Webshops logo koopjes

Hoe je de beste koopjes op het Internet vindt

https://ervaringensite.nl/uploads/img/blogs/hoe-je-de-beste-koopjes-op-het-internet-vindt/hoe-je-de-beste-koopjes-op-het-internet-vindt-1.png
Geld uitgeven is één van de leukste bezigheden! Het is heerlijk om een dag naar het winkelcentrum te gaan en meerdere winkels te bezoeken. Op zoek naar dat unieke product dat je graag wilt kopen of om te genieten van een mooie korting wanneer het product in de aanbieding is. Terwijl je tussendoor of na het winkelen even kan bijkomen op het terras of in een restaurant. Toch zoeken de meeste consumenten de aanbiedingen op het Internet, want de duizenden actieve webshops hebben altijd wel een mooi product in de aanbieding. Maar hoe vind je de beste koopjes op het Internet en hoe zorg je ervoor dat je geen mooie korting mist? In deze blogpost geven wij handige tips en trucs hoe jij de beste deals op het Internet kan scoren.

Is korting ook echt korting?

De eerste tips die we je willen meegeven is om altijd goed te controleren of de aangeboden korting ook echt een korting is. Wanneer je een webshop bezoekt word je meestal direct gebombardeerd met een algemene uitverkoop of een mooie korting op een specifiek product. Consumenten zijn gevoelig voor aanbiedingen en de koop is dan ook snel beklonken. Toch is het raadzaam om de pagina even op te slaan en onderzoek te doen naar de prijs. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Google Shopping of een prijsvergelijker, zoals Pricewise. Zo krijg je een overzicht van de prijzen van de verschillende webwinkels te zien en zie je ook direct of de korting die je kan krijgen ook daadwerkelijk een korting is.

Het gebruik van een prijsvergelijker  

Het gebruik van een prijsvergelijker is de consument niet vreemd hoewel, veel gebruikers van deze handige websites soms toch niet het gewenste resultaat krijgen en dan een miskoop doen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er op het Internet een wildgroei aan producten is en dat je op basis van een productnaam of productomschrijving niet altijd het gewenste resultaat krijgt te zien. Ieder product heeft een unieke barcode (ook wel EAN genoemd) of een artikelidentiteit (ook wel MPN/Manufacturer Part Number) genoemd. Gebruik deze unieke cijfers om het juiste product op te zoeken in de prijsvergelijker die je gebruikt. Dan vergelijk je ook appels met appels en niet appels met peren.

Wachten op de aanbieding

Veel consumenten hebben niet de drang om een gewenst product direct aan te schaffen en wachten geduldig op een aanbieding of een periode waarin producten scherp zijn geprijsd. Iedereen kent wel de BTW weg ermee-dagen van de Media Markt en natuurlijk Black Friday in het najaar. Black Friday is altijd in de periode na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving terwijl de BTW weg ermee-dagen ook op vaste momenten in het jaar plaatsvinden. Dan is het logisch dat mensen wachten tot deze uitverkoopdagen van start gaan. Toch is dat niet het beste wat je kan doen, want het beoogde product kan in de periode voordat er een actie komt vervangen zijn voor een nieuw model en ook de voorraad is vaak tijdens de actieperiode beperkt. Het is dus een reële kans dat je dan misgrijpt. De tip is dan ook om niet te afwachtend te zijn als je een product echt graag wilt hebben.

Tips over hoe je geen aanbieding mist

Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief

Heb jij een Internetwinkel waar je graag winkelt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Aanbiedingen die tijdelijk geldig zijn, zoals week- en dagaanbiedingen, worden vaak door de winkelier via de e-mail kenbaar gemaakt aan de klanten. Het inschrijven op de nieuwsbrief is gratis en je krijgt vanzelf een bericht in de mailbox als er een aanbieding van start gaat. Het is dan natuurlijk wel slim om regelmatig jouw e-mail te controleren.

Doe een rondje langs de velden

Wil je niet wachten tot er een e-mail in je mailbox belandt of ben je geen fan van nieuwsbrieven? Neem dan zelf de controle door de Internetwinkels waar je graag shopt toe te voegen aan de favorieten van je browser. Kies een vast moment waarop je de winkels bezoekt en kijkt of er nieuwe deals zijn. Wij denken dat de maandagochtend het beste moment is om dit te doen, omdat veel winkeliers vaak in de nacht van zondag op maandag de nieuwe aanbiedingen voor de week klaarzetten.

Schakel de price alert in

Veel winkeliers hebben inmiddels een systeem in de webwinkels dat price alert heet. Met price alert krijgen klanten een bericht (vaak per e-mail) als het product is afgeprijsd. Price alert vind je doorgaans op de productpagina en het is in de regel een knop die je kunt aanklikken. Vervolgens wordt er gevraagd om jouw e-mailadres in te vullen. Zodra je dat hebt gedaan wordt je automatisch geïnformeerd als het product in de prijs zakt. Deze e-mail verschilt van de nieuwsbrief, omdat een price alert echt bestemd is kenbaar te maken dat het product dat je zoekt in prijs is verlaagd.

Volg de winkelier op social media

Veel winkels hebben een actief social media-kanaal. Zij hebben vaak een account op Facebook en/of Instagram. Evenals de miljoenen shoppers die graag winkelen. Heb je een Facebook- en/of Instagram-account? Volg dan je favoriete winkel, want ook op deze kanalen plaatsen de winkels al te graag speciale aanbiedingen en dagdeals.

Dagaanbiedingen en weekaanbiedingen

Dag- en weekaanbiedingen zijn beroemde fenomenen op het Internet en winkeliers maken graag gebruik van deze gekaderde periodes om producten scherp te prijzen. De website iBood is een goed voorbeeld van een shop die miljoenen klanten faciliteert door iedere dag producten af te prijzen. Maar er zijn veel meer winkels die dagaanbiedingen aanbieden en bijna iedere webshop heeft wel een weekaanbieding. Dat kan variëren van een bepaald product tot aan een complete productcategorie dan voor een periode van een week scherper geprijsd is.

Websites met focus op deals

Er zijn reeds tientallen websites die zich focussen op speciale deals. Deze sites hebben vaak niet alleen scherpe prijzen, maar ook een breed assortiment! Variërend van LED-televisies tot aan stofzuigers en van luiers tot aan boormachines. Deze sites hebben vaak voor ieder wat wils, maar welke websites zijn nu de beste?

Actievandedag.nl

De website actievandedag.nl specialiseert zich in reizen en vakanties en zij bieden iedere dag een breed assortiment aan van goedkope reizen, hotelovernachtingen en welness uitjes. Een aantal aanbiedingen zijn meerdere dagen geldig terwijl er ook aanbiedingen zijn die slechts enkele uren tot een dag te boeken zijn. Voor de reiziger en de avonturier is de website een echte aanrader, maar je moet er wel bovenop zitten wil je echt een goede deal kunnen scoren.
ActievandeDag logo
ActievandeDag
5,6  / 10
Bekijken Beoordelingen

Slajeslag

Sla je slag en scoor! Dat heb je vast en zeker weleens gehoord als je televisie kijkt, want de relatief nieuwe veilingsite maakt veel reclame. Het is dan ook een serieuze partij met niet alleen een mooie en overzichtelijke website, maar ook met een gigantisch aanbod van producten, reisjes en uitjes. Je kan je favoriete categorie bezoeken en kijken welke producten worden geveild terwijl je ook kan kiezen voor een overzicht van alle of de nieuwste veilingen. Bij ieder product staat er ook een tijdbalk die aftelt tot de veiling voorbij is. Heb jij de hoogste prijs geboden? Dan ben je de winnaar! Je moet wel een account aanmaken om actief mee te kunnen doen aan de veilingen.
SlaJeSlag logo
SlaJeSlag
8  / 10
Bekijken Beoordelingen

Voordeelvanger

Voordeelvanger is een webshop met een mooi aanbod in verschillende productgroepen. Producten voor de tuin, kleding, elektronica en huishoudartikelen vind je hier terug. Scherp geprijsd en vaak uit voorraad leverbaar. Toch is het op deze website iets lastiger om te zoeken naar een specifiek product en het is dus raadzaam om je in te schrijven voor de dagelijkse nieuwsbrief. Zodat je geen aanbieding mist!
Voordeelvanger logo
Voordeelvanger
10  / 10

Vakantieveilingen.nl

De naam van de website vakantieveilingen.nl zegt het al. Deze aanbieder specialiseert zich in vakanties, reisjes, dagtrips, stedentrips en uitjes. Maar het aanbod is door de jaren heen uitgebreid met producten uit verschillende categorieën. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe stofzuiger of een televisie; je vindt het allemaal terug op deze mooie en overzichtelijke veilingsite. Ook op deze website kan je kiezen voor een overzicht van alle of de nieuwste veilingen en je kan je inschrijven voor de nieuwsbrief. Zodat je geen veiling misloopt!
https://ervaringensite.nl/uploads/img/blogs/hoe-je-de-beste-koopjes-op-het-internet-vindt/hoe-je-de-beste-koopjes-op-het-internet-vindt-34.png

Jaag op de beste koopjes

Het jagen op koopjes is een mooie sport en het kan een dagtaak zijn. Met onze handige tips kan je ervoor zorgen dat je geen aanbieding meer mist en de beste deals scoort. Wil je meer weten over de beste koopjes en bij welke websites je terechtkunt? Bekijk dan op de website de categorie koopjes en lees de reviews van de gebruikers.