Welke attracties zijn het populairst?

Welke attracties zijn het populairst?

Waarom bezoek je een pretpark? Om natuurlijk te genieten van de gezelligheid en van leuke attracties die daar zijn. Of als het pretpark een bepaald thema heeft. Disneyland Paris is bijvoorbeeld een populair pretpark, omdat je daar geheid je favoriete tekenfilmfiguurtjes tegen het lijf loopt. Een bepaalde attractie kan ook een reden zijn om juist voor dat ene pretpark te kiezen, maar welke attracties zijn nu eigenlijk het populairst?

Baron 1898 in De Efteling

In De Efteling in Kaatsheuvel vind je de Baron 1898. Je bent een schatzoeker die obstakels trotseert en een heftig avontuur moet zien te overleven om de schat te vinden. De dive coaster laat je van maar liefst 37,5 meter hoogte in een zwart gat vallen, maar eerst staar je van eenzame hoogte in het onbekende. Niet wetende wat je te wachten staat. De baron 1898 heeft een halve looping en een kurkentrekker en dus een vrije val van maar liefst 37,5 meter hoog. Als je bovenin hangt en de bel hoort, dan weet je wel hoe laat het is.

Goliath in Walibi Holland

Walibi Holland is een pretpark voor de echte thrillseekers, maar de Goliath is echt next level. De mega coaster is maar liefst 1,2 kilometer lang en daarmee dus de langste achtbaan van Europa. Maar dat is niet het enige wat de Goliath zo tof maakt, want het hoogste punt van de rollercoaster is 46,8 meter hoog! Vanaf het hoogst punt ga je met maar liefst meer dan 100 kilometer per uur naar beneden, terwijl een veiligheidsgordel om de middel het enige beschermmiddel is.

Splash in Duinrell

In Duinrell, Wassenaar staat de leuke attractie Splash. Een onvervalste wildwaterbaan die een nat pak garandeert. De wildwaterbaan, ook wel bekend als de boomstammetjes, is ongeveer 200 meter lang, gaat 55 kilometer per uur en is maximaal 15 meter hoog. Ben je nog niet nat genoeg na een ritje in de Splash? Ga dan op de brug staan en kijk hoe andere toeristen naar beneden storten in het boomstammetje, maar zet je schrap voor een enorm stevige vloedgolf die zelfs je sokken en onderbroek kletsnat maken.

Symbolica in De Efteling

Alle tovertwinkels! Symbolica in de Efteling is niet alleen een van de nieuwste, maar ook de leukste attracties die in Nederland te vinden zijn. Het paleis zit vol met leuke gangen en personages waar je met een karretje doorheen gaat en je laat je echt betoveren door de magische werelden en figuren die in De Efteling te vinden zijn. In je karretje zijn interactieve games aanwezig en je hebt ook de keuze om uit maar liefst 3 verschillende routes te kiezen, wat Symbolica vrij uniek maakt.

Troy in Toverland

In Toverland, Kronenberg staat de hoogste en langste houten achtbaan van Europa: Troy. De achtbaan is ruim een kilometer lang en maximaal 35 meter hoog. Met een snelheid 90 kilometer race je naar de eindstreep en de overwinning, maar de achtbaan is niet voor mensen met een zwakke maag of die een beetje snelheid eng vinden. De echte thrillseeker zal er echter wel een hoop plezier aan beleven.

Op zoek naar nog meer leuke attracties in de pretpark in Europa? Lees dan ook ons artikel.

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs