com

Voordelen

 • Overzichtelijke en veilige webshop
 • Bekende en veilige betalingsmethoden aanwezig
 • Achteraf betalen of betalen in termijnen mogelijk
 • Contact via e-mail
Beddengoed.com logo
Beddengoed.com
10  / 10
Bekijken Beoordelingen

iBoxspring

Of je nu op zoek bent naar een boxspring met hoofdbord, elektrische boxsprings of boxsprings met extra opbergruimte; iBoxspring heeft het allemaal! Met meer dan 25 jaar ervaring in de branche biedt de webwinkel een ruim assortiment in boxsprings aan en je kunt ook rekenen op deskundig advies van één van de specialisten. Je kunt 100 nachten proefslapen wanneer je bij iBoxspring een nieuw bed besteld en zowel de bezorging als het monteren is gratis. Heb je specifieke wensen met betrekking tot een boxspring? Dan kun je bij hen ook een boxspring op maat laten maken.

De voordelen van iBoxspring

Voordelen

 • Overzichtelijke en veilige webshop
 • Bekende en veilige betalingsmethoden aanwezig
 • Gratis bezorgen en montage
 • Contact via e-mail en livechat
iBoxspring logo
iBoxspring
9,7  / 10
Bekijken Beoordelingen

Beoordeeld door consumenten

De webshops en winkels die wij aanprijzen zijn overwegend positief beoordeeld door consumenten die iets bij deze aanbieders hebben besteld en een review over het bedrijf hebben geschreven. Op basis van deze gegevens denken wij ook dat de winkels en webshops die wij aanprijzen betrouwbaar zijn. Uiteraard kun je ook de beoordelingen van deze bedrijven lezen en zelf beoordelen of de partij waar je wilt bestellen iets voor jou is.

Help ons mee 

Help ons mee om het verhaal over winkels en webshops compleet te maken door een review te schrijven. Schrijf een zo eerlijk mogelijke review en vertel over zowel de plus- als minpunten. Baseer je review uitsluitend op eigen ervaringen met de (web)winkel in kwestie en vertel ons en onze bezoekers waarom je juist wel of niet bij een bepaalde aanbieder iets moet bestellen. Wij danken je voor jouw tijd en de genomen moeite om een review te schrijven.