Webshops logo tickets

Waar moet ik op letten bij het kopen van online tickets?

https://ervaringensite.nl/storage/img/knowledge-base-articles/waar-moet-ik-op-letten-bij-het-kopen-van-online-tickets/1.png

Komt je favoriete artiest naar de Ziggo Dome? Wil je een voetbalwedstrijd van Feyenoord in De Kuip bijwonen of wil je gewoon alvast je tickets bestellen voor de Efteling, zodat je in Kaatsheuvel niet in de rij aan de kassa hoeft te staan? Online tickets kopen wordt alsmaar populairder. Waar je vroeger nog bewapend met een slaapzak en een aantal thermoskannen vol met koffie de avond voor de ochtend van de voorverkoop bij het verkooppunt ging liggen, kun je tegenwoordig gewoon comfortabel in je onesie en vanachter je computer of laptop je tickets bemachtigen. Maar dat wil nog niet zeggen dat alle stress en frustraties verdwenen zijn. Daarom vertellen we in ons artikel waar je op moet letten bij het kopen van online tickets.

Inhoud

Welke tickets je online kunt kopen

Je kunt verschillende soorten tickets online kopen. Van tickets voor concerten tot aan toegangsbewijzen voor voetbalwedstrijden en van tickets voor een cabaretshow tot aan tickets voor de Formule 1 race op het circuit van Zandvoort. Zelfs voor pretparken, dierentuinen, musea, bioscopen en andere activiteiten kun je online je tickets bestellen. Het grote voordeel is dat je vaak al bij aankomst je kunt melden bij de ticketcontrole en dat je niet in de rij aan de kassa hoeft te staan. Daarnaast ben je natuurlijk ook verzekerd van je plek, want vrijwel alle gelegenheden kunnen uitverkocht raken. Met uitzondering van een pretpark. Tenzij je op een hele drukke dag gaat en het pretpark besluit om wegens de drukte niemand meer toe te laten. Maar dit komt minder vaak voor.

Online kopen geeft soms voordeel; profiteer hiervan!

Een andere goede reden om online tickets te kopen heeft te maken met de prijs. Sommige shows, voorstellingen, wedstrijden en toegangsbewijzen voor pretparken zijn goedkoper wanneer je ze vooraf online bestelt. Het kan soms een aantal euro’s schelen en dat is toch makkelijk verdient. Nu maak je jezelf misschien zorgen over het feit dat je geen printer hebt, maar een ticket uitprinten is zo 2021! Tegenwoordig kun je een ticket op je smartphone downloaden en bij de ticketcontrole laat je het ticket op je scherm zien. Vaak staat er ook een QR code in die dan gescand wordt. In de regel heb je altijd je smartphone op zak. Ben je je smartphone vergeten? Dan wordt het natuurlijk wel een lastig verhaal om binnen te komen.

Schrijf je in op tickets of voor een nieuwsbrief

Sommige sportevenementen en voorstellingen zijn zo exclusief dat je jezelf vooraf moet inschrijven. Dan wordt er op basis van een loting uitnodigingen verstuurd naar mensen die de kans krijgen om tickets te bestellen. Een goed voorbeeld is de Heineken Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort. Het aantal plaatsen is beperkt en een groot deel van Nederland wil wel zien hoe Max Verstappen de concurrentie om de oren rijdt. Dus wordt er een loting gehouden. Hier kun je jezelf gedeeltelijke vrijblijvend op inschrijven en je krijgt dan een melding als je bent uitgeloot. Een andere methode om geen concert of voorstelling te missen is om jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrief van organisatoren, zoals Mojo Concerts. Dan krijg je vanzelf bericht over welke shows en voorstellingen op de kalender staan en daar kun je dan weer actie op ondernemen.

De stress en frustraties van online tickets kopen

We hebben het al even genoemd, want online tickets kopen is niet alleen rozengeur en maneschijn. Het is vrijwel net zo stressvol en frustrerend als vroeger. Misschien nog wel erger! Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat online bestellen heel laagdrempelig is. Zelfs de iets minder fanatieke fans kunnen er snel bij zijn en dat zorgt dus voor drukte en vaak ook voor een overbelasting van de website van een verkoopkanaal. Je moet dus vaak plaatsnemen in een virtuele wachtrij en wachten tot je aan de beurt bent. Hopende op dat het concert of de voorstelling nog niet uitverkocht is.

Andere frustraties komen vaak voort uit het feit dat je te weinig saldo op je rekening hebt waardoor je de bestelling niet kunt voltooien en dat moet wel binnen een bepaald aantal minuten gebeuren. Anders raak je de tickets kwijt en moet je overnieuw beginnen. Ook een slechte internetverbinding kan roet in het eten gooien. Als de pagina eenmaal ververst moet worden ben je jouw positie in de wachtrij kwijt of het bestelproces waar je wellicht middenin zat wordt afgekapt.

Maak alvast accounts aan bij de verkoopkanalen

Waar je ook rekening mee moet houden is dat je bij vrijwel ieder verkoopkanaal een account nodig hebt en vaak kom je daar achter als je al aan het bestellen bent. Dat is frustrerend, want je moet het bestelproces verlaten en dus op een later tijdstip opnieuw beginnen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus maak alvast een account aan bij de verkoopkanalen die je gebruikt of wilt gaan gebruiken. Dan is dat alvast geregeld. Het is in de regel ook gratis. Dus daar hoef je het niet voor te laten.

Op tijd inloggen en in de wachtrij staan

Vroeger moest je al heel vroeg bij het verkooppunt staan, zitten of liggen om als één van de eerste kans te maken op tickets en dat is niet veranderd. Ondanks dat het tegenwoordig digitaal gaat. Als de verkoop om 10:00 ‘s ochtends begint is het slim om al ver van te voren in te loggen en te wachten tot het moment daar is. Dan kun je als één van de eerste plaatsnemen in de virtuele wachtrij. Schrik niet als de wachttijd nog steeds een half uur tot een uur is, want je bent niet de enige met dit goede idee. Het is in ieder geval slim om niet op het laatste moment even snel in te loggen. Dan is de wachtrij inmiddels zo groot dat je niet meer kunt wachten of dat het concert of de show al uitverkocht is.

Nooit de pagina verversen

De ene wachtrij is de andere niet. Bij de ene aanbieder zie je leuke animaties of een klokje aflopen terwijl het bij de ander juist een hele statische pagina kan zijn. De verleiding om de pagina te verversen is heel groot, maar doe dit nooit! Door het verversen van een pagina raak je de positie in de wachtrij kwijt en moet je weer achteraan aansluiten. Ergens logisch ook, want bij de supermarkt kun je ook niet je plek in de rij aan de kassa terugkrijgen als je nog even snel wat uit de schappen vist. Dan moet je ook weer netjes aansluiten. Dat is natuurlijk wel zo eerlijk, maar het kan ook frustrerend zijn.

Zorg voor voldoende saldo op je bankrekening, gebruik een creditcard of PayPal

Zoals gezegd kan het frustrerend zijn dat je hebt gewacht en aan het bestellen bent om er vervolgens achter te komen dat je te weinig saldo hebt. Check dus eerst even je bankrekening voordat je begint. Wil je echt op safe spelen? Gebruik dan een creditcard of PayPal. Dit zijn goede alternatieven waarmee je heel eenvoudig online tickets kunt bestellen.

Log in met meerdere apparaten

Je kansen verspreiden! Dat is natuurlijk een heel goed idee. Je kunt natuurlijk met meerdere apparaten op de website van een aanbieder inloggen. Gebruik je computer, laptop, tablet en smartphone om je tickets te bemachtigen. Dit werkt prima, maar je moet dan wel even de volle focus hebben om al die schermen in de gaten te houden. Dus dat gaat moeilijker als je bijvoorbeeld op kantoor zit en aan het werk bent. Waarschijn kan je werkgever het ook niet waarderen. Dus kies je moment zorgvuldig of neem desnoods even een paar uur vrij om je tickets te regelen. Dat voorkomt ook stress en eventueel scheve gezichten op de werkvloer.

Power buy; that should do the trick!

Veel mensen gaan natuurlijk in groepjes naar concerten en evenementen en in plaats van dat iedereen de kaartjes voor zichzelf regelt kun je ook afspreken dat iemand binnen de groep verantwoordelijk is voor het regelen van de tickets. Een zogenaamde power buy! je koopt gewoon een berg tickets in één keer. Zo weet je zeker dat iedereen een ticket heeft en dat je ook bij elkaar kunt staan of zitten. Zorg er dan wel voor dat iedereen een tikkie krijgt voor het bedrag dat je moet betalen, want je bent al snel honderden euro’s verder als je dit voor je vriendengroep wilt regelen.

Hoe weet je zeker dat je tickets hebt?

Ben je erin geslaagd en hebben onze tips je daarbij geholpen? Gefeliciteerd! En graag gedaan. Maar je maakt je toch zorgen, omdat je geen e-mail met een bevestiging krijgt. Geen paniek. Soms duurt het 24 uur voordat je de tickets in je mailbox krijgt en je aankopen staan ook altijd in je account die je op de website van het verkoopkanaal hebt aangemaakt. Ook je betalingsbewijs is natuurlijk een bevestiging dat je een aankoop succesvol hebt voltooid. Zie je na een dag nog niets in je account of heb je nog steeds geen mail binnen? Neem dan even contact op met het verkooppunt.

Wat te doen als je te laat bent?

Heb je geen tickets en onze tips en trucs in de wind geslagen? Dat is spijtig, maar er is nog geen man overboord. Soms kopen mensen tickets terwijl ze niet goed in de agenda hebben gekeken. Dan moeten ze de toegangsbewijzen weer verkopen. Je kunt dus op websites en apps, zoals TicketSwap kijken of er nog tickets voor jouw artiest of wedstrijd worden aangeboden. Let er altijd op dat je wel bij officiële kanalen kijkt en gebruik geen erkende verkooppunten. Een hoop kwaadwillende individuen proberen natuurlijk ook met de verkoop van neptickets inkomsten te genereren. Wordt hier niet de dupe van! Hoe graag je ook naar een show of voorstelling wilt.

Tickets kopen? Kijk eens bij deze aanbieders

Oké. Wil je tickets kopen en ben je benieuwd waar je het beste kunt kijken? Of ben je benieuwd bij welke aanbieders je de beste deals kunt scoren? Wij hebben een selectie gemaakt van een aantal aanbieders waar je gebruik van kunt maken. Je kunt natuurlijk ook zelf op onderzoek gaan en een aanbieder vinden die aan je wensen en eisen voldoet. Lees dan wel eerst even de reviews van andere gebruikers voordat je besluit om met een partij in zee te gaan. Zo voorkomen je teleurstellingen.

Vakantieveilingen

De naam van Vakantieveiligen.nl doet vermoeden dat je hier alleen vakanties kunt boeken, maar dat is al een hele tijd niet meer het geval. Op Vakantieveilingen vind je ook veilingen van producten, dagjes weg, restaurants en ja, ook concerten, festivals en shows. Door het bieden op een veiling kun je tickets voor een scherpe prijs bemachtigen en het is ook nog eens extra spannend om op de valreep nog een goede deal te winnen!

VakantieVeilingen logo
VakantieVeilingen
5,7  / 10

Voordelen

 • Groot aanbod
 • Scherpe prijzen
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Kost veel tijd

TopTicketShop.nl

TopTicketShow.nl is een aanbieder van concertkaarten en toegangsbewijzen van cabaret- en theatershows en sportevenementen. Het is een gebruiksvriendelijke website met een duidelijke kalender. Zo zie je in één oogopslag welke concerten en shows gepland staan, waar en wanneer ze plaatsvinden. Vervolgens kun je de tickets die je wenst online aanschaffen.

TopTicketShop.nl logo
TopTicketShop.nl
4,6  / 10

Voordelen

 • Groot aanbod
 • Prijs marktconform
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Aanbod topevenementen beperkt

Ticketveiling

Ticketveiling is ook een bekende naam als het om tickets gaat, maar de veilingsite biedt meer aan dan alleen tickets voor theatershows, pretparken en concerten. Je kunt er ook goedkope producten en vakanties scoren. Ze hebben een groot aanbod en een gebruiksvriendelijke website. Dus hier kun je zeker goede deals sluiten! Zelfs als je op zoek bent naar iets minder bekende shows en voorstellingen.

Voordelen

 • Groot aanbod
 • Scherpe prijzen
 • Meer dan alleen tickets

Nadelen

 • Kost veel tijd
Ticketveiling.nl logo
Ticketveiling.nl
9  / 10

Beoordeeld door consumenten

De websites en aanbieders die wij aanprijzen zijn overwegend positief beoordeeld door consumenten die bij deze aanbieders tickets hebben gekocht en een review over het bedrijf hebben geschreven. Op basis van deze gegevens denken wij ook dat de aanbieders die wij aanprijzen betrouwbaar zijn. Uiteraard kun je ook de beoordelingen van deze bedrijven lezen en zelf beoordelen of de partij waarmee je in zee wilt iets voor jou is.

Help ons mee

Help ons mee om het verhaal over deze websites compleet te maken door een review te schrijven. Schrijf een zo eerlijk mogelijke review en vertel over zowel de plus- als minpunten. Baseer je review uitsluitend op eigen ervaringen met de aanbieder in kwestie en vertel ons en onze bezoekers waarom je juist wel of niet met deze partij zaken zou moeten doen. Wij danken je voor jouw tijd en de genomen moeite om een review te schrijven.