Welk internetabonnement heb je nodig om thuis te werken?

Welk internetabonnement heb je nodig om thuis te werken?

Thuiswerken is inmiddels meer regel dan uitzondering. Steeds meer mensen ruilen hun werkdagen op kantoor in voor het thuiskantoor. Het is immers bewezen dat mensen die (gedeeltelijk) thuiswerken productiever zijn en ook het gevoel hebben dat privé en werk meer in balans zijn. In ons artikel “Welke laptops zijn de beste voor thuiswerken?” hebben we al meer verteld over welke laptop je nodig hebt als je thuis wil werken, maar er is nog een belangrijk component dat ervoor zorgt dat je thuis optimaal kunt presenteren. Namelijk de internetverbinding. Welk internetabonnement je nodig hebt voor thuiswerken vertellen we in onze blog.

Genoeg aanbieders

Er zijn genoeg aanbieders, of liever gezegd providers, die je kunt inschakelen voor internet thuis. Vaak bestaan de pakketten die je afsluit aan een stabiele internetverbinding via de kabel of glasvezel, terwijl DSL, mobiel internet en satelliet ook gebruikt worden voor het tot stand brengen van een internetverbinding. De abonnementen die via de kabel of glasvezel lopen zijn het populairst, maar dat wil niet zeggen dat andere systemen ook nog steeds gebruikt worden. Het is ook deels afhankelijk van welke typen internet bij jou in de omgeving beschikbaar zijn. Enkele bekende providers in Nederland zijn onder andere KPN, DeltaFiber en Caiway.

Wat krijg je als je een internetabonnement afsluit?

Wanneer je een internetabonnement afsluit krijg je vaak een speciale aanbieding. Variërend van een korting voor een bepaalde tijd tot aan gratis televisiepakketten (wanneer je ook interactieve tv afneemt) en van Wi-Fi boosters tot aan zelfs gloednieuwe LED-televisies. Je krijgt hoe dan ook altijd een modem waarmee je apparaten in huis zowel met draad als draadloos met het internet kunt verbinden. Het is tegenwoordig ook meer regel dan uitzondering dat je eventueel gebruik kunt maken van een gratis monteur die de modem thuis bij je komt aansluiten en het internet voor je regelt.

Hoe maak je de beste keuze?

Het is in ieder geval slim om alle mooie aanbiedingen even te parkeren, want je moet een keuze maken die gebaseerd is op wat je nodig hebt. Het belangrijkste is dus om te kijken naar de snelheid van het abonnement dat je kiest. Zeker wanneer je thuiswerkt. In principe is het heel eenvoudig te bepalen, want het abonnement met de snelheid die je kiest is afhankelijk van wat je met de internetverbinding wil doen en hoeveel mensen er tegelijkertijd gebruik van willen en kunnen maken.

Het internet moet je eigenlijk zien als elastiek. De rek is er op den duur uit en hoe meer mensen er tegelijkertijd gebruik van maken hoe trager het ook wordt. Werk je alleen thuis en is er verder niemand aanwezig? Dan zou een internetverbinding met 50 mbps volstaan. Als je samen met je partner thuis werkt is er internetverbinding met minimaal 100 mbps zeker meer dan gewenst. Heb je veel apparaten die met het internet in verbinding staan, kinderen die na school online gamen of Netflix kijken en ook nog een partner die evenals jij thuis werkt? Dan moet je zeker kiezen voor een abonnement met een snelheid die groter is dan 200 mbps.

Recente blogartikelen

Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
27-03-2023
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
24-03-2023
Lees meer blogs