Waar kan je het beste games kopen?

Waar kan je het beste games kopen?

Een PC gebruik je voor dagelijkse taken, zoals het bijhouden van je administratie, internetbankieren en shoppen op het internet. En je kunt natuurlijk ook een goede PC nodig hebben voor je werk. Ook op het gebied van vermaak is een goede PC geen overbodige luxueuze. Of je nu films en series wilt streamen of graag games speelt. Maar waar kan je het beste games kopen? In onze blog geven we een aantal handige tips en trucs!

Het doosje verdwijnt langzaam, maar zeker

De dertigplussers kunnen het zich nog wel herinneren. Je ging vroeger naar een computerwinkel en daar kocht je games in grote en fel gekleurde kartonnen dozen waar dan weer een kleiner doosje met een CD-ROM (en later DVD-ROM) in zat. Het was een geweldige ervaring die langzaam, maar zeker verdwijnt. Jaren geleden werd al de overdreven grote kartonnen doos vervangen door de veel kleinere en slankere plastic keepcase en tegenwoordig zijn PC games haast niet meer in een doosje te koop. Aanbieders, zoals Nedgame hebben nog wel een assortiment in games voor op de PC, maar tegenwoordig kopen gamers de spelletjes steeds vaker digitaal.

Digitaal kopen

Het voordeel van digitaal kopen is dat je de game direct kunt installeren en binnen enkele minuten kunt spelen. Afhankelijk van hoe snel je internetverbinding is. Je hoeft niet naar een winkel om een game op te halen of te wachten tot een bezorger jouw online bestelling komt brengen. Op steeds meer platformen verschijnen digitale games. Denk bijvoorbeeld aan zowel de Microsoft als de Apple Store, maar ook op platformen, zoals Steam, Origin en UPlay. G2A is ook een digitale marktplaats waar je zowel games als tegoedkaarten digitaal kunt bestellen. Vaak tegen zeer scherpe tarieven!

Als je toch per se het doosje wilt hebben

We hebben het al gezegd, maar het doosje verdwijnt uit de schappen. Toch zijn er nog steeds winkels die PC games in een doosje aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan Nedgame, een specialist op het gebied van games. Voor zowel de PC als voor spelcomputers, zoals de Xbox Series X en de PlayStation 5. Waar je wel op moet letten is of het doosje nog een DVD-ROM bevat of dat er alleen een digitale code in zit. Dat laatste komt namelijk steeds vaker voor, omdat ook nieuwe computers en laptops meestal zonder een optische drive worden geleverd. Dan kun je dus ook geen DVD-ROM plaatsen en de game installeren! Met een unieke code kun je via een daarvoor bestemde website de game downloaden wanneer je de code invult.

Nog een laatste tip!

We hebben nog een laatste tip voor de gamers, want kijk goed naar welke systeemvereisten een game nodig heeft om vlekkeloos te kunnen draaien. Kijk goed of je systeem geschikt is voor de game wilt spelen of maak een andere keuze wanneer dat niet het geval is. Daar voorkom je een hoop teleurstelling mee. In de omschrijving op een digitaal platform of op het doosje staat vaak omschreven welke minimale systeemvereisten er nodig zijn. Wil je meer handige tips over waar je op moet letten bij het installeren van een nieuwe PC? Lees dan ook ons artikel!

Categorieën

Games Games

Recente blogartikelen

Hoe kom ik gewicht aan?
Hoe kom ik gewicht aan?
01-12-2022
Hoe val ik verantwoord af?
Hoe val ik verantwoord af?
30-11-2022
Lees meer blogs