Basic-Fit logo

Basic-Fit reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Basic-Fit reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
4229
Basic-Fit logo
Website
Basic-Fit
Categorie
Webshops

Reviews en Ervaringen Basic-Fit

Basic-Fit is een sportschoolketen met meer dan 200 clubs en is daarmee de grootste van Nederland. Als lid van deze sportschool profiteer je van verschillende voordelen. Je kunt 7 dagen per week onbeperkt sporten voor een klein prijsje. Als lid mag je bij iedere sportschool komen sporten, ook in het buitenland. Volg gratis onbeperkte virtuele groepslessen, bewaar je spullen kosteloos in een kluisje en neem na afloop kosteloos een douche zodat je gelijk verder kunt met je dag. Basic-Fit wil je een plek bieden waar jij je thuis voelt en je ongestoord werkt aan jouw sportieve doelen. Meer weten over de ervaringen van andere leden met Basic-Fit? Wij hebben de reviews van Basic-Fit voor je op een rij gezet zodat jij weet of dit een sportschool is die bij jouw wensen aansluit. Lees snel de beoordelingen over Basic-Fit voordat je besluit om je in te schrijven.

Over Basic-Fit

Basic-Fit is opgericht in 2003 door René Moos en Eric Wilborts. Ze fuseerden alle tennis- en fitnesscentra die ze al hadden opgezet en kwamen met een concept voor betaalbare en eenvoudige fitness zonder extra faciliteiten. In 2015 waren er 1 miljoen leden aangesloten bij Basic-Fit en in 2016 maakte het bedrijf een beursgang. Basic-Fit heeft het doel om jaarlijks zo'n 10 nieuwe clubs te openen in Nederland tot ze 250 filialen hebben. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoofddorp.

Waarom kiezen voor Basic-Fit

Het is erg betaalbaar om te sporten bij Basic-Fit. Je hebt de keuze uit verschillende soorten lidmaatschappen, waardoor je altijd een abonnement vindt dat aansluit bij jouw sportieve wensen. Zo is er een lidmaatschap dat je kan delen met iemand die op hetzelfde adres woont als jij, zoals je partner of huisgenoot. Je mag samen op hetzelfde moment komen trainen. Dat is wel zo gezellig! Met jouw lidmaatschap mag je onbeperkt fitnessen en krijg je toegang tot alle 1000+ Basic-Fit clubs in Europa. Er is altijd een filiaal te vinden bij jou in de buurt. Download de fitness app om je progressie te tracken en volg gratis virtuele GXR groepslessen, ook thuis! De clubs zijn ruimtelijk en sfeervol opgezet zodat jij je hier op je gemak voelt. Zelfstandig sporten staat centraal bij Basic-Fit, maar dat wil niet zeggen dat je geen hulp kunt vragen. Zo zijn er diverse trainingsschema's die je kunt gebruiken, gefocust op verschillende doelen en niveaus.

Is Basic-Fit betrouwbaar?

Met meer dan een miljoen klanten in Nederland is Basic-Fit een bekende naam. Er is altijd wel een filiaal bij jou in de buurt te vinden, waardoor de drempel om te gaan sporten laag ligt. In de ruime clubs train je met de nieuwste apparatuur van Matrix en Technogym en de clubs zijn opgedeeld in diverse zones, zodat je altijd kunt trainen op een manier die bij je past. Door de reviews over Basic-Fit te lezen kan je zien wat andere leden vinden van de sportschool. Dit geeft een betrouwbaar beeld van dit bedrijf. Ook raden we je aan om Basic-Fit te volgen op social media. Zo blijf je op de hoogte van acties en aanbiedingen en krijg je veel sportinspiratie en tips.

Klantenservice en klachten

Basic-Fit heeft een goed bereikbare klantenservice waar je terecht kunt met vragen en opmerkingen. Op de website vind je antwoorden op de veelgestelde vragen of open je direct een chat met chatbot Ruby. Deze staat 24/7 voor je klaar om je te helpen met jouw vraag. Als je jouw abonnement op wilt zeggen hoef je geen ingewikkelde stappen te nemen of lang te wachten op een antwoord. Je regelt dit eenvoudig zelf via de Mijn Basic-Fit omgeving of de kiosk in de club. De opzegtermijn is 30 dagen.

Wil jij ook beoordelen?

Sport jij bij Basic-Fit? Laat ons weten wat je van de sportschool vindt! Schrijf een review over Basic-Fit en vertel wat je vindt van de sfeer in de clubs, of het makkelijk is om je abonnement te delen, wat je vindt van de begeleiding via de app en wat je mening is over het beheren van je abonnement. Wat kan Basic-Fit nog verbeteren? En wat zijn de sterke punten van deze sportschool? Bedankt, jij helpt anderen zo verder bij het maken van hun keuze!

Gerelateerde bedrijven

Shoppartners logo
Shoppartners
5 beoordelingen
3,6
LifeSpan Europe logo
LifeSpan Europe
2 beoordelingen
8,5
Fitness24.nl logo
Fitness24.nl
1 beoordeling
10

Gerelateerde blogartikelen

3,8
20% zou hier weer kopen
6 beoordelingen
Onze beoordeling over Basic-Fit

Basic-Fit is geverifieerd door ons expert team. De webshop Basic-Fit bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Daarnaast is Basic-Fit lid van de kamer van koophandel en is hun website beveiligd met een SSL certificaat (groen slotje). Dit SSL certificaat geeft aan dat het via de online betaalmethodes veilig is om te bestellen via Basic-Fit. Ze bieden de grootste betaalmethodes van Nederland aan op hun webshop.

De reputatie van Basic-Fit is positief te noemen. Het Nederlandse bedrijf is namelijk ook al een lange tijd actief op het internet. Je kunt zelf ook meehelpen andere gebruikers een goede keus te maken bij hun aankopen. Dit kun je doen door een review achter te laten op deze pagina.

Het is verstandig de website van Basic-Fit te bekijken voor actuele openingstijden. Daar vind je uiteraard ook het uitgebreide assortiment van Basic-Fit.

Geplaatst op: 01-03-2022
Geschreven door: ErvaringenSite.nl

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Nie goed

Totaal geen goed fitness. Persoonel geen klantenservice. Gent watersportbaan. Ben al gestopt. Vind geen enkel goedpunt daar. Enkel met strass naar huis.

Geplaatst op: 12-01-2023
Laatst bewerkt op: 12-01-2023
Geschreven door: Anoniem

3 / 10
1/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Beperkte houdbaarheid dagpassen

Let op: gekochte dagpassen zijn slechts 7 dagen na aanschaf houdbaar. Dit staat bij het betalen nergens duidelijk aangegeven. Zo kan het gebeuren dat je 5 dagpassen koopt met het idee dat je ze over een langere tijd gaat gebruiken, en je een week later ontdekt dat je 4 van die dagpassen (kosten: 36 euro) niet kan gebruiken. Klanten 'service' kan er niets aan doen. Waardeloos en misleidend beleid.

Geplaatst op: 22-11-2022
Laatst bewerkt op: 22-11-2022
Geschreven door: Pim

4 / 10
3/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Basic-fit is robbing its customers!

Very poor customer service!!!!

Very poor customer service!!!!
I used to visit a Basic-fit gym in Heerlen until the gym shut down. So I found the nearest gym which was in Brunssum and continued my usual work out there until I had to pay 28.99 euros for my 4 weeks subscription. I paid with my debit card at the kiosk as I used to in Heerlen. Though after a couple of days I couldn't get in and the staff at the gym told me that I didn't pay. So I showed them my bank statement on my phone and they let me in..however the problem repeated every other day. So I had to communicate via their customer service and they confirmed they found the payment and said that I could keep visiting the gym. Ok, when the four weeks passed and I needed to pay again the kiosk machine asked me to pay double!!! So I contacted the customer service and they said that the payment was reversed? By who!? To whom!? I send them my bank statement with the payment on it and they could see al the payments that came in and out and yet they asked for a proof that I paid!!!! I even provided the ARN codes of the payment. I send them the most recent bank statement, nothing came to my bank account from Basic-fit!!! And they don't want to cancel my membership they even stopped communicating with me! Better think twice before you sign up in Basic-Fit!!!

Jan

Geplaatst op: 30-09-2022
Laatst bewerkt op: 30-09-2022
Geschreven door: Jan S.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Ik ben opgelicht door middel van valse beloftes

Inmiddels enkele maanden geleden ben ik in mijn zoektocht naar de juiste sportschool bij een basic fit gaan kijken. De destijdse medewerker daar wist mij te vertellen dat ik in plaats van het nemen van een dagpas beter uit was door ter plekke een abonnement te nemen en dit vervolgens gratis te annuleren als ik besloot voor een andere sportschool te kiezen. Na deze keer te hebben gesport was ik er snel achter dat ik liever een abonnement bij TrainMore zou nemen, gezien het bij Basic Fit ongehoord druk was.

Ik heb dus netjes een mail opgesteld met het verzoek mijn abonnement te annuleren (ruim binnen de aangegeven 14 dagen bedenktijd). Vervolgens heb ik tot op de dag van vandaag incasso's gehad en heb ik na verder contact te horen gekregen dat het niet mogelijk is een abonnement wat in de club zelf is afgesloten te annuleren.

Eerst was ik nog onder de indruk dat dit een fout zou zijn geweest en dat de medewerker die me ervan had overtuigd daar gewoon een abonnement af te sluiten misschien niet op de hoogte was van deze regel, maar nu ik de situatie duidelijk heb uitgelegd en Basic Fit nog steeds weigert het abonnement te annuleren en mijn lidgelden te restitueren krijg ik het gevoel dat ik simpelweg ben opgelicht. Ik ben benieuwd of dit meer mensen is overkomen en hoe Basic Fit dit soort acties weet te verantwoorden.

Geplaatst op: 16-08-2022
Laatst bewerkt op: 16-08-2022
Geschreven door: Luke S.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Terrible indeed!!!!

Basic-fit creating false bills!!!

Basic-fit creating false bills!!!
Basic-Fit customer staff couldn't find out why my payment was "reversed" for 2 weeks, they kept saying that I didn't pay. Eventually one person said that I missed one payment in July. And the bill I had to pay 57.98 euro was actually for July and September. I didn't pay my bill before because I wasn't available and couldn't work out for 4 weeks during July -August. So I paid day before yesterday for those 4 weeks and also for another 4 weeks although I couldn't get in the gym in September either! I paid the bill before the membership end date as the person from the customer service requested. That was a waste of money for 8 weeks in total!!! Next day I was gonna check in my basic-fit if everything was in order and if this payment was not reversed as everybody claimed before and I found another bill for 41,41 euros!!!!
Looks like Basic-fit is just creating nonsense bills in order to rob their customers!!! And when I asked what was the bill for, I got no answer!!!!
This is disgusting! I will tell all my friends to avoid Basic-fit gyms!!!!

Jan

Geplaatst op: 06-10-2022
Laatst bewerkt op: 06-10-2022
Geschreven door: Jan

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over Basic-Fit


Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven

Shoppartners logo
Shoppartners
5 beoordelingen
3,6
LifeSpan Europe logo
LifeSpan Europe
2 beoordelingen
8,5
Fitness24.nl logo
Fitness24.nl
1 beoordeling
10

Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Basic-Fit een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 6 beoordelingen geplaatst over Basic-Fit. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 3,8 gekregen, waarbij 20% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Basic-Fit actief?

Basic-Fit is vooral actief in de categorie webshops en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) sport & fitness.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heb je een positieve indruk gekregen door de Basic-Fit reviews? Dan kun je naar de website van Basic-Fit gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie